Drobné opravy svojho auta / motorky
-
tacosi
Moderátor
- Kontaktovať používateľa:
Re: Drobné opravy svojho auta / motorky
Si mal napisat skor, ze je to totalka.
ja som si myslel ze to len tak trosku bude bo ne rpesne koleso trafil mi ale ta ked som pocul zoznam veci tak to ani nad tym neuvazujem dalej
Ahojte. Dnes mi nejaký dobrák zanechal pečiatku na aute. Máte nejaké rady/skúsenosti, ako to dať do poriadku?
Tu ti tazko poradime pretoze to nemame ako chytit. Skus to nechtom, mohla by to byt len jeho farba na tvojom aute. Mozno brusna pasta a jemna handricka.
-
Arkaz
Addict
vyzera ze by to mohla byt len jeho farba. pripadne skoc niekam kde detailuju auta za par minut ti to prelesti.
-
kukiak
Addict
neviem ci poznate toto https://caristaapp.com/
Velmi dopra appka, sluzi na dokodovanie vypnutych funkcii v aute, reset servisnych intervalov, precitanie kodov.. Hojne sa pouziva na VW group, ale podporuje aj ine auta. staci k tomu klasicky OBDII BT adapter, mne fungoval najlacnejsi z alzy.
V mojom pripade sa dal zapnut napr cornering, aut. zamknutie ked sa vzdiali kluc od auta, zobrazenie rychlosti ventilatora aj v auto rezime klimy. Najviac vsak potesilo trvale vypnutie start-stop systemu bez chybovych hlasok na displeji.
Vie to zapnut napr hill hold na autach, ktore to maju vypnute. Staci zadat na kreditku a na 7 dni je zdarma, potom odber zrusit.
Zoznam aut, co sa da ca zapnut - https://caristaapp.com/vehicles
Velmi dopra appka, sluzi na dokodovanie vypnutych funkcii v aute, reset servisnych intervalov, precitanie kodov.. Hojne sa pouziva na VW group, ale podporuje aj ine auta. staci k tomu klasicky OBDII BT adapter, mne fungoval najlacnejsi z alzy.
V mojom pripade sa dal zapnut napr cornering, aut. zamknutie ked sa vzdiali kluc od auta, zobrazenie rychlosti ventilatora aj v auto rezime klimy. Najviac vsak potesilo trvale vypnutie start-stop systemu bez chybovych hlasok na displeji.
Vie to zapnut napr hill hold na autach, ktore to maju vypnute. Staci zadat na kreditku a na 7 dni je zdarma, potom odber zrusit.
Zoznam aut, co sa da ca zapnut - https://caristaapp.com/vehicles
Tak ako písal Arkaz, bola to len jeho farba... dnes mi to pekne preleštili a všetko už je ok.
Akurát som cez víkend schytal šuter do čelného skla...
Akurát som cez víkend schytal šuter do čelného skla...
-
Andi_Cibula
Addict
Každý pravý muž musí aspoň raz za život vymeniť spojku na aute. S predným náhonom. Na parkovisku. [Autor: ja]
Po 1 týždni sa konečne z nehnuteľnosti stala hnuteľnosť.
Inštruktážne video má síce 24 min., ale v praxi som väčšinu času strávil zisťovaním a špekulovaním čo kde a ako. Ktorý kľúč, aký nástavec a ako sa k tomu dostať.
Víťazoslávny pocit.
Zároveň blbý pocit, či som správne založil guferá, či ráno nenájdem potok oleja od auta
Po 1 týždni sa konečne z nehnuteľnosti stala hnuteľnosť.
Inštruktážne video má síce 24 min., ale v praxi som väčšinu času strávil zisťovaním a špekulovaním čo kde a ako. Ktorý kľúč, aký nástavec a ako sa k tomu dostať.
Víťazoslávny pocit.
Zároveň blbý pocit, či som správne založil guferá, či ráno nenájdem potok oleja od auta
Si sa asi pomýlil.. toto tu by správne nemalo vôbec byť, veď toto je téma o DROBNÝCH opravách! 
-
guess.whoo
Redeemer
tak akoze drobne opravy ako vymena tlmicov, tyciek stabilizatora, popripade naboju zvladam ale toto by som doma nerobil ani keby co bolo 
Zdravin pozna niekoho so sikovnymi rukami ktory by mi s tymto vedel pomoct ? V okolo Presovskeho kraja najlepsie.
Máte niekto skúsenosti s autofóliami ktoré sa lepia na karoseriu? carwraping? či už číre alebo farebne?
Tie folie sa lepia mozno 6 rokov bezne na Slovensku, to je take tazke najst na to odozvu, recenzie, skusenosti? Alebo co ta vlastne zaujima?
som uplne tupy.... jasne ze som si nasiel mam aj konkretnych ludi vyhliadnutych len som chcel vediet nazor ludi aj tuto na fore. Uz to nebudem skusat nabuduce 
Co sa hras na urazeneho?
lebo sa nieco normalne spytam a dostanem takuto odpoved, tak sa cuduj.
To sa aj samozrejme cudujem. Pretoze je vela znaciek tych folii, ich kvalita je rozna. Vela tiez zalezi od lepenia a ako kvalitne je folia nalepena. Ty sem prides, polozis vseobecnu otazku a potom si urazeny, ze skm reagoval ako som reagoval.
Mám Hyundai Accent 1.5 crdi, 250 000km, r.2007. Dnes som trošku vytáčal motor do nejakých 3500-4000 otáčok. A všimol som si za sebou kúdol dymu, ako keby som šiel na uhlie. A tom som vždy dúfal, že ja také auto nikdy nebudem mať. Lebo furt som sa smial z tých starých dizlov jak to kúri [emoji23].
No moja otázke znie. V čom je problém keď to dymí? Dá sa to nejak spraviť? Predísť tomu? Alebo je to údel dizlov [emoji16]? Priebežne kontrolujem olej. Teraz mam asi 12 000km a olej je stále presne medzi ryskami. Takže ho "asi" ne žerie. Pondelok ho aj tak idem meniť.
No moja otázke znie. V čom je problém keď to dymí? Dá sa to nejak spraviť? Predísť tomu? Alebo je to údel dizlov [emoji16]? Priebežne kontrolujem olej. Teraz mam asi 12 000km a olej je stále presne medzi ryskami. Takže ho "asi" ne žerie. Pondelok ho aj tak idem meniť.
Vstreky najskor.