Zdanovanie kryptomien na SK a EU
Re: Zdanovanie kryptomien na SK a EU
Ano, takze nieleze zaplatite dan 19% + 14% odvody do zdravotnej poistovne. Socialka sa neplati. Takze tomuto skur... statu musite dat 1/3 z vasho zisku. Este tu dan by som bol ochotny zaplatit ale este aj zdravotka ? Nestaci ze davam mesacne pol platu tomuto statu este im musim dat aj 1/3 zo svojho zisku ktori som nadobudol svojou sikovnostou
a este k tomu z penazi z ktorych mi uz polku zobrali ? dakujem radsej si na alze nakupim 5 x macbook za bitcony a na bazosi ich predam v zaruke s uctenkou zabalane
tym padom tento stat dostane hov*o a niekto bude mat radost s macbooku ktory dostane o 15 - 20 % lacnejsie
peniaze schovam do vankusa a hotovo
nebudu nikde figurovat, ziadne prevody, ziadne peniaze na ucte, zaplatene z nevystopovatelnej adresy bitcoinom odniekal, v podstate nevystopovatelne
Tebe nevadí, že ti štát kradne polovicu platu, ale rozkokoší ťa že chce 33% zo zisku? 
A inak, presne tak ako píšeš to rieši plno ľudí.
A inak, presne tak ako píšeš to rieši plno ľudí.
-
skjerp-deg
Medium Star
Kažigraf plánuje legislatívu šitú na kryptomeny.
TA3 napísal: Zdanenie áno, regulácia zatiaľ nie
O prelomové zmeny sa rezort financií chystá aj v oblasti kryptomien. Chce totiž zdaniť obchodovanie a výmenu týchto platidiel za tovar. Nakladanie s kryptomenami zatiaľ štát regulovať neplánuje. Minister hovorí, že si počká, aké budú v tomto smere globálne iniciatívy. Výšku ani systém zdanenia zatiaľ nekonkretizoval. Samotný návrh zdanenia si totiž bude vyžadovať analýzu možností, ako a v akej miere to urobiť.
Ministerstvo si uvedomuje, že nakladanie s kryptomenami je do veľkej miery anonymné, preto bude ťažké aj takýto zákon vymáhať. "Ak sa zavedie legislatívne zdanenie príjmov alebo narábania s týmito kryptomenami, tak každý ten, ktorý bude chcieť žiť podľa zákona, bude zdaňovať," povedal Kažimír s tým, že kto bude chcieť vedome obchádzať zákon, musí počítať s rizikom sankcie.
Urcite sleduje tuto temu a preto je taky promptny 
-
Old Dirty Bastard
Guru
z toho co som v tejto teme precital staci, aby sa na slovensku spojazdnila stavkova stranka, kt. bude prijmat ako vklady kryptomeny, nasledne vyplatene financne vyhry su teda oslobodene od dane, ci?
ci uz interne na stavkovej stranke prijem v krypto aj nejako stavim moze byt statu asi jedno.
-
yoggy
Mna napadlo, ze preco nespravit slovensku zmenaren, nieco na podobnom primitivnom principe ako coinbase.
A dalo by sa tam zamienat len ETH a BCH
Na slovensku a cesku by sme mali insta vybery vo velkych bankach do urcitej sumy 
A dalo by sa tam zamienat len ETH a BCH
-
Old Dirty Bastard
Guru
tym chces povedat, ze by legislativne boli "altcoiny" v inej kategorii ako bitcoin? ak ano, to by bola dost podpasovka. ked krypto, ta krypto. zdanuje sa prost zisk. ako uz viackrat bolo povedane, to je jedno ci z predaja bananov alebo kryptomien.
no nic, podme vsetci napisat nike, aby prijali ako druh platby kryptomeny
Ako myslíš to tak, že si na konto urobíš vklad v krypto mene...
Scenár 1 budeš tipovať a teoreticky všetko prehráš
Scenár 2 akože v dobrej viere si urobil vklad, ale potom si dostal rozum, že nechceš podľahnúť hazardu a svoj viac chceš späť...samozrejme v mene €....
Imho to bude nejako ošetrené, bola by to inak jednoduchá práčka.
Stále je tam riziko nepriznania príjmu.
Scenár 1 budeš tipovať a teoreticky všetko prehráš
Scenár 2 akože v dobrej viere si urobil vklad, ale potom si dostal rozum, že nechceš podľahnúť hazardu a svoj viac chceš späť...samozrejme v mene €....
Imho to bude nejako ošetrené, bola by to inak jednoduchá práčka.
Stále je tam riziko nepriznania príjmu.
-
yoggy
nie, myslel som to tak, ze na tej mojej zmenarni by nebol bitcoin (kedze je mi dost proti srstiOld Dirty Bastard napísal:tym chces povedat, ze by legislativne boli "altcoiny" v inej kategorii ako bitcoin? ak ano, to by bola dost podpasovka. ked krypto, ta krypto. zdanuje sa prost zisk. ako uz viackrat bolo povedane, to je jedno ci z predaja bananov alebo kryptomien.
a tymi vybermi som to myslel, tak ze zmenaren by mala ucty vo vsetkych bankach(slovenskych a ceskych napr.) a hned ako by si poziadal o vyber, za par minut by si to mal na ucte, nie ako to je teraz napr. z coinbase.
Mám otázku... Píšete tu o trvalom pobyte alebo o strávených 183 v danom štáte, Ak chcem platiť dane tam. Ale čo za predpokladu ak pôjdem napr. do UA / Bieloruska alebo iného štátu mimo EU a tam si len založím bankový účet. A ptm. z paypalu si budem posielať peniaze na ten účet v zahraničí. Raz za čas by som to išiel osobne vybrať. Ako by zistil náš štát, že mám otvorený účet v inom štáte ? A koľko peňazí mi tam prišlo...
V podstate nijako. Až kým nepríde k úniku informácií a začne sa o to zaujímať daňový úrad a finančná polícia.
Bohatí nemci mali tiež účty v švajčiarskej banke a boli spokojní. Až pokým si nejaký zamestnanec nepovedal, že urobí zoznamy a dá ich von. Bankové tajomstvo zrazu zmizlo a dotknutí nemci mali veselo.
Bohatí nemci mali tiež účty v švajčiarskej banke a boli spokojní. Až pokým si nejaký zamestnanec nepovedal, že urobí zoznamy a dá ich von. Bankové tajomstvo zrazu zmizlo a dotknutí nemci mali veselo.
a čo budeš robit potom s hotovostou ? budes ju mat vo vankúši ? Budeš chciet kupit nehnutelnost/auto tak všetko nad 15k v hotovosti nekupis (aspon by si nemal). Ak aj kupis a ten predajca si zrazu vloži na ucet 200k z predaja domu tak sa to začne vyšetrovat az sa to dostane k tebeNHISPVM napísal:Mám otázku... Píšete tu o trvalom pobyte alebo o strávených 183 v danom štáte, Ak chcem platiť dane tam. Ale čo za predpokladu ak pôjdem napr. do UA / Bieloruska alebo iného štátu mimo EU a tam si len založím bankový účet. A ptm. z paypalu si budem posielať peniaze na ten účet v zahraničí. Raz za čas by som to išiel osobne vybrať. Ako by zistil náš štát, že mám otvorený účet v inom štáte ? A koľko peňazí mi tam prišlo...
baldorex to áno, ale tak aká je šanca, že sa o to stane a ,že sa o to začne zaujímať finančna správa keď bude účet založený napr. v Bielorusku. Jednak to je "ďaleko" a ešte to je štát ktorý z EU nemá žiadne záväzky a podbne. Samozrejme lepšie by sa im to riešilo v rámci EU ako takto. Príde mi to, že aj keby to nejaký zamestnanec zverejnil, tak by sa to k nám nemuselo vôbec ani dostať a aj keby bolo by to na "dlhé lakte" dokázať ?
//jukel samozrejme vo vankúši...
Aký je rozdiel medzi tým ako sa spomínalo na začiatku tejto strány, že niekto kúpi veci z alzy a to predá cez bazoš ? Tiež bude mať peniaze len pod vankúšom... A vyššia suma čo ? Ako to dokážu ? Veď poviem, že som si odkladal z výplaty peniaze, alebo mi tie peniaze požičala rodina a pod. Samozrejme rodina by potvrdila, že si peniaze odkladala bokom a dala mi to... Už ti to proste nemajú ako dokázať.
//Samorezjme všetko sa tu bavíme v teoretickej rovine. Nie žeby som niečo také plánoval alebo robil
//jukel samozrejme vo vankúši...
//Samorezjme všetko sa tu bavíme v teoretickej rovine. Nie žeby som niečo také plánoval alebo robil
-
yoggy
Riešite to, ako keby ste išli vyberať milióny... berte do úvahy, že momentálne je viac výhodné to normálne vybrať cez sepa na svoj účet a normálne to zdaniť, za tie peniaze napr. Kúpiť auto, nehnuteľnosť (platí pre szco) a daň je potom fakt minimálna. Najlepšie riešenie sú ale anonymne debetné karty, ale pokial chcete vyberať vo veľkom pár tisíc, tak odporúčam aj niečo zdaňovať, tým, že si pošlete na účet cez SEPA.
A aká bola dovtedy šanca že zmizne švajčiarske bankové tajomstvo?NHISPVM napísal:baldorex to áno, ale tak aká je šanca, že sa o to stane a ,že sa o to začne zaujímať finančna správa keď bude účet založený napr. v Bielorusku. Jednak to je "ďaleko" a ešte to je štát ktorý z EU nemá žiadne záväzky a podbne. Samozrejme lepšie by sa im to riešilo v rámci EU ako takto. Príde mi to, že aj keby to nejaký zamestnanec zverejnil, tak by sa to k nám nemuselo vôbec ani dostať a aj keby bolo by to na "dlhé lakte" dokázať ?
Panamské listy sa zdali tiež dostatočne ďaleko...
Teoreticky sa spoliehaš že si malá ryba a tvojich pár tisíc šušňov si nik všímať nebude.
Môžeš mať pravdu, ale sa aj mýliť.
-
yoggy
Presne tak, neda sa spoliehat na nic, v realnom svete nie je mozne, ze ti stupne status za par tyzdnov, prejdes zo Skody 120 na MB S-klass a nikto si nic nevsimne... predsa zijeme na slovensku, tu su ludia co zavidia aj to, ze si sused kupi novu thaliu
a tak si to zdanim, nieco dam na anonymne karty a nikto mi nemoze povedat nic
Btw. inak mam znameho, ktory este vybral z matrixov okolo 30.000e, prisli mu na to po dvoch rokoch, musel doplatit dan a odvody, plus dostal mastnu pokutu...
Vy si hovorite, ze to je nic, ale v porovnani so zvyskom sloevnska, ako dlho bude trvat nasporit beznemu slovakovi 30.000e? ehm, asi cely zivot
staci nejaka vacsia suma a uz si v monitoringu, stoji ti to za to?
A osobne, ak by som mal z toho miliony, tak o slovensko ani nezakopnem
//autoeditácia príspevku (08 Jan 2018, 14:17)
a este dodam, ze situacia ked mas plat 1000e v cistom a niekto podnika a to ma len ako vreckove na "zmrzlinu", jemu dojde 100K a tebe 100K, tak koho budu vysetrovat? No ja mam pocit, ze teba
a tak si to zdanim, nieco dam na anonymne karty a nikto mi nemoze povedat nic
Btw. inak mam znameho, ktory este vybral z matrixov okolo 30.000e, prisli mu na to po dvoch rokoch, musel doplatit dan a odvody, plus dostal mastnu pokutu...
Vy si hovorite, ze to je nic, ale v porovnani so zvyskom sloevnska, ako dlho bude trvat nasporit beznemu slovakovi 30.000e? ehm, asi cely zivot
A osobne, ak by som mal z toho miliony, tak o slovensko ani nezakopnem
//autoeditácia príspevku (08 Jan 2018, 14:17)
a este dodam, ze situacia ked mas plat 1000e v cistom a niekto podnika a to ma len ako vreckove na "zmrzlinu", jemu dojde 100K a tebe 100K, tak koho budu vysetrovat? No ja mam pocit, ze teba
Ak mám trvalý pobyt v thajsku a pošlem si peniaze na slovensky ucet tak platím dane kde ?
Nejde o trvalý pobyt, ide o daňový domicil
-
yoggy
Ale tak predpokladam, ze zije v thajsku a na slovensku ma len vedeny ucet.