HW zostava na tazenie kryptomien - vase odporucanie

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
tonnymontana
Medium Expert
Medium Expert

HW zostava na tazenie kryptomien - vase odporucanie

Príspevok od používateľa tonnymontana »

Ahojte,

vyzna sa tu niekto do tazenia kryptomien a hardwarom spojenim s tym ? :)

zaujimal by ma vas nazor na zostavu aku som si spravil
- postnem ju tu ak tu bude aspon 1 reakcia ze je tu niekto taky

Dik
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: HW zostava na tazenie kryptomien - vase odporucanie

Príspevok od používateľa kukiak »

Ziadna veda, taziarska doska, najlacnejsia RAM, najlacnejsie CPU, zdroj/e podla poctu kariet a risere. Ak nerobis u dodavatela grafik alebo si ich nevies zohnat za nakupnu cenu, tak sa na to radsej vykasli a radsej za tie peniaze tie kryptomeny nakup.
tonnymontana
Medium Expert
Medium Expert

kukiak napísal:Ziadna veda, taziarska doska, najlacnejsia RAM, najlacnejsie CPU, zdroj/e podla poctu kariet a risere. Ak nerobis u dodavatela grafik alebo si ich nevies zohnat za nakupnu cenu, tak sa na to radsej vykasli a radsej za tie peniaze tie kryptomeny nakup.
kupujem túto grafiku 2 krát. bez zľavy

http://sisoft.ekatalog.biz/detail/Sapph ... P-O/467214

a zdroj doska a zvyšok aj s kartami vyjde okolo 1050e . na mesiac by to malo dať 60MHS na eth .cize okolo 200$
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

a kolko bude stat elektrina tvojich rodicov ? :)
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Navratnost pri cenach tych grafik mas tak 3/4 roka.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Hegy »

xH4wK napísal:a kolko bude stat elektrina tvojich rodicov ? :)
Cca 80€ rocne, ak som dobre pocital (vychadzal som z celkovej spotreby 200W 24/7)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nemyslim si. Grafika bude stale v zatazi, ta uvedena vyssie ma 235W. Cize ak budu 2 take karty a keby nesli aj uplne vytazene, tak pocitajme napriklad 400W za dve karty. K tomu procesor, disk, nejake dalsie veci, dostaneme sa niekde mozno okolo 500W. To mas 0,5 kWh, za den je to 12 kWh a za rok teda 4380 kWh. Momentalna cena pri DD2/DD3 je okolo 0,125 eur/kWh vratane DPH. Cize to je 4380 * 0,125 = 547,50 eur.

Neviem ako si sa dopracoval k 80 euram rocne, pretoze tolko vychadza tak notebook. Ak ma notebook spotrebu 65W a bezi nonstop, tak je to 71,20 eur za rok (pre 35W je to 38,3 eur za rok).
tonnymontana
Medium Expert
Medium Expert

elektrinu mám free u zamestnavatela. mám to dohodnuté ale vďaka za prepočty. keď to raz budem riešiť vo vlastných priestoroch tak sa to zide
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Radim ti cakaj s cim pride Nvidia, kupovat teraz grafiky je ako kupovat bitcoin ked bol 20 000.
tonnymontana
Medium Expert
Medium Expert

kukiak napísal:Radim ti cakaj s cim pride Nvidia, kupovat teraz grafiky je ako kupovat bitcoin ked bol 20 000.
kedy cca ? mne s tým pomáha kamoš. pre mňa to je len zaujímavá investícia. niesom úplný geek skôr sa o to začínam zaujímať
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Uprimne, s dvami grafikami by som sa na to vykaslal :wink: Aspon osobne by sa s tym nehcelo hrat, ked zarobok by bol taky maly, ze pojdem niekde na fusku a mam z toho rovnako. Inak na tej grafike je dodanie 5 tyzdnov :D pokial chces tazit Ethash, tak nad 580 by som nerozmyslal, skor nad 570.

Vid moj starsi prispevok:
yoggy napísal:V podstate ja len dodam, ze to nie je take ruzove ako to vypada, ale pokial mas viac kariet a uz to zacinas brat vazne tak je to podnikanie ako kazde ine a mas tam mozne rizika... Osobne tazim ETH, kedze s ETH mam stabilitu ktoru potrebujem, tzn. ze zijem si svojim zivotom, obcas to kuknem a nemusim kazdych 5min refreshovat whattomine, len aby som sa pozrel, ci nieco nie je aktualne lepsie tazit alebo ze by to kazdu chvilu padalo, kvôli tomu, ze je to nejaka nova mena, ktora ma pekne na h*vno miner. Ale na druhej strane spojazdnit to nie je prechadzka ruzovou zahradou. Pocnuc problemami zapojenim viacerych grafik, risermi, pretaktovanim, teplotou, hlucnostou, stabilitou a hlavne problemy s windowsom(mozes tazit aj s SMOS alebo EthOS, ale windows mi pride ako najlepsi) atd... Nie je to take, ze kupis 10 grafik, poskladas to a zapnes do elektriny a bezi to(samozrejme pokial sa nebavime o jednej grafike).
Osobne odporucam rx 570 4GB od asusu strix(mam ich 11), zatial co som mal tu cest, tak su to fakt nejlepsie rx570. A osobne neodporucam Sapphire Pulse :) Co sa tyka dosiek, tak nejlepsie skusenosti asi s Asuskami Z270, zdroje asi seasonic focus plus 850w (na Gold verzii mam 5 kariet a na Platinum verziach mam po 6 kariet). A ohladom dual miningu, je to neefektivne, kedze stupne prikon, je potreba vacsi zdroj a zisk z dualu nepokryje ani to, jedine pokial by si mal na zdroji fakt velku rezervu, tak za skusku nic nedas, ale do maximalne optimalizovaného rigu by som nad tym ani nerozmyslal.

A pokial uz vsetko mas, tak staci len nainstalovat Windows a zacat tazit. (ach, pokial by to bolo take jednoduche :D )
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

hojko napísal:Nemyslim si...
Nuz, tiez mi to prislo zvlastne ale na viacerych forach pisu ze meraju pri tazbe s tymito GK po tweaku okolo tych 80Watt/karta. A prepocet nebol nejaky exaktny, skor orientacny.
/edit, prebrowsoval som viac vlakien a zda sa ze tych 80 bude naozaj bullshit. Pravdepodobne nejaky cinknuty software read po bios modoch. Realne zo steny teda okolo 160Watt/Karta, cize suma na rok cca x2 ~ 160e.
tonnymontana
Medium Expert
Medium Expert

yoggy napísal:Uprimne, s dvami grafikami by som sa na to vykaslal :wink: Aspon osobne by sa s tym nehcelo hrat, ked zarobok by bol taky maly, ze pojdem niekde na fusku a mam z toho rovnako. Inak na tej grafike je dodanie 5 tyzdnov :D pokial chces tazit Ethash, tak nad 580 by som nerozmyslal, skor nad 570.

Vid moj starsi prispevok:

vieš odporučiť nejakú inú stránku kde by som mohol objednať podobne karty za lepší čas alebo cenu? ja ako vravím začínam a chcem zatiaľ investovať 1200€ mesačný zisk cca 150-200. a asi ťažiť ETH alebo čo bude v danej chvili najvýhodnejšie
tonnymontana
Medium Expert
Medium Expert

yoggy napísal:Bazos.sk :)
ne tam ma oje*** plus bez zaruky
Remikss
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Remikss »

Ahojte, uvažujem nad kúpou grafických kariet alebo iného zariadenia. Ale mám v hlave otázniky, najmä jeden a to, že či je to naozaj také rúžové? Priemerný rig, čo som pozeral, vie zarobiť okolo 200 až 300 eur mesačne, čo je šialene rýchla návratnosť podľa mňa a hlavne je to krásny pasívny príjem, keď by sme vzali v úvahu, že by som ich kupoval stále viac a viac tak som logický zahojený. Pretože, pochybujem že samotný predajca rigu by mi povedal aj o tej čiernej stránke veci, preto ma zaujíma aj váš pohlad na vec. Myslíte si, že je to tak ružové ako to vyzerá ? Pretože väčšinou nič nie je tak ružové ako to vyzerá. Ďakujem
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

o krypte su tu 4 temy + ta tvoja, ktoru si dnes zalozil, precitaj si to a potom sa pytaj, tak ti nieco nie je jasne
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Ja som o tom tiez premyslal, odradza ma len aktualna situacia, komplikovany zaciatok a hlavne nedostupnost GPU.

Myslim ze tema k zostavam pre tazbu kryptomien ma zmysel, v tej hlavnej teme sa riesi hlavne obchodovanie a kryptomeny vseobecne, hladat tam nieco je zlozite, potom je tema o zdanovani, to ze je oddelene je tiez vyhoda, neviem aka dalsia tu este je, ale tato zmysel ma, kedze to nie je o obchodovani, ale prakticky o kupe zostavy na urcity ucel.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

tonnymontana napísal:Ahojte,

vyzna sa tu niekto do tazenia kryptomien a hardwarom spojenim s tym ? :)

zaujimal by ma vas nazor na zostavu aku som si spravil
- postnem ju tu ak tu bude aspon 1 reakcia ze je tu niekto taky

Dik
uz si to premeskal, keby si zacal 3-4 mesiace dozadu, bol si celkom v klidku a teraz by si mal mozno uz co to zarobene...

inac, navratnost je teraz za predpokladu, ze mas optimalne vyladeny rig (flashnute biosy na kartach atd) a vies sa pohybovat na kryptomarkete - cca 4 mesiace

Priklad, kupis zostavu za liter (co je malo, potrebujes tam mat aspon 4 grafiky), tak trva pri dnesnych cenach cca 4 mesiace nez sa ti to vrati... samozrejme vsetko zalezi na tom ako sa to prave hybe, tato doba moze byt zo dna na den dvojnasobna...
4 mesiace je dost dlha doba na to, aby sa to stihlo pos*at...

napriklad, ten kto nakupil bitcoin v polke decembra, musi mat cekom hlavu v smutku momentalne... znamy ale hovori, a ma to vraj zo zakulisia, ze 2018 by mohol byt este ok...
ale pozri na to, das tam liter, 4 mesiace cakas kym si to na seba zarobi, ak vobec, a potom kolko z toho realne zarobis, a aka bude situacia o 4 mesiace ?
velke riziko, za malo penazi...

v baliku su ti, co si minuly rok o taktomto case kupili co najviac bitcoinu... vediet to, tak sú milionár :D
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Inak grafiky na mindfactory.de :psssst: (1060)

//autoeditácia príspevku (02 Feb 2018, 2:35)
mystique napísal:znamy ale hovori, a ma to vraj zo zakulisia, ze 2018 by mohol byt este ok...
:roll: to si snáď robis srandu :lol:
Napísať odpoveď