Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa gogo956 »

geneticka predispozicia je realna vec. Ludia maju roznu pamat, rozne povahove crty, rozny stupen inteligencie, atd. Jeden je kluďas a iny nervak a pod.
TK1991
Star
Star

Príspevok od používateľa TK1991 »

hughito napísal:Peniaze?
Ano, za zle rozhodnutie cloveka vinis chudobu, kebyze prides o pracu tiez ides na druhy den sa rozdavat na Slovnaft?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Chudoba je veľmi významný faktor takejto lacnej prostitúcie, samozrejme, vstupujú tam aj iné. Jedno však je isté, človek s peniazmi a sociálnym a rodinným zázemím, šliapať pri Slovnaft nepôjde, čiže predstav si, ani ja, keby som prišiel o prácu. Žiaľ, nie každý má také šťastie a podmienky. Ak je však niekto sociálny netvor s nulovou empatiou, rozhľadom a vedomosťami, nechápe takýmto veciam - vníma to ako ´slobodné´ rozhodnutie.
gogo956
Redeemer
Redeemer

S lacnou prostituciou je skoro vzdy spojeny abuzus niektorej z navykovych latok- u nas najcastejsie pervitin. Ludia zavisli od drog vnimaju realitu inac a preto aby ju dostali urobia cokolvek. To je pripad lusi zo Slovnaftarskej ci Pentagonu. V r. osadach to byva alkohol a toluenove rozpustadla. Takze robia to pre drogy nie pre kus chleba..
hughito
Redeemer
Redeemer

S tým súhlasím. Často ide o istú špirálu chudoby a závislosti na drogách. Toulén je vyslovene droga chudoby, avšak ani to, keď si niekto pichá herák či piko nemusí znamenať, že je bohatý, býva to zase práve naopak.
TK1991
Star
Star

Príspevok od používateľa TK1991 »

A co keby si dana prostitutka radsej nasla pracu? Aj menej platenu na zaciatok?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

dostala by za tu pracu rovnako zaplatene ako ked si da 15 faluzov denne?
nedostala
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

A s jej vzdelaním, za ktoré si môže ona sama a jej rodičia, nie väčšinová spoločnosť, si to zamestnanie nenájde nikdy. To je už neriešiteľný problém. Najhoršie na tom je, že poniektorí z jeho existencia vinia všetkých naokolo, iba nie cigánov samotných.
hughito
Redeemer
Redeemer

Problém je to, že v hladovej doline kde nie je práca si Róm, hoc aj vzdelaný, prácu už vonkoncom nenájde.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

O tom ty ako vieš? Máš nejaké relevantné prieskumy alebo štatistiky? Ja pochádzam z hladovej doliny a dookola sú ďalšie, odkiaľ berieš ty barličky k tvojmu vyhláseniu? Už som ti to napísal v minulosti a zopakujem to - vzdelaný cigán si nájde robotu rovnako ľahko, ako vzdelaný biely. Nesmieš všetkých porovnávať k sebe, hugo.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Ako bývalí kočovníci a bez majetku, majú teoreticky menší problém sťahovať sa za prácou, nie?
hughito
Redeemer
Redeemer

seth82 napísal:O tom ty ako vieš? Máš nejaké relevantné prieskumy alebo štatistiky? Ja pochádzam z hladovej doliny a dookola sú ďalšie, odkiaľ berieš ty barličky k tvojmu vyhláseniu? Už som ti to napísal v minulosti a zopakujem to - vzdelaný cigán si nájde robotu rovnako ľahko, ako vzdelaný biely. Nesmieš všetkých porovnávať k sebe, hugo.
Dokumentoval som tu x takých príkladov, rovnako ako x ľudí z problematiky dokumentovali takéto príklady. Proste sa to deje. Zmier sa s tým.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

ja si myslim, ze on skor narazal na tvoj sposob komunikacie, ty casto odmietas osobne skusenosti a priklady, ale vyzadujes statistiky a fakty :wink:

ale inac z casti suhlasim, naozaj to maju z pracou tazsie, aj ked v poslednych rokoch sa situacia neskutocne zlepsila. nie koli zlepseniu atmosfery, ale pre nedostatok pracovnikov to skusaju aj s nimi. napriklad aj vo fabrikach pri nasej dedine a prave najlepsie to neskoncilo :D v kazdom pripade ste tu jak obohrate platne. stale tvrdite, ze clovek je zodpovedny sam za seba, pricom vam tu uz x krat bolo povedane, ze ked sa raz ten cigan narodi v toxickom prostredi v akom oni vyrastaju, tak ta pravdepodobnost, ze ho zrazu osvieti a zmeni sa je miziva. nemaju potrebnu vychovu, informacie, dokonca casto ani uspokojene zakladne potreby.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Dieťa sa ťažko vzoprie rodičom a zodpovednosť za vzdelanie detí a školskú dochádzku majú rodičia.
Lenže rodičia radšej učia deti ako kradnúť a nie že treba vzdelanie.

Z tohto dôvodu treba deti z cigánskych osád odobrať, izolovať od rodičov a učiť ich začlenenie do spoločnosti na internátnych školách...v spolupráci s duálnym vzdelávaním by to mohlo mať želané výsledky...
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

no to je uz na odbornikoch co s tym, kym sa nedostanu k slovu, tak tu bude prevladat status quo. inac internatne skoly asi nie su riesenim, pamatam si zmienku v jednom clanku o tom, ze to skusali v kanade s povodnymi obyvatelmi a moc dobre to nedopadlo, dalej to uz ale rozvedene nebolo, mozno by stalo za to najst nejake info.
hughito
Redeemer
Redeemer

M142 napísal:ja si myslim, ze on skor narazal na tvoj sposob komunikacie, ty casto odmietas osobne skusenosti a priklady, ale vyzadujes statistiky a fakty :wink:

ale inac z casti suhlasim, naozaj to maju z pracou tazsie, aj ked v poslednych rokoch sa situacia neskutocne zlepsila. nie koli zlepseniu atmosfery, ale pre nedostatok pracovnikov to skusaju aj s nimi. napriklad aj vo fabrikach pri nasej dedine a prave najlepsie to neskoncilo :D v kazdom pripade ste tu jak obohrate platne. stale tvrdite, ze clovek je zodpovedny sam za seba, pricom vam tu uz x krat bolo povedane, ze ked sa raz ten cigan narodi v toxickom prostredi v akom oni vyrastaju, tak ta pravdepodobnost, ze ho zrazu osvieti a zmeni sa je miziva. nemaju potrebnu vychovu, informacie, dokonca casto ani uspokojene zakladne potreby.
Záleží podľa toho, o čom sa konkrétne bavíme - neviem, akú štatistiku by som mohol sethovi poskytnúť - poskytoval som sem už x - krát rôzne príklady jednotlivcov, rôzne reportáže TV a pod. - všetko bolo tvrdo ignorované, ostatne ako vo väčšine prípadov.

Odtiaľ, kde som ja, sa Rómovia zamestnávali bez problémov. Nešlo o chudobné kraje, práce bolo dosť, Rómovia boli integrovaní, čiže ja netvrdím, že ide o jediný faktor. Ale ako som spomenul, to, že je niekto Róm a ešte aj v hladovej doline, kde nemajú prácu ani príslušníci majority, mu moc na šanciach nepridáva - a to úplne automaticky, bez ohľadu na to, aký reálne je a aké má vzdelanie.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Mňa tvoje single príklady z telky a novín nezaujímajú. Ja som sa ťa pýtal na štatistiky a fakty. Je mi šuma fuk, či sa cítiš dotknutý preto, lebo sú ignorované - mnohé z nich sú produktom premúdrených spolkov z BA, ktoré o cigánoch vedia akurát tak zhola nič, no napriek tomu bijú na poplach a vrieskajú o diskriminácii. Sám píšeš, že cigáni u teba boli integrovaní a nemali problémy s robotou - k tvojmu komentáru o tom, ako sa má vraj cigán ťažšie v hladovej doline - nie každý je rasista ako ty. Tuším som ti to v minulosti už raz napísal. Nie všetci máme také predsudky, aké nám ich ty vsugeruješ. Ak má cigán vzdelanie, je to rovnaké vzdelanie ako biely, Mongol, Japonec, Vietnamec - zamestnám ho bez ohľadu na to, akú má farbu pleti - nesmieš myslenie všetkých porovnávať k svojmu iba preto, lebo ti tak diktuje tvoja subjektívna predstava.
hughito
Redeemer
Redeemer

Takéto štatistiky nemáme. Fakty sú tie príklady z TV a novín.

Vieš konkrétne popísať tie premúdrelé produkty spolkov z BA?

Žiaľ, nie všetci sú nerasisti ako ty. Preto je fascinujúce, že napriek x dokázateľným prípadom, že sa takéto veci dejú, to roky vytrvalo popieraš.

Ešte niečo?
gogo956
Redeemer
Redeemer

ako bolo spomenute, jedinou cestou je odobrat deti z nevhodneho prostredia a odmalicka ich vychovavat v ramci noriem a kultury majoritneho obyvatelstva. Nieco take je ale masovo neuskutocnitelne a bol by to aj pravny problem. Preto je buducnost Svk nie ruzova a problem bude iba narastat.
hughito
Redeemer
Redeemer

Odoberanie detí určite nie je dobrou cestou. Na základe čoho by si tak činil/Aké hranice by si určil okrem toho, aké dnes už zákony existujú? Či vytváral by si špeciálne zákon pre Rómov?
Napísať odpoveď