Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
yoggy

Re: Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Príspevok od používateľa yoggy »

V podstate ja len dodam, ze to nie je take ruzove ako to vypada, ale pokial mas viac kariet a uz to zacinas brat vazne tak je to podnikanie ako kazde ine a mas tam mozne rizika... Osobne tazim ETH, kedze s ETH mam stabilitu ktoru potrebujem, tzn. ze zijem si svojim zivotom, obcas to kuknem a nemusim kazdych 5min refreshovat whattomine, len aby som sa pozrel, ci nieco nie je aktualne lepsie tazit alebo ze by to kazdu chvilu padalo, kvôli tomu, ze je to nejaka nova mena, ktora ma pekne na h*vno miner. Ale na druhej strane spojazdnit to nie je prechadzka ruzovou zahradou. Pocnuc problemami zapojenim viacerych grafik, risermi, pretaktovanim, teplotou, hlucnostou, stabilitou a hlavne problemy s windowsom(mozes tazit aj s SMOS alebo EthOS, ale windows mi pride ako najlepsi) atd... Nie je to take, ze kupis 10 grafik, poskladas to a zapnes do elektriny a bezi to(samozrejme pokial sa nebavime o jednej grafike).
Osobne odporucam rx 570 4GB od asusu strix(mam ich 11), zatial co som mal tu cest, tak su to fakt nejlepsie rx570. A osobne neodporucam Sapphire Pulse :) Co sa tyka dosiek, tak nejlepsie skusenosti asi s Asuskami Z270, zdroje asi seasonic focus plus 850w (na Gold verzii mam 5 kariet a na Platinum verziach mam po 6 kariet). A ohladom dual miningu, je to neefektivne, kedze stupne prikon, je potreba vacsi zdroj a zisk z dualu nepokryje ani to, jedine pokial by si mal na zdroji fakt velku rezervu, tak za skusku nic nedas, ale do maximalne optimalizovaného rigu by som nad tym ani nerozmyslal.

A pokial uz vsetko mas, tak staci len nainstalovat Windows a zacat tazit. (ach, pokial by to bolo take jednoduche :D )
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

-Syu napísal:no len aby tie mince mali za ten rok ešte nejakú hodnotu :D zatiaľ to vyzerá všelijako...
jasne aj to je mozne. Ale od kedy som predal 10 BTC pri 100 dolaroch, tak uz coiny proste nepredavam :D. By som si to vycital.
-Syu
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa -Syu »

kukiak napísal: jasne aj to je mozne. Ale od kedy som predal 10 BTC pri 100 dolaroch, tak uz coiny proste nepredavam :D. By som si to vycital.
tak ja mam zas opačný problém, že predávam príliš neskoro než by som mal, resp. vôbec :D
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Taký problém má väčšina, neboj :). Hlavný problém je, že sa to dozvedia neskoro. Ale o tom tieto špekulácie predsa sú. Keby každý vedel kedy predať, nebolo by toľko vzrušenia.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Dreamer »

Dik za info vsetkym.

Cakat na predaj tak dlho - az rok, to uz je kombinacia tazby a obchodovania a s tym je spojene aj riziko, ktore pri kryptomenach nie je nizke.
Talpy
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Talpy »

aacid napísal:teraz bola korekcia, z 1100 to islo pod 900, preco myslis ze pride zase dalsia korekcia?

dolezite je co s tym etherom chces robit. chces to kupit a predat ked to trochu vyrastie? potom mozno pockaj na nejaku korekciu. ale pokial mas v plane to drzat aspon rok, tak je uplne jedno ci to kupis teraz za 930 alebo ked to padne na 850...

vsetky ceny v eurach.
stacilo odpovedat, nech nakupujem dnes poobede :D pekne to dneska padlo a mozno este padne menej :) aj ked viem, ze je kryptoburza nevyspitatelna
-Syu
Medium Expert
Medium Expert

ked sa to vcera motalo okolo 11700 a dnes rano tiez, myslel som si, že dole to nakoniec už nepojde.. idem na obed, vrátim sa a skoro ma vystrelo. Teraz neviem ci to mam predat alebo nie... na Poloniexe sa za par minut vytvoril sell wall o sile > 120 btc na 10800$ takze dole asi nejaky cas pobudneme... otazka je ci sa odrazime od tohto stropu a pojdeme dole alebo konsolidacia na 10k? Zaujimave je, že bitcoin sa síce trápi, ale ja vidim momentálne niektoré coiny stúpať? :D
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

ja vidim na CMC cervene more :) z vyse 300 coinov 3-4 "stupaju" :) bodla by vestecka gula.

dnes mi inak dosiel ledger nano, ale to len potom, co som urgoval na supporte. pretoze na moju objednavku nejako pozabudli (uz 2krat) a zbytocne som cakal 2 tyzdne na neexistujuce dorucenie. po naprave bola u mna penazenka behom 5 dni (vratane vikendu). vyzera to ale tak, ze 3krat z oficialnej stranky uz objednavat nebudem, zatial len same problemy :D ak este niekto nema a cas ho nesuri, radsej pockat na naskladnenie u alzy.. aj vas to vyjde lacnejsie.
Peter00
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter00 »

hmm ja som cakal, ze dnes neo pojde nad 140 dolarov, tam chcem predat neo co mam a zisk vytiahnut :D som myslel, ze to bude dnes ale vyzera to tak, ze si este pockam. Zbytok necham tam kde mam a uvidim co sa bude diat no viac menej ma to nejako trapit nebude, lebo stratovi uz nebudem :D
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

V akom čase sa obchoduje s kryptomenami najviac ? Okolo obeda nášho času sa je to dosť mŕtve a volume klesá. V honkongu majú už 22:40 takže asi idú spať. Prípadne aká krajina najviac hýbe trhom ?
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

ako dokazali posledne mesiace (a v podstate to tak bolo vzdy), celym BTC marketom (a vsetky coins, kt. s nim maju pary to priamo ovplyvni tiez ako aj teraz) dokaze pohnut aj pierko.. coinmarketcap odstranil korejske markety zo statisticky a cely trh padol.. to bolo az smiesne a ukazuje to na nevyzretost kryptotrhu. najviac hybe trhom asi cina a korea ako samostatne krajiny, no velku vahu ma aj USA. ale tazko z toho nieco vyvodis.. akakolvek negativna sprava alebo FUD zasiahne trh kedykolvek a zacne sa rozpredaj. v cine ked sa zobudia mozu napriklad cenu dvihnut, lebo vidia lacne mince alebo zacat predavat aj oni, who knows.
majsam
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa majsam »

Mne sa parkrat podarilo celkom lacno nakupit v noci, niekedy medzi druhou a stvrtou. Ale venujem sa tomu len kratko, tak sa z toho nedaju robit velke zavery. Najprijemnejsie na tom bolo, ze clovek sa rano zobudil, a mal prakticky bez nervov zarobene na "kavu" :)
Jღhnny Jღu
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Jღhnny Jღu »

-Syu napísal:ked sa to vcera motalo okolo 11700 a dnes rano tiez, myslel som si, že dole to nakoniec už nepojde.. idem na obed, vrátim sa a skoro ma vystrelo. Teraz neviem ci to mam predat alebo nie... na Poloniexe sa za par minut vytvoril sell wall o sile > 120 btc na 10800$ takze dole asi nejaky cas pobudneme... otazka je ci sa odrazime od tohto stropu a pojdeme dole alebo konsolidacia na 10k? Zaujimave je, že bitcoin sa síce trápi, ale ja vidim momentálne niektoré coiny stúpať? :D
to by bylo až moc jednoduché, prakticky by stačilo pouze sledovat market depth/order book a vozit se hore/dole spolu s ostatníma, od nejbližšího velkého supportu/rezistence ke druhému
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

Talpy napísal: stacilo odpovedat, nech nakupujem dnes poobede :D pekne to dneska padlo a mozno este padne menej :) aj ked viem, ze je kryptoburza nevyspitatelna
Trendova linia na 12k je pomerne hruba, okolo 1500$ na btc. Ak to neprerazi tuto liniu (na nejakych 13500), tak by som s otocenim trendu nepocital, skor naopak, moze to padnut aj na 8k. Treba si uvedomit, ze pri dow trende je kazdy narast ceny iba korekciou a aktualne ideme z kopca, aj ked niekomu sa moze po dvojdnovom naraste zdat, ze sa otocil trend, ale v skutocnoti ide iba o korekciu. Tak ako ma narast korekciu v podobe poklesu, tak ma pokles korekciu v podobe narastu. Mozes sledovat dailly trend a mysliet si, ze to stupa, ale vramci weekly a monthly trendu to este stale klesa.
Mirrorion
Star
Star

Príspevok od používateľa Mirrorion »

nakupujete nejaké coin/token v presale ICO? oplatilo sa vám to?
ktoré z nových oznámených CC vás zaujali?

zoznam: https://www.icoalert.com/
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

jukel napísal:V akom čase sa obchoduje s kryptomenami najviac ?
Ja už niekoľko mesiacov pozorujem, že cena bitcoinu v sobotu, nedeľu vždy zo železnou pravidelnosťou vystúpi a cez týždeň klesá. Nebudem tu špekulovať o dôvodoch, proste je to fakt.
Ale aj tak je to ruleta pretože problém je ako tu už bolo spomínané, že môže prísť nejaká negatívna správa a celý trh začne prudko padať (aj cez víkend), ak nie je dopyt, tak nepomôže ani Stop Loss.

Niekedy ma to láka, staviť si na takýto pokles alebo vzostup, ale je to fakt iba ruleta tento Day Trading, to ako keby som mal tipovať či o 2 dni bude pršať alebo nebude ... A vzhľadom na to, že mám v bitcoine 0 USD - slovom nula dolárov :) , tak je to aj tak bezpredmetné. To by som musel predať nejaké tokeny a to sa mi nechce, veď čo keď začnú ako na potvoru akurát vtedy stúpať, keď budem mať peniaze v tom blbom bitcoine?
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

pani, uspesne som si narokoval bitcoin diamond a super bitcoin a predal na burze kde ani netrebalo verifikaciu. relativne jednoduchy proces. ak ma niekto zaujem, tak zajtra spisem navod.
oplati sa ak mate aspon 0.5BTC, bitcoin diamond z 1BTC aktualne hodi 170USD a super bitcoin nejakych 80USD.
netreba stahovat ziadnych klientov do PC, ziadne blockchainy. len mat vytvorene konto na burze s deposit adresou pre BCD a SBTC.
mohol som narokovat aj skor, ale cakal som na ten poondiaty ledger nano :/
Ractiv
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Ractiv »

ten navod by sa hodil :) ...myslim si ze viacery ti budeme vdacny, ze nemusime prehrabavat zahranicne fora (anglictina nieje moja silna stranka, takze o to menej sa mi do toho chcelo :D )...

...da sa takto niekde vybrat aj BTG? ...alebo treba staihnut nejakeho klienta a nahodit adresu + private key?
(drzim skoro cely 1BTC a zatial som vybral len BCH... nejak vlastne ani teraz neviem kolko tych forkov po BCH este bolo :D )
-Syu
Medium Expert
Medium Expert

napriklad Poloniex - Stellar a NXT na USDT paroch zelene. NXT mal dokonca vyrast o 25%, Stellar isiel hore o par centov...

market depth sa oplati sledovat. Na zaklade tohto ukazovatela som viackrat dokazal odhadovat vyvoj ceny vo velmi blizkej buducnosti. Samozrejme, nie to ziadna krystalova gula, ale ukazete ti co mozes ocakavat. Situacia je taka, ze onedlho zrejme spadneme pod 10k. No a tam je problem ten, ze pod 10k je uz pomerne silny buy (ak sa to dovtedy nezmeni). Predikcia je na 8k bottom, co je myslim mozne. Na strane druhej, minule bolo rovnake ocakavanie a nakoniec to nespadlo pod 9100$, čo ma vedie k uvahe, že takisto nie je vylúčené, že spravíme double bottom. No futures vypršia 26. jan. takže máme ešte tri celé dni, keď nám celý trh môže padať len kvoli tomuto... a za tri dni intenzívnejšieho sellu sa môžeme prebublať fakt asi kamkolvek.

btw na Krakene sa v poslednej dobe nejak znížili ceny oproti iným burzám, ale čo je dôležitejšie - ten ich web ide akosi svižnejšie a bez bugov... teda skoro takmer... ale je to podstatne lepšie než to bolo. Len rozmýšľam, čím to je... či to fakt opravili alebo 3/4 ludi odišla a teraz majú odlahcene servery :D
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

prave som dumpol aj BCX taktiez bez verifikacie. nedavno mal chvilu hodnotu 900USD za 1 BTC, uff.. ale aktualne dost vyrazne padol, no aj tak.. 180USD za shitcoin.. dnes to uz nespisem, este nieco testujem, ale zajtra doobedu sa mi to snad podari.

//autoeditácia príspevku (23 Jan 2018, 0:42)
odporucam vytvorit zaujemcom co chcu dumpovat shitforky konto na okex.com. upozornenie je napisane v cinstine, ale ak som dobre pochopil google translate,po vytvoreni konta treba pockat 24hod, aby vam povolili vybery z burzy (alebo 24hod od prveho vkladu?), cize budete mat mozno naskok. taktiez si vytvorte konto na gate.io, tam sa bude dumpovat BCX. na oboch burzach nie je nutna verifikacia.

//autoeditácia príspevku (23 Jan 2018, 0:48)
Ractiv napísal:ten navod by sa hodil :) ...myslim si ze viacery ti budeme vdacny, ze nemusime prehrabavat zahranicne fora (anglictina nieje moja silna stranka, takze o to menej sa mi do toho chcelo :D )...

...da sa takto niekde vybrat aj BTG? ...alebo treba staihnut nejakeho klienta a nahodit adresu + private key?
(drzim skoro cely 1BTC a zatial som vybral len BCH... nejak vlastne ani teraz neviem kolko tych forkov po BCH este bolo :D )
da sa tak vybrat aktualne vela minci, ale co lahko predas aj na burze, tak to je BTG/BCD/BCX/SBTC. je na to skript v pythone, potrebujes tam zadat mimo ine aj privatny kluc, to je samozrejme. cize predtym nez budes narokovat akykolvek fork si BTC presun na inu adresu.

skript kt. sa daju aktualne narokovat BTG, BCX, B2X, UBTC, BTF, BTW, SBTC, BCD, BPA
https://github.com/ymgve/bitcoin_fork_claimer
ak z toho niekto nahodou nevyjde, tak spisem ten navod. privatny kluc sa da etrahovat aj z HW penazenky, ak niekto drzi vacsi obnos BTC prave tam. staci presunut na dalsiu HW penazenku alebo do hot wallet a nasledne pouzit https://iancoleman.io/bip39/ na extrahovanie privatnych klucov, kt. pri tom python skripte budete potrebovat. potom staci vytvorit na HW penazenke novy seed a BTC tam naspat poslat.
Napísať odpoveď