Kúpa TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Kemper_LoL
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Kúpa TV

Príspevok od používateľa Kemper_LoL »

Ryan pls pri 50-55" a cenovy strop asi max cca 600€? Aby to malo aj hdr wifi ... btw ktory os tebe najviac vyhovuje ? Mam totiz dvoch znamych jeden vravi ze os co ma samsung je hlavne rychle . A os andoid je zas otvoreny sice pomalsi ale je to proste android.... ( tot z amaterskych nazorov ) ⬆️⬆️
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Pri 600€ sa HDR rozhodne nedočkaš. Teda maju to všetky TV, ale v tejto cenovke je to len marketing. Je to tom, že tie TV akceptuju signal, ktory obsahuje HDR. Ale nemaju hardver na to aby ho vedeli zobraziť. Tu pridanu hodnotu neuvidiš. To musiš hľadať v drahšich modeloch.

Pokiaľ ide o OS, mne sa najviac pači Webos. Ale system žiaden nepouživam, externe riešenie ti nenahradi žiaden. Vyber zaleži na tom čo od toho chceš. Android ma napr. vyhodu v tom že si tam nainštaluješ prehravač aky ti najviac vyhovuje. U ostatnych systemov si musiš vystačiť s tym čo tam dal vyrobca. Na druhej strane ale, je to android, takže ma väčšinou viac medzier čo sa odladenosti a stability tyka.
Každopadne, rozhodne by som TV nevyberal podľa systemu ale podľa obrazu. System vieš prinajhoršom nahradiť externe. Mizerny obraz ale nevyriešiš.

Pokiaľ ide o odporučanie konkretnych modelov, tak Philips 50PUS6262 (Ambilight), Samsung ue50mu6172.
Michael123
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Michael123 »

Ryan Giggs napísal:
Pokiaľ ide o odporučanie konkretnych modelov, tak Philips 50PUS6262 (Ambilight), Samsung ue50mu6172.
Philips 50PUS6262 mám doma a tiež ho odporúčam v danej cene. Ak mám zhodnotiť, tak obraz je veľmi dobrý (vzhľadom k cene samozrejme) s celkom slušným zobrazením čiernej. Čo sa týka systému, tak aplikácii je tam pomenej: Youtube (minimum nastavení), Netflix, Amazon Video (pribudol po aktualizácii), internet. prihliadač, email klient, počasie a nejaké hry...
Veľka výhoda je Ambilight (aj keď len 2-stranný) - hlavne kvôli tomu som uvažoval v prvom rade nad Philips TV.
packie34
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa packie34 »

Zdravim :) Hladam nejaky Novy TV aspon s 136 uhloprieckou a 100 Hz panelom vo 4K ak je nieco co by stalo zato to kupim tak mozte hadzat sem napady a postupne si vsetko prezriem...Momentalne mame tento https://www.alza.sk/32-thomson-32hu3253c-d2172915.htm tak uz by bolo nacase na poriadnu zmenu
Ryan Giggs
VIP
VIP

136 cm je co? Lebo taka uhlopriecka nie je. Su len 140 cm (55") alebo 127 cm (50")/124 cm (49"). Tak chces tu vacsiu alebo tu mensiu? On to je totiz rozdiel, aj financny. A pre 4k, pri beznej obyvackovej vzdialenosti (2,5+ metra) je potrebne aspon 65" aby si z toho 4k nieco mal.
Rozpocet je neobmedzeny? 100 Hz televizory zacinaju na 1000 €. Teda okrem jedneho vlanajsieho modelu.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ja praveze castokrat vidim, ze 55 palcov znacuju ako 138cm, inde 139cm. Podla Googlu je 55 palcov vlastne 139,7cm.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Palec je 2,54 cm. Takze ked si to zratas tak 55" je tak ako ti povedal google. Po zaokruhleni 140.
Kazdopadne tu mi islo o pointu, ze su len 49/50" a potom az 55". Nic medzi tym, takze z toho jeho cisla clovek nevie.
packie34
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa packie34 »

Tak nasiel som par Kandidatov na Kupu----Panasonic TX-65EX600E ---- Sony Bravia KD-65XD7505 Najviac sa mi paci ten Panasonic co ma 100 Hz panel podla alzy a celkom prijatelnu cenu
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nema to 100 Hz. Na alze pišu bludy. Pri 65" su za cca 1500€.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Chcem sa opýtať.. Samsung UE40MU6442 za 409€.. môže byť? Alebo má tento model nejakú vadu a radšej vybrať niečo iné? Požiadavka je 40" v cene max 500€. Alebo radšej 43ka MU5xx2?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pri 40", ak to nechceš ako monitor, je UHD tak nejak zbytočne.
brm
Darca
Darca

To áno, ale bude káblovka na TV s UHD horšia ako na FullHD TV? Konkrétne UPC.

Vo veľkosti 40" som akosi našiel iba jednu neUHD alternatívu: UE40M5002, toto asi nebude nič extra. Alebo potom radšej tie väčšie UE43M56x2/M55x2?

UE43M5602 aj UE40MU6442.... sa dajú zohnať za rovnakú cenu, čiže čo by bolo lepšie na sledovanie TV, hlavný zdroj je zatiaľ UPC. UE43M5602 má PurColor a UE40MU6442 už vraj má vyššiu fičúrku Active Crystal Color a nejaké HDR..
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Aj ked je rovnaka cena tak urcite radsej FHD. Pri tak malej uhlopriecke nema zmysel UHD. Cisty marketing.
The
Star
Star

Príspevok od používateľa The »

brm napísal:To áno, ale bude káblovka na TV s UHD horšia ako na FullHD TV? Konkrétne UPC.

Vo veľkosti 40" som akosi našiel iba jednu neUHD alternatívu: UE40M5002, toto asi nebude nič extra. Alebo potom radšej tie väčšie UE43M56x2/M55x2?

UE43M5602 aj UE40MU6442.... sa dajú zohnať za rovnakú cenu, čiže čo by bolo lepšie na sledovanie TV, hlavný zdroj je zatiaľ UPC. UE43M5602 má PurColor a UE40MU6442 už vraj má vyššiu fičúrku Active Crystal Color a nejaké HDR..
Hej bude.
Ryan Giggs
VIP
VIP

brm napísal:To áno, ale bude káblovka na TV s UHD horšia ako na FullHD TV? Konkrétne UPC.

Je to lacny TV, takze to nema najvykonnejsi obrazovy procesor. Takze ten prepocet horsieho rozlisenia do UHD je horsi ako prepocet do FHD na FHD televizore. A aj tak zopakujem, na takej uhlopriecke aj tak z gauca nerozoznas ci je film, ktory sledujes 4k alebo vo FHD.
Active Crystal Color je sirsi farebny gamut, ktory ale pri sledovani TV vysielania nijako nevyuzijes. A HDR to ma len na tej urovni, ze akceptuje signal, ktory obsahuje HDR. Ale nema hardver na to aby ho vedel zobrazit (chyba quantum dot, lokalne stmievanie, 10 bit, jas je ako na beznom neHDR TV ...). Je to len marketing.

Inymi slovami, ked si tam pustis nejaky film s HDR, tak ti ho prehra, ale tu HDR kvalitu ktoru prinasa aj tak neuvidis. Uvidis to tak ako by si tam pustal bezny film bez HDR. Mozno trochu jasnejsie.
TV, ktore vedia viditelne zobrazit HDR zacinaju na cca 1000€ a aj to ziaden v tejto malej uhlopriecke.
A opat plati to co v pripade UHD, ze sebelepsie HDR ti je k upc aj tak nanic, kedze v HDR ziadna stanica nevysiela a tak skoro ani nebude.
Michael123
Medium Expert
Medium Expert

O pár príspevkov vyššie som odporúčal TV Philips 50PUS6262, no moje odporúčanie beriem späť. Tento TV NEODPORÚČAM pre problémy so softwarom. TV pri prepínaní kanálov zamrzne a pomôže len vytiahnutie zo zástrčky. Tech. support o probléme vie, no sám som zvedavý, či sa to nejakou aktuálizáciou vyrieši, nakoľko ani nový update SW nepomohol. Škoda, že som si pred kupou nepreložil nemecké recenzie na Philips webe, kde už od začiatku októbra sú v komentároch od zákazníkov uvedené problémy s nestabilitou SW.

Otázne ešte je, ako sú na tom iné modely od tejto značky, nakoľko na heureke bol v hodnotení uvedený rovnaký problém so zamrzaním, ale pri inom modeli. TV nemá Android, no aj tak po SW stránke veľké sklamanie so stabilitou, čo je škoda, lebo obraz je celkom v pohode a Ambilight je super vec.

Čiže len také upozornenie pre tých, ktorí uvažujú nad TV tejto značky.
brm
Darca
Darca

Oukej, presvedčili ste ma.. ďakujem! :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Michael123 napísal:O pár príspevkov vyššie som odporúčal TV Philips 50PUS6262, no moje odporúčanie beriem späť. Tento TV NEODPORÚČAM pre problémy so softwarom. TV pri prepínaní kanálov zamrzne a pomôže len vytiahnutie zo zástrčky. Tech. support o probléme vie, no sám som zvedavý, či sa to nejakou aktuálizáciou vyrieši, nakoľko ani nový update SW nepomohol. Škoda, že som si pred kupou nepreložil nemecké recenzie na Philips webe, kde už od začiatku októbra sú v komentároch od zákazníkov uvedené problémy s nestabilitou SW.

Otázne ešte je, ako sú na tom iné modely od tejto značky, nakoľko na heureke bol v hodnotení uvedený rovnaký problém so zamrzaním, ale pri inom modeli. TV nemá Android, no aj tak po SW stránke veľké sklamanie so stabilitou, čo je škoda, lebo obraz je celkom v pohode a Ambilight je super vec.

Čiže len také upozornenie pre tých, ktorí uvažujú nad TV tejto značky.
Otazka je ci to robi pri kazdom type prijmu a vec druha, nie kazdy pouziva interny tuner, takze nejake prepinanie sa ho netyka.
Michael123
Medium Expert
Medium Expert

Ryan Giggs: jedná vec je, kto a ako TV používa (PC, net, ext. zdroj príjmu) a druhá vec je, že TV má problém so základným úkonom na čo je viac-menej určená a to prepínanie kanálov.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Sused ho ma tiež a podobny problem nema.
Napísať odpoveď