Zákon o cestnej premávke
Re: Zákon o cestnej premávke
Myslím na mape, kde zvyčajne hrúbka a farba znázorňuje dôležitosť a zaradenie cesty.
Ešte k tejto logike. Dúfam že keď ideš cez dedinu, tak tiež pre teba platí pravidlo pravej ruky pri každom výjazde z dvora. Dopravné značky tam nie sú, každý výjazd z dvora rodinného domu je pre teba križovatka....stačí aby mal pred garážou 2m cestu.beardie napísal:jop, preto jazdim na takychto parkoviskach po pravom obvode, ak je to mozne
Nevymyslaj hlúposti 
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Výjazd z dvora je miesto mimo cesty.
Samozrejme je. Tak ako tie parkoviská 
Zákon hovorí niečo iné
-
Grim
Darca
§ 21
Vchádzanie na cestu
(1) Pri vchádzaní na cestu z miesta mimo cesty, z poľnej cesty, z lesnej cesty, z cestičky pre cyklistov, z obytnej zóny alebo z pešej zóny vodič je povinný dať prednosť v jazde vozidlu idúcemu po ceste.
Vchádzanie na cestu
(1) Pri vchádzaní na cestu z miesta mimo cesty, z poľnej cesty, z lesnej cesty, z cestičky pre cyklistov, z obytnej zóny alebo z pešej zóny vodič je povinný dať prednosť v jazde vozidlu idúcemu po ceste.
Dvor je dvor, parkovisko je parkovisko. Uz baldorex prosim ta nevymyslaj zakony a vyhlasky, aby sa ti to hodilo do kontextu. Co veta, to hovadina z tvojej strany. Je ti treba takto sa tu zhadzovat?
A preto sa točíme stále dokola. Nikto nemá problém s aplikáciou pravidla pravej ruky.
Problém je v určení, či tá cestička na ktorú vyjdeš z parkovacie miesta a cez ňu sa napojíš na hlavnú cestu, čo je rovnocenná tej hlavnej.
Podľa vás je a preto vyžadujete aplikovať pravidlo pravej ruky.
A potom sa pozrieš v realite na to parkovisko a vidíš, že drvivá väčšina vodičov do chápe ako výjazd z miesta mimo cesty, alebo vedľajšiu cestu a tomu čo ide po hlavnej dávajú prednosť.
Zdravý rozum hovorí, že to prispieva k plynulosti cestnej premávky.
Nezdravý rozum zastaví 24x na hlavnej ceste.
Týmto končím debatu ohľadom pravidla pravej ruky, lebo by som sa opäť opakoval.
Rozoberať môžeme to, či je červená cesta rovnocenná cesta a teda križovatka, alebo výjazd - pretože problém je evidentne tu.
Problém je v určení, či tá cestička na ktorú vyjdeš z parkovacie miesta a cez ňu sa napojíš na hlavnú cestu, čo je rovnocenná tej hlavnej.
Podľa vás je a preto vyžadujete aplikovať pravidlo pravej ruky.
A potom sa pozrieš v realite na to parkovisko a vidíš, že drvivá väčšina vodičov do chápe ako výjazd z miesta mimo cesty, alebo vedľajšiu cestu a tomu čo ide po hlavnej dávajú prednosť.
Zdravý rozum hovorí, že to prispieva k plynulosti cestnej premávky.
Nezdravý rozum zastaví 24x na hlavnej ceste.
Týmto končím debatu ohľadom pravidla pravej ruky, lebo by som sa opäť opakoval.
Rozoberať môžeme to, či je červená cesta rovnocenná cesta a teda križovatka, alebo výjazd - pretože problém je evidentne tu.
Drviva vacsina nepozna pravidlo pravej ruky, problem nie je v chapani. Podla mna si ani neuvedomuju, ze kazdodennou jazdou tam riskuju svoj zivot.
Rozoberat mozes doma Lego. Parkovisko je oznacene niekde pri vjazde od hlavnej cesty, cize je to cele parkovisko, je to v cestnej sieti a platia tam zakony, vyhlasky, aj zakonna poistka. Bodka.
A pre teba len jedno video!
//autoeditácia príspevku (21 Jan 2018, 16:06)
Dam si tu namahu, napisem na dopravnu policiu mail a potom ti ho sem napisem. Snad to bude uz pre teba relevatne a dost jasne napisane, aby si to aj ty pochopil.
Rozoberat mozes doma Lego. Parkovisko je oznacene niekde pri vjazde od hlavnej cesty, cize je to cele parkovisko, je to v cestnej sieti a platia tam zakony, vyhlasky, aj zakonna poistka. Bodka.
A pre teba len jedno video!
//autoeditácia príspevku (21 Jan 2018, 16:06)
Dam si tu namahu, napisem na dopravnu policiu mail a potom ti ho sem napisem. Snad to bude uz pre teba relevatne a dost jasne napisane, aby si to aj ty pochopil.
Ale ja s tým nemám problém, ak sú tie cesty rovnocenné, je to križovatka a platí pravidlo pravej ruky. Nie je o čom.
Ale ja a mnoho ľudí tie obslužné cesty nepovažuje za rovnocennú cestu tej hlavnej.
A snaž sa komunikovať na úrovni, o tvoju krčmu nemám záujem.
Ale ja a mnoho ľudí tie obslužné cesty nepovažuje za rovnocennú cestu tej hlavnej.
A snaž sa komunikovať na úrovni, o tvoju krčmu nemám záujem.
Jedine ty pises o tom, ze nie su rovnocenne, ze je to vyjazd, vedlajsia cesta a neviem co dalsie. Navyse hrubou a tenkou ciarou odlisujes cesty podla Google Maps.
baldorex - Ale snad vsetci co su proti tebe si zaroven velmi dobre uvedomujeme ze existuje mnoho ludi co nepozna pravidlo pravej ruky alebo si vymyslaju pojem hlavna/vedlajsia cesta. A preto s tym dopredu ratame a sledujeme situaciu z lava.
Dobrý prístup, asi prestanem červené svetlo na semafóre považovať za červené a začnem cez neho jazdiť, veď ostatní sa prispôsobia.baldorex napísal: Ale ja a mnoho ľudí tie obslužné cesty nepovažuje za rovnocennú cestu tej hlavnej
A takýto ľudia majú vodičák... nikto sa nemôže čudovať, prečo to na našich cestách vyzerá tak ako vyzerá, ja sa už dávnejšie nečudujem.
šikovný si, to je úplne rovnaká situácia. Vôbec nie si argumentom mimo, vôbec. Kľudne môžeš považovať to červené svetlo za mesiačikSteju napísal: Dobrý prístup, asi prestanem červené svetlo na semafóre považovať za červené a začnem cez neho jazdiť, veď ostatní sa prispôsobia.
Za to vám úprimne ďakujem.wladas napísal:baldorex - Ale snad vsetci co su proti tebe si zaroven velmi dobre uvedomujeme ze existuje mnoho ludi co nepozna pravidlo pravej ruky alebo si vymyslaju pojem hlavna/vedlajsia cesta. A preto s tym dopredu ratame a sledujeme situaciu z lava.
Ja mám zase pravidlo, že nikdy nie som na hlavnej ceste. Za tých niekoľko sto tisíc km najazdených bez nehody, mi to zachránilo už x krát život.
-
Grim
Darca
Výjazd z parkoviska je, keď vychádzaš z parkovacieho miesta. To je pravda, tam musíš dať prednosť autám jazdiacim po ceste. Keď si sa vymotal z parkovacieho miesta (miesta mimo cesty) a dal si prednosť autám na ceste, tak si na ceste.
ou ou ouGrim napísal:Výjazd z parkoviska je, keď vychádzaš z parkovacieho miesta.
Výjazd z parkovacieho miesta nie je výjazd z parkoviska.
Vyjazd z parkoviska je vyjazd z parkoviska, teda pripajanie na cestu. A vyjazd z parkovacieho miesta je vyjazd z miesta v ktorom si stal, nieco ako ked si kupujes maso na segedinsky gulas v Tescu, zaplatis (mozno ho ukradnes), sadnes do auta, zacnes cuvas a vtedy vychadzas z toho parkovacieho miesta a pripajas sa na komunikaciu na parkovisku. Lenze pozor, novelou Zakona o cestnej premavke doslo k zmene paragrafa, bola tam upravena vet a teraz je to dost nejednoznacne napisane a dalo by sa to vysvetlit aj tak, ze dokonca ten, ktory vychadza z toho miesta s masom na segedinsky, ze ma prednost, pokial neohrozi toho co ide okolo (moze ho obmedzit). Uplna kravina, ale zial, sme na Slovensku. Neviem ci to dakou novelou opravili, nepatral som po tom.
Tiez som par krat pocul teoriu ze pri vychadzani z parkovacieho miesta mozem na parkovisku druheho obmedzit. Ale nieje nutnost mat kupene maso na segedin.
-
Grim
Darca
A odkiaľ?