Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Old Dirty Bastard
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Bitcoin, Litecoin, Dogecoin a iné kryptomeny

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

ale preco by mal zacat rast, ked cim dalej, tym viac ludi prichadza na to, aky je pokazeny? cenzura prestava fungovat. ludia sa az teraz zacinaju cudovat preco su poplatky take velke, retardacia.. mempool plny uz vyse mesiaca. teraz staci, aby vacsina tazobnej sily opustila btc a presla na cash alebo inu sha-256 menu, kt. je vynosnejsia a bitcoin skape. pretoze s ubytkom minerov nebude 200k nepotvrdenych transakcii, ale milion. a uprava obtiaznosti moze trvat tyzden-dva. behom tej doby bude bitcoin krvacat zo srdca.

ja si myslim, ze prave teraz sa viac oplati investovat do niektorych lukrativnych altcoinov, kt. maju potencial narast behom rovnakej doby ako btc xnasobne. vsak to nie je novinka, uz sa to deje roky.. ako som spominal.. litecoin/ethereum up 10000% a bitcoin 2000%. ano, bitcoin urcite porastie.. ked sa aktivuje LN (ak dovtedy neumrie z nezaujmu). ale behom toho roku, kym to potrva, vies na altcoinoch zarobit 5krat tolko.
len na stellar som zarobil 1000% doteraz behom poslednych 2 mesiacov a urcite este porastie. behom rovnakej doby v btc som v pluse asi tak 100%.

//inak kedy si pri pade nakupil za 10k? na tolko az nepadol. myslis v prepocte na eura?
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

Ja som nakupil v hodnote 10k :D

Aka cenzura? :D Z dlhodobeho hladiska bude urcite rast. Cena vsetkeho ostatneho zavisi od btc. Na inych crypto mozes samozrejme zarobit viac ale je to risk, ktory je pri btc ovela mensi. Moj nazor je ze teraz je najhorsi cas na nakup alt. Pozri kolko stali ked btc mal 19k. Co myslis ked znova vystreli kolko bude vsetko stat?
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Inac vsetko to ze poplatky su velke, je pomaly atd.. je sice pravda, ale zalezi natom momentalne?

Kolko ludi ho kupuje na nejake realne pouzitie a kolko z vidiny zisku? Podla mna ta druha skupina hlboko prevysuje tu prvu :)
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

myslim aktivnu cenzuru najvacsich diskusnych portalov, bitcointalk forum, r/bitcoin subreddit a pod. preto doteraz vela ludi ani nevedelo, ze je nieco s btc v neporiadku. vsetky negativne ohlasy boli okamzite scenzurovane.

cena vsetkeho ostatneho zavisela od btc ked mal market dominanciu 60-80%, teraz je pod 40% :D
ked pride dalsia mena, ktora prevysi dominanciu btc, trebars len tych 40%, tak ta mena bude mat najviac trading parov a bude urcovat tempo. popravde uz dnes sa najviac altcoinov nakupuje za LTC/ETH, kedze maju vela trading parov na roznych burzach, nikto dnes nekupuje za btc. cize cim dalej, tym menej na btc zalezi ;)

to, ze su poplatky velke zabranuje aj nakupu btc. nie kazdy moze do btc narazovo investovat stovku. vela ludi kupovalo 10-20USD. by som povedal, ze tych malych bolo najviac. nielen z USA, z kade tade, cina, india atd.. teraz ako moze kupit 20USD v BTC, ked tolko zaplati len za poplatok.

ono je pekne, ze nejaka velryba kupi 1000BTC v hodnote 15 milionov.. ale je tiez pekne, ked kupi milion ludi po 0.0015 v hodnote 20 milionov. a ta druha skupina prave odpadla ;)
awtt napísal:Moj nazor je ze teraz je najhorsi cas na nakup alt. Pozri kolko stali ked btc mal 19k. Co myslis ked znova vystreli kolko bude vsetko stat?
tak ako som vravel viackrat, altcoinov je cez 1000, vacsina je shit, ale niektoych potencial prevysuje bitcoin. tak pozriem sa napriklad kolko stalo ETH ked mal bitcoin 19k. cez 800USD, aktualne 700USD. takisto NEO, pri 19k malo 80USD, aktualne 70USD, nic hrozne. bitcoin cash takisto okolo 2500 pri 19k, tam sa cena tiez moc nezmenila.. cize co to vypoveda, ked cena konkretne tychto troch klesla o 10% pri pade bitcoinu o 40%, ze ak bitcoin stupne, tak zazracne vsetky padnu? :D

tvrdit, ze altcoiny nejako vyrazne padnu, ked bitcoin stupne je smiesne. pretoze len tak z nenazdajky sa bitcoin z market dominancie 80% na 40% nedostal, pricom na cene behom tej doby len rastol. a zbytocne budeme do altcoinov ratat tych spodnych 900, kt. dokopy maju v kapitale mozno jednu miliardu. cize nieco tu nesedi :)
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

Old Dirty Bastard napísal:bitfinex/poloniex ma overil behom chvilky.
potom staci pouzit LTC/ETH na presun prostriedkov na burzy a nasledny nakup alts, kedze je to rychle a lacne
bitfinex cakam na overenie uz tiez dlho ...
poloniex detto stale mam pending verification a nic sa s tym neda robit, teraz som otvoril ticket tak uidime ci sa nieco poriesi ...

problem je ze teraz skoro vsetky vacsie stranky maju locknutu registraciu ...
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Old Dirty Bastard napísal:Dnes sa najviac altcoinov nakupuje za LTC/ETH?
Huh neverim, mas to nejak podlozene? Bittrex ma len btc, poloniex ma aj eth ale asi tak 10% toho co btc, binance jediny co pouzivam ma btc a eth narovnak.
Ja ale osobne nepoznam absolutne nikoho co traduje voci ltc alebo eth.
Old Dirty Bastard napísal:ETH ked mal bitcoin 19k. cez 800USD, aktualne 700USD..
Nepozeraj na cenu vzhladom na USD and vzhladom na BTC. Ked mal BTC hodnotu 19k, ETH mal 0.35~ BTC. Dnes ma 0.55.
Proste teraz sa ho oplati zamenit za btc, pockat kym btc zacne rast a potom nakupit znova lebo klesne.
Neplati to samorezrejme stale :) Ale prakticky stale ked btc zacne rast vsetko ostatne je v cervenych cislach.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

na bittrex mozes poslat LTC/ETH a potom interne zamenit za BTC/USD a to pouzit na nakup alts. pointa.. nikto priamo nenakupuje alts za BTC uz mesiace, pretoze poplatky za presun medzi burzami a cakacia doba su neznesitelne. na jednej burze zamenim BTC za ETH, poslem na dalsiu behom par minut za 50 centov a nasledne nakupim alts. lepsie ako posielat BTC z jednej burzy na druhu za 20USD a cakat par hodin. logika. a raz nastane taka situacia, ze to vsetkych omrzi a vytvoria priame trading pary medzi LTC/ETH/whatever a alts.. nepotrebujeme predsa zbytocne mediatorov. je to vyhodne jedine pre burzy, lebo zarobia na tych extra stepoch. no burzy bez userov nezarobia nic. staci len dostatocne dlho tlacit.
cize neda sa to uplne tak jednoducho zmerat, ze za ktoru menu sa najviac alts kupuje, kvoli tymto prestupom :)

stale ti unika pointa aj pri tej cene altcoinov v porovnani s BTC. BTC posledny rok len rastol. tvrdis, ze altcoiny padaju, ked rastie btc. neznamena, ze ale padnute zostanu dlho. btc tvoril 90% kapitalu vsetkych kryptomien rok dozadu. teraz pod 40%. cize altcoiny si taktiez z dlhodobeho hladiska svoju cenu udrzia, ba aj narastu. ok, btc stupne na cene.. opat bude tvorit 50-60% kapitalu. a potom to altcoiny dozenu a zas je na 40 a menej :) ok, mozno 90% altcoinov vyrazne padne alebo uplne skonci, ked na BTC pride LN. ale kedy to bude? malo to byt pred dvoma rokmi. teraz tvrdia, ze treba cakat dalsi rok. co je neunosne. ako ktosi krasne povedal nedavno. to, ze sa ludia budu vediet teleportovat v buducnosti neznamena, ze si teraz nikto nekupi auto a nebude cestovat lietadlom.

a tiez by ma zaujimalo preco nikto nepouziva segwit. ani velki hraci. nema predsa pointu preplacat transakcie o 100%, aj ked na to ma, nie? najskor tomu nedoveruju. boja sa, ze moze nastat nejaky exploit. ked pointa segwitu je separovat signature od transakcie. co sa mi zda ako dost velky bezpecnosny problem. najvtipnejsie bude, ked coinbase prida segwit a niekto v tom najde dieru. bitcoin skoncil. a teraz si vezmi.. LN je 100krat komplikovanejsi ako nejaky segwit.
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

tak som sa skusil registrovat na binance.com podla toho co som si pozeral tam verifikacia nie je potrebna do 2BTC co je pre mna dost ...
skusil som tam poslat 100€ v LTC tak som zvedavy ako dlho bude trvat prevod a ako s tym pojde obchodovat :)

no uz to zobrazuje aj na binance ze confirming 1/4

len este musim zistit ako to vymenit za nieco ine ... lebo na boku co pozeram je len BTC, ETH, BNB, USD
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

https://coinmarketcap.com/exchanges/binance/ tu mas vsetky pary, kt. binance podporuje. LTC mozes zamenit za BTC/USD a nasledne rozne alts.
pozeram, ze maju request network. rozhodne nieco, do coho sa v rozmedzi par mesiacov oplati investovat. a maju aj stellar :psssst:
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

no tak som si poslal LTC na binance tam som zamenil za ETH a nasledne urcitu cast vymenil za XLM
vyzera to tam celkom dobre :)

len mam taku laicku otazku kedze doteraz som fungoval len na coinbase ...

to tam mam tieto vsetky meny nechat ? alebo si ich treba posielat niekde na penazenku ? oplati sa este dat nieco do nejakej mensej meny ktora ide hore ?

celkom ma zaujal RIPPLE ale odradza ma to ze mozu kedykolkovek pridat nove mince (ze sa to netazi, ked dobre viem)
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

tak stellar je fork ripple. a taktiez sa netazi. akurat, ze je decentralizovany a open source a je znama inflacna hladina, kadzy rok 1%. ripple je pokial viem closed source a tvorcovia drzia 20% vsetkych minci. cize ak je ripple ukazovatel toho kolko moze podobna mena vyniest, tak rok 2018 bude pre stellar velmi zaujimavy.

odporucam nenechavat dlhodobo mince na burzach. co najkratsie. po nakupe presun na vlastnu penazenku. tie poplatky su fakt zanedbatelne (okrem btc), cize nestoji to za to riziko. burzy xkrat hackli. xkrat zavreli. xkrat znemoznili na urcity casovy interval pristup k minciam. hlavne by som nedoveroval cinskym burzam (myslim, ze binance tam spada).

konkretne stellar sa da drzat aj v HW penazenke (ledger nano s)
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Viete o nejakej dobrej penazenke na mobil ? (iOS)
Mirrorion
Star
Star

Príspevok od používateľa Mirrorion »

búcham si havu o stenu, že som sa o bitcoin/altcoiny začal zaujímať až posledné dni :( otázka pre skúsenejších: oplatí sa do toho ešte ísť? som do toho ochotný investovať nejakých 2-3000€.
nechcem to dávať do bitcoinu, ale do nejakej alt meny. zaujal ma ripple, ktorý posledné dni ukazuje nárast. zároveň to nechcem pchať do jednej meny, ale rozdeliť povedzme 50% + 25% + 25%.
máte pre mňa nejaké odporúčania? vopred ďakujem za akýkoľvek názor či radu.
skjerp-deg
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa skjerp-deg »

skjerp-deg napísal:1 slovo: diverzifikacia
Rozhoď si funds do ~5-6 kryptomien a čakaj. Momentálne by som asi šiel 40% ETH, 15% LTC, 15% IOTA, 10% NEM, 10% tvoj favorit #1 (NEO, Stellar, Monero, ...), 10% tvoj favorit #2
S tým, že niektoré meny sú momentálne hore (Napr. Stellar) takže napchaj do tých, čo sú nižšie (napr. LTC, Dash, Monero, prípadne ak sihneš aj ETH) a ostatné počkaj kým spadnú. Tiež si treba uvedomiť, že nie všetky kryptomeny sa dajú kúpiť cez fiat meny, na niektoré budeš musieť ísť cez ETH či LTC. Do BTC by som nešiel, aj keď väčšie objemy aj v BTC ešte dokážu pekne zarobiť.
Mirrorion
Star
Star

Príspevok od používateľa Mirrorion »

skjerp-deg ďakujem za odpoveď, ale odkiaľ máš info že Stellar je teraz hore? ja pozerám vývin mien cez cryptocompare https://www.cryptocompare.com/coins/xlm/overview/EUR
a tam posledný mesiac má Stellar 0,145€ bez pohybu. poznáš nejakú lepšiu stránku s aktuálnejšími hodnotami?
viem že na BTC sa dá ešte pekne zarobiť, ale myslím že som zmeškal vlak. BTC som mal kúpiť začiatkom tohto roku keď bol ešte za 1000USD :( väčšie objemy BTC si pochopiteľne pri terajšej cene nemôžem dovoliť.

ešte otázka ohľadom skladovania coins, používate niečo ako Ledger Wallet alebo využívate nejakú online peňaženku?
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Minule som písal, že som spravil chybu s tým Ripplom, no prečítal som si príspevky fundovaných ľudí na nete + Old Bastard to tu tiež pekne spomenul, že Ripple vlastne potláča celú ideu a zmysel kryptomien. Takže som aj nakoniec rád, že som tie mince predal, veď nakoniec spravili mi profit +50%.
Moc toho na investovanie nemám, no nejaké peniaze sa predsa našli, tak som ich rozdelil do viacerých mien. Skúsení skúste na to pozrieť, či som spravil správne:
Najviac som dal do Stellaru, potom tu mám Bounty0x, časť v SocialSende a potom po kúsku v doge, redde, atď...
Čo hovoríte na PIVX alebo Onioncoin?
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Nejaky nápad ako čo najlacnejšie dostať eurá z coinbase do iných búrz napr BitStamp ? Dalo by sa to prehnať cez slovenský bankový učet ale to zaberie týžden.
Ractiv
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Ractiv »

viete mi poradit nejake offline penazenky na ETH, BCH a Waves? ...nejake kde si viem zalohovat subor wallet.dat a teda mam pristup k private key (nieco ako je na BTC bitcoin core, pripadne na LTC pouzivam Litecoin core)
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

jukel napísal:Nejaky nápad ako čo najlacnejšie dostať eurá z coinbase do iných búrz napr BitStamp ? Dalo by sa to prehnať cez slovenský bankový učet ale to zaberie týžden.
čo? však za eura nakup LTC/ETH/XRP a pošli na bitstamp. nasledne opat zamen na eura. si vybaveny do par min. pozri kt. meny maju najlepsi kurz na nakup/predaj z tychto.
z3t
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa z3t »

Mirrorion napísal:ja pozerám vývin mien cez cryptocompare https://www.cryptocompare.com/coins/xlm/overview/EUR
a tam posledný mesiac má Stellar 0,145€ bez pohybu. poznáš nejakú lepšiu stránku s aktuálnejšími hodnotami?
Stellar je momentálne na nejakých 27 centoch. Na aktuálne hodnoty používaj https://coinmarketcap.com je to síce len v dolároch ale približne si to vieš odvodiť a dôležitejšie sú percentá
Napísať odpoveď