otazka pre niekoho kto sa vyzna v trestnom prave

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ColdRain
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: otazka pre niekoho kto sa vyzna v trestnom prave

Príspevok od používateľa ColdRain »

No lebo ono je rozdiel vypis z registra a odpis z registra. Statne zlozky si skoro vzdy ziadaju odpis, pricom v odpise nefunguje nic ako je zahladenie odsudenia, tam ostava vsetko a navzdy.

Gogo956: Robim vo velkej firme co ma na slovensku do 5000 zamestnancov a ked vidim ako u nas interne funguje komunikacia a ako bludi posta celou firmou kym dostane spravnu osobu tak skutocne sa mi tvoja predstava o informovani HR zda znacne idealizovana. Rovnako mam skuesnosti so sudmi a trestnym pravom ci uz pripravnym konanim alebo pojadnavanim ako aj procesmi po odsudeni a ver mi, ze kazdy zo zucastnenych zastupcov ktorejkolvek zlozky statu ti z vysoka serie na akukolvek sukromnu firmu a jej zamestnancov. Pokial im nieco priamo neuklada konkretne zakonne ustanovenie tak to nerobia, oni castokrat nerobia ani to co im zakonne ustanovenia vyslovne ukladaju.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

Coldrain, ja chapem, len som narazal na to, ze chceli od firmy kde som pracoval vypis a aj tak si sami preverili aj odpis... Konkretne ze ked chcu tak si sami zistia...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Musi aj slovenska posta z niecoho zit. :D Kolko teraz stoji vypis z RT? 5 Euro?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Stoji tak ako stal a to 4 eura. Ja som tolko platil hadam pred piatimi rokmi (alebo 3 eura?). Na poste je za 3,90 eur. Cez elektronicky obciansky za 2 eura. Cize na poste je o 10 centov lacnejsi, navyse ho ziskas v kazdom meste.
Kukumberg
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Kukumberg »

gogo956 napísal:ephramko

a na ktorej pozicii sa prosim ta nevyzaduje bezuhonnost? so zapisom v registri nezoberu cloveka ani ako skladnika,maximalne tak na stavbu ako pomocneho robotnika. alebo?
Robil som vo viacerych softwarovych firmach a osobne som sa este nestretol s tym, ze by niekto skumal register trestov u zamestnanca (uchadzaca).
Vo viacerych odvetviach je dnes problem zohnat ludi, ktori by vedeli kvalitne a zodpovedne vykonavat svoju pracu a keby si pridal este dalsie kriteria na vyber zamestnanca (napr. bezuhonnost a ine) tak uz by si naozaj nikoho nezohnal.
Napísať odpoveď