Tip na monitor: AOC Q3279VWF(75Hz+FS) za 200€ - giant-killer
Tip na monitor: AOC Q3279VWF(75Hz+FS) za 200€ - giant-killer
Sry za neštandardnú tému ale objavil sa nám na trhu nový "giant-killer" AOC Q3279VWF (vyčerpávajúci názov),
https://www.alza.sk/31-5-aoc-q3279vwf-d5155747.htm
za tú nekresťansky smiešnu sumu 204€ dostanete:
- 32"
- 1440p rozliško
- 75Hz
- FreeSync
- VA panel s nízkym input lagom a vynikajúcim kontrastom
- DC reguláciu podsvietenia (to znamená, že žiadne artefakty pri otáčaní kamerou na nižších fps).
Toto je naozaj pecka, bol už aj zrecenzovaný
https://pcmonitors.info/reviews/aoc-q3279vwf/ .
Škoda, že to nie je 27" (osobne obľubujem 1440p na 27"), to by bolo ideálne ale aj tak...za takú sumu mať niečo také bolo doteraz úplne tabu.
Ak niekto z vás rozmýšľal nad novým monitorom, neskutočným na všetko ale hlavne parádnym čo sa týka obrazu, pop-up farieb, wow efektu so 75Hz a dokonca ešte aj s FreeSyncom (ak máte AMD kartu), tak toto je killer.
Pár chalanov na pretaktovaní ho už vzalo, zatiaľ chalan, ktorý sa ozval je veľmi spokojný. Aj keby mal vážne neduhy, tak za tú cenu by to bol stále steal....
https://www.alza.sk/31-5-aoc-q3279vwf-d5155747.htm
za tú nekresťansky smiešnu sumu 204€ dostanete:
- 32"
- 1440p rozliško
- 75Hz
- FreeSync
- VA panel s nízkym input lagom a vynikajúcim kontrastom
- DC reguláciu podsvietenia (to znamená, že žiadne artefakty pri otáčaní kamerou na nižších fps).
Toto je naozaj pecka, bol už aj zrecenzovaný
https://pcmonitors.info/reviews/aoc-q3279vwf/ .
Škoda, že to nie je 27" (osobne obľubujem 1440p na 27"), to by bolo ideálne ale aj tak...za takú sumu mať niečo také bolo doteraz úplne tabu.
Ak niekto z vás rozmýšľal nad novým monitorom, neskutočným na všetko ale hlavne parádnym čo sa týka obrazu, pop-up farieb, wow efektu so 75Hz a dokonca ešte aj s FreeSyncom (ak máte AMD kartu), tak toto je killer.
Pár chalanov na pretaktovaní ho už vzalo, zatiaľ chalan, ktorý sa ozval je veľmi spokojný. Aj keby mal vážne neduhy, tak za tú cenu by to bol stále steal....
Re: Tip na monitor: AOC Q3279VWF(75Hz+FS) za 200€ - giant-ki
cena bezkonkurenčná za taký monitor, ale 32" lesklej plochy 
Už dva roky sedím pred 40" monštrami (cca podobnej povrchovej úpravy) a poviem ti, že nechcel by som už ani polo-matný povrch, nie to ešte matný.
Takýto povrch zredukuje "farebné zrno" na minimum a obraz má až vtedy ozajstný "pop-up" faktor.
Takýto povrch zredukuje "farebné zrno" na minimum a obraz má až vtedy ozajstný "pop-up" faktor.
Hm.. zaujimave, dlhsie vaham a chcel by som uz 4K, ale dokonale 4K monitory este nie su, na hry by to chcelo velmi drahu grafiku a tiez tusim ani ta naj neda plne detaily, 4K obsahu tiez este nie je tak vela. Takze by to mozno mohla byt cesta, docasny medzistupen.
Par otazok:
- Filmy su hlavne full hd a 4K, budu full hd filmy vyzerat dobre? Oplati sa sledovat 4K obsah, bude tam velky rozdiel oproti full HD?
- Maju 4K filmy rovnake rozlisenie ako bezne 4K monitory? Viem ze je niekolko roznych 4K rozliseni.
- Zrejme by sa oplatilo mat AMD grafiku s freesync, nejaky tip? Mam INTEL Xeon 4-Core E3-1231 v3 3.40GHz, 8GB RAM (tu by som rozsiril na 16GB).
EDIT - Oplati sa teraz kupovat grafiku, kedze ceny isli hore kvoli tazbe kryptomien?
Par otazok:
- Filmy su hlavne full hd a 4K, budu full hd filmy vyzerat dobre? Oplati sa sledovat 4K obsah, bude tam velky rozdiel oproti full HD?
- Maju 4K filmy rovnake rozlisenie ako bezne 4K monitory? Viem ze je niekolko roznych 4K rozliseni.
- Zrejme by sa oplatilo mat AMD grafiku s freesync, nejaky tip? Mam INTEL Xeon 4-Core E3-1231 v3 3.40GHz, 8GB RAM (tu by som rozsiril na 16GB).
EDIT - Oplati sa teraz kupovat grafiku, kedze ceny isli hore kvoli tazbe kryptomien?
Rozliseni 4K mas niekolko a to z dovodu formatu 16:9, 16:10, 12:5 a este kinoformaty DCI. Cize je to nieco ako ked mas FullHD displej a pustis tam FullHD film, ktory mal tiez 16:9, 4:3 a 18:9 format. Velku hlavu by som si z toho nerobil, proste 4K a hotovo. Za 270 eur mas napriklad nieco taketo - https://www.alza.sk/xfx-rs-radeon-rx-57 ... 951023.htm
Ceny su moc vysoke, ja by som teraz grafiku nekupoval. Napriklad GTX 1060 6GB co stali pred rokom 270 eur, dnes stoja aj 350 eur.
Ceny su moc vysoke, ja by som teraz grafiku nekupoval. Napriklad GTX 1060 6GB co stali pred rokom 270 eur, dnes stoja aj 350 eur.
Dik za info, problem je ze sucasna GPU (EVGA GeForce GTX760 SC ACX 2GB) mi uz to vyssie rozlisenie zrejme neutiahne.
Taktiez monitor sa kupuje na dlhsie obdobie, sucasny uz ma cez 10 rokov, takze som chcel uz radsej 4K, ale dnesne monitory a LED TV sa kazia aj po 2-3 rokoch, preto tento AOC by bola zaujimava volba na prechodne obdobie, za par rokov snad uz bude 4K monitor aj grafika co sa oplati kupit.
Co sa tyka cien GPU, nepredpoklada sa nejaky pokles, aj vzhladom na pad hodnoty kryptomien?
Taktiez monitor sa kupuje na dlhsie obdobie, sucasny uz ma cez 10 rokov, takze som chcel uz radsej 4K, ale dnesne monitory a LED TV sa kazia aj po 2-3 rokoch, preto tento AOC by bola zaujimava volba na prechodne obdobie, za par rokov snad uz bude 4K monitor aj grafika co sa oplati kupit.
Co sa tyka cien GPU, nepredpoklada sa nejaky pokles, aj vzhladom na pad hodnoty kryptomien?
Krypto kleslo a zacalo zase stupat. V tomto smere asi nie su ziadne prognozy velkeho padu, aj ked bankari o tom hovoria.
Dreamer, aj 4k obsah na 1080p sa oplatí...prečo? Bitrate - predstav si to ako množstvo dát uchovaných v sekunde záznamu - čím vyšší (a nie len ako placebo), tým viac dat (predstav si to ako textúru, že väčší bitrate znamená detailnejšiu snímku).
Ale áno, teraz kupovať GPU je samovražda (ešte 1050Ti sú na tom celkom v pohode, len ako tak normálne ceny sa zachovali akurát na nemeckom Amazone); radšej pozrieť bazár.
http://pc.zoznam.sk/novinka/ceny-grafik ... ce-porastu
Ale áno, teraz kupovať GPU je samovražda (ešte 1050Ti sú na tom celkom v pohode, len ako tak normálne ceny sa zachovali akurát na nemeckom Amazone); radšej pozrieť bazár.
http://pc.zoznam.sk/novinka/ceny-grafik ... ce-porastu
Hm.. ak by som kupil ten monitor, utiahla by moja grafika to rozlisenie aspon na stredne detaily, hlavne GTA V, kym by som kupil novu?
MB ASUS H97-PLUS, CPU INTEL Xeon 4-Core E3-1231 v3 3.40GHz, RAM Kingston DDRAM3 8GB 1600MHz, GPU EVGA GeForce GTX760 SC ACX 2GB DDR5. Aktualny monitor 1680x1050.
Bazar - neviem, ludia teraz prilis nove grafiky nekupuju a bez aspon ciastocnej zaruky grafiku nechcem, pozarucna sa moze pokazit kedykolvek.
MB ASUS H97-PLUS, CPU INTEL Xeon 4-Core E3-1231 v3 3.40GHz, RAM Kingston DDRAM3 8GB 1600MHz, GPU EVGA GeForce GTX760 SC ACX 2GB DDR5. Aktualny monitor 1680x1050.
Bazar - neviem, ludia teraz prilis nove grafiky nekupuju a bez aspon ciastocnej zaruky grafiku nechcem, pozarucna sa moze pokazit kedykolvek.
Urcite nie pri 1440p. Mozes hrat na nizsom, ktore nebude nativne. Na 1440p bude treba tak GTX 1070.
To vazne? Na nenativnom hrat urcite nechcem, to sa mi neoplati kupovat monitor, hlavne ked neviem kedy a ci klesnu ceny grafik.
Co AMD, aj keby to bolo docasne, tak by som chcel vyuzit FreeSync, oplati sa nejaka grafika AMD, aku na stredne (docasne) a aku na plne, vyskusal by som aj bazar a podla toho sa rozhodol.
Co AMD, aj keby to bolo docasne, tak by som chcel vyuzit FreeSync, oplati sa nejaka grafika AMD, aku na stredne (docasne) a aku na plne, vyskusal by som aj bazar a podla toho sa rozhodol.
Pozri si alternativu k 1070 od AMD.
Tak rychle googlenie mi dalo odpoved ze taka neni a problemom su dolovaci kryptomien, takze neviem co dalej, kupit ten monitor za super cenu a k nemu drahu GTX bez freesync, potom cakat neviem ako dlho na vyhodnu kupu AMD s freesync a stale to bude docasne obdobie pred plnym 4K. Neviem, par stoviek za monitor a GPU by som dal, ak by to vydrzalo nejaky cas a nasledne siel do 4K, ale monitor+gpu(+RAM) za cenu atakujucu 1000€ a nie je to ani 4K, neviem...
Dreamer, jednoducha odpoved pre teba je nie, not worth it.
Sam si si na to odpovedal, situacia s GPU je taka aka je. 1440p nie je dostacujuci upgrade dovod podla mna.
Sam si si na to odpovedal, situacia s GPU je taka aka je. 1440p nie je dostacujuci upgrade dovod podla mna.
Rozmyslal som podobne a uz niekolko rokov cakam na vhodny monitor a grafiku na 4K, stale nieco chyba, teraz este stupla cena grafik, situacia sa teda nezlepsuje, skor naopak a cakanie kym kryptomenova bublina praskne, alebo to zdania, zakazu moze trvat vecnost, mnohi tvrdia ze nemaju ziadnu hodnotu a pride krach, ini ze to bude padat a stupat a bitcoin moze dosiahnut aj 100 tisic. Co ak ceny GPU neklesnu, ale este stupnu.Slayter napísal:1440p nie je dostacujuci upgrade dovod podla mna.
Za idealny 4K monitor by som dal aj viac, ale za grafiku na 1440p ktoru budem musiet tak ci tak vymenit, nevyuzijem ani freesync na monitore, 500 ci 600 eur nedam.
K tomu dovodu na upgrade, mam 21.5" 1680x1050, tato alternativa je 31.5" 2560x1440 freesync, myslim ze rozdiel by bol zasadny, velkost, rozlisenie, dpi... Podstatna je cena za upgrade, RAM by som doplnil tak ci tak, CPU zostava, monitor je takmer zadarmo, zostava grafika, no tam je problem to zdrazovanie a ta tabulka co sem dal DropDead je brutalna, ceny geforce rastli o 10-20% a amd o 40-60%. Najhorsie je, ze ceny by mali rast nadalej.
Samozrejme...je to totálny mordor. Pozerám, že Slováč sa aj prispôsobil bazárovo a strieľajú grafiky za sumy ako židia.
Je to prekérna situácia...konečne si je čo vybrať u monitorov ale u GPU ani za nič. Sleduj bazár, možno sa tam niečo pritrafí.
Je to prekérna situácia...konečne si je čo vybrať u monitorov ale u GPU ani za nič. Sleduj bazár, možno sa tam niečo pritrafí.
Bazar nova RX570-420€-1ks, heureka 262€ WTF!? To vyuzivaju aj to ze su karty nedostupne a predavaju za viac, ale takto viac??
Inak som zalozil novu temu, aby sme tu nemiesali dve rozne temy:
grafika-s-freesync-k-1440p-monitoru-t200287.html
K monitoru, kedze cena je mimoriadne vyhodna, moze sa vypredat alebo stupnut cena? Ak by sa vypredal, bude este dostupny?
Inak som zalozil novu temu, aby sme tu nemiesali dve rozne temy:
grafika-s-freesync-k-1440p-monitoru-t200287.html
K monitoru, kedze cena je mimoriadne vyhodna, moze sa vypredat alebo stupnut cena? Ak by sa vypredal, bude este dostupny?
Mas zvlastne otazky. My na fore nepozname politiku a vyrobu od AOC, ani dopyt na trhu nevieme urcit. Zial, toto su dost zle otazky, aby si dostal urcitu odpoved.
Fakt škoda, že nemá VESU. Mimochodom, nenájde sa niekto, kto má reálne odskúšané, ako je to s takýmito rozlíšeniami na notebookoch s integrovanými grafikami (HD4000, viď)? Mám síce aj 630m ale systém (Ubuntu) sa chová lepšie s tou integrovanou.
Dalsie otazky a postrehy k monitoru:
- Ako velky problem je leskly displej, da sa s tym nieco robit?
- Nema VESA.
- Nema ani moznost vyskoveho nastavenia? Skoda, je to pravda?
- Nechcel som hrat na nenativnom rozliseni, ale ako by to vyzeralo, horsie ako teraz 1680x1050 na 21" nativ?
- Ake rozlisenie mozem otestovat na monitore 21" kde je nativ 1680x1050 aby bolo co najviac podobne tomu nenativnemu na novom monitore, 1440x900 alebo 1280x800?
Nenativne rozlisenie by som chcel pouzivat asi pol roka, max. rok, potom urcite kupim novu grafiku, aj ked ceny neklesnu, mozno kupim aj skor, ak sa mi ten nenativny obraz nebude pacit, ale ten monitor aj po precitani recenzii vyzera vazne velmi dobre a novy monitor+gpu som chcel uz coskoro kupovat tak ci tak, este kym som nevedel o tom zdrazovani grafik.
- Ako velky problem je leskly displej, da sa s tym nieco robit?
- Nema VESA.
- Nema ani moznost vyskoveho nastavenia? Skoda, je to pravda?
- Nechcel som hrat na nenativnom rozliseni, ale ako by to vyzeralo, horsie ako teraz 1680x1050 na 21" nativ?
- Ake rozlisenie mozem otestovat na monitore 21" kde je nativ 1680x1050 aby bolo co najviac podobne tomu nenativnemu na novom monitore, 1440x900 alebo 1280x800?
Nenativne rozlisenie by som chcel pouzivat asi pol roka, max. rok, potom urcite kupim novu grafiku, aj ked ceny neklesnu, mozno kupim aj skor, ak sa mi ten nenativny obraz nebude pacit, ale ten monitor aj po precitani recenzii vyzera vazne velmi dobre a novy monitor+gpu som chcel uz coskoro kupovat tak ci tak, este kym som nevedel o tom zdrazovani grafik.