// ad. "vyhradene pre zakaznikov" - Kto je zakaznik? Ten co si nieco kupi? Ten co navstivi obchod? Kolko tam moze potom stat? Musi odist do 5 minut po opusteni obchodu? Alebo do 10? Pochybujem, ze legislativa nieco taketo definuje...
Zákon o cestnej premávke
Re: Zákon o cestnej premávke
Vyhradene moze mat cokolvek, ale pokial tam nie je tabula B 33 Zakaz statia alebo B 34 Zakaz zastavenia s doplnkovou tabulou Okrem zakaznikov blabla, nema ziadny narok vymahat uvolnenie parkovacieho miesta (za podmienky, ze neblokujes chodnik, vyjazd z garaze apod). Skor by som si daval pozor na samotneho pana majitela, aby si si nenasiel ukopnuty spatak alebo obehnute auto klucom...
// ad. "vyhradene pre zakaznikov" - Kto je zakaznik? Ten co si nieco kupi? Ten co navstivi obchod? Kolko tam moze potom stat? Musi odist do 5 minut po opusteni obchodu? Alebo do 10? Pochybujem, ze legislativa nieco taketo definuje...
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
U mna si zase susedko svojpomocne namontoval vysoky retarder. Je to uzka ulicka kde je max rychlost 20. Uznavam, ze sa z tade zle cuva, ale keby si ho tam dal kazdy pred svoju branu... Kazdy den po nom niekolkrat prejst je radost. Nejake napady? Najhorsie coho da obavam, ze ten kusok pred jeho domom je mozno aj jeho..
-
tacosi
Moderátor
Presne tak.Vyhradene tam moze mat co chce,ale platne to nebude pokial si tie miesta riadne neprenajme a neosadi sa platne znacenie.
kukiak - nieje opravneny svojvolne montovat akekolvek zariadenie na cestnu komunikaciu.
kukiak - nieje opravneny svojvolne montovat akekolvek zariadenie na cestnu komunikaciu.
-
hojko
Site Admin
kukiak: Vsak mu ho v noci odmontuj.
Dakujem melon
O majiteľa sa nebojím,je to pokryté kamerou
Zaujimavy clanok z pravneho hladiska o pokutach a nezaplateni pri nesuhlase viny - http://www.najpravo.sk/clanky/preco-je- ... nania.html
Kedysi sa riešila pokuta za jazdu bez známky keď si ju kúpim do polnoci...
-
Grim
Darca
Ale keď mám celoročnú z minulého roka, tak tá mi platí ešte celý január, že? Lebo ja si veselo jazdím.
Ano, plati do konca januara.
Z diery v systeme spravili feature 
Zmenila sa nejak vyhláška ? Alebo prečo mi nikdy nikto nedá prednosť (červená šípka), keď idem vodičovi označenému modrou šípko sprava ?
Neovládam predpisy ja alebo všetci ostatní ?
https://goo.gl/maps/Mvgk5FHVpZx
Neovládam predpisy ja alebo všetci ostatní ?
https://goo.gl/maps/Mvgk5FHVpZx
-
hojko
Site Admin
Prednost sprava, to plati stale. Niekto si mysli, ze ide prijazdovou cestou, tak je na hlavnej. Niektore parkoviska maju normalne znacenia hlavnej a vedlajsej cesty, napr. niektore Tesca, Kauflandy atd..., ale su aj take, ktore to znacenia nemaju, vid. tvoja fotka. Ja sa tam normalne pichnem ked vidim, ze to ubrzdi. Uz som sa tam takto strcil aj policajtom, sice pozerali, ale ten na mieste spolujazdca asi vedel o co ide a tak usmernil vodica.
Máte pravdu, ale ja byť na mieste červenej šípky, tak zastavím a nechám prejsť "modré" auto. Nie je to podľa pravidiel, ale príde mi to prirodzenejšie. A asi aj veľa ostatným ľuďom, preto tu vznikol tento príspevok.
Pravidlo pravej ruky platí pri rovnocenných cestách, ktoré sa križujú.
Táto situácia mi tak nepripadá, už z fotky ide poznať, že červená cesta je vedľajšia a modrá je "hlavná".
Ja by som argumentoval, že červená cesta je výjazd z parkoviska a teda sa ani nejedná o križovatku a nemôže platiť pravidlo pravej ruky.
Táto situácia mi tak nepripadá, už z fotky ide poznať, že červená cesta je vedľajšia a modrá je "hlavná".
Ja by som argumentoval, že červená cesta je výjazd z parkoviska a teda sa ani nejedná o križovatku a nemôže platiť pravidlo pravej ruky.
nope
Tento problém vzniká predovšetkým na veľkých parkoviskách v blízkosti obchodných centier. Mnohé z nich nemajú zvislé značenie, avšak mnohí vodiči si myslia, že ak sa nachádzajú na dlhom rovnom úseku vedúcom pred obchodným centrom, sú na hlavnej ceste. To býva častý omyl. Hlavná cesta nie je tá, o ktorej si to myslí vodič, ale cesta označená príslušnou dopravnou značkou. Ak sa takáto značka na parkovisku nenachádza, platí vždy tzv. pravidlo pravej ruky.
§ 20, zákon č. 8/2009 Z.z.:
(1) Vodič, ktorý prichádza do križovatky po vedľajšej ceste označenej dopravnou značkou „Daj prednosť v jazde" alebo „Stoj, daj prednosť v jazde", je povinný dať prednosť v jazde vozidlám a ostatným účastníkom cestnej premávky prichádzajúcim po hlavnej ceste okrem chodcov, ktorí neprechádzajú cez križovatku v organizovanom útvare.
(2) Ak prednosť v jazde nevyplýva z odseku 1, vodič je povinný dať prednosť v jazde vozidlu prichádzajúcemu sprava.
Ja by som o tom polemizoval.
Výklad by bol správny, ak by sa jednalo o križovatku.
Imho sa jedná o výjazd z parkoviska a nie o križovatku.
Výklad by bol správny, ak by sa jednalo o križovatku.
Imho sa jedná o výjazd z parkoviska a nie o križovatku.
vsetky tie cesty maju rovnaku prioritu
Na základe čoho?
nie su tam ziadne znacky/znacenie, ktore by upravovalo, ktora cesta je hlavna