Investovanie so znamou

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Amsel
Novice
Novice

Investovanie so znamou

Príspevok od používateľa Amsel »

zdravim pokusim sa v skratke popisat pribeh

- poznam so zo znamyn velky dobry kamos nieco cez 3 roky s jeho frajerkou tiez pravidelne sme chodievali na party rozne akcie atd proste sme si super rozumeli
- jeho frajerka robi vselijake businessi (teda aspon to ona o sebe tvrdi, casto sa zvykne chvalit peniazmi kolko tisic tam utratila kolko tam aky velky ma pozemok hentam ale v skutocnosti som nikdy nic nevidel nema ani auto ani byt ) a navrhla mi zeby sme mohli nieco spolu podniknut
- mi navrhla ze spravime spolu business nakup tovaru s ciny a nasledny predaj ze ona sa o vsetko postara clo atd predaj ja som nic nemusel riesit iba jej dat nato polku sumy 1200€ a ze o 3 mesiace budem mat dvojnasobok vsetko prebehlo podla dohody a po 3 mesiacoch som mal z toho dvojnasobok cize 2400€

- potom mala viac zaujemcov a taktiez viac businessov tak asi 3 taketo zasielky a chcela odo mna 8000€ (4000€ potom 2000€ a 2000€) vsetky 3 mali byt pre inych zakaznikov a malo to prebiehat ako pri prvom ja som si hovoril preco nie ved prvy prebehol bez problemov

a teraz to nastalo preslo cca 7 mesiacov a ja som zatial nevidel ani euro ale este pytala odo mna dalsie €
zevraj colnici chytili prvu zasielku(2000€) a na prepustenie alebo podplatenie im treba nieco dat tak chela 500€ ze vsetko vybavi ze ma vsade znamosti takze nebude problem toto bolo pred 3 mesiacmi

pred 2 mesiacmi bol dalsi problem zevraj kontajner tovaru (4000€) sa nachadza v pristave a uz tam viac nemoze byt ze bud ho dnes poslu dalej alebo ho vratia spat do Ciny (co sa mi zda ako poriadna blbost vedpokial platime pristavu za uskladnenie tak tam tovar moze byt hocijak dlho nie?) pytala odo mna 1000€ ale ze a potrebovala ich priamo ten den ale ze sa nemam strachovat lebo zatu prvu zasielku zajtra dostanem profit ze ju colnici prepustia no zdalo sami to vsetko pdozorive a tak som jej pvoedal ze proste nemam cash dal som jej len 250€ a nech vybavi ten pristav samozrejme na druhy den som nevdiel ani euro ale zas nejake reci ze to colnici este nepustili lebo checkuju DPH aleze ma znamych a vybavuju to ubehli dalsie 2 mesiace a nic

ked sa jej nato pytam co je s tovarom zakazdym mi odpoveda ze tvrdo natom pracuje ze ma vsade znamosti a nemam sa obavat lebo aj ona ma v nom peniaze (ale moc sa mi tomu verit nechce) a ze natom tvrdo pracuje kontaktu so mnou sa nijak nevyhyba

problem je ze ja nemam ziadny dokument a ani bankove prevody lebo som jej daval cash
taktiez si niesom isty ci jej priatel moj dobry znamy vie o tomto ale asi vie no nevie o jaku sumu sa jedna mal by som s nim prehodit recä alebo ho do toho nemiesat?

jedine co mam su nahravky telefonov kde sa o tom bavime
a skype chat
taktiez moja byvala mi vie dosvedcit ze som jej daval cash ale oni 2 su dobre kamaratky cize ak by bol nejaky problem asi by nedosvedcila :D

je nejaka sanca ze uvidim svoje peniaze
popripade ako riesit takyto pripad? policou? nakolko vela dokazov nemam ze som jej dal peniaze
baldorex
Addict
Addict

Re: Investovanie zo znamou

Príspevok od používateľa baldorex »

Dobre ťa oje...ojela :).
Tému si dávam sledovať, tuším zábavu.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nahravky telefonatov su nelegalne, kedze ti k nim urcite nedala suhlas. A to iste sa moze stat s komunikaciou cez Skype. Cize prakticky nemas ziadny dokaz, len tvoje tvrdenie a tvrdenie tvojej byvalej, ktore moze stat proti tvrdeniu tvojho kamarata a jeho priatelky.

Preco si si od nej nepytal papierel, napriklad papiere ci maily z colnice, pristavu, danoveho uradu???
Amsel
Novice
Novice

to ci ma oje no zatial si niesom isty nakolko
kontaktu sa vobec nevyhyba a ked sa stretneme aj sama nahodi tu temu a ze s pracuje natom
pred mesiacom som potreboval surne poziacat 500€ nieco zaplatit a samozrejme mi tych 500€ dala a nepyta ich spat

co sa tyka tych dokumentov to som samozrejme od nej pytal no dostal som odpvoved ze to riesia jej znamy a nech sa zbytocne nestresujem zevraj naco by mi boli aj tak tie dokumenty
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Vsak to je uz tvoja hlupost, ked ti staci slovne povedat, ze sa to riesi, ze na tom pracuje atd... Trvaj na tom, aby ti ukazala dokumenty a potom mozno zistis, ze ci sa mozes rozlucit s peniazmi alebo nie :)
baldorex
Addict
Addict

Tvoja známa je veľká huba, všetko má, ale nič si z toho nevidel.

Úspešný "obchodník" nepotrebuje k biznisu tvoje peniaze.

V tvojom prípade ide o klasický scenár podvodu. V prvom kroku ťa musia presvedčiť že to funguje, tak ti to predvedú pri malej sume. Buď si istý, že žiadny obchod neprebehol, vzali od teba peniaze a potom ti vrátili viac. A keď už si namotaný, urobíš biznis vo väčšom, s jedlom rastie chuť.

Takže dáš im viac peňazí s vidinou väčšieho zárobku...no a zrazu prišli nečakané problémy.
Och, tovar zastavila colnica...aké prekvapenie...nemala sa tá známa o to "postarať"? Akože normálne precliť a normálne predať? To akože vybavuje cez známosti pašovanie?

Sám tomu snáď neveríš...

BTW vôbec ťa nezaujímalo čo ste to vlastne kúpili a ako sa to podarilo tak rýchlo predať? :)
Amsel
Novice
Novice

budem trvat na tych papieroch a uvidim jak sa zachova

baldorex asi taketo nieco som potreboval pocut aby som si to konecne uvedomil :o

boli to odevy a rychlo sa to podarilo predat lebo uz nato mala kupca ktory zaplatil depozit
ale kebyze som kupec tak tiez ma nebavi na tovar cakat 6 mesiacov ktory tu mal byt za 3

no zaujimala by ma jedna vec naco to takyto ludia natahuju alebo naco sa snazia ziskat cas? preco proste so mnou neprestane komunikovat a tvarit sa ze o ziadnom businesse nevie?a fakt to ludom stoji zato aby za par drobnych vedeli o nich vsetci v celom meste ze su to podvodnici a nikto nebude chciet mat s nimi nic spolocne?
baldorex
Addict
Addict

Papiere ti nemôže dať, keďže to vybavuje známy a má originály.

Skôr by som na tvojom mieste chcel vidieť objednávku a potvrdenie platby za ňu. To ti môže ukázať v mobile. Ale predpokladám že tam bude opäť nejaká výhovorka.

No a prečo stále komunikuje? No keby nie, tak už tušíš podvod, takto naťahuje čas rozprávkou...a môže ešte urobiť pár biznisov s ďalšími naivkami
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

naco sa snazi ziskat cas? vsak chce od teba ziskat dalsie dodatocne peniaze na uplatky a ine vymyslene sluzby, ju to nic nestoji a vidi, ze si benevolentny.
a co z toho ma? no vyse 10 tisic a moze dalej spokojne sediet na zadku.
cele mesto bude vediet, ze je podvodnicka? je to slovo proti slovu, nemas najmensi dokaz.
ani tvoja vlastna priatelka by proti nej nesvedcila, ako si sam priznal.
ukazkovo ta oj*bali.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Amsel

liek na naivitu je horky..
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Keby som hajzel a vidim debilka, co moze mat nejake peniaze a potom si s nim pisem a vidim tu gramatiku, tak je to uplne jasne, clovek sa ani nemusi snazit..:D A pritom to bolo vsade taketo trapne retardovane oberanie o peniaze... Ak sa chces na sebe pobavit, pozri si Dva a pol chlapa, 8. seria, cast 15 a 16... tam to mas.. ako to funguje..
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

To je ktora cast, ta ako si Alan pozicia peniaze od Charlieho, od mamy, od Alana, od Berty a postupne z tych vkladom tomu druhemu vyplaca akoze zisk?
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

ano :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

9200 vlozil a 2400 vybral, nic moc statistika

ze si si radsej za to bitcoiny nenakupil :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Amsel, nabuduce ked budes chciet urobit znovu nejake vecsie rozhodnutie, vo vlastnom zaujme sa porad najprv s rodicmi. Vyhnes sa tym mnohym problemom do buducna.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Clovek sa uci na vlastnych chybach. Niekedy su to krute chyby ako napriklad tato. Kolkokrat v TV ukazuju pripady oklamanych dochodcov alebo aj podnikatelov, rodicov, ziadatelov o byt, "uspesnych vyhercov" v sutazi a tak dalej. To je proste statistika, ze je male percento ludi, ktorych je lahko oklamat.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

to je ako z prirucky pre podvodnikov. najprv treba nahodit navnadu, teda ti najprv ponukla maly zarobok a naozaj ti tie peniaze dala. samozrejme ty si sa chytil a chcel si viac. tak si jej dal viac. a uz si nic nevidel. a samozrejme ze s tebou udrzuje dalej kontakt, lebo vidi ze si trulo a citi ze z teba mozno vytiahne viac.

treba pozerat filmy chlapci, toto je zrovna jedna z mala veci co ta holywood nauci, neverit kazdemu. hlavne nikomu nikdy nedavaj peniaze len tak. sak nie je nic jednoduchsie ako na papier naskrabat jednoduchu zmluvu, ci dohodu a nechat dotycneho nech ju podpise. nehovorim ze je idealne, ale 100x lepsie ze dat len tak niekomu peniaze do ruky.
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kompi »

profesionalna podvodnicka :)

po tom prvom obchode si jej nemal dat ani cent a mal by si zarobene :)
No rozmyslal si ako tzv. investori v BMG alebo horizont holt prisiel si o peniaze.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

Amsel napísal:a fakt to ludom stoji zato aby za par drobnych vedeli o nich vsetci v celom meste ze su to podvodnici a nikto nebude chciet mat s nimi nic spolocne?
Super, ze je to pre teba par drobnych, aspon ta nebude tak srat ze si o nich prisiel. Kazdopadne na 8k ludia na slovensku bezne makaju aj cely rok, takze pre dost ludi to par drobnych nie je.

Fakt by som chcel vidiet ten ksicht, keby si oznamil ze uz nejdes do toho druheho obchodu :) Skoda ze mna sa nikto takto nesnazil oje***, i ked ja by som asi len tak nedal ani tych prvych 1200.
Amsel
Novice
Novice

Old Dirty Bastard je to ex s ktorou som sa nerozisiel prave v najlepsom preto si myslim zeby nesvedcili vsetci nasi spolocny znamy vedia o tomto obchode

som rad ze ste sa tu poniektory dobre na tomto zabavili dufam ze aj naucili :D

to by ste fakt s dobre znamym ktory vam viac krat v zivote pomohol nesiel do taketo kseftu?obcas treba aj v zivote riskovat ale hej toto bol az prilis podozrivy risk

mna skor serie to ze ludia su schopny kvoli peniazom dojst o priatelstvo dobre vztahy spravit ktore by im v buducnosti mohlo doniest viac uzitku
Napísať odpoveď