1. Ist z Baker Street na King's Cross je dobra volba. Ak chces usetrit peniaze tak busmi ak cas tak metrom.
2. Ano Oyster Card - nie turisticke ale normalne (su vratne)
3. Neviem kadial chodi hop-on/off bus a ake ma vyhody ale 30€(predpokladam na den/osoba) mi pride vela. Ak chces chodit vyhradne busom tak sa ti oplati brat radsej normalne. Akurat tam nebudu mat sprievodcu. Jednorazova cesta busom je £1.50 a cap je tusim £4.50 takze ak budes brat len busy tak po tretom uz v ten den neplatis. Ak vezmes aj tubu tak ta ma osobitny cap. Viac info najdes tu
https://tfl.gov.uk/fares-and-payments/f ... Type=Adult - podla toho ako budes jazdit sa ti moze oplatit kupovat denny listok
Par uzitocnych rad:
a) Pevne verim, ze mas smartphone aj s datami - pojdu ti aj tam a google maps v kombinacii s aplikaciou citymapper je v Londyne na nezaplatenie (zozen si aj powerbank nech potom nenabijas mobil v kazdom starbuckse)
b) Kamarat si obehal centrum prevazne peso. Ak mas kondicku na to, ze ta 10-15km denne neznici tak aj to je moznost (medzi vzdialenejsimi miestami pouzil metro).
c) Metro je vo vacsine pripadov rychlejsie ako bus. Busy budu rychlejsie len na male vzdialenosti (zapchy).
d) London is a rip off ale da sa tu najst vela fajn veci zadarmo. Sky Gardens maju super vyhlad, su zadarmo ale musis si ich booknut 3 tyzdne dopredu (a niekedy sa miesta minaju rychlo takze sa oplati refreshovat stranku aby si vedel kedy je tvoj preferovany termin k dispozicii), ak mas dobru anglictinu tak Angel Comedy Club ma dobre standupy za dobrovolne vystupne (platis po show) - to ked uz vecer budes chciet len sediet a bavit sa. Hlavne muzea (British, Science, Natural history, National Gallery), parky, namestia, Camden Markets, atd... Vygoogli si free walking tours, sprievodcovia su plateni na baze dobrovolnosti takze ich vedia spravit kvalitne
e) ak mozes, vyhni sa tube ked idu vsetci do prace (tak do 9:30 rano) a z prace (17-19) - ak teda nechces sardinkovy experience