Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
DropDead
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Príspevok od používateľa DropDead »

1080Ti 4k nezvláda? Znovu začneme túto debatu? Ja som už s 980Ti dával AAA tituly s fps lockom na 40-50fps s minimálnym uberaním (hlavné boli buď redukcia AA alebo rôzne placebo detaily, ktoré žrali ale nič nepriniesli). Už 1080 je v pohode, tam by som s rovnakým prístupom šiel 55-60 fps.1080Ti? Bol by som asi hlúpy, ak by som bez akýchkoľvek alebo minimálnych redukcií nemal 60fps pri čomkoľvek (a pri bežných tituloch aj 80-100fps.

A jo, tie fps ber orientačne, vždy volím fps po poriadnej analýze, aby som lockoval fps, ktoré tam budú 80+% času.

Ale to vieš, to musíš aj trošku myslieť. Alebo poznať background ako to je s tými detailami (sledovať predtým spomínané GeForce gajdy sa oplatí). Takže definuj, čo hovoríš, napríklad:
"1080ti 4K nezvlada s ultrakúúúl detajlami" namiesto "1080ti 4K nezvlada".
To je ako rozdiel medzi požiadavkami na hru, kde sú len špecifikácie a HW požiadavkami, kde sú ako špecifikácie, tak aj rozlíšenie a cieľové fps, pre ktoré platia tie HW požiadavky. :)

A inak, diki pekne, 1800€ za hlúpy Rezeň, ktorý bude značnou brzdou oproti takej 8600k/8700k, ktorú by v pohode za normálnych okolností mal s prehľadom (preto som reagoval ako reagoval).
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

DropDead napísal:Znovu začneme túto debatu? Ja som už s 980Ti dával AAA tituly
nezacneme, lebo s tebou stracat cas nebudem :D 60fps, stable berem ako minimum pre smooth play... a taka karta na trhu nieje

dropy na 37fps
pod 50fps
pubg 35-50fps

nepis kktiny a daj zostavu za 1800e s 8700K do 4K rozlisenia, vdaka
ze rezen bude brzdou v 4K :D

ty sasek jeden - a este ktomu aj hlupy... tu sa pozri
k screenom nam co povis ?

ja tam vidim jedinu brzdu, vlastne dve, teba a GPU
Prílohy
Screenshot_1.png
Screenshot_2.png
Screenshot_3.png
DropDead
Addict
Addict

Pár chyb v tvojom výstupe:
- vyberáš tituly (v prvej časti), ktorých výkon sa ešte ani nemá hodnotiť (neoptimalizované tituly, PUBG), pripadne tituly so známymi brzdami výkonu,
- komentár na fps, nastavenia a podobne nájdeš v príspevku, na ktorý "reaguješ", to, že ty si neschopný sa na niečo aj pozrieť poriadne a nielen povrchovo nastaviť preset v hre
- "nepis kktiny a daj zostavu za 1800e s 8700K do 4K rozlisenia" ja neviem, či máš nejakú vadu ale písal som, prečo mu za 1800€ tam nič nehodím, lebo by som bol drzý, ak by som sa niekomu opovážil pri aktuálnej situácii skladať niečo herné; reakcie ako od niekoho "bez chrbtovej kosti" nechám na teba, u teba je úroveň stále aj tak nízka, takže do toho prese spadáš.

A pár chýb u CPU:
- riešiť 4k výsledky je chybné, pokiaľ nepozeráš na investíciu do CPU len ako jednorázovú záležitosť, pretože v okamihu, ak niekto bude upgrade-ovať v budúcnosti už bude výkon na takej úrovni, že na 4k budú CPU brzdiť/nebrzdiť tak ako teraz na 1080p,
- tému R5 1600 sme tu už mali, myslím, že si ju nalistuj, písal som presne o tom, že ok, ak ju človek o tie dva-tri roky predá, lebo inak budú problémy s bottleneckovaním,
- takže s tým, čo som písal vyššie si, znovu, po miliónty-krát prejdi purepc
https://www.purepc.pl/procesory/test_pr ... offee_lake (sú tam aj 8700k výsledky)
alebo niektorú z ďalších, kde si vieš dodatočne porovnať aj výsledky pri OC pamätí.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

vyberam tituly, lebo ten zvysok postu je totalny balast o nicom,... o nejakych nastaveniach ci co, ked chcem hrat 4K, tak nebudem hrat low, to mi staci aj 1050ti...
to, ze je situacia aka je, je fakt, ale pocitace sa kupovat budu, pretoze tato situacia sa nemusi zmenit ani za rok,...

tak kde je zostava s 8700K ?

am4 socket je tu do 2020, dalsia revizia ryzenu je to o dva mesiace, tak o com ty vlastne zasa tocis ? takze upgrade s ryzenom je na pohodu, minimalne jeden generacny, bez nutnosti
menit dosku...

Riesit 4K vysledky je chybne ? :lol: sak chcel zostavu na 4K ty deges
vysledky OC pameti, co to sem pleties omg ?

este raz, daj zostavu s 8700K za 1800e, potom tu mozes vypisovat wall of texty o kktinach
pretože v okamihu, ak niekto bude upgrade-ovať v budúcnosti už bude výkon na takej úrovni, že na 4k budú CPU brzdiť/nebrzdiť
toto je totalny joke ze :D to si na to ako dosiel ? latabar jeden, posli cisla do sportky, mi sa bavime o PC teraz, nie ked bude upgradovat o 3-4 roky
DropDead
Addict
Addict

Tvoj prejav dosiahol také práve také dno, že ti na to ani nemienim reagovať. Degeš môžeš hovoriť svojim rodičom. Pri tebe sa opakujem stále dookola, pretože zlyhávaš aj v elementárnych znalostiach a "prepojeniami" medzi nimi. Na dnes stačilo, čítať tvoje príspevky aktívne degraduje moje IQ a úroveň. Trkvas s komplexmi, ktoré si ešte k tomu musíš kompenzovať silácky ako prostredníctvom dávania silno negatívnej karmy. :roll:
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Vo všeobecnosti, ked uz ti dôjdu argumenty, tak dotyčný napíše podľa teba hnoj, alebo má nízke IQ, na to sme si u teba zvykli...
Adios, karma whinner :*
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Drop, tu ma mystique pravdu. Na 4K je stale problem s grafikou. Ano, vypnes AA, stiahnes tiene, znisis efekty a hras. Lenze toto nie je doba Pentium procesorov s MMX, ktora bola asi pred 15timi rokmi, ak nie dvadsiatimi. Presne ako mystique pisal, tak tak aj argumentunes - hnoj, iq, bottleneck o 3 roky, pripadne spomenies OC. Nikto z nas nevie co bude o 3 roky, ake naroky na cpu, ci bude dnesny procesor stacit alebo nie. Ani upgradom sa nemozes ohanat o 3 roky, pretoze o 3 roky si clovek radsej kupi novy pc, s novym socketom, mozno uz aj DDR, mozno dakymi novymi USB alebo. Nepozname buducnost, nevidime do nej. Vedemosti mas slusne, ale prejav poslabsi a hlavne, hlavne ti chyba pokora. Vela pokory.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

hlavne chalan tu chcel poradit zostavu co zvladne 4k za nejaku sumu a vidim, ze len mystique mu tu dal navrh, Drop ty mu len radis cakat kym sa upokoji situacia s grafikami, ale to nikto nevie kolko bude trvat, a ked chce niekto kupovat PC teraz, nebude cakat polrola-rok, kym zlacneju grafiky, sak ani ked zdrazie benzin neprestanu jazdit auta, lebo sa to vtedy neoplati a mesiac prestym jazdili za menej... a ked zlacneju GK a znova napriklad zdrazeju SSD ako v minukosti tak zasa bude cakat? :)
Zbytocne sa tu hadate ci 1080ti da 4k alebo neda, ked mu nenavrhnes ziadnu alternativu, sam mam 1070 (co je vykonovo podobne ako tvoja byvala 980ti) a 4k teda v pohode nedava, tiez v recenziach na 1080ti spominaju ze nie vsetky hry da bezproblemov na ultra pri 4k, jasne ked si uberies niektore nastavenia tak to mozno da, ale nie kazdemu sa chce googlit co ako nastavit aby mu to islo, niekto si proste chce len zapnut hru, zvolit najvyssie mozne nastavenie a hrat...
DropDead
Addict
Addict

Heker, AA nevypneš, použiješ FXAA/SMAA/TAA (úprimne, MSAA sú oproti takému SMAA a často aj FXAA nefektívne pokiaľ nejdeš x8), ostatne redukuje max. pár položiek z max. voľby na tú o jedno nižšie - to nie sú žiadne obmedzenia, to je "rozdeľuj a panuj". Ja som 980Ti na 4k mal viac ako rok, viem, o čom hovorím. Ja som si ale stále dal čas, aby som mal výsledok tak pekný ako kohokoľvek iného ale s riadnou dávkou fps navyše.
Taktiež nikto z nás nevie, čo príde ale viem, čo tu je - bottleneckovaná GPU zo strany Rezňa. Ak už ani vy nedokážete otvoriť oči a dať si námahu si tie linky pozrieť, tak mne to už je jedno. A tebe vysvetľovať nič nebudem, dúfam, že si si prečítal, čo som ti povedal na ten tvoj výstup v téme so stoličkami. Tam mi to stačilo, aby som pochopil, ktorú ligu hraješ (alebo šľapeš?).

Robo, silou-mocou všade niečo vopchať je zúfalé. Sme rozumné stvorenia, som zvedavý, čo povie ten chalan na "Hej, nóó, vlastne poskladať sa dá ale je otázne, či vôbec je dostupnosť a dostaneš to, čo za 400€ menej pred pár mesiacmi" - to je prúser, kardinálny prúser.
Sorry ale ja tieto "požiadavky" beriem ako by som ju mal ja a ja by som sebe nedovolil niečo kúpiť v aktuálnej dobe. Prepáč, ak ti to vadí, ale ja som svoje stanovisko dal a je to moje odporúčanie. Je jedno, aká zostava, žiadnu hernú by som neodporučil.
Gúgliť nemusíš, 80% taktiky platí na všetky hry - AA, AO a redukcia rôznych vendor-špecifických fičúriek (ako PCSS od nVidie). A ak niekto má problém, tak zvolí o úroveň nižší preset a je to väčšinou v pohode. Tieto dnešné "ultra" módy sa preceňujú. A to, že niekto nie je schopný spraviť pár klikov ma nezaujíma, to už sú potom ľudia naozaj len opice, čo ma naozaj sklame.

A nakoniec, pokojne to môže trvať ešte mesiace a možno sa ceny ustália až s príchodom novej generácie. Úprimne by som v aktuálnej dobe radšej poradil niekomu kúpiť One X ako výkonné herné PC. Ešte nejaké na 1080p a 60fps by bolo v pohode, 1050Ti je možné nájsť našťastie len s nejakým 10% navýšením (hlavne na nemeckom Amazone) ale inak vôbec.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

viem, čo tu je - bottleneckovaná GPU zo strany Rezňa
za kazdy takyto prispevok budes aj patricne ohodneteny...
kedze nestacila prva varka screenov pre pana, zasielam dalsiu, a cakam s akym odovodnenim jeho tvrdenia, pride on...
takze 4K ryzen vs intel... snazil som sa vyberat take, kde je dokonala optimalizacia engine... lebo zatial som dal vsetko total neoptimalizovane :D lolec

pre tych co nevedia, v gamingu
1800X = 1600X (maju identicky singlecore, 6c vs 8c nehra rolu zatial)
7700K je o vlas pomalsia (cca 5-6%) ako 8700K v 1080p, vo vyssich rozliseniach sa to takmer zmazava

napriek tomu, v teste ma i7 daleko vyssi takt ako ryzen, napriek tomu, maju rovnaky vysledok (lebo GPU bottleneck pri 4K)

normalny clovek uvidi, ze nech je CPU akokolvek vykonne, pri 4K GPU viac nepusti...
urcite individuum ale bude trvdit nieco ine
Prílohy
Screenshot_4.png
Screenshot_5.png
Screenshot_6.png
Screenshot_7.png
Screenshot_8.png
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Situacia s grafikami moze kludne trvat ak rok ci dva. Tak chalan moze cakat :D To je ako cakat na spasenie :D
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Any toughs?
https://www.agem.sk/pc-komponenty/grafi ... -113648909

Potrebujem jedno, kamosovi som pred rokom skladal low budget zliepaninu na CS:GO, lebo urcite iba na CS:GO a teraz chce upg aby nejak slapali PUBGy.

Co tam ma:
MOBO: MSI Z97S SLI Krait Edition (MS-7922)
CPU: i5-4690S (3.20 x 4); max turbo 3.90 co by malo byt real ma tam dobry cooler
PSU: Corsair VS650
RAM: 2x2 GB kit DDR3 Corsair CM3X2G1333C9D 1333MHz
GPU: GTX 680 2GB
SSD: je ale nejaky lacak len aby bolo (intenso 120?)

Skusali sme to a ide mu to na biednych ~30-40fps co by bolo este fajn ale pri kazdom fighte ma slideshow, par sekundove chokes, nehratelne.
Osobne tipujem ze tie chokes budu RAMkou, hra je instalovana na HDD. Rovnako si myslim ze 2GB VRAM tomu tiez nepomaha moc aj ked min. poziadavky pisu ze GTX660. CPU by malo snad ako-tak stacit.

Plan: zakupit co najlepsi set DDR3 8GB RAM a GTX1060 (vid uvodny link).

Napady?
DropDead
Addict
Addict

Ber, kým je!

Ale vážne, asi by som bral skôr
https://www.agem.sk/pc-komponenty/grafi ... -113646742
1060 už potrebuje aspoň nejakú kvalitu chladiča.

A jo, to je problém s RAMkou, málo málo RAM, predpokladám, že záseky sú zapisovanie do stránkovacieho súboru. Dobre vymyslené.

heker napísal:Situacia s grafikami moze kludne trvat ak rok ci dva. Tak chalan moze cakat :D To je ako cakat na spasenie :D
Tak dlho to trvať určite nebude. Miera obtiažnosti kryptovania na menu sa navyšuje s pribúdajúcim množstvom majnerov, profitovať bude stále väčší a väčší problém a bude si to žiadať dlhšie prevádzky. Rovnako, výrobcovia pamätí nie sú nejaké firmy formátu priemyselný park Kechnec. Tí majú kapacity - skôr to len vidím tak, že majú rôzne partnerské kontrakty (trebárs výroba pre výrobcov konzol, NTB partitúry,...), ktoré musia popri všeobecnej produkcii tiež riešiť.
Rok je neskutočne dlhá doba. Tlak ľudí a výrobcov bude tiež hrať svoju úlohu.
mystique napísal: za kazdy takyto prispevok budes aj patricne ohodneteny...
kedze nestacila prva varka screenov pre pana, zasielam dalsiu, a cakam s akym odovodnenim jeho tvrdenia, pride on...
takze 4K ryzen vs intel... snazil som sa vyberat take, kde je dokonala optimalizacia engine... lebo zatial som dal vsetko total neoptimalizovane :D lolec

pre tych co nevedia, v gamingu
1800X = 1600X (maju identicky singlecore, 6c vs 8c nehra rolu zatial)
7700K je o vlas pomalsia (cca 5-6%) ako 8700K v 1080p, vo vyssich rozliseniach sa to takmer zmazava

napriek tomu, v teste ma i7 daleko vyssi takt ako ryzen, napriek tomu, maju rovnaky vysledok (lebo GPU bottleneck pri 4K)

normalny clovek uvidi, ze nech je CPU akokolvek vykonne, pri 4K GPU viac nepusti...
urcite individuum ale bude trvdit nieco ine
Zaplní sa ti schránka s prílohami. Skús linky, ktoré zahrnú všetky testované tituly, lebo ty VKUSE len vyselektuješ recenzie a výsledky, ktoré ti sedia. Moje linky si pokojne klikaj na
https://www.purepc.pl/procesory/ (nájdeš tam výsledky rôznych titulov, kde nájdeš aj pár, kde Rezeň bojuje)
tí chalani robia špičkovú robotu - komplexné výsledky CPU bez OC, s OC, dokonca výsledky po prirátaní OC pamätí. A platí, čo som povedal, Rezne sa v hraní nemôžu rovnať Inteláckym verziám - i3-8100 je pre každého lepší ako Ryzen 3 a 4/8 R5, i5-8400 potom sfukuje zo stola všetky ostatné Rezne. A to robia už teraz, to isté sa bude opakovať o pár rokov, kde 1440p a 4k bude omnoho omnoho viac o CPU bottleneckoch. A ak budeš argumentovať tým, že u Rezňa do svojej trebárs B350 dá nové CPU, tak pochybujem - AMD podporí AM4 socket, nie čipsety, takže možno Rezeň-refresh bude B350/X370 ale tipujem, že generácia na to bude mať B370/B450/... (B360 bude mať pravdepodobne Intel teraz u Coffee) a X380 (alebo X470, kto vie), takže tak či tak bude musieť predávať aj dosku (čo inak nezabúdajme, že predávať čisto CPU je niekedy mordor) a kupovať "celý set".

Opakovať sa nebudem, Rezne sú výborné pre naozaj vyťažený zmiešaný workload a pre produktivitu (podotýkam tam, kde je optimalizácia na thready). Pre hry, všeobecné využitie a "konzumentskú" produkciu Intel.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Super, a ku tomu nieco taketo: https://pc.bazos.sk/inzerat/80620020/16 ... 11T2K2.php
a gucci?
BTW: riesit pri DDR3 frekvenciu ramiek ci nie? Ceny su +/- rovnake len pri 1333/1600 lepsi vyber a moznost aj osobnych odberov.

Diky.
DropDead
Addict
Addict

Nie, u DDR3 tie rozdiely sú bezpredmetné ale pokojne to môžeš vyrovnať, nastaviť 1,5V a dať na všetky pamäte trebárs 1866MHz. Ak nie, tak ako stále - frekvencia sa prispôsobí najpomalšej.

A u RAM platí, že ak je možnosť, tak to ber z fór alebo z okolia, kde to vieš otestovať - ide o to, že RAM sú v pohode, až kým nie sú - nekompatibilita RAM je ta najviac náhodná vec na svete.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ma niekto 8GB set schopnych ramiek DDR3 na predaj? :D
Henten inzerat som bral preto ze vyzera seriozne, aspon dal foto z memtestu i ked jasne... boh vie. Ale aspon nieco.
DropDead
Addict
Addict

A čo tak len dokúpiť 2x2GB?
http://datacomp.sk/crucial-ram-ddr3l-4g ... 24599.html

Inak, ak by si tam dokúpil ešte Feru
http://datacomp.sk/silentiumpc-fera-3-h ... 15351.html
tak by si mohol poriešiť aj BCLK OC (i keď možno by to bol rozdiel 3,9GHz <> 4GHz ale je potrebné pozrieť BIOS, či je tam pre 4690S BCLK možnosť), vieš dobre ako u CS:GO zaváži aj posledný MHz.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Feru 3 tam prave ma uz osadenu, nejaky lajt tuning tam este skusim, doska by mala byt dost capable.
Ale neviem ci z toho nieco bude, nestihol som preklikat kosik v AGEMe a vsetky GPU uz su fuc. Krista to aby clovek strazil grafiky na sekundy.
//edit zase to obzivlo, ideme to objednat.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

drop-dead, niekedy mam pocit ze si retardovany... zoberem ta pekne po poriadku a pomaly...
Zaplní sa ti schránka s prílohami
prosimta,... neposielaj to do schranky mne, posli to sem, zaujimaju nas 4K vysledky rezen vs intel, dakujeme
Skús linky, ktoré zahrnú všetky testované tituly, lebo ty VKUSE len vyselektuješ recenzie a výsledky, ktoré ti sedia.
nie, dal som tie, ktore som nasiel, mas tam najhranejsie tituly, ak mas dalsie testy rezen vs intel v 4K kludne postni, zaujima ma to a nielen mna...
chcem vidiet tie rozdiely v fps kde rezen v 4K zaostava a to myslim uprimne vazne, podla mna, je tam hooodne siroke spektrum hier, ak najdes dalsie kludne posli :D
nepis kktiny, posli to prosim (4K gaming intel vs ryzen)
https://www.purepc.pl/procesory/ (nájdeš tam výsledky rôznych titulov, kde nájdeš aj pár, kde Rezeň bojuje)
tí chalani robia špičkovú robotu - komplexné výsledky CPU bez OC, s OC, dokonca výsledky po prirátaní OC pamätí.
a ? ja ich vari spochybnujem, co to ma spolocne s temou = CHCEM ZOSTAVU NA 4K za 1800eur ? k comu to ma komu pomoct ? lol
A platí, čo som povedal, Rezne sa v hraní nemôžu rovnať Inteláckym verziám - i3-8100 je pre každého lepší ako Ryzen 3 a 4/8 R5, i5-8400 potom sfukuje zo stola všetky ostatné Rezne. A to robia už teraz, to isté sa bude opakovať o pár rokov, kde 1440p a 4k bude omnoho omnoho viac o CPU bottleneckoch.
on nechce zostavu na 4K o par rokov, on ju chce teraz, alebo comu nechapes ? za dalsie, ty uz teraz vies ako bude vypadat o par rokov CPU 7mn die ryzenu+ alebo ryzenu2 ked to uz teraz predpovedas ? a ze bude pomalesie, a opet, co to ma spolocne s temou toto, on chcel zostavu teraz - uz sa opakujeme a sme v kruhu mam pocit... meles hovna
A ak budeš argumentovať tým, že u Rezňa do svojej trebárs B350 dá nové CPU, tak pochybujem
ano da :D nepochybuj, studuj, citaj.... a opet, nema to nic spolocne s temou ty dilino
AMD podporí AM4 socket, nie čipsety, takže možno Rezeň-refresh bude B350/X370 ale tipujem, že generácia na to bude mať B370/B450/..
trepes opet, nove cpu budu plne komatabilne so strasimi chipsetmi, nie ako intel nuti kupovat ludi drahe dosky pre budget cpu... dostudovat...
Opakovať sa nebudem, Rezne sú výborné pre naozaj vyťažený zmiešaný workload a pre produktivitu (podotýkam tam, kde je optimalizácia na thready). Pre hry, všeobecné využitie a "konzumentskú" produkciu Intel.
v 1080p ano, vo vyssich rozliseniach je to jedno, od 1440p vratane, sa jedna o zanedbatleny rozdiel, ten tvoj bottleneck sa pohybuje iba v niektorych hrach v radoch jednotiek percent rozdielu, pre oko nebadatelnych

pokracujeme

uz tu mame snad vsetky mozne hry (napriek tomu tu pises o tom ze vyberam len tie ktore sa mi hodia) som sa pochcal od smiechu z teba co za argumenty tu s teba vyliezaju, doteraz si nedal jediny relevantny argument, spliestas tu nieco o OC pameti, nieco o tom co bude o tri roky, ci co, a o tom ze je to cele brzda, ale argumenty nikde, iba ze som napisal hnoj a nemam IQ
Prílohy
Screenshot_1.png
Screenshot_2.png
Screenshot_3.png
Screenshot_4.png
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Nechcem sa vam miesat do ruvacky ale... Aky zmysel maju CPU benchmarky s GPU bottleneckom?
Napísať odpoveď