Tip na monitor: AOC Q3279VWF(75Hz+FS) za 200€ - giant-killer
Re: Tip na monitor: AOC Q3279VWF(75Hz+FS) za 200€ - giant-ki
pohoda, ale za cenu nizsich detailov pri AAA, hrach ak chces mat aspon 60+ fps (PUBG, GR:Wildlands, SW:B2) su to ale kozmeticke veci... pokial ti pocitovo staci okolo 40 fps, zvladas dnes vsetko na ultra bez antiliasingu...
problem moze nastat pri hrach typu Kingdom Come, Metro Exodus, Starcitizen, Anthem atp., proste hry co vyjdu tento rok
problem moze nastat pri hrach typu Kingdom Come, Metro Exodus, Starcitizen, Anthem atp., proste hry co vyjdu tento rok
WTF? Tvoja logika niekde vázne, kamaráde, lebo ja som také FPS v daných tituloch pomaly mal s 980Ti na 4k.
1440p@75Hz je nič pre tú kartu. Známy, ktorý ju bral má S2716DG a dokáže (viacmenej "utlra" a s normálnym AA ako FXAA/SMAA) AAA tituly prevádzkovať aj na 90fps. Najhoršie mu ide asi len ARK a aj ten neviem, či nie aj 60fps.
1440p@75Hz je nič pre tú kartu. Známy, ktorý ju bral má S2716DG a dokáže (viacmenej "utlra" a s normálnym AA ako FXAA/SMAA) AAA tituly prevádzkovať aj na 90fps. Najhoršie mu ide asi len ARK a aj ten neviem, či nie aj 60fps.
Mne sa jedna o to ci ten monitor a jeho vlastnosti (herze a rozlisenie) su vhodne pre 32 palcov ci tam nebudu nejake neduhy pri rychlom pohybe v fps hrach atd. Mystiq ak by som chcel tie hry co spominas hrat na ultra aky monitor mi odporucas? Momentalne mam len 10 rocny 22 palcovy lcd samsung s rozlisenim 1690:1080
GR Wildlands s GTX 1070 na 1440p mi teda nedava nad 60 FPS, ale tak môže byť že mi to brzdí procesor (i5 4460)
a DropDead si si istý tou 980Ti ? lebo ked som kupoval kartu som rozmýšľal aj nad 1080 a 1080Ti (kvôli procesoru som ju potom nezobral) a podla recenzii ani ona nedavala v náročenejších hrách cez 60 FPS pri 4k na High, nie na Ultra, tu sa napriklad chalan dostane s 2x GTX 1080Ti občas nad 60 FPS https://www.youtube.com/watch?v=0UxgGvwvXYA
a DropDead si si istý tou 980Ti ? lebo ked som kupoval kartu som rozmýšľal aj nad 1080 a 1080Ti (kvôli procesoru som ju potom nezobral) a podla recenzii ani ona nedavala v náročenejších hrách cez 60 FPS pri 4k na High, nie na Ultra, tu sa napriklad chalan dostane s 2x GTX 1080Ti občas nad 60 FPS https://www.youtube.com/watch?v=0UxgGvwvXYA
To absolútne nerieš. Trh s monitormi je už nejaký čas veľmi zvláštny (ten výber nie je tak jasný ako pred rokmi, teraz máme všetko 144Hz panely, TN/IPS/VA panely, všetky možné rozlíšenia, všetky možné uhlopriečky, prítomnosť G-Sync/FreeSync na jednej kope a náhodne premiešané u každého modelu).
Tento monitor je totálny killer za to, čo ponúka a za tak málo, koľko si za seba pýta. Neduhy? Úplne klasické dokonalosti/nedokonalosti VA panelu. No na galaktické míle vzdialené od tvojho starého monitora.
https://pcmonitors.info/reviews/aoc-q3279vwf/
Pokojne doň choď, nie zo srandy sa tu spravila téma.
Tento monitor je totálny killer za to, čo ponúka a za tak málo, koľko si za seba pýta. Neduhy? Úplne klasické dokonalosti/nedokonalosti VA panelu. No na galaktické míle vzdialené od tvojho starého monitora.
https://pcmonitors.info/reviews/aoc-q3279vwf/
Pokojne doň choď, nie zo srandy sa tu spravila téma.
prosimta netrep dve na tri, vidim sam ako tie hry idu na podstatne silnejsom stroji v 1440p, a trepat kktiny ze 1440p je nic pre tu kartu, je absolutne zavadzajuce,... ano je to nic, pokial vypne vsetko na low... ja som hovoril o ultra nastaveniach a poriadne si precitaj moj post este raz...DropDead napísal:WTF? Tvoja logika niekde vázne, kamaráde, lebo ja som také FPS v daných tituloch pomaly mal s 980Ti na 4k.
navyse ked ti niekto da argument, tak tak zacnes davat spievanky o zvlastnosti trhu s monitormi... odpadnem...
dokaz ako strasne trepes je tu, podoktnem, ze je to SLI (co ty si nemal) a nie vsetko ultra !
FAKER, nezavadzaj ty trepaj...
to ze ten monitor je mozno ok, je jedna vec, to ze 1070 je ltt pre 1440p je bohuzial prada tiez...
mozem s kludom povedat, ze 1080ti 1440p all ultra nedava wildladns na 60+ fps, dokonca aj taky PUBG, co vypada oproti wildlandsu ako grcka,
je 60fps v takomto prevedeni nastaveni ltt, na 60fps (ako avg urcite pohoda, ale min fps tam su, so zapnutym vsync)
//autoeditácia príspevku (29 Jan 2018, 16:02)
aku mas vga ? pokial ich planujes hrat v 1080p all ultra, mal by si mat 1070tku aspon, pokial pojdes s rozlisenim na 1440p, 1080tka ako minimum.... bavime sa o ultra nastaveniach ofc...Jose13 napísal:Mne sa jedna o to ci ten monitor a jeho vlastnosti (herze a rozlisenie) su vhodne pre 32 palcov ci tam nebudu nejake neduhy pri rychlom pohybe v fps hrach atd. Mystiq ak by som chcel tie hry co spominas hrat na ultra aky monitor mi odporucas? Momentalne mam len 10 rocny 22 palcovy lcd samsung s rozlisenim 1690:1080
Nie je Ultra ako Ultra - Ultra nie je Max, takže pri mnohých hrách to znamená veľký rozdiel, kedže také Nvidia PCSS sú v rámci "Shadow quality", takže tam prepnutie "len" na Ultra je často záchrana FPS.
Ale ako tak pozerám, ty to nepraktizuješ...nečudujem sa.
A máš pravdu, ja nie som tupý a viem si rýchlo napríklad vďaka guide-om na
https://www.geforce.com/whats-new/guides
zistiť, ktoré dve nastavenia sú placebo ale žerú extrémnu dávku FPS a redukovať ich. Inak to je samozrejme všetko s Ultra.
Takže to je problematika toho, ak niekto začne omieľať "chcem hrať na Ultra".
A trh s monitormi? Je presne taký, ako píšem (inak, to bolo mierené na Joseho). Pred rokmi boli voľby jasné, teraz neexistuje už skoro žiadna z "overených volieb" pre konkrétne ceny...teda ak sa nabavíme do sumy okolo 100€, kde je BenQ GW2470HE topka. GW2756HE je zaujímavý ale nie práve najlepší na hry, teraz prišiel tento AOC. Dell S2716DG je už cenovo v péčku. O 27" 144Hz IPSkach pomaly za 600€ sa už neoplatí ani hovoriť. 34" kúsky sú často mimo reality (lacnejšie LGčka majú problémy s klasickými IPS neduhmi). 40-43" možnosti (hlavne 40" VA) už viacmenej nie sú a to jediné, ktoré je, je pomalé a ostatné sú IPS. Okrem toho prichádzajú stále nejaké exotické kúsky.
A nakoniec prišlo nové HDMI, ktoré spečaťuje príchod rýchlejších panelov, čo nakoniec povedie k tomu, že aktuálne technológie zlacnejú.
Ešte niečo?
Ale ako tak pozerám, ty to nepraktizuješ...nečudujem sa.
A máš pravdu, ja nie som tupý a viem si rýchlo napríklad vďaka guide-om na
https://www.geforce.com/whats-new/guides
zistiť, ktoré dve nastavenia sú placebo ale žerú extrémnu dávku FPS a redukovať ich. Inak to je samozrejme všetko s Ultra.
Takže to je problematika toho, ak niekto začne omieľať "chcem hrať na Ultra".
A trh s monitormi? Je presne taký, ako píšem (inak, to bolo mierené na Joseho). Pred rokmi boli voľby jasné, teraz neexistuje už skoro žiadna z "overených volieb" pre konkrétne ceny...teda ak sa nabavíme do sumy okolo 100€, kde je BenQ GW2470HE topka. GW2756HE je zaujímavý ale nie práve najlepší na hry, teraz prišiel tento AOC. Dell S2716DG je už cenovo v péčku. O 27" 144Hz IPSkach pomaly za 600€ sa už neoplatí ani hovoriť. 34" kúsky sú často mimo reality (lacnejšie LGčka majú problémy s klasickými IPS neduhmi). 40-43" možnosti (hlavne 40" VA) už viacmenej nie sú a to jediné, ktoré je, je pomalé a ostatné sú IPS. Okrem toho prichádzajú stále nejaké exotické kúsky.
A nakoniec prišlo nové HDMI, ktoré spečaťuje príchod rýchlejších panelov, čo nakoniec povedie k tomu, že aktuálne technológie zlacnejú.
Ešte niečo?
mam 1070 gaming x od msimystique napísal:aku mas vga ? pokial ich planujes hrat v 1080p all ultra, mal by si mat 1070tku aspon, pokial pojdes s rozlisenim na 1440p, 1080tka ako minimum.... bavime sa o ultra nastaveniach ofc...
a k teme, asi do neho pojdem. Pozrel som si tuto recenziu a chalan velmi chvalil
//autoeditácia príspevku (31 Jan 2018, 0:00)
ako ako naschval mi zacal preblikavat stary monitor, asi znamenie
Mrtve pixely AOC Q3279VWF
Nereagoval som, lebo som mal nasiel mrtvy pixel, rozmyslal som ci zalozit novu temu, ale zmenim predmet a moderatori to mozu pripadne rozdelit, ak to uznaju za vhodne.
Prvy monitor (AOC Q3279VWF) mal 1 mrtvy pixel, podla uhla pohladu sa menil z cervenej na modru a nasledne opat na cervenu, druhy mal 2, zrejme subpixely, treti 1 hore, v strede, posledny po kontrole ziadny a kontroloval som to dokladne.
Nasledne som spravil este jednu kontrolu, rozne farby, posledna bola cierna (ktoru som uz kontroloval), zrazu som nasiel jeden biely alebo modry v strede obrazovky, siel som dalej napravo a pred mojimi ocami naskocili dalsie, postupne najmenej 20 na ploche asi 10x10cm
Vyzera to ako pohlad na nocnu oblohu. Neskor som okolo nasiel este niekolko osamotenych.
Ako je toto mozne? Pri ziadnej inej farbe pozadia ich nevidiet, len pri ciernej a este tmavo sedej. Je mozne ze tie pixely naskocia po urcitom case, alebo som si ich mohol nevsimnut aj pri dokladnej kontrole, take mnozstvo? Mozno pri zmene z inej farby sa zrak prisposoboval, ale predsa, nezda sa mi to.
Prvy monitor (AOC Q3279VWF) mal 1 mrtvy pixel, podla uhla pohladu sa menil z cervenej na modru a nasledne opat na cervenu, druhy mal 2, zrejme subpixely, treti 1 hore, v strede, posledny po kontrole ziadny a kontroloval som to dokladne.
Nasledne som spravil este jednu kontrolu, rozne farby, posledna bola cierna (ktoru som uz kontroloval), zrazu som nasiel jeden biely alebo modry v strede obrazovky, siel som dalej napravo a pred mojimi ocami naskocili dalsie, postupne najmenej 20 na ploche asi 10x10cm
Ako je toto mozne? Pri ziadnej inej farbe pozadia ich nevidiet, len pri ciernej a este tmavo sedej. Je mozne ze tie pixely naskocia po urcitom case, alebo som si ich mohol nevsimnut aj pri dokladnej kontrole, take mnozstvo? Mozno pri zmene z inej farby sa zrak prisposoboval, ale predsa, nezda sa mi to.
Vsak DropDead to tu vychvalil do nebies. Pritom ako uz vyssie GothaR ci kto spomenul, tak ten displej nema ani doma. Zial.
Mal si teda 4 tieto monitory a kazdy mal viac alebo menej chybnych pixelov? To uz zavana chybou GPU alebo kabla a to nepisem preto, ze ten monitor mam. Skusal si to na inom PC/notebooku alebo aspon cez iny typ kabla?
AOC poskytuje 30 dnovu zaruku na 0 chybnych "svietiacich" pixelov a nieco taketo by nemalo prejst cez vystupnu kontrolu. Az potom poskytuju zaruku na 3 chybne pixely.
AOC poskytuje 30 dnovu zaruku na 0 chybnych "svietiacich" pixelov a nieco taketo by nemalo prejst cez vystupnu kontrolu. Az potom poskytuju zaruku na 3 chybne pixely.
Jo, to je celkovo zatiaľ prvá zmienka o mŕtvych pixeloch. Ale mne je tiež divné, že viacero mali ten istý problém - bolo vidieť, že krabice a balenia už niekto mal rozbalené, že by indikovali, že sú to vrátené kusy?
Heker, aký milý sarkazmus, ale márny. Ty tiež všetko, čo linkuješ, máš doma? Mne stačili správy, kopa ľudí na pretaktovaní a recenzie...A sorry ale otvor oči a pozri sa na cenu. Ten monitor na to, koľko stojí je pridobrý. Je možné, že sú aj horšie kusy v obehu (s tými pixelmi) - to isté sa môže diať u KTORÉHOKOĽVEK produktu (samozrejme s chybami zodpovedajúcimi druhu produktu).
Heker, aký milý sarkazmus, ale márny. Ty tiež všetko, čo linkuješ, máš doma? Mne stačili správy, kopa ľudí na pretaktovaní a recenzie...A sorry ale otvor oči a pozri sa na cenu. Ten monitor na to, koľko stojí je pridobrý. Je možné, že sú aj horšie kusy v obehu (s tými pixelmi) - to isté sa môže diať u KTORÉHOKOĽVEK produktu (samozrejme s chybami zodpovedajúcimi druhu produktu).
Z alzy som bral 3ks AOC G-Sync monitorov. Ani jeden sa mi nezapol. Uz som si pripadal ako debil, ked som vracal 3ks. Kupil som Dell 27 G-Sync a ten sa zapol na 1x. Do dnesneho dna nechapem. Ale do mojej domacnosti uz AOC nepojde.
ak to je takto aj s tymi zostavami, co posiela, tak amen...heker napísal:Vsak DropDead to tu vychvalil do nebies. Pritom ako uz vyssie GothaR ci kto spomenul, tak ten displej nema ani doma. Zial.
Nie Drop, nemam vsetko co linkujem doba. Notebooky mi obcas prejdu rukami, pytam sa aj kamarata co ma velky obchod a predava hlavne notebooky, takze tam mam lepsie skusenosti, aj ked ja k notebookom na fore az tak casto nepisem a neradim. Tiez zvyknem vychadzat z odbornych recenzii, clankoc, benchmarkov. Ale nedovolim si povedat, ze je to super monitor, bezkonkurencny, krasne farby, dobre funkcie a neviem co dalsie. Dokonca sa k monitorom prakticky ani nevyjadrujem, pretoze mi to pride dost subjektivne vnimsnie, ci uz uhlopriecky, technologie, rozlisenia a celkoveho dojmu. Niekomu vyhovuje VA panel, iny pozaduje IPS, niekto rozlisenie 4K, tych kombinacii je strasne vela a mam nazor, ze castokrat by sa clovek rozhodol pre iny, ak by ich mal ako realne porovnat. Grafik ti napise, ze chce notebook so 4K a ja viem, ze pri tom bude trpiet, pretoze na notebooku bude mat hrozne male pismena, ikonky v Photoshope skoro ani neuvidi, bude my chybat cit pri robeni ciar ci uchytavania bodov. Moze pouzit zvacsenie na 200 percent, ale to sa uz pokazi kvalita.
Mrtvy pixel moze sposobit kabel alebo grafika? To som nevedel, kazdopadne...Gothar napísal:Mal si teda 4 tieto monitory a kazdy mal viac alebo menej chybnych pixelov? To uz zavana chybou GPU alebo kabla a to nepisem preto, ze ten monitor mam. Skusal si to na inom PC/notebooku alebo aspon cez iny typ kabla?
Prvy som kontroloval na PC1, GPU1, DVI, druhy na rovnakej zostave, treti na notebooku a HDMI, tiez stvrty - tam som najskor nenasiel ziadny mrtvy pixel, co je divne, ale bolo tam silne svetlo, odrazalo sa a pod., stvrty som kontroloval nasledne doma na PC1, GPU2 (inej), DVI (rovnaky kabel), najskor som nenasiel nic a mozno po polhodine v strede prvy pixel, nasledne na pravej strane "vyskocila" seria pixelov.
Na prvom monitore som ten jediny nasiel velmi skoro a dva dni som ten monitor pouzival, stale mi to pritahovalo zrak, vidiet ho bolo aj z vyse metra, menil farbu (cervena/modra), tento stvrty ich ma vela, ale myslim ze su to subpixely, na inej ako ciernej farbe ich takmer nevidiet.
Je to úplne v pohode, nemôžeš mať v rukách všetko, no ak sa o niečo zaujímaš dostatočne do hĺbky a máš overené zdroje, tak si to dovoliť môžeš (a úprimne? mať všetko osobne ešte nič neznamená, musel by si mať všetko dlhodobo a so všetkým riešiť aj troubleshooting, aby táto "ideálna predstava radcu" vyšla; to je ako sa hovorili kedysi v Top Gear - "We can tell you how fast a car is, how much space it has,...but only you will tell what it actually is to live with it" - nemôžeš vedieť všetko ale môžeš si vybudovať presnú predstavu vďaka, ako som spomínal, recenziám, názorom, ľuďom z fór,...).heker napísal:Nie Drop, nemam vsetko co linkujem doba. Notebooky mi obcas prejdu rukami, pytam sa aj kamarata co ma velky obchod a predava hlavne notebooky, takze tam mam lepsie skusenosti, aj ked ja k notebookom na fore az tak casto nepisem a neradim. Tiez zvyknem vychadzat z odbornych recenzii, clankoc, benchmarkov. Ale nedovolim si povedat, ze je to super monitor, bezkonkurencny, krasne farby, dobre funkcie a neviem co dalsie. Dokonca sa k monitorom prakticky ani nevyjadrujem, pretoze mi to pride dost subjektivne vnimsnie, ci uz uhlopriecky, technologie, rozlisenia a celkoveho dojmu. Niekomu vyhovuje VA panel, iny pozaduje IPS, niekto rozlisenie 4K, tych kombinacii je strasne vela a mam nazor, ze castokrat by sa clovek rozhodol pre iny, ak by ich mal ako realne porovnat. Grafik ti napise, ze chce notebook so 4K a ja viem, ze pri tom bude trpiet, pretoze na notebooku bude mat hrozne male pismena, ikonky v Photoshope skoro ani neuvidi, bude my chybat cit pri robeni ciar ci uchytavania bodov. Moze pouzit zvacsenie na 200 percent, ale to sa uz pokazi kvalita.
Na toto mám aj reagovať? Úboho sa chytáš stebiel.mystique napísal:ak to je takto aj s tymi zostavami, co posiela, tak amen...
Ano, GPU moze sposobit chyby, ktore sa tvaria ako mrtve pixely, ale vacsinou je to viac pixelov. Napadlo mi to pri tom ked si spominal, ze sa ti na malej ploche zjavilo viacero chybnych pixelov. Tu je priklad dokonca s jednym pixelom:
A v komentari dalsi:
A v komentari dalsi:
thought it was a dead pixel on my new monitor, changed from DVI to VGA, still there.
plugged laptop in via DVI, no dead pixel.
Chybne pixle moze sposobit aj uvarena grafika alebo poskodena VRAM na grafike.
Ale písal, že používal aj iné GPU. Inak, Dreamer, ty si mal pri každom testovaní toľko odlišných premenných, že je ťažko povedať, čo a kde bol problém.