Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
DropDead
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Príspevok od používateľa DropDead »

Na Amazone sa neboj, práve tam to bude paráda, pri "Sold and dispatched by Amazon" vraj takmer stále rovno vracajú peniaze, ak je reklamácia. Plus na Venžnc je normálne 5 rokov.

Tie RevoBrony už ale prichádzajú aj ku nám, len ešte nie na Alze, napríklad Agem už má 500W verziu
https://www.agem.sk/zdroje-adaptery-ups ... -106294918 .

Je ale pravda, že Enermax sa ešte musí naučiť ako vyzerá kvalitný servis - t.j. pri takých zdrojoch má byť už 5 rokov, nie 3 roky záruky.

Ak chceš ale len zo SVK s 5 ročnou zárukou a nevadí ti nižšia kvalita ako RevoBron a Venžnc (nie oveľa ale nižšia), tak potom spomínaný CX650M, na Mironete je za 73€ v akcii a je tam plná záruka
https://www.mironet.cz/corsair-cx650m-6 ... +dp268372/ .

Potom už len spomínaný Focus Plus, tá čaja je už s 10 rokmi záruky, pri tvojej zostave by som radšej šiel do 650W zdroja.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

DropDead napísal:Prečo Alza? RevoBron v priebehu týždňa(-dvoch?) bude aj na Alze a Venžnc je Amazon a DE-exkluzív (má ich tiphardware, lebo to sú nemci ale u nich sa neoplatí kupovať veľmi), teda Amazon
https://www.amazon.de/dp/B01CQ4B49S/ .

Potom až Seasonic Focus Plus. To je už Golďák, dokonca aj so semi-pasívnou prevádzkou a okrem najvyšších zaťažení (napríklad 550-650W pri 650W zdroji) je veľmi tichý.
dal by som pozor na tieto predpovede, nechce sa mi to hladat, ale pan tu hovoril o tom, ako volta bude na pultoch pred vianocami ale realita je trochu ina :D

zober ten co som ti linkol, je to uplna pohoda pre tvoj rig... aj tuna pan o tom hovoril ako o moznosti,...
DropDead
Addict
Addict

No najprv, ak by som chcel byť sviňa, tak poviem, že som mal pravdu, 7.12. bol predstavený Titan V, ale áno, táto predpoveď nevyšla, no ja aspoň narozdiel od teba si dávam aj pozor na to, čo poviem (viď. seba a básnenie o Rezni ešte mesiace pred vydaním, kde som ťa rázne upozorňoval, aby si sa miernil s tými predpoveďami výkonu, nehovoriac o tvojich predpovediach o DX12 ešte kedy...v 2015? Znovu som ťa upozorňoval, aby si si dával pozor na tie reči, lebo rozšírenosť DX12 bude minimálna a sľubované efektívnejšie využívania CPU (nižší over-head, z čoho sa vykľula obyčajná fraška, dokonca aj prírastky výkonu sú dosť závislé na CPU (to, keď sa ukázalo, že najväčšie prírastky mali AMD karty s 6700k --neviem, či GamersNexus na to nerobili pekný článok a videjko) sa nemusia splniť - a hľa, mal som pravdu, znovu? ). Toť k predpovediam a kto vie cikať presne do misy.

A áno, je, samozrejme, CXm mám veľmi rád ale tu sa bavíme o tom, že za cenu CX650m môže mať kvalitnejšie kúsky (ako Venžnc, tak RevoBron -- všetky tri majú 600/650W verziu cca v rovnakej cene). A potom Focus Plus, ktorýmá výborné výsledky čo sa týka hlučnosti v pokoji a do tých, koľko, cca 85% záťaže. Konkrétne čísla a grafy hlučnosti vieš pozrieť na Cybenetics, spomínam ich v mojej téme.
DropDead
Addict
Addict

1. Comp4U nie, v živote
2. Ako sa to vraví? Z blata do kaluže?
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Tak asi skusim tento https://www.alza.sk/seasonic-focus-plus ... 041954.htm
10 rokov zaruka.. este tak zohnat aspon 5 eur zlavu
DropDead
Addict
Addict

Na 6700k OC a 1070 OC? Neriskoval by som to, odporúčam 650W verziu. Lebo u nich platí, že budú buď po celú prevádzku tiché alebo pri najvyšších zaťaženiach (ako asi v tvojom prípade+550W modely) sa roztočí. Nehovoriac o tom, že ak tam má sekundárne aj TC (teplotnú) reguláciu, tak ak máš v lete 30°C, tak by sa celá krivka mohla ešte posunúť.

http://www.atinet.sk/pc-komponenty/zdro ... -650-gold/
náš milý maličký obchúdek, len by som sa v takom prípade opýtal, či majú plné pokrytie (nepáči sa mi, že zmazali údaj o záruke).
xH4wK

6700k nemam OC lebo nepotrebujem, ani dosku som nekupoval na OC a GPU OC to uplne zvladne.. pozeral som na nete a celkovo okolo 250-350w (OC) v loade bezia take zostavy takze pohodka.
Uz som ho aj objednal z alzy a pouzil 8 eurovy zlavovy kod ktory mi dal ArAsHiD, takze este lepsie :)
DropDead
Addict
Addict

No tak uvidíš, prednesiem pár modlitieb, aby si sa zmestil do toho rozsahu...
xH4wK

Nuz, definitivne sa load nepriblizi ani k 400 W a nie to este 550W.. navyse ten zdroj zvladne aj vyssi load je tam myslim 10% overhead
Takze sa nebojim.. ludia si kupuju podla mna vo vela pripadoch uplne overkill zdroje
Prílohy
2018-01-10 12_31_00-Wattage Calculator.png
DropDead
Addict
Addict

Čítaj, čo píšem, aby si rozumel, v akom kontexte o tom hovorím...
https://cybenetics.com/a/N4r/
tak uvidíš...ak 6700k nemáš pretočenú (čo by si mohol mať aspoň na 4,6-4,7GHz), tak dúfajme.

Dôvod, prečo je v pohode kúpiť trebárs Corsair RM750i je ten, že v kvalitnejších zostavách, kde je poriešené chladenie iných komponentov, aby to nehučalo takto človek ocení, ak taký zdroj pôjde v podstate počas celej prevádzky pasívne, toť dôvod prečo.
Ja nehovorím o to, či zdroj stačí alebo nie ale to, ako to bude s hlučnosťou (náväznosť na záťaž/teplotu alebo obe).
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

DropDead napísal: básnenie o Rezni ešte mesiace pred vydaním, kde som ťa rázne upozorňoval, aby si sa miernil s tými predpoveďami výkonu, nehovoriac o tvojich predpovediach o DX12 ešte kedy...v 2015? Znovu som ťa upozorňoval, aby si si dával pozor na tie reči, lebo rozšírenosť DX12 bude minimálna a sľubované efektívnejšie využívania CPU (nižší over-head, z čoho sa vykľula obyčajná fraška
lenze rezen naozaj priniesol krasny IPC narast, co je vdakabohu pravda a povazuje sa vseobecne za velky uspech ktory zachranil AMD pred krachom, pretoze nebyt rezna, myslim ze AMD by sa zacalo vytracat a bol by tu intel so svojimi predrazenymi 4jadrami,....

vdakabohu za rezen, ze intel musel prist so znizovanim ceny a pridavanim cores bez pridania ceny... tolko ktomu...

DX12 som spominal v 2016-2017 to zaprve, a zadruhe, je to bohuzial pravda, opet a znova... a pozrime sa dnes, kolko DX12 AAA titulov pride v 2018 a kolko ich bolo rok dva dozadu, trend je myslim jasny ? ci ?
DropDead
Addict
Addict

Trend? Koľko je dobrých DX12 implementácii? 3? A aj tam to spôsobí akurát viac problémov ako úžitku. A znovu, celý benefit prichádza len so silnými CPU.

A už vidím ako to myslíš, ty si myslel IPC nárast oproti starým AMD, lebo tam to jedine zaváži. Lebo ako vieme, pokiaľ človek nejde na produktivitu, tak Rezeň je strata času. A kedže gejming je drvivá väčšina, tak...
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

pokial intel nepride s lacnymi doskami pre nove i5, je to stale na zvazenie...

zen+ comming April 2018, vyssie takty, podpora vyssich ram, osobne dufam, ze aj pri pouziti x370 chipsetu a bez nutnosti upgradu na x470... hlavne o tie ramky sa mi jedna kua...
The
Star
Star

Príspevok od používateľa The »

Hej zen+ ti pôjde aj na x370 chipsete, stačí bios update.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

to viem ze ano, skor by som chcel konecne pustit ramky na full speed bez manual "OC" co je vlastne vo vysledku downclock z 3600 na 3466mhz...
DropDead
Addict
Addict

Ešte aj i3-8100 a lacnejšia Z370 doska dá človeku za tie peniaze v hrách viac ako finančná alternatíva u AMD.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

1500x 163 eur
a320 doska 49e

spolu 212e

i3 8100 109e
lacna z370 111e

spolu 220e

hladal som najlacnejsie z heureky...
ked sa na to pozrem komplexne, vyjde to uplne narovnako, akurat ryzen vyhra v produktivite...
DropDead
Addict
Addict

Och, len si trošku zabudol opomenúť, že ale totálne je zrujnovaný pri gejmingu. Že?
https://www.purepc.pl/procesory/test_in ... re_i3_7100

Ďalej sa vyjadrovať nebudem. Ešte keď k tomu prirátame DDR4 OC, tak ešte aj tam viac benefituje Pintel. Ježiš, počkať, ja som zabudol, pri tvojej dream zostave máš A320...jaj, sakra, počkať, tam pamäte nepretočíš...ups?
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

avg fps 54 vs 60 je total carnage ano :D
Napísať odpoveď