Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
neoiron
Medium Star
Medium Star

Re: Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Príspevok od používateľa neoiron »

DropDead vďaka za odpoveď. Aby som možno ozrejmil dôvod kúpy grafiky tak je to ten, že chcem mať napojený aj monitor, resp. namiesto neho používam malú TV s HDMI aj veľkú TV keď pozerám filmy či videá. Teraz na integrovanej grafike ktorá má DVI mám redukciu na HDMI a vždy musím prehadzovať HDMI káble. Chcem kúpiť grafiku a na DVI cez redukciu budem mať vždy napojenú malú TV ako monitor a na HDMI od grafiky bude vždy napojená veľká TV. To je vlastne celý dôvod. Upgrade nehrozí, to čo mám teraz mi úplne stačí - nehrám hry, nestrihám videá a pod. Všetko čo chcem, len nech mi prehráva videá vo FULL HD resp. ak zvládne niečo vyššie tak super.

Musím využiť mall.sk - mám tam darčekový poukaz :)
https://www.mall.sk/graficke-karty?o=_price

Prečo som sa pýtal práve na tú grafiku, tak som chcel niečo "lepšie" a toľko som ešte ochotný dať za grafiku na účel, ktorý potrebujem. Ja viem, že to nieje nič moc, ale tak aby to vydržalo pár rokov. Pasívnej som sa kus bál aby neprehrievala zbytočne skrinku, naviac jeden ventilátor mi až tak nevadí na grafike.

PC je v takej zostave:
QuadCore Intel Core i5-4460, 3200 MHz
Kingston 8192 MB (DDR3-1600)
Zdroj len 350 W

Prosím skús mi na základe ešte týchto info poradiť čo by bolo najlepšie, nech mám na pár rokov pokoj, pričom nepredpokladám, že účel sa zmení.
Vďaka.
DropDead
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa DropDead »

Jo, pokojne ber
https://www.mall.sk/graficke-karty/msi-gt-710-1gb
a DVI-D > HDMI adaptér.

U teba je to zbytočné, nie je dôvod platiť za GPU. Ver mi, že v takomto prípade chceš plne pasívnu, lebo tie ventilátoriky, ktoré na to dávajú sú väčšinou najnižšej kvality, takže ono to vydrží pár rokov ale po takých 2 rokoch už budeš ten ventilátorik vnímať.
A nakoniec, tvoje využitie je minimálne, pri videách aj tak väčšinu roboty robí CPU a max. ak to SW podporuje, tak je tam aj dodatočná akcelerácia ale na to je tá karta úúúúúúúúplne v pohode.
xH4wK

Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Príspevok od používateľa xH4wK »

Eh chlapi... dnes mi odišiel môj Seasonic S12II-620
Reklamujem ho a zatiaľ som kúpil EVGA 500 W1
Nuž čakal som viac od tej značky ? [emoji1] na margo tých debát okolo psu značiek pár stránok dozadu

Dúfam že ten zdroj nevzal so sebou ešte niečo iné... tu evgu zapojím asi až zajtra tak uvidím.
DropDead
Addict
Addict

Ten zdroj sa nemá prečo pokaziť. Ale odporúčaný už roky nie je, i keď spravili refresh, tak proste nie, tam keď sa raz roztočí ventilátor, tak koniec.

Aj ich nedávne modely (ich Prime a podobne, tie, čo začali prichádzať od 2015-2016 neboli nič extra), až teraz to osviežili s Faks Pls a poslednými vyššími modelmi.
xH4wK

Tak chvala bohu neodislo nic ine.. a ta evga funguje v pohode akurat je hlucnejsia
DropDead
Addict
Addict

Jj, tie zdroje budú hlučnejšie v pokoji ale ak si niekedy došiel do stavu, keď sa naozaj roztočil Zízonik, tak to bude ešte nič v porovnaní s tou turbínou od Zízonika.

Inak, mohol si sa trepnúť po vrecku aspoň na CXm, nehovoriac o tom, že sa ku nám už dostávajú aj Enermax RevoBron a vyzerajú fantasticky (kvalita na úrovni Corsair Vengeance ale dokonca s ich vlastným ventilátorikom a ak ide o lacné ventilátoriky, tak tam im plne dôverujem).
xH4wK

tak viacmenej je to len docasny zdroj ktory vratim po 13 dnoch chapes :)
Potom objednam dalsi na dalsich 13 dni :D
ked mi ho vyreklamuju tak budem pouzivat znova ten seasonic mno
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

ináč dá sa niečo pokaziť s tým ak rozoberiem zdroj a vymením ventilátor ? je tam dvojpinová zásuvka.
DropDead
Addict
Addict

xH4wK napísal:tak viacmenej je to len docasny zdroj ktory vratim po 13 dnoch chapes :)
Potom objednam dalsi na dalsich 13 dni :D
ked mi ho vyreklamuju tak budem pouzivat znova ten seasonic mno
To si snáď robíš srandu...WTF? To je čo za prístup? Prístup degeša?
Daniel9911 napísal:ináč dá sa niečo pokaziť s tým ak rozoberiem zdroj a vymením ventilátor ? je tam dvojpinová zásuvka.
Na to ti dám len jeden krok postupu - vyhoď. PC zdroj NESMIE mať dvoj-kolíkovú zásuvku. Zdroje MUSIA byť triedy ochrany 1, teda s troj-kolíkom.
xH4wK

DropDead napísal: To si snáď robíš srandu...WTF? To je čo za prístup? Prístup degeša?
Normalny pristup.. nemozem byt bez PC 30 dni... a za ten pristup ze servis caka az tych 30 dni teda maximalnu lehotu ja nemozem.
DropDead
Addict
Addict

Čo je na tom normálne, tvl? To nie je požičovňa, mal si si s nimi dohodnúť, že nech ti dajú náhradný zdroj. Ak nie, tak si mal rovno kúpiť nový a starý potom so stratou predať (nehovoriac o fakte, že zdroje sa málokedy opravujú).
xH4wK

Aky novy zdroj by si odporucal aby bol tichy a stacil na 6700k + 1070 OC ?
V podobnej cenovej kategorii dajme tomu do 70 eur ? Ten Seasonic napriklad ma stal 55 eur

btw: neviem o ziadnom shope co ponuka nahradny zdroj bohuzial... takze to je jedine riesenie.. a aj tak, ta evga je proste hlucna a tak by som ju vratil tak ci tak.
DropDead
Addict
Addict

Zaujímavo vyzerajú teraz prichádzajúce Enermax RevoBron. Inakšie CXm sú tichšie (nie sú až tak tuti-fruti ako spomínané Seasonicy). Potom až napríklad Seasonic Focus Plus ale tie sú oveľa drahšie.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

//autoeditácia príspevku (08 Jan 2018, 16:57)
xH4wK napísal:Aky novy zdroj by si odporucal aby bol tichy a stacil na 6700k + 1070 OC ?
V podobnej cenovej kategorii dajme tomu do 70 eur ? Ten Seasonic napriklad ma stal 55 eur

btw: neviem o ziadnom shope co ponuka nahradny zdroj bohuzial... takze to je jedine riesenie.. a aj tak, ta evga je proste hlucna a tak by som ju vratil tak ci tak.

https://www.alza.sk/corsair-cx650m-d4121228.htm?o=1
DropDead
Addict
Addict

Nope, za tú cenu môže mať už Vengeance alebo ten nový RevoBron, obe sú o úroveň vyššie ako CXm.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

na heureke s podobnym vykonom o cca 8 percent drahsie ako spominane CXm... a je to uplne jedno, ta uroven v tejto kategorii je viac nez dostacujuca, zvlast ked ten zdroj nezatazi ani na 40 percent...
DropDead
Addict
Addict

No ako myslíš, ty vieš najlepšie, ty si odborník.
xH4wK

DropDead napísal:Nope, za tú cenu môže mať už Vengeance alebo ten nový RevoBron, obe sú o úroveň vyššie ako CXm.
Ani jeden zo spominanych nevidim na alze.. nejaka ina alternativa s dobrym pomerom cena/vykon ?
DropDead
Addict
Addict

Prečo Alza? RevoBron v priebehu týždňa(-dvoch?) bude aj na Alze a Venžnc je Amazon a DE-exkluzív (má ich tiphardware, lebo to sú nemci ale u nich sa neoplatí kupovať veľmi), teda Amazon
https://www.amazon.de/dp/B01CQ4B49S/ .

Potom až Seasonic Focus Plus. To je už Golďák, dokonca aj so semi-pasívnou prevádzkou a okrem najvyšších zaťažení (napríklad 550-650W pri 650W zdroji) je veľmi tichý.
xH4wK

Takze na Slovensku sa neda nic normalne zohnat ?
Idem mi hlavne o pripadnu reklamaciu samozrejme
Napísať odpoveď