vlady beriem ako realnu hrozbu a som na to pripraveny, podla mna len otazka casu, kedy to pre nejaku zamienku zatrhnu a je šmitec
Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny
-
Old Dirty Bastard
Guru
Re: Bitcoin, Litecoin, Dogecoin a iné kryptomeny
prelomenie sifry nevidim ako potencialny problem. uz vyse roka pracuje tzv LBC (large bitcoin collider), kt kazdu sekundu skontroluje pol miliardy klucov a doteraz nasli dokopy nieco cez 1BTC. https://lbc.cryptoguru.org/about
vlady beriem ako realnu hrozbu a som na to pripraveny, podla mna len otazka casu, kedy to pre nejaku zamienku zatrhnu a je šmitec
ci uz to bude terorizmus, drogy, globalne oteplovanie alebo hrozba autoritativneho charakteru, to je jedno.
zberateľskú hodnotu to nebude mať nikdy, tak ako nemá zberateľskú hodnotu napr. kód pc hry Pong. Navyše ak prestane existovať btc sieť, tak defacto zaniknú aj všetky bitcoiny.
Bitcoin začína čoraz viac pripomínať dot.com bublinu alebo nemecký investičný trh. Odporúčam prečítať si o tom viac. Máme tu plno coinov, sľuby a veľké očakávania. Ale real world aplikácie a vývoj robí iba zlomok z nich. Najviac optimisticky vidím využitie XRP a IOTy. Možno ešte Etherea/Litecoinu a Bcashu. Sľubne vyzerajú možno aj nejaké ine menšie coiny ako Power Ledger, Stellar Lumens a pod. Zvyšok je ale trash. Bitcoin získava na hodnote pretože ho všetci chcú a chcú ho preto, že získava na hodnote. A táto bublina bude rásť dovtedy, kým si neuvedomia, že nakupujú niečo, čo sa v podstate nedá ani používať.
Sranda, že mnoho bitcoin fanatikov argumentuje za bitcoin tým, že je proti zlým bankám a nemôžu ho manipulovať... Nj, každý deň vidím na burze ako sa "nedá" manipulovať s cenou, ani decentralizácia už nie je taká ružová, keď to majú pod kontrolou najväčší mineri, a to že coinov bude obmedzené množstvo je také isté ako Iľkova predpoveď na zajtra. Kľudne môže prísť hardfork, ktorý to umožní a malí používatelia s tým nebudú môcť robiť vôbec nič, tak ako nemôžu robiť nič, keď sa banka rozhodne vytlačiť ďalšie miliardy eur. A hlavne, nik nekupuje bitcoiny preto, aby ich mal čo najviac, ale preto, aby zbohatol... a bitcoiny premenil na ten akoženenávidený fiat.
Najvtipnejšie je, keď sa v súvislosti s bitcoinom spomína sloboda od systému. Tak je to celkom paradox, lebo nič neumožňuje tak dôkladne špehovať ľudí ako diginálne peniaze, najmä ak všetky vaše transakcie visia verejne na blockchaine.
Bitcoin začína čoraz viac pripomínať dot.com bublinu alebo nemecký investičný trh. Odporúčam prečítať si o tom viac. Máme tu plno coinov, sľuby a veľké očakávania. Ale real world aplikácie a vývoj robí iba zlomok z nich. Najviac optimisticky vidím využitie XRP a IOTy. Možno ešte Etherea/Litecoinu a Bcashu. Sľubne vyzerajú možno aj nejaké ine menšie coiny ako Power Ledger, Stellar Lumens a pod. Zvyšok je ale trash. Bitcoin získava na hodnote pretože ho všetci chcú a chcú ho preto, že získava na hodnote. A táto bublina bude rásť dovtedy, kým si neuvedomia, že nakupujú niečo, čo sa v podstate nedá ani používať.
Sranda, že mnoho bitcoin fanatikov argumentuje za bitcoin tým, že je proti zlým bankám a nemôžu ho manipulovať... Nj, každý deň vidím na burze ako sa "nedá" manipulovať s cenou, ani decentralizácia už nie je taká ružová, keď to majú pod kontrolou najväčší mineri, a to že coinov bude obmedzené množstvo je také isté ako Iľkova predpoveď na zajtra. Kľudne môže prísť hardfork, ktorý to umožní a malí používatelia s tým nebudú môcť robiť vôbec nič, tak ako nemôžu robiť nič, keď sa banka rozhodne vytlačiť ďalšie miliardy eur. A hlavne, nik nekupuje bitcoiny preto, aby ich mal čo najviac, ale preto, aby zbohatol... a bitcoiny premenil na ten akoženenávidený fiat.
Najvtipnejšie je, keď sa v súvislosti s bitcoinom spomína sloboda od systému. Tak je to celkom paradox, lebo nič neumožňuje tak dôkladne špehovať ľudí ako diginálne peniaze, najmä ak všetky vaše transakcie visia verejne na blockchaine.
-
Old Dirty Bastard
Guru
tak, ako sa da presadit hard forkom zvysenie minci, tak sa da presadit aj uplna anonymita (myslim, ze sa nieco take aj pripravuje, nejake 2nd layer solution, kt. dovoli posielat uplne anonymne platby), lebo teraz je to len pseudoanonymita
ano, hocikto moze sledovat pochyby akejkolvek adresy, ale nie je az take jednoduche zistit, ktora adresa komu patri.. a aj ked su na to AI/bot aplikacie, ktore vedia jednoducho sledovat link transakcii, mame tu uz davno veci ako bitcoin mixer/tumbler (aj ked tie su vdaka poplatkom asi aktualne nevyuzitelne).
taktiez si myslim, ze ludia si fandia, ak si myslia, ze niekedy nastane konsenzus ohladom zvysenia poctu minci
blocksize sa riesil kolko, 3-4 roky a nikdy nedoslo k majoritnemu singalizovaniu. bitcoin sa tak musel rozdelit. pocet minci sa nikdy nezvysi a uz teraz sa odhaduje, ze 1/4 je nadobro stratena. mineri budu stale zit z poplatkov za transakcie, pokial sa vsetko vytazi, ale to potrva este kolko, sto rokov? jedine pre nich by bolo zvysenie poctu minci lukreativne, ale tym by ohrozili vsetky svoje predosle investicie, kedze by ich tym znehodnocovali formou inflacie.
taktiez si myslim, ze ludia si fandia, ak si myslia, ze niekedy nastane konsenzus ohladom zvysenia poctu minci
pokial clovek chce, tak btc transakcie mozu byt dokonale anonymne.
Priklad:
1/vlozim fiat cash do btc bankomatu a ten to odosle na moj btc ucet uz ako btc
2/cez verejnu free wifi siet odoslem btc z mojho uctu na btc ucet protistrany-tj vykonam uhradu
/dokonca existuje moznost bez nutnosti pouzit free wifi-to je ale najjednoduchsie riesenie/
Vysledkom je že ani vsetky tajne sluzby sveta dohromady nedokazu povedat kto bol zadavatelom prevodu, nemaju sa coho chytit. Zlozitejsie to ma prijimatel transakcie, ale pri troche snahy moze aj on zostat v anonymite a zaroven btc minut za dalsie tovary/sluzby.
Priklad:
1/vlozim fiat cash do btc bankomatu a ten to odosle na moj btc ucet uz ako btc
2/cez verejnu free wifi siet odoslem btc z mojho uctu na btc ucet protistrany-tj vykonam uhradu
/dokonca existuje moznost bez nutnosti pouzit free wifi-to je ale najjednoduchsie riesenie/
Vysledkom je že ani vsetky tajne sluzby sveta dohromady nedokazu povedat kto bol zadavatelom prevodu, nemaju sa coho chytit. Zlozitejsie to ma prijimatel transakcie, ale pri troche snahy moze aj on zostat v anonymite a zaroven btc minut za dalsie tovary/sluzby.
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Do LTC aj do ETH sa odpredvčera je*lo dost prachov, najvačšie objemové nárasty na GDAX a včera nefunkčnosť brány pre platby kartou.
Že by si investori uvedomili rizikovosť BTC a išli do altocoinov ? Či už chamtivosť, snaha zarobiť čosi alebo len pocit "byť pri tom" ?
Že by si investori uvedomili rizikovosť BTC a išli do altocoinov ? Či už chamtivosť, snaha zarobiť čosi alebo len pocit "byť pri tom" ?
-
Old Dirty Bastard
Guru
v ETH sa deju nejake veci, partnerstva. o ETH sa predsa davno vie, ze ma potencial lahko vyletiet na liter 
LTC bolo tusim v nejakych narodnych spravach alebo v niecom podobnom v US.
a trochu nam stupol aj bitcoin cash, taktiez bol v spravach, mohol by stupat rychlejsie
ale mozno sa fakt uz konecne ludia zobudzaju a zistuju, ze BTC je nefunkcne a existuju tu lacnejsie a rychlejsie alternativy. vsak nema zmysel, aby boli tie meny take (relativne) lacne, ked to porovname k btc, ktore je prakticky nemozne niekam poslat. mozno je to aj urcita mentalita. lepsie sa vlastni 1 cela minca ako stotina zlomku mince.
LTC bolo tusim v nejakych narodnych spravach alebo v niecom podobnom v US.
a trochu nam stupol aj bitcoin cash, taktiez bol v spravach, mohol by stupat rychlejsie
ale mozno sa fakt uz konecne ludia zobudzaju a zistuju, ze BTC je nefunkcne a existuju tu lacnejsie a rychlejsie alternativy. vsak nema zmysel, aby boli tie meny take (relativne) lacne, ked to porovname k btc, ktore je prakticky nemozne niekam poslat. mozno je to aj urcita mentalita. lepsie sa vlastni 1 cela minca ako stotina zlomku mince.
tak odosielateľ môže byť anonymný... skoro. Ale prijímateľ ťažko a preto celý tento systém nie je o nič anonymnejší než bankové prevody. Keď tie btc potrebuješ vybrať, najskôr si ich musíš zameniť v zmenárni. Na väčšine z nich musíš zadávať osobné údaje a scan ID. Keby aj nie, tak vypátrať sa dá človek ľahko už len podľa majiteľa bankového účtu, kam by fiat peniaze putovali. Jedine, že by ten účet bol na nejakého bieleho koňa.
-
Old Dirty Bastard
Guru
btc sa da vybrat aj z bankomatov, su na to debetne karty 
LTC ide hore raketovo rýchlo lebo blbci na coinbase do toho lejú prachy s vidinou, že to raz bude mať hodnotu ako bitcoin a zatiaľ je to relatívne lacné a z rovnakého dôvodu pchajú peniaze aj do rôznych noname scam coinov. ETH dal síce od novembra 100%, ale na to aký potenciál má som očakával oveľa rýchlejší rast. Bcash veľmi nerastie lebo stále nie je na mnohých burzách zalistovaný. Teraz ho idú pridať na CoinMate a nedávno bol zalistovaný aj na Bitstampe. V januári sa má údajne objaviť aj na coinbase, takže nás čaká asi dobrá pumpa. Inak dnes alebo zajtra má vystreliť na 2000$ tak očakávam riadnu žatvu.
Inak keď som to tak počítal... keby som neobchodoval každý deň, ale iba hodloval litecoiny, eth a bitcoin, tak mám cca rovnaký zisk ako teraz a bez nervov
//autoeditácia príspevku (12 Dec 2017, 21:01)
nj, ale tá karta musí byť na meno niekoho, nie? Stačí potom spárovať majiteľa s kartou.
Inak keď som to tak počítal... keby som neobchodoval každý deň, ale iba hodloval litecoiny, eth a bitcoin, tak mám cca rovnaký zisk ako teraz a bez nervov
//autoeditácia príspevku (12 Dec 2017, 21:01)
nj, ale tá karta musí byť na meno niekoho, nie? Stačí potom spárovať majiteľa s kartou.
-Syu
cash sa da vybrat z btc bankomatu a pokial viem tak ziadnu kartu na to netreba. Je to presne opacny postup ako "fiat cash" to btc ucet. Nehovoriac o tom, ze existuje kopec dalsich moznosti a jednoduchsich ako otvorit ucet na bieleho kona, staci iba trochu porozmyslat.
cash sa da vybrat z btc bankomatu a pokial viem tak ziadnu kartu na to netreba. Je to presne opacny postup ako "fiat cash" to btc ucet. Nehovoriac o tom, ze existuje kopec dalsich moznosti a jednoduchsich ako otvorit ucet na bieleho kona, staci iba trochu porozmyslat.
-
Old Dirty Bastard
Guru
do ETH a LTC sa leju prachy, kt. sa mohli vsetky kludne liat do BTC, keby corestream neboli banda kktov
pocul som, ze vela ludi vyuziva altoiny na presun penazi medzi blockchainami, kedze btc je zahlteny.
Podla mna btc bude z dlhodobeho pohladu dalej rast, pretoze vecsina laikov ktory investuju do btc ine coiny moc nepozna zatial co btc je uz znamy pojem.
btc bude rásť aj naďalej, ale určite asi už nie takým tempom. Práveže teraz tí laici dávajú peniaze do altcoinov. S názorom, že "investujem do xy noname lacných coinov a možno aspoň nejaký z nich zopakuje úspech bitcoinu, tak budem v balíku", sa stretávam pričasto. Pre mnohých je bitcoin už pridrahý a pre malých investorov v podstate nezaujímavý, pretože už neprináša také zisky pri malých vkladoch. Veď už len po LTC bol na coinbase obrovský dopyt.
vsetci budu davat peniaze do vsetkeho. az kym to nepraskne.
bude rast aj bitcoin aj altcoiny. nie je realny dovod preco by jedno malo rast a druhe nemalo.
ako som uz pisal viac krat, ci nejaky coin ma realne vyuzitie alebo nie (je lacny/drahy, rychly/pomaly) to je uplne fuk. hodnota asi vsetkych kryptomien aktualne je zalozena na spekulacii.
bude rast aj bitcoin aj altcoiny. nie je realny dovod preco by jedno malo rast a druhe nemalo.
ako som uz pisal viac krat, ci nejaky coin ma realne vyuzitie alebo nie (je lacny/drahy, rychly/pomaly) to je uplne fuk. hodnota asi vsetkych kryptomien aktualne je zalozena na spekulacii.
Bude zabava ked to raz narastie do extremnej vysky povedzme 100k/btc a vecsina si povie ze ide zrealizovat zisk, budu chciet preliat do fiat a burzy skolabuju lebo cele tyzdne sa bude cakat na vykonanie transakcii.. A uz samozrejme za podstatne nizsiu cenu. Ale mozno dovtedy sa to cele zrychli.
-
skjerp-deg
Medium Star
hodnota vsetkych mien je zalozena na "spekulacii". Sice niektore "spekulacie" su stabilnejsie ako ine, ale to na veci nic nemeni. Ten papier v tvojej penazenke kde pise "100€" nema o nic vacsiu hodnotu ako ten na ktorom pise "$100". Vzdy ide o to, kto ti je za ten papier co ochotny dat. Takze nie, virtualne meny nie su o nic menej ani viac realne nez hocijake ine meny. Preto problem nie je ten ze su "zalozene na spekulacii", ale to, ze su nestabilne (zatial), neprakticke (zatial) a neekologicke (zatial).aacid napísal: ako som uz pisal viac krat, ci nejaky coin ma realne vyuzitie alebo nie (je lacny/drahy, rychly/pomaly) to je uplne fuk. hodnota asi vsetkych kryptomien aktualne je zalozena na spekulacii.
lenze chapes ze ja ked si s tym svojim papierom kde je napisane 10 eur zbehnem sem do vecierky tak si kupim cokolvek v hodnote 10 eur.
ked tam prides ty s 10 LTC, LTC moze mat hodnotu kludne 10 tisic eur, ale ta predavacka ta asi vysmeje a ty budes hladny.
o to ide, ze ziadny altcoin (a BTC tiez len okrajovo) nema aktualne ziadne vyuzitie a ziadne vyuzitie nebude mat este dobrych par rokov. za ten cas sa moze stat cokolvek.
proste dnes mozu ludia sypat peniaze do LTC lebo si myslia ze ma ovela vacsiu potencialnu vyuzitelnost ako BTC, ale mozno o rok pride uplne nova kryptomena ktora polozi aj LTC aj BTC...
ked tam prides ty s 10 LTC, LTC moze mat hodnotu kludne 10 tisic eur, ale ta predavacka ta asi vysmeje a ty budes hladny.
o to ide, ze ziadny altcoin (a BTC tiez len okrajovo) nema aktualne ziadne vyuzitie a ziadne vyuzitie nebude mat este dobrych par rokov. za ten cas sa moze stat cokolvek.
proste dnes mozu ludia sypat peniaze do LTC lebo si myslia ze ma ovela vacsiu potencialnu vyuzitelnost ako BTC, ale mozno o rok pride uplne nova kryptomena ktora polozi aj LTC aj BTC...
pozor:fiat mena ma tu vyhodu, ze obchodnik je zo zakona povinny prijimat ako platidlo danu menu. Zatial co Btc ci iny coin nema povinnost prijimat nikto, a je to iba na jeho rozhodnuti. Rovnako si povinny v danej mene statu odvadzat dane a zamestnavatel ti vyplacat mzdu- takze neda sa povedat ze by fiat meny boli uplne na rovnako nizkej urovni ako virtualne meny. Nesmie sa zabudat na to, ze virtualne meny nemaju ziadne pravidla ktore by boli vynucovane nejakou vonkajsou silou- fiat meny su ale chranene a vynucovane statom.
-
skjerp-deg
Medium Star
jaj uz chapem jak si to myslel aacid. Hej, dava to zmysel co hovoris.
BTW v Juznej Korei sa BTC zacina strasidelne rychlo rozsirovat: http://money.cnn.com/2017/12/12/technol ... index.html
BTW v Juznej Korei sa BTC zacina strasidelne rychlo rozsirovat: http://money.cnn.com/2017/12/12/technol ... index.html
-
Old Dirty Bastard
Guru
ja len neviem aky to bude mat vyznam aj s lightning network. imho on-chain scaling is a way to go. LN funguje ako hub. otvori sa komunikacia medzi dvoma stranami. a kym je otvorena (ludia musia byt aj online pocas platieb), tak sa mozu posielat BTC. opakovane. za zanedbatelne poplatky. ale len medzi tymi dvoma ucastnikmi predom urcenymi pri otvoreni. otvorenie a zatvorenie komunikacie tiez nieco stoji a to sa bude diat on-chain, cize ako toto riesi scaling.stale len zaplatim velky poplatok pri otvarani a aj zatvarani, kedze cim dalej tym viac ludi bude vyuzivat btc a blocksize bude furt 1MB. kktina.. jednoduchsie by bolo proste zvysit blocksize, co spravil bitcoin cash. som este zainvestovany v BTC, lebo verim, ze do toho este ludia natlacia pekne prachy, co vyuzijem
ale drzim palce bitcoin cash..