Kúpa TV
-
awtt
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Kúpa TV
Co hovorite na tento TV?
https://www.alza.sk/55-samsung-ue55mu7002-d4803635.htm
Oplati sa za tu cenu? Laka ma hlavne hrubka a OneConnect. Respektive tych podobnych TV ma Samsung viac, ktory sa najviac oplati?
https://www.alza.sk/55-samsung-ue55mu7002-d4803635.htm
Oplati sa za tu cenu? Laka ma hlavne hrubka a OneConnect. Respektive tych podobnych TV ma Samsung viac, ktory sa najviac oplati?
-
Ryan Giggs
VIP
Co mas za rozpocet?
Za tisicku je top oled 55EG9a7v.
Za tisicku je top oled 55EG9a7v.
-
awtt
Medium Professional
Tak 1000-1500 najviac.
Dik ten vyzera super. Da sa zavesit na stenu aby nebolo vidno ziadne kable?
Dik ten vyzera super. Da sa zavesit na stenu aby nebolo vidno ziadne kable?
Ktora tv sa neda zavesit na stenu? Dnes mas na kazdom otvor podla VESA standardu, ci je to 400x400mm, 300x200mm, 300x300mm, 200x200m alebo mozno aj ine.
-
Ryan Giggs
VIP
Zavesit na stenu sa da kazdy, ale nie kazdy sa da pripojit jedinym kablom.
Za 1500,- sa potom da este LG C7. To je uhd aaj s HDR. Alebo potom Sony 55XE9005.
Za 1500,- sa potom da este LG C7. To je uhd aaj s HDR. Alebo potom Sony 55XE9005.
-
awtt
Medium Professional
Dik 
Heker: z toho samsungu ide len jediny tenky kabel, a ma specialny uchyt velmi blizko steny, skoro ako obraz:
Heker: z toho samsungu ide len jediny tenky kabel, a ma specialny uchyt velmi blizko steny, skoro ako obraz:
-
Ryan Giggs
VIP
Je to sice elegantne, ale kvoli tomu by som TV urcite nekupoval. Ini nieco take sice nemaju, ale vyriesi to nejaka elegantna lista.
MU7002 pri rozpocte 1500€ nema zmysel kupovat a qled modely ma Samsung predrazene.
MU7002 pri rozpocte 1500€ nema zmysel kupovat a qled modely ma Samsung predrazene.
-
Michael123
Medium Expert
Ak má sused nastavený v TV format obrazu na "širokouhlé", tak mu to ani nezamrzne, avšak vtedy TV oreže obraz zo všetkých strán. Toto odporúčanie som dostal na tech. infolinke. V nastavení formátu obrazu na "pôvodné" zamrza pri prepínaní. Nie som sám s týmto problémom - na SK a CZ tech. supporte sa množia stažnosti a rovnaký problém popisujú aj na philips fóre z rôznych krajín. http://www.supportforum.philips.com/en/ ... 12-6272-12Ryan Giggs napísal:Sused ho ma tiež a podobny problem nema.
Vraj už je vo fáze testovania nový firmware, ktorý by to mal vyriešiť.
Čiže nateraz z mojej strany platí upozornenie pre tých, ktorý ako zdroj príjmu budú využívať interný tuner v TV a uvažujú nad Philips TV bez Android OS.
-
Ryan Giggs
VIP
Teraz idem od neho. Nemrzne mu to na ziadnom nastaveni formatu obrazu.
No, tak UE65MU7002 je doma, všetko fajn akurát na mojej staršej UE55J6282 je iná aplikácia PLEX, ktorá umožňuje zmeniť mi prehrávané filmy na 16:9 (vadia mi čierne pásy na niektorých filmoch) aj upraviť veľkosť titulkov, celkovo sa mi zdá prepracovanejšia ako na tom novom, neviete mi poradiť či sa to dá fixnúť? Ešte jedna vec - nedá sa mi updatnuť software v TV ako na starej - aktualizácia SW v menu je sivá ( nedá sa nakliknúť ). Treba to spraviť cez USB?
3 sekundy cez Google, odkaz na firmware vo velkosti 1,3GB na USB kluc s datumom z konca decembra - https://www.samsung.com/sk/support/model/UE65MU7002TXXH
Na starsej moze byt starsi Plex, novy to uz moze mat spravene inak. Kedze pojde o smart, tak zrejme klasicka instalacia Plexu, zase 3 sekundy cez Google - https://flixed.io/install-plex-smart-tv ... ructions-2
Na starsej moze byt starsi Plex, novy to uz moze mat spravene inak. Kedze pojde o smart, tak zrejme klasicka instalacia Plexu, zase 3 sekundy cez Google - https://flixed.io/install-plex-smart-tv ... ructions-2
-
Ryan Giggs
VIP
Nemas tam nastaveny nejaky shop mod?
Nič také. TV sa už aktualizovala sama a ten Plex je na 2016,2017 TV oficiálny a na staršie TV to vyvíja niekto iný s požehnaním Plexu, aspoň tak som sa teda dočítal. Preto sú tie aplikácie rozdiele a samozrejme, že aplikácia od jedného single vývojára je kvalitnejšia a s viac možnosťami ako od originál Plexu... Zatiaľ som neprišiel na žiadny spôsob ako sa zbaviť čiernych pásov pri prehrávaní filmu, v tom ofiko Plexe som to nikde nenašiel, DS Video od Synology z kt. filmy prehrávam to tak isto neponúka a v nastaveniach TV sa mi nedá zvoliť aby sa obraz roztiahol. V menu je napísané niečo ako prispôsobiť veľkosť obrazu obsahu, ale tá možnosť je zasa sivá a keď na to ťuknem vyskočí, že funkcia je nedostupná. Zdá sa mi, že čím modernejšiu tech dnes kúpim, tým viac banalít musím riešiť. Roztiahnuť obraz na celú plochu samizdá vedela aj stará Tesla ku ktorej som bol kedysi diaľkovým ovládačom ja. Mimochodom neviem sa zbaviť pocitu, že obraz na novej MU7002 je horší v porovnaní s J6282 pri prehrávaní rovnakého filmu v 1080p. Musím sa ešte pohrať viac s nastaveniami ale celkovo mi príde, že na tej väčšej TV vidím viac nedokonalostí, šumu a akosi sa mi to tej TV zle odpúšťa keď bola 2x drahšia ako J6282
. Vďaka bohu, že som ťa pred rokom poslúchol Ryan a kúpil FHD namiesto 4K
. Inak na druhú stranu plynulosť a systém oproti staršiemu modelu je 100 a 1. Nový Tizen ide svižne, TV aplikácie načíta asi 3x rýchlejšie + pokiaľ idem z Plexu do Youtube, odtiaľ do Spotify a zasa s5 tak multitasking funguje na jednotku - aplikácie nenačítava odznova. Na ten minimalistický ovládač sa rýchlo zvyká a po 10 minútach by som iný nechcel. Na tom mnohotlačítkovom doteraz musím niekedy pozrieť čo stláčam, na novom je to automatika, systém je intuitívny. K dokonalosti mu chýba už iba motion detection ako na LG a rozpoznávanie Slovenského hlasu pri zadávaní textu. Hral som sa s tým chvíľu včera, dnes idem nahodiť Skylink a prišpendliť to na stenu tak uvidím, či tuner nebude robiť problémy ako na J6282, som rád, že karta nejde cez redukciu ale zasúva sa priamo. Dizajn TV je tak isto fajn, nezdá sa mi, že by TV pôsobila lacno ako sa spomína v recenziách. Večer môžem hodiť fotky ako to vyzerá na stene z boku atď.
-
Ryan Giggs
VIP
Keď ti nevyhovuje PLex, tak skus niečo ine. DLNA serverov je "milion".
zdar nejaka telka 42-50",wifi tak do 500e ? dik 
-
Ryan Giggs
VIP
Napr. Samsung UE43M5572/UE43M5602.
vecsie telky sa neoplatia ?
-
Ryan Giggs
VIP
Tam ma byt 49", som sa preklikol. Aj v 55 " su.
takze ktory sa oplati ?
inak existuje telka aj so screen mirroring ?
Smoukey tak si pusti klasicke dlna na synology (vstavany medialny server) namiesto plexu a budes moct tieto nastavenia robit. Nebudes filmy prehravat cez apku plex ale priamo cez prehravac v samsung tv. Ja to tak prehravam zo synology. Je to aj menej narocne na vykon synology oproti plexu. Zatial som s tym nemal problem.