No lebo ono je rozdiel vypis z registra a odpis z registra. Statne zlozky si skoro vzdy ziadaju odpis, pricom v odpise nefunguje nic ako je zahladenie odsudenia, tam ostava vsetko a navzdy.
Gogo956: Robim vo velkej firme co ma na slovensku do 5000 zamestnancov a ked vidim ako u nas interne funguje komunikacia a ako bludi posta celou firmou kym dostane spravnu osobu tak skutocne sa mi tvoja predstava o informovani HR zda znacne idealizovana. Rovnako mam skuesnosti so sudmi a trestnym pravom ci uz pripravnym konanim alebo pojadnavanim ako aj procesmi po odsudeni a ver mi, ze kazdy zo zucastnenych zastupcov ktorejkolvek zlozky statu ti z vysoka serie na akukolvek sukromnu firmu a jej zamestnancov. Pokial im nieco priamo neuklada konkretne zakonne ustanovenie tak to nerobia, oni castokrat nerobia ani to co im zakonne ustanovenia vyslovne ukladaju.
otazka pre niekoho kto sa vyzna v trestnom prave
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Re: otazka pre niekoho kto sa vyzna v trestnom prave
Coldrain, ja chapem, len som narazal na to, ze chceli od firmy kde som pracoval vypis a aj tak si sami preverili aj odpis... Konkretne ze ked chcu tak si sami zistia...
Musi aj slovenska posta z niecoho zit.
Kolko teraz stoji vypis z RT? 5 Euro?
Stoji tak ako stal a to 4 eura. Ja som tolko platil hadam pred piatimi rokmi (alebo 3 eura?). Na poste je za 3,90 eur. Cez elektronicky obciansky za 2 eura. Cize na poste je o 10 centov lacnejsi, navyse ho ziskas v kazdom meste.
Robil som vo viacerych softwarovych firmach a osobne som sa este nestretol s tym, ze by niekto skumal register trestov u zamestnanca (uchadzaca).gogo956 napísal:ephramko
a na ktorej pozicii sa prosim ta nevyzaduje bezuhonnost? so zapisom v registri nezoberu cloveka ani ako skladnika,maximalne tak na stavbu ako pomocneho robotnika. alebo?
Vo viacerych odvetviach je dnes problem zohnat ludi, ktori by vedeli kvalitne a zodpovedne vykonavat svoju pracu a keby si pridal este dalsie kriteria na vyber zamestnanca (napr. bezuhonnost a ine) tak uz by si naozaj nikoho nezohnal.