Investovanie so znamou

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Investovanie zo znamou

Príspevok od používateľa aacid »

s dobrym znamym by som do kseftu isiel, samozrejme. ale:

za prve, nech je to hocijaky dobry znamy, podpisat dohodu/zmluvu nemoze byt pre neho problem, nie?
za druhe, frajerka tvojho kamarata ktoreho poznas 3 roky neviem ci sa da povazovat za dobru znamu.

rodina, kamarati ktorych poznas od malicka, tam by som nemal problem s doverou. ale niekto koho poznas 3 roky... alebo dokonca niekto s kym sa poznas len cez cloveka ktoreho poznas 3 roky...
ale v konecnom dosledku je to o tebe, ked k nim tu doveru mas, chod do toho. ALE OBAJA PODPISTE NEJAKY PAPIER!!!
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gothar »

aacid napísal:to je ako z prirucky pre podvodnikov. najprv treba nahodit navnadu, teda ti najprv ponukla maly zarobok a naozaj ti tie peniaze dala. samozrejme ty si sa chytil a chcel si viac. tak si jej dal viac. a uz si nic nevidel. a samozrejme ze s tebou udrzuje dalej kontakt, lebo vidi ze si trulo a citi ze z teba mozno vytiahne viac.

treba pozerat filmy chlapci, toto je zrovna jedna z mala veci co ta holywood nauci, neverit kazdemu. hlavne nikomu nikdy nedavaj peniaze len tak. sak nie je nic jednoduchsie ako na papier naskrabat jednoduchu zmluvu, ci dohodu a nechat dotycneho nech ju podpise. nehovorim ze je idealne, ale 100x lepsie ze dat len tak niekomu peniaze do ruky.
Toto mi tiez napadlo, ked som zacal citat prvy prispevok. Mne ten model uplne pripomenul serial Hustle, tam taktiku navnady (ukazka ze to funguje s malou sumou) pouzivali takmer v kazdom dieli.
https://www.csfd.cz/film/165808-podfukari/komentare/
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kompi »

Amsel napísal:to ci ma oje no zatial si niesom isty nakolko
kontaktu sa vobec nevyhyba a ked sa stretneme aj sama nahodi tu temu a ze s pracuje natom
pred mesiacom som potreboval surne poziacat 500€ nieco zaplatit a samozrejme mi tych 500€ dala a nepyta ich spat

co sa tyka tych dokumentov to som samozrejme od nej pytal no dostal som odpvoved ze to riesia jej znamy a nech sa zbytocne nestresujem zevraj naco by mi boli aj tak tie dokumenty
btw. to že ti akože pozicala 500e bol z jej strany tiež dobrý tah ako ta trosku upokojit...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Investovanie so znamou

Príspevok od používateľa javatar »

sprav to castejsie a pomaly z nej dostan vsetky prachy spat
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

inac velmi rad by som raz na takychto ludi natrafil aj ja. do prveho "businessu" ist a na druhy sa im vykaslat :D len malokedy je iste, ze sa vrati aj ten prvy, ze ano.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Amsel napísal: to by ste fakt s dobre znamym ktory vam viac krat v zivote pomohol nesiel do taketo kseftu?
Mozno aj hej.

ale urcite nie na takejto baze, ze z ruky do ruky, bez papierov, bez nicoho, neurcite reci...

ved ked to je tak jak vravi, tak mi predsa ukaze objednavky, predaje, doklady k tomu kontajneru v pristave...

no a nakoniec si spomenut na jednu zakladnu vec.
keby ma niekto sposob ako zarobit velke prachy, preco by sa s nim len tak zo samej dobroty delil s niekym druhym? Ked mala dobry kseft, preco chcela peniaze od teba s takym ziskom, preco nesla do banky? tam by zaplatila mozno 10% a zvysok by bol vacsi zisk pre nu.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Fabo napísal:Ked mala dobry kseft, preco chcela peniaze od teba s takym ziskom, preco nesla do banky? tam by zaplatila mozno 10% a zvysok by bol vacsi zisk pre nu.
Toto je spravna uvaha, ak mam moznost jednoducho ziskat dvojnasobok vkladu za 2-3 mesiace, preco by som od niekoho pytal peniaze? Ziskat bezucelovy uver na 2-3 tisic € je dnes velmi jednoduche a na rozbehnutie takehoto biznisu by to stacilo.
radko.
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa radko. »

Amsel prepáč ale pôsobíš na mňa tak trošku ako taký hlupáčik :D v tejto situácií by som išiel už tvrdšie po svojich peniazoch, tebe stačia reći a 500 eur ? choď za ňou že chceš vidieť všetky papiere a dokumetny veď si jej "obchodný partner" alebo "investor" ak sa ti to páči viac. Samozrejme že tam už zistíš že nič nie je tak ako vravela a že prevdepodobne ani žiadne obchody neprebehli. S najväčśou pravdepodobnosťou už peniaze neuvidíš, ale keď tak sa choď popýtať na políciu vysvetli im čo sa stalo, a pravdepodobne ťa vysmejú a pošlú domov ale moźno ich napadne riešenie nejakou súdnou cestou, ktorá tu nikoho nenapadla. Predpokladám že tu na fóre nie je nikto bývalí kriminalista alebo detektív takže to že ti tu všetci povedia že cez políciu to nepôjde neznamená že sa nenájde nejaká skulinka. Za vyskúšanie to stojí určite.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

gogo956 napísal:Amsel, nabuduce ked budes chciet urobit znovu nejake vecsie rozhodnutie, vo vlastnom zaujme sa porad najprv s rodicmi. Vyhnes sa tym mnohym problemom do buducna.
Alebo ešte lepšie na hojku. :D

Skús to ešte tak, že chceš vidieť svoje prachy späť, lebo inak to rozšíriš okoliu, jej kamarátom, známym či rodine.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ako to pokracuje, uz vratila peniaze?
user27
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa user27 »

Poviem takto, ked som bol mladsi som sa nechal podobne o*ebat o 300 eur. Mlady naivny, veril som ludom, nechapal som preco by si chceli robit problemy o 300 eur.

Dopadlo to tak, ze som isiel riesit na policiu, s papiermi dokumentami - pozor ja som vtedy nedaval cash ale bol to bankovy prevod, takze som mal aj o tom doklad.

Natahovacky asi 4 mesiace, v banke, na policii. Tragikomedia.

Jedine vec, ktoru mam je lekcia do zivota - tak ako tovidim teraz, tak celkom lacna. Ukazka ako funguje/nefunguje nas system.

Takze teraz, som realista a na ludi si davam pozor - aj ked to je niekedy na moju skodu.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Netreba zvysovat poroznost na ludi. Staci nepoziciavat a hotovo. Alebo ak tak vsetko na papier podpisane.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

stale ale nevieme ako to dopadlo..mozno sa kupe v prachoch zo zisku
Napísať odpoveď