Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Bitcoin, Litecoin, Dogecoin a iné kryptomeny
Logickou uvahou - cloud mining musi byt scam. Ved keby to bolo take vynosne, preco na tazeni nezarobia oni sami? Rovnako ked niekto predava HW na tazenie - tiez sa asi nebude zbavovat sliepky, ktora znasa zlate vajcia. Zarabat s vylozenymi nohami by chcel kazdy, a na to sa prave spoliehaju.
.
Logická úvaha môže byť ale aj taká, že tento spôsob im prinesie peniaze omnoho skôr než keby mali ťažiť len pre seba. Predsalen ťažba a zisky z nej určitú dobu trvá. Týmto spôsobom inkasujú hneď na začiatku čo im umožňuje ihneď znova investovať a rozširovať HW potenciál.
. Trebars toto video, ja tam nevidím žiaden scam ale každý nech si spraví svoj názor - https://www.youtube.com/watch?v=2Jqf_wZKFCc. Keď si dáš do Googlu Questra či Kairos okamžite zistíš, že je to nejaký podvod. Daj si do Googlu Hashflare a uvidíš sám. Pozri si ich facebook a komentáre ľudí. Hoď si Hashflare do youtube, nájdeš mnoho streamerov so svojimi recenziami a časovými videami ako sa im s ťažbou darilo.
Logická úvaha môže byť ale aj taká, že tento spôsob im prinesie peniaze omnoho skôr než keby mali ťažiť len pre seba. Predsalen ťažba a zisky z nej určitú dobu trvá. Týmto spôsobom inkasujú hneď na začiatku čo im umožňuje ihneď znova investovať a rozširovať HW potenciál.
Tak žiaden biznis nieje dopredu zaručený, že ano. Preto som začal s malou sumou a preveril si či je to naozaj reálne a do akej miery to funguje. Nechcem vám tu vešať bulíky na nos, čokoľvek čo sem napíšem mi nemusí nikto veriť. Kto teda chce skúsiť, nech skúsi. A kto tomu neverí nič mu nenútim ani mu nič nevyvraciam, sám som kedysi neveril a viem, že by ma vtedy nebolo presvedčilo nič na sveteThovt napísal:Teraz keď si to takto zhodnotil bomberman Ti už musí byť jasné, že je to kravina.
Mám sliepku, ktorá znáša zlaté vajcia a ponúkam tri vajcia za cenu jedného, pretože... prečo vlastne? Nemajú na elektrinu?
Ako píše Old, buď nemajú sliepku, alebo im neznáša, alebo zajtra prestane znášať, alebo to čo znáša nie sú zlaté vajcia, iba záprdky.
(Je to len ďalšia blbosť typu Questra, Kairos a pod.)
Ano, ak dôjde k situácii, že by náročnosť tak rýchlo stúpala a tvoj predplatený výkon by už nestačil, ročný kontrakt naďalej platí avšak ťažba sa automaticky prepne na inú menu, tú ktorá bude v danom momente ešte zisková. Konkrétne Hashflare umožňuje ťažiť okrem Bitcoinu ešte Litecoin, Ethereum a Zcash.Old Dirty Bastard napísal:ak raz je mena, kt. je vyhodna pre tazenie, tak ju zacnu tazit ludia z celeho sveta (sloboda volby) a behom tyzdna (alebo inej variabilnej doby, kde sa obtiaznost prisposobi, zalezi na minci) sa ta obtiaznost dramaticky zmeni a uz tazba nebude taka vyhodna. cize zaplatim im predom 100€ za rok tazenia a ak tazba prestane byt vyhodna po 3 mesiacoch, tak mi cast tych penazi asi nevratia, co? miesto toho za mna budu tazit mincu, na ktorej budem este stratovy alebo ako? prepnu sa na inu mincu? rinse and repeat?
Argumentuješ ako cez kopirák kairos manuálu 
Ak si presvedčený, že Hashflare sú podvodníci, hoď sem nejaký zdroj kde to ľudia na internete tvrdia prípadne dokladajú nejakými dôkazmi a najlepšie ak ich bude viac, nie jeden človek
. Budem ti za to vďačný pretože skončím s tým aj ja potom.
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Používa sa pozitívny dôkaz, nie negatívny. Ty dokáž pravdivosť svojho tvrdenia.
-
Old Dirty Bastard
Guru
vsak nikto tu priamo netvrdil, ze konkretne hashflare je scam. tvrdili iba to, ze hashflare je zla investicia.
ale ked chces nejake dokazy (nestravil som nad tym ale stovky hodin, len par minut):
https://www.scambitcoin.com/hashflare-io/
preco je to zla investicia:
https://www.reddit.com/r/Bitcoin/commen ... hashflare/
hashflare bol podla vsetkeho vynosna investicia v roku 2015 a 2016. urcite to nie je scam, su na trhu dost dlho a maju vela spokojnych zakaznikov.
ale ked chces nejake dokazy (nestravil som nad tym ale stovky hodin, len par minut):
hashflare bol podla vsetkeho vynosna investicia v roku 2015 a 2016. urcite to nie je scam, su na trhu dost dlho a maju vela spokojnych zakaznikov.
Nechcem tu nič dokazovať lebo potom budem vyzerať ako nejaký vyslanec Hashflare-u, ktorý má za úlohu pochytať čo najviac ovečiekAndi_Cibula napísal:Používa sa pozitívny dôkaz, nie negatívny. Ty dokáž pravdivosť svojho tvrdenia.
Ano, na tieto informácie som narazil aj ja. Avšak v októbri/novembri robili veľký upgrade výkonu, zmenili podmienky a upravili ceny tak aby to lepšie vychádzalo. Takže tieto informácie už viac menej neplatia. Tu je stránka, ktorá sa zaoberá porovnávaním výhodnosti jednotlivých cloud miningov - https://www.cryptocompare.com/mining/ha ... 56-medium/Old Dirty Bastard napísal:vsak nikto tu priamo netvrdil, ze konkretne hashflare je scam. tvrdili iba to, ze hashflare je zla investicia.
-
Old Dirty Bastard
Guru
ok, takze aktualne asi nastalo doba, kedy moze byt pre prvotnych investorov opat vyhodne investovat s tym, ze mozno sa im vrati aj cela vyska investicie, ked behom roka moc nestupne obtiaznost
o com ale pochybujem. pocul som, ze kryptomeny su cim dalej, tym popularnejsie 
Pri Bitcoine stúpa náročnosť rýchlo, to je pravda. A bude sa zrýchlovať. Ale určite nie takým tempom aby sa ti nestihol vrátit vklad pretože momentálne stačí ťažiť 2-3 mesiace a vklad máš naspäť. Celému tomu napomáha ešte rastúca hodnota Bitcoinu.
-
Old Dirty Bastard
Guru
este k tym novym kontraktom. je sice pekne, ze rocny vynos je podla ich noveho kontraktu 9000USD. ale ako vravim, obtiaznost..
ja tiez mozem napisat, ze sa mi oplati kupit dragonmint 16TH/s miner za 1600USD, vsak cisty zisk po roku by bol 15000USD
https://www.cryptocompare.com/mining/ca ... erkWh=0.12
urcite rozumnejsie ako zaplatit hashflare 1500USD a cakat navratnost 750USD mesacne. kedze pri dragonmint dosiahnem 1250USD.
a tiez zarabam s vylozenymi nohami na stole.. cize neviem kolko si investoval, ale ak chces investovat do tazenia, tak sa viac oplati kupit ASIC miner v pripade, ze chces investovat par tisic. moze to byt vyhodne pre malodobych investorov, kt. v tom chcu utopit par stovak.
ja tiez mozem napisat, ze sa mi oplati kupit dragonmint 16TH/s miner za 1600USD, vsak cisty zisk po roku by bol 15000USD
https://www.cryptocompare.com/mining/ca ... erkWh=0.12
urcite rozumnejsie ako zaplatit hashflare 1500USD a cakat navratnost 750USD mesacne. kedze pri dragonmint dosiahnem 1250USD.
a tiez zarabam s vylozenymi nohami na stole.. cize neviem kolko si investoval, ale ak chces investovat do tazenia, tak sa viac oplati kupit ASIC miner v pripade, ze chces investovat par tisic. moze to byt vyhodne pre malodobych investorov, kt. v tom chcu utopit par stovak.
To je pravda. Lenže žijem v malom byte, kde by som tu mohol prevádzkovať hlučný ASIC miner ? Nemám na to proste podmienky. Takže som sa rozhodol aspoň pre cloud mining, nieje to až taký zisk ako keby som ťažil sám ale lepšie ako nič. Ak mi vieš zabezpečiť miestnosť v Bratislave, samozrejme klimatizovanú, kde môže taký ASIS miner bežať a nebudem za tú miestnosť nič platiť tak okamžite Hashflare ruším a idem do toho
. Teda za predpokladu, že objednanie a dodanie toho ASIS mineru nebude trvať pol roka. Lebo zohnať ich je teraz problém.
No a k tomu ročnému výnosu. Ano samozrejme, určite to nebude 9000 USD ako to teraz ukazuje. Pretože tam je poznámka, že ak sa nezmení náročnosť čo všetci vieme, že sa zmení. Ale polovica z toho to asi bude. Najmä ak bude kurz stúpať.
No a k tomu ročnému výnosu. Ano samozrejme, určite to nebude 9000 USD ako to teraz ukazuje. Pretože tam je poznámka, že ak sa nezmení náročnosť čo všetci vieme, že sa zmení. Ale polovica z toho to asi bude. Najmä ak bude kurz stúpať.
-
Old Dirty Bastard
Guru
no to je dalsia vec, na ktoru sa musis spoliehat. ze si bitocin udrzi minimalne aktualnu cenu, pricom vieme, ze hocikedy moze padnut o 30%-50%. potom uz mas po zisku uplne.
S tým súhlasím. Ale posledných 8 rokov iba stúpal (výkyvy neberme v úvahu). Tak sa spolieham, že ešte aspoň jeden rok to Bitcoin zvládne v rovnakom duchu
. Alebo aspoň tie 2-3 mesiace.
-
Old Dirty Bastard
Guru
nezabudni nas informovat ako to dopadlo s ROI, kedy sa ti to vratilo a pod., popravde som celkom zvedavy. ma to urcite vyhody oproti priamemu tazeniu ak si laik, nebudem klamat.. netreba riesit, ze nieco odpalis. netreba sa spoliehat, ze ti HW zadrzia na colnici a pod.
Alebo že ten HW rozbeháš niekde v garáži, ktorú ti vykradnú. Alebo, že ten čerstvo vybalený miner zapneš a ani neťukne, reklamácia kdesi v Číne musí byť "príjemný" proces. Ano presne tak, každý zo spôsobov má svoje výhody i nevýhody.
OK, dohodnuté
. Tá 100-ka s čím som začínal sa už takmer vrátila. Nemám ju síce ešte v peňaženke ale až dorazí, ozvem sa. Včera som nevydržal a zainvestoval viac takže budem teraz čakať na návratnosť tejto druhej investície (február, marec).
OK, dohodnuté
-
Old Dirty Bastard
Guru
ako sa spominalo v tom clanku, kt. som poslal https://www.scambitcoin.com/hashflare-io/ v sekci "Scam Accusations" a "Unable to Reach ROI" treba si dat pozor na poplaky za vyber BTC, kt. cim dalej, tym viac narastaju a narastat budu. a taktiez na poplatky za udrzbu a poriadne si zratat, ci sa to oplati. to ale uvidis az po prvej vyplate. ja o tejto spolocnosti zatial nie som extra presvedceny. genesis mining je asi naznamejsia cloud mining spolocnost a preco? pretoze kazdy vie, ze maju fabriku s kopou minerov. fotky nie su moc vypovedne. ak by fakt nevlastnili ziadny HW, tak je to, co som spominal na predoslej strane. a ako aj ini naznacili. ponzi scheme totozna s kairos.
Ano, veď preto idem postupne. Najskôr 100, až sa vráti potom 500, až sa vráti tak sa uvidí. Tým pádom je riziko nejakých veľkých strát docela nízke. Poplatky za výber BTC sú na strane Hashflare, tam si nestrhávajú nič. Strhávajú si len za údržbu a elektrinu približne 10-15% z toho čo sa vyťaží a zvyšok ti pripíšu.
...tema cloud miningu ma tatiez zaujima.. a uvazujem o nej... rozmyslam nad mensov investiciou na zaciatok (do 0,2btc)
...moj nazor je taktiez ze vacsina tych spolocnosti bude ponzi, no aj na hyipoch sa v minulosti dalo pekne zarobit ak mal clovek svoju taktiku a investoval hlavne do znamejsich autorov, ktory uz predtym aspon 1-2 kola vzdy vyplacali.... preto rozmyslam rozdelit investiciu do 5-10 najznamejsich cloud miningov... kym tam este ludia davaju prachy a teda by to este nemuselo padnut
...no ked tu mas priamu skusenost napriklad s hashflare, tak ma zaujima ako je to s tou navratnostou... a teraz nemyslim v €, ale v btc... teda ked vlozim 0,2btc, kolko je realna navratnost kym sa mi vrati 0,2btc spät... pretoze nato aby som tam profitoval iba z rastu ceny btc mi draci hodlovat a nie riesit cloud mining
...moj nazor je taktiez ze vacsina tych spolocnosti bude ponzi, no aj na hyipoch sa v minulosti dalo pekne zarobit ak mal clovek svoju taktiku a investoval hlavne do znamejsich autorov, ktory uz predtym aspon 1-2 kola vzdy vyplacali.... preto rozmyslam rozdelit investiciu do 5-10 najznamejsich cloud miningov... kym tam este ludia davaju prachy a teda by to este nemuselo padnut
...no ked tu mas priamu skusenost napriklad s hashflare, tak ma zaujima ako je to s tou navratnostou... a teraz nemyslim v €, ale v btc... teda ked vlozim 0,2btc, kolko je realna navratnost kym sa mi vrati 0,2btc spät... pretoze nato aby som tam profitoval iba z rastu ceny btc mi draci hodlovat a nie riesit cloud mining
-
Old Dirty Bastard
Guru
myslim poplatok za to, ze si preposles vyplatene BTC na svoju penazenku alebo na burzu (miner fee), aby si ich mohol predat. ten poplatok je aktualne kludne aj 20-50USD. si si isty, ze to za teba hradi hashflare?bomberman napísal:Ano, veď preto idem postupne. Najskôr 100, až sa vráti potom 500, až sa vráti tak sa uvidí. Tým pádom je riziko nejakých veľkých strát docela nízke. Poplatky za výber BTC sú na strane Hashflare, tam si nestrhávajú nič. Strhávajú si len za údržbu a elektrinu približne 10-15% z toho čo sa vyťaží a zvyšok ti pripíšu.
Ractiv: cize chces investovat aktualne 3 litre do cloud mining? (0.2BTC mensia investicia
staci ked si hodis do bitcoin mining profit calculator pocet GH/s alebo TH/s podla kontraktu co kupis.
aktualne mi to vychadza tak, ze ten kontrakt za 1500USD u hashflare ti hodi ani nie 90USD mesacne, co je 0.004BTC
https://www.cryptocompare.com/mining/ca ... stPerkWh=0
nezadaval som tam cenu elektriny, kedze to ma na starosti spolocnost, preto namiesto 90USD dostanes 77USD
radsej by som zarabal 800eur mesacne ako 130eur mesacne, pricom kapital potrebny na to v oboch pripadoch je 3000eur
//btw chlopci keby niekto uvazoval investovat do dragonmint, tak dajte vediet. pretoze min. pocet kusov sa da objednat 5. tiez by som totiz mal zaujem. zatial najvyhodnejsi miner na trhu v pomere cena/vykon. nie som zatial uplne presvedceny, ze nejde o podvod. ale udajne uz aj slush mal moznost tento asic miner testovat a rucil za to aj adam back z blockstream. zaujimalo by ma ako v takom pripade bude riesene dph a clo, kedze zasielka by sla z ciny.. ak ma niekto skusenosti s takymito velkymi nakupmi, nevahajte sa podelit o cenne info. ci by bol rozdiel ak by to na seba brala PO v porovnani s FO a pod.
Tú návratnosť čo som tu spomínal je návratnosť v btc, vychádza to na 2 mesiace (ku dnešnému dňu). Avšak musíme tam zahrnúť samozrejme aj náročnosť výpočtov, ktorá bude stúpať takže typujem, že v praxi to budú tak 3 mesiace.Ractiv napísal: ...no ked tu mas priamu skusenost napriklad s hashflare, tak ma zaujima ako je to s tou navratnostou... a teraz nemyslim v €, ale v btc... teda ked vlozim 0,2btc, kolko je realna navratnost kym sa mi vrati 0,2btc spät... pretoze nato aby som tam profitoval iba z rastu ceny btc mi draci hodlovat a nie riesit cloud mining
Sekol si sa, za 1500 USD máš u Hashflare 10 TH/s , ty si zadal do kalkulátora iba 1 TH/s (1000 GH/s). Takže zadaj tam 10000 GH/s a potom povedz ako to vidíšOld Dirty Bastard napísal:myslim poplatok za to, ze si preposles vyplatene BTC na svoju penazenku alebo na burzu (miner fee), aby si ich mohol predat. ten poplatok je aktualne kludne aj 20-50USD. si si isty, ze to za teba hradi hashflare?
staci ked si hodis do bitcoin mining profit calculator pocet GH/s alebo TH/s podla kontraktu co kupis.
aktualne mi to vychadza tak, ze ten kontrakt za 1500USD u hashflare ti hodi ani nie 90USD mesacne, co je 0.004BTC
https://www.cryptocompare.com/mining/ca ... stPerkWh=0
nezadaval som tam cenu elektriny, kedze to ma na starosti spolocnost, preto namiesto 90USD dostanes 77USD
20-50USD za transakciu ? To je čistý nezmysel. Dnes som posielal kamarátovi nejaké BTC, pribalil som k tomu poplatok 10 eur a mal to do 5 minút. Pred pár dňami som nakupoval BTC na https://smenarnabtc.cz, samozrejme, že chceli šetriť tak tam pribalili poplatok iba 2,8 EUR a napriek tomu mi to prišlo za cca 3 dni.