Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny
Re: Bitcoin, Litecoin, Dogecoin a iné kryptomeny
aky je vas nazor na penazenku https://blockchainbdgpzk.onion/ - je ok? Zda sa mi pomerne bezpecna nakolko pouziva ako sekundarnu autorizaciu potvrdenie z emailu.
-
Old Dirty Bastard
Guru
bolo by celkom zaujimave co by sa stalo, keby to do mesiaca neprislo a transakcia by bola vyhodena z mempoolu. este som sa s takym realnym prikladom zo zivota nestretol. pokial by to zakaznik platil kartou, asi by mu to vratili spatne. pokial hotovostou, kto vie.kukiak napísal:No uz je to 12h a stale nic. To uz je fakt tragedia.
este je niekomu dalsiemu cudne preco takato pokazena technologia dosiahla takmer 20 tisic USD?
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Pravdu mas. Je to 20 hodin a stale kkt. Pred 3h som to dal do toho urychlovaca. Uz mi zacina stiskat ritku popravde.
-
Old Dirty Bastard
Guru
akou formou si kontrolujes, ci ti tie mince dosli? cez penazenku alebo cez nejaky blockchain explorer? ak ti to nevadi, podel sa bud o tx id alebo o adresu, kde to prijmas. zaujimala by ma suma poplatku, kt. bola zaplatena za danu transakciu. ale ako som vravel, casu na potvrdenie je este dost.. bat by som sa zacinal az keby mi to neprislo behom tyzdna.
...ja som na transakciu naposledy cakal skoro 10 dni.... v minulosti sa mi stalo ze mi neprisla vyse mesiaca a nakoniec bola zrusena a vratena do penazenky z ktorej som to odosielal.... vsetko to boli platby medzi mojimi penazenkami... konkretne medzi mojou offline penazenkou a mojim uctom na burze, takze som sa o obnos nejak moc nebal, ale premeskal som par prilezitosti na nakup 
...no asi pred mesiacom sa mi stalo nieco zaujimave.... ked budem doma mozem hodit cislo tzransakcie, pripadne screen z penazenky ci sa to da nejak vysvetlit.. ide o to ze som posielal platbu z bitcoin core s poplatkom myslim 0,0001btc ...v bitcoin core ju aj mam aj tak zaratanu (mam ho normalne sinchronizovany zo sietou), no blockchain mi ukazuje ze mi bol strhnuty poplatok 0,01btc a aj zostatok tam mam o to nizsi....
viete mi to niekdo vysvetlit?
//edit:
toto mi aktualne ukazuje penazenka bitcoin core
http://oi67.tinypic.com/6j376a.jpg
a toto blockchain
http://oi67.tinypic.com/vwplw0.jpg
ako je to mozne?
...no asi pred mesiacom sa mi stalo nieco zaujimave.... ked budem doma mozem hodit cislo tzransakcie, pripadne screen z penazenky ci sa to da nejak vysvetlit.. ide o to ze som posielal platbu z bitcoin core s poplatkom myslim 0,0001btc ...v bitcoin core ju aj mam aj tak zaratanu (mam ho normalne sinchronizovany zo sietou), no blockchain mi ukazuje ze mi bol strhnuty poplatok 0,01btc a aj zostatok tam mam o to nizsi....
viete mi to niekdo vysvetlit?
//edit:
toto mi aktualne ukazuje penazenka bitcoin core
http://oi67.tinypic.com/6j376a.jpg
a toto blockchain
http://oi67.tinypic.com/vwplw0.jpg
ako je to mozne?
-
kukiak
Addict
Nakoniec mi to doslo. 20h to trvalo. Ktovie ci pomohol ten zrychlovac.
-
Andi_Cibula
Addict
Tak jak chlapi, vyskakujete alebo sa držíte ? 
Ja som zatiaľ zarobil pár euro
Vyskočil som ale, na GDAX to zatial ide držkou k zemi.
Ešte som pár eur preje** na transakciach medzi burzami a menami, najnefektívnejší spôsob učenia sa.
Dal som čosi do IOTy, na bitfinexe.
Chcel som si to odtiaľ poslať do peňaženky a že minimálny výber je 250USD, asi od včera. 
Ja som zatiaľ zarobil pár euro
Ešte som pár eur preje** na transakciach medzi burzami a menami, najnefektívnejší spôsob učenia sa.
Dal som čosi do IOTy, na bitfinexe.
-
Old Dirty Bastard
Guru
moc opletaciek spojenych s predajom, mempool stale plny, fuck it.. vsak predavat mozu len ti ludia, co maju prachy priamo na burze. vyse 50% adries ma mensi obnos ako poplatok nutny na presun. predal som velmi malo z celkoveho mnozstva, spravim si pekne vianoce a so zvyskom sa este poveziem :d podla mna sa na tejto mene popali aj samotny wallstreet, heh.
//kazdopadne treba s toho zbavit kym to vlady nezakazu, lebo to sposobuje globalne oteplovanie
dovtedy je este dobry potencial, ze to vystupa. o 5 rokov podla mna o bitcoine nebude hovorit nikto a na vrchole bude nejaka ina mena (ktora uz dnes ale existuje).
//kazdopadne treba s toho zbavit kym to vlady nezakazu, lebo to sposobuje globalne oteplovanie
-
Andi_Cibula
Addict
Čo tak íst do Bitcoin Gold ? Stále ide dole.
-
Old Dirty Bastard
Guru
neveril by som developerom, kt. na svojej vlastnej oficialnej stranke cele tyzdne prechovavali malware, vdaka ktoremu bolo ukradnutych x milionov z BTC/BTH. dalsi developeri zas odkazovali na stranku, vdaka ktorej bolo mozne ukradnut BTC/BTH. neverim, ze o tom nevedeli. a ak o tom nevedeli, tak je to mena s neschopnymi developermi, kt. spocitam takmer na prstoch jednej ruky, do ktorej by som neinvestoval osobne ani euro. okrem bitcoin cash nema imho ziaden fork btc zmysel. vsetko je to cash grab.
...moj nazor na BTC je podobny ako ma Old Dirty Bastard
BTC drzim stale dalej, ale ci tu budu este o par rokov neviem... dnes je uz plno inych altcoinov ktore, ktore su na platby (naco boli primarne stvorene) omnoho vhodnejsie (mozno ak by nastal nejaky soft fork ktorym by btc upravili tak to bude o inom, ale to su len spekulacie)... ich cenu dnes zene hore hlavne zaujem verejnosti, pretoze mnohy ludia o raketovokm raste btc pocuvaju zo vsetkych medii, no o oinych altcoinoch nemaju ani tusenia... ale to sa casom urcite zmeni.. len tazko povedat ci to bude o rok alebo o 5
...BTG je podla mna uplne zbytocny altcoin, no stale ho drzim a cakam ci nebude nejaka pumpa...
...BCC som predal hned na zaciatku a teraz to banujem... ale to uz nezmenim.... no ich buducnost si odhadnut aktualne netrufam
...dalej drzim nejake LTC, ktore su podla mojho na zoru na bezne platby v sucasnosti vyhovujuce
...ETH drzim taktiez, a ak bude nadalej o ne postarane a budu aktualizovane a riesene rozne problemy tak ako dodnes, tak by tiez mohli daco vydrzat
...co banujem ze som nekupil davno su WAVES ...tie maju podla mna minimalne tu blizku buducnost svetlu
....ak v blizkej dobe nahodou poklesnu, tak do nich urcite pojdem 
...a este ma celkom zaujalo Monero ...a na nakup je podla mojho nazoru aktualna cena trochu vysoko...
BTC drzim stale dalej, ale ci tu budu este o par rokov neviem... dnes je uz plno inych altcoinov ktore, ktore su na platby (naco boli primarne stvorene) omnoho vhodnejsie (mozno ak by nastal nejaky soft fork ktorym by btc upravili tak to bude o inom, ale to su len spekulacie)... ich cenu dnes zene hore hlavne zaujem verejnosti, pretoze mnohy ludia o raketovokm raste btc pocuvaju zo vsetkych medii, no o oinych altcoinoch nemaju ani tusenia... ale to sa casom urcite zmeni.. len tazko povedat ci to bude o rok alebo o 5
...BTG je podla mna uplne zbytocny altcoin, no stale ho drzim a cakam ci nebude nejaka pumpa...
...BCC som predal hned na zaciatku a teraz to banujem... ale to uz nezmenim.... no ich buducnost si odhadnut aktualne netrufam
...dalej drzim nejake LTC, ktore su podla mojho na zoru na bezne platby v sucasnosti vyhovujuce
...ETH drzim taktiez, a ak bude nadalej o ne postarane a budu aktualizovane a riesene rozne problemy tak ako dodnes, tak by tiez mohli daco vydrzat
...co banujem ze som nekupil davno su WAVES ...tie maju podla mna minimalne tu blizku buducnost svetlu
...a este ma celkom zaujalo Monero ...a na nakup je podla mojho nazoru aktualna cena trochu vysoko...
BTG je scam. Nekupovať. Rovnako ani Bitcoin silver a Bitcoin diamond.
no môj profit je pomerne maličký... iba nejakých 1000e + musel som doháňať stratu najmenej 1000e... takže v skutočnosti som zarobil 2000e a mohlo to byť bohužiaľ viac keby som mal trochu viac šťastia a menej blbých rozhodnutí.
A hlavne to by som nemohol obchodovať na pripečenom Krakene... ako fakt, už ma začínajú pekne sr*ť... dnes sa tam pre istotu nedalo na 2h hodiny obchodovať. Ceny sú tak nízko, že ani nemôžem predať do fiatu. BTC o päť stoviek menej oproti skutočnosti... Chcel som predať Litecoiny a predal som ich nakoniec o 300e menej... lebo kurz. Dnes som sa konečne verifikoval na Coinbase, takže hneď od pondelka začnem dumpovať... ako vtipné je, že ešte aj napriek 1.5% poplatku sa to oplatí. Na Bitstampe sú dokonca ceny ešte nižšie, takže tam začnem nakupovať hneď ako nájdem nejaké vhodné proof of residence. Snáď nebude robiť Coinbase problémy s okamžitým predajom a zaslaním peňazí na účet.
no môj profit je pomerne maličký... iba nejakých 1000e + musel som doháňať stratu najmenej 1000e... takže v skutočnosti som zarobil 2000e a mohlo to byť bohužiaľ viac keby som mal trochu viac šťastia a menej blbých rozhodnutí.
A hlavne to by som nemohol obchodovať na pripečenom Krakene... ako fakt, už ma začínajú pekne sr*ť... dnes sa tam pre istotu nedalo na 2h hodiny obchodovať. Ceny sú tak nízko, že ani nemôžem predať do fiatu. BTC o päť stoviek menej oproti skutočnosti... Chcel som predať Litecoiny a predal som ich nakoniec o 300e menej... lebo kurz. Dnes som sa konečne verifikoval na Coinbase, takže hneď od pondelka začnem dumpovať... ako vtipné je, že ešte aj napriek 1.5% poplatku sa to oplatí. Na Bitstampe sú dokonca ceny ešte nižšie, takže tam začnem nakupovať hneď ako nájdem nejaké vhodné proof of residence. Snáď nebude robiť Coinbase problémy s okamžitým predajom a zaslaním peňazí na účet.
-
Old Dirty Bastard
Guru
ja by som povedal, ze bitcoin cash je aj tak vyhodnejsi co sa platieb tyka v porovnani s LTC. neviem aku ma LTC buducnost, no nejake miesto si snad najde, kedze je to druha najstarsia kryptomena (pozrime sa kam to dotiahol bitcoin).
BCH je 200 krat lacnejsi v poplatkoch, kazda transakcia je potvrdena v nasledujucom bloku. aj transakcia s nulovym poplatkom sa lahko dostane do dalsieho bloku.
dokonca najhlasnejsi (a najsvihnutejsi) core developer luke-jr, velky zastanca segwitu a proponent LN, ktory oponuje hard forku a velkym blokom, ako aj vsetkymi altcoinami, odporucil pouzivat pri transaktovani BCH oproti LTC.
co sa tyka BTG, samotna minca ako taka scam nie je. ich kod je open source, maju fungujuci block explorer. replay protection. mince sa daju oddelit a predat bez problemov. skor ludia, kt. pracuju na pozadi BTG su scammeri a podivini.
bitcoin diamond by som vsak nevahal nazvat scamom ani sekundu. pokial viem, ani ich kod nie je open source a za mincou stoja presne 3 developeri, z kt. 1 je uplne anonymny a 2 su nejaki no name typci.
BCH je 200 krat lacnejsi v poplatkoch, kazda transakcia je potvrdena v nasledujucom bloku. aj transakcia s nulovym poplatkom sa lahko dostane do dalsieho bloku.
dokonca najhlasnejsi (a najsvihnutejsi) core developer luke-jr, velky zastanca segwitu a proponent LN, ktory oponuje hard forku a velkym blokom, ako aj vsetkymi altcoinami, odporucil pouzivat pri transaktovani BCH oproti LTC.
co sa tyka BTG, samotna minca ako taka scam nie je. ich kod je open source, maju fungujuci block explorer. replay protection. mince sa daju oddelit a predat bez problemov. skor ludia, kt. pracuju na pozadi BTG su scammeri a podivini.
bitcoin diamond by som vsak nevahal nazvat scamom ani sekundu. pokial viem, ani ich kod nie je open source a za mincou stoja presne 3 developeri, z kt. 1 je uplne anonymny a 2 su nejaki no name typci.
mna velmi zaujima ci ma bitcoin potencial stat sa nejakym zberatelskym kuskom. kazdemu je jasne ze bitcoin nebude TYM platidlom buducnosti a v tom ma bitcoin velku vyhodu, pretoze nikto netusi ktory z tych aktualne 1000 altcoinov bude prave tym velkym platidlom, mozno nebude ani jeden, lebo kym sa realne zacnu kryptomeny pouzivat vo velkom, tak vznikne este 10x tolko novych altocoinov a 99% z nich upadne do zabudnutia.
ale bitcoin bude navzdy ten prvy, praotec kryptomien, model T blockchainu.
je ho obmedzeny pocet a ani neni uplne iste ci ho niekedy bude viac (sice sme este nevytazili vsetok bitcoin, ale uz teraz sa odhaduje ze z aktualneho mnozstva je uz 1/4 stratena nadobro).
kto by nechcel vlastnit 1 BTC?
ale bitcoin bude navzdy ten prvy, praotec kryptomien, model T blockchainu.
je ho obmedzeny pocet a ani neni uplne iste ci ho niekedy bude viac (sice sme este nevytazili vsetok bitcoin, ale uz teraz sa odhaduje ze z aktualneho mnozstva je uz 1/4 stratena nadobro).
kto by nechcel vlastnit 1 BTC?
v com to moze byt zberatelskym kuskom?
hodnota zlata je v nakladoch vynalozenych na jeho nadobudnutie a zaroven v jeho hodnote ako technologicky vyuzitelnom kove
cize nieco pred nadobudnutim a nieco po ako hodnota
v pripade BTC ale aj vsetkych kryptomien je ta hodnota pred vyjadrena energiou na jeho vytazenie, kde je ta hodnota po?
hodnota zlata je v nakladoch vynalozenych na jeho nadobudnutie a zaroven v jeho hodnote ako technologicky vyuzitelnom kove
cize nieco pred nadobudnutim a nieco po ako hodnota
v pripade BTC ale aj vsetkych kryptomien je ta hodnota pred vyjadrena energiou na jeho vytazenie, kde je ta hodnota po?
aka je hodnota "po" v baseballovych kartickach? aka je hodnota "po" obrazu od van gogha?
aka je hodnota "po" aj "pred" tejto lego helmy, ked cinan ti takych vytlaci 1000 za hodinu?
ja sa priznam ze sam tomu nechapem, byt vlastnikom 1 bitcoinu znamena ze vlastne mas privatny kluc, ktory je len retazec znakov. ale ludia su vseliaky, napriklad zberatelske figurky, take tie co nikdy nevybalis z krabice, lebo by stratili hodnotu. ano, mozes si povedat ze s figurkou sa mozes zahrat, alebo si ju polozit v robote na stol a pozerat sa na nu... ale to jej nedava taku hodnotu.
vsetkym tymto veciam dava velku hodnotu jednoduho to ze ludia to chcu a je toho malo, nic viac.
aka je hodnota "po" aj "pred" tejto lego helmy, ked cinan ti takych vytlaci 1000 za hodinu?
ja sa priznam ze sam tomu nechapem, byt vlastnikom 1 bitcoinu znamena ze vlastne mas privatny kluc, ktory je len retazec znakov. ale ludia su vseliaky, napriklad zberatelske figurky, take tie co nikdy nevybalis z krabice, lebo by stratili hodnotu. ano, mozes si povedat ze s figurkou sa mozes zahrat, alebo si ju polozit v robote na stol a pozerat sa na nu... ale to jej nedava taku hodnotu.
vsetkym tymto veciam dava velku hodnotu jednoduho to ze ludia to chcu a je toho malo, nic viac.
to ti viem velmi krasne vysvetlit, vsetky tebou menovane hodnoty su sice abstraktne, ale maju nieco, co BTC nie => umelecku hodnotu
okrem toho, su odzrkadlenim reality => su hmotne
BTC je len string privatnej adresy, par bitov informacie
Je to iba o spolocenskej dohode ze nieco bude cenne. Vsetcia maju nakupene btc iba preto ze si myslia ze ostatni ho budu chciet tiez. V podstate je to iba bublina ale nikto netusi kedy praskne.
-
Old Dirty Bastard
Guru
cize ked sa tych par bitov informacie spoji s nakreslenym obrazkom, tak uz budu mat aj kryptomeny umelecku hodnotu?beardie napísal:to ti viem velmi krasne vysvetlit, vsetky tebou menovane hodnoty su sice abstraktne, ale maju nieco, co BTC nie => umelecku hodnotu
vacsina penazi sveta je nehmotnych.. len jednotky a nuly v internetbankingu. ked to uz mam porovnat s kryptomenou, tak za tou aspon nieco stoji. niekto tie jednotky a nuly musi generovat, na co treba vynalozit znacnu namahu a vsetci prislusnici siete ich musia verifikovat (prijat). banky si mozu tych jednotiek a nul dopisat tolko, kolko budu chciet (ale to sa uz deje aj v kryptosfere - USDT). cize aka je hodnota btc? stale taka, aku budu ludia ochotni zaplatit, aktualne takmer 17 tisic USD. nesuhlasim s tebou, ze hodnota kryptomien je len vyjadrena energiou, kt. je potrebna na ich vytazenie. to by ich nikto netazil. tu hodnotu neodrzkadluje len jeden faktor. do hodnoty spada aj utilita (co si za to mozem kupit) a investicna hodnota (kolko bude stat v buducnosti).
-
Andi_Cibula
Addict
Tým sa chcelo povedať, že u BTC tá hodnota je rozoznaná a viditeľná o dosť menším počtom ľudí, než u rukolapných predmetov.
Potrvá zrejme ešte mnoho rokov, kým začne byť virtuálna vec rozoznateľná ako zberateľský artikel, v prípade, že BTC prežije, keďže može príst zásah od vedenia krajín alebo prelomenie bezpečnostného kódu.
Potrvá zrejme ešte mnoho rokov, kým začne byť virtuálna vec rozoznateľná ako zberateľský artikel, v prípade, že BTC prežije, keďže može príst zásah od vedenia krajín alebo prelomenie bezpečnostného kódu.