Tip na monitor: AOC Q3279VWF(75Hz+FS) za 200€ - giant-killer

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Re: Tip na monitor: AOC Q3279VWF(75Hz+FS) za 200€ - giant-ki

Príspevok od používateľa Gothar »

Tak tak, treba zobrat jeden monitor a poctivo ho otestovat na 2ch roznych PC alebo GPU a najlepsie s inymi kablami. Ale ak boli chyby rozne, tak mozno mal Dreamer fakt smolu :D
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Monitor som uz vratil, skoda, vyzeral na notebooku OK a kontroloval som to dost dokladne a na PC som nasiel tie pixely, mohla to teda byt grafika?

Ako to zistim? Zdali sa mi ine, mensie, ale boli svetlo modre az biele, niektore aj cervene. Na mensom monitore/rozliseni som ziadne mrtve pixely nenasiel (GPU2, rovnaky DVI kabel).

Prave som si spomenul, ze druhy monitor kde boli 2 mrtve (asi sub) pixely som uz testoval na tej druhej GPU a tam ta velka skupina mrtvych pixelov nebola, ta grafika je navyse nova, takze ta to asi nebude, ale teraz si uz isty nie som nicim.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Mám tento monitor druhý deň. Oproti 25palcu je to subjektívne dosť rozdiel vo veľkosti :) Zvykám si na lesklý povrch (sedím chrbtom k oknu), no nič strašné. Mám ho na prácu, tak nejaké odtiene farieb a rýchlosť odozvy ma nechávajú chladným. Luxusne sa na ňom dá mať otvorený Brackets (pravá polovica monitora) a v ľavej polovici 2 okná Chrome. A na noťasi zvyšok. Za mňa palec hore.
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Dnes som bol pre monitor aj ja. Kvalita obrazu celkom slusna. Niekto tu pisal, ze sa obava o stabilitu monitora. Podla mna je stojan dostatocne stabilny, aby monitor v pohode udrzal. Sice sa trochu pri buchnuti do stola zakyve, ale pri takomto type stojanu je to normalne.

Tiez mam vsak podobnu skusenost ako Dreamer, pri testovani som nasiel asi 3 vadne pixely. Jeden svieti stale na modro, druhy na zeleno, treti nesvieti. Dalej som uz ani nehladal. Idem ho teda vratit, ale pravdepodobne ho uz znovu nekupim.

Inak, na youtube som nasiel chalana, co si spravil VESA drziak pre podobny AOC monitor, a ludom sa to tak zapacilo, ze ich aj predava https://www.etsy.com/shop/ThisStuffIDo. Pasovat by to malo aj na tento monitor. Postovne ale vyjde drahsie ako samotny drziak. Na druhej strane, takyto drziacik si sikovny clovek spravi aj sam. Vyhodou je, ze je potom monitor mozne vratit do povodneho stavu bez akehokolvek poskodenia monitora.

// Update
Bol som v alze vratit monitor a ked predavac uvidel krabicu, hned sa ma opytal "No co, vypalene pixely?". Hovoril, ze uz asi 15 ludi ho bolo vratit, vacsina pre pixely, ale ze tych problemov je tam viac.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

A bolo vidieť, že ho už niekto mal pred tebou? Že ich len stále pre-predávajú?

A problémov tam viac podľa mňa nie je, niekto ale môže ísť z nejakého starého TN (staré, lacné ale rýchle) a nemusia tušiť, čo je ghosting a prečo tam je, tak to môžu vracať kvôli tomu.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

a to sa neda normalne na vydaji vyskusat ho zapnut kvoli tym pixelom? pripadne hned vziat iny?
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Na to som si daval pozor, ci mi nahodou nepredaju uz rozbaleny monitor. Na krabici vsak bola neporusena nalepka AOC a na nicom neboli viditelne znamky otvarania/rozbalovania. Bol to urcite novy kus.

Vyskusat si to vies, aspon tu v KE je na to vyhradeny pultik so zasuvkami, ale musel by si si doniest nejaky zdroj signalu. No druhy kus by ti asi nedali, kedze to je len vydajna a taketo veci si musis objednat.
DropDead
Addict
Addict

Tak je to potom zuajímavá info. Je to škoda, že púšťajú do obehu aj také (asi sa spoliehajú na hustý raster, že si to niekto nevšimne) a tak môžu ísť s tou cenou tak nízko.
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

To je dost mozne. Pri takej cene musi niekde byt hacik. Bral som ho uz len zo zvedavosti, kedze papierovo vyzera fajn a bolo tu zopar prispevkov spokojnych majitelov. Vyzera to tak, ze AOC nejaka seria nevysla a rozhodli sa, ze to aj tak skusia predat. Ono, ako pises, raster je husty a mozno by som si tie pixely ani nevsimol, keby ich cielene nehladam. Neviem. Kazdopadne, toto uz nebude len nahoda.

Ked si tento problem odmyslim, aspon som zistil, ze 31.5" uhlopriecka je uz pre mna aj tak vela a ked uz, chcelo by to trosku vyssie rozlisenie. Nieco budem musiet doplatit, ale osobne radsej pojdem do nejakeho 27" s rovnakym rozlisenim.
Jose13
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Jose13 »

Ok kašlem na neho. Aj tak asi našetrim na 4k 144Hz a dokupim druhu 1070 keď ľudia začnú predávať rigy pre bitcoiny ;)
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

DjBass napísal:Ked si tento problem odmyslim, aspon som zistil, ze 31.5" uhlopriecka je uz pre mna aj tak vela a ked uz, chcelo by to trosku vyssie rozlisenie. Nieco budem musiet doplatit, ale osobne radsej pojdem do nejakeho 27" s rovnakym rozlisenim.
Som na tom podobne, 1440p a 27" bude asi idealne, este freesync.

Co sa tyka mrtvych pixelov, ten prvy mal jeden, ale ked som sa pozrel na tu cast obrazovky, na tmavom pozadi som ho vzdy nasiel, na dalsom boli asi subpixely, tie uz su menej rusive ale jeden bol v strede.

Inak ti ktori nenasli ziadny mrtvy pixel, mohli by ste si ho skontrolovat hlavne na ciernej farbe, ak ste prechadzali z full HD, hlavne sub-pixely sa nehladaju lahko a z urcitych uhlov su takmer neviditelne.

Nechcel som ist prilis OT, preto som vytvoril novu temu pre mrtve pixely:

mrtve-pixely-na-monitoroch-t200362.html
DropDead
Addict
Addict

DjBass napísal:Ked si tento problem odmyslim, aspon som zistil, ze 31.5" uhlopriecka je uz pre mna aj tak vela a ked uz, chcelo by to trosku vyssie rozlisenie. Nieco budem musiet doplatit, ale osobne radsej pojdem do nejakeho 27" s rovnakym rozlisenim.
Takže veľmi neobľubuješ ani 24" 1080p monitory? Lebo tie majú presne rovnaké ppi (počet pixelov na palec).
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ono to je asi vec zvyku, kedze uz dlho mam ThinkPady s 14.1" obrazovkou, predtym s rozlisenim 1600x900, momentalne FullHD (to uz ale trochu skalovane). Doma mam monitory 2x22" FullHD. V praci zas 27" 1440p, takze vsade som obklopeny trochu vyssim PPI. Ako som pisal vyssie, za tu cenu som tomu AOC dal sancu. Obraz bol pekny, nebol na nom nejaky viditelny raster, cize keby bol odo mna dostatocne daleko, bol by myslim pouzitelny. Skor mi ale vadila velkost samotneho monitora ako PPI.

Bral som do uvahy aj fakt, ze mi mozno vyhovovat nebude, potom by ho pouzivala priatelka, kedze ona obcas zahra nejaku hru. Ja osobne hry nehram, chcel som ho na pracu.
DropDead
Addict
Addict

Jj, plne rozumiem, ja tiež mám na svojom cca rovnaké ppi ako 20" 1080p monitor. Predsa je to len trošku príjemnejšie aj na prácu.
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Konecne tu niektori prisli na to, ze AOC je odpad. Radsej fakt dosetrite.
DropDead
Addict
Addict

Riadne škatuľkuješ. Aj Dell, Samsung, LG, Acer, Asus majú kúsky, ktoré mali svoje problémy. Podľa mňa je "odpad" aj Acer, LG a ostatní výrobcovia, ktorí ponúkajú len 2-ročnú záruku a v podstate všetky okrem Dellu a vybraných BenQ za to, že neposkytujú on-site (alebo NBD) servis. Alebo to, že BenQ a rebrand Zowie spôsobil, že rovnaké modely ako predtým pod BenQ dostali drzú vysokohorskú prirážku a tie nie sú "odpad"?
Skús zapojiť aj trošku objektivizmu do svojho subjektivizmu.
Na čo majú došetriť, pán "AOC je odpad a ja "vám to říkal"?"? Mhm? Úprimne, toto môže byť pokojne len problém s várkou - koľkokrát sme toto zažili? Stane sa to ktorémukoľvek výrobcovi.
Inak, na inom fóre nemal ani jeden chalan problém, reagovali na tú správu 4 + mám pocit, že ho kupoval ešte niekto ďalší. To s tou várkou mi napadlo, lebo mám pocit, že oni to kupovali ešte predtým ako som spravil tému tu.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

namiesto toho aby si priznal, ze ten AOC ma proste velku mieru poruchovosti, zhadzujes rovnake znacky na uroven toho AOC... hamba ti... je mi z teba na zvracanie, miesto toho aby si stiahol chvost a ospravedlnil sa ludom co ho na tvoje odporucanie kupili a boli nuteni vratit - a nebolo ich malo, tu pises to co pises... vrchol hnusu
DropDead
Addict
Addict

Snažíš sa vytvoriť flame? Pokojne. Alebo sa len snažíš umelo útočiť? Skúsiť môžeš. :roll:

Ja som prišiel a dal som tip na parádny monitor, overený ako od pár chalanov na inom fóre, tak aj v recenzii. Ponúka 32" 1440p VA panel, 75Hz a FreeSync...mhm, to všetko za 200€. To, že pár ľudí malo problémy so svojimi kusmi je smutné ale je to normálna vec. Nemám pocit, že by ľudia zahadzovali nejaké GPU len kvôli tomu, lebo dané modely mali nedostatočné chladenie. Alebo že teraz všetci výrobcovia produkujú zlé produkty, lebo pískajú cievky. Máme primalú vzorku, aby sme mohli vyniesť rozsudky ako "AOC je šit" alebo "AOC vydal nepodarený model".

Nemám sa absolútne za čo ospravedlňovať, koľko problémov s Dellmi s extrémne presvitajúcim podsvietením bolo? Nedávno sa riešilo to isté s lacnejšími 34" 1440p LGčkami - to isté, extrémne presvitanie podsvietenia. To, prečo AOC vydalo tak lacný monitor nechám na AOC. Záruku máš 36 mesiacov, čo nemôžu povedať napríklad výrobcovia ako som písal vyššie.

Takže koľko tu bolo tých ľudí? Dreamer a Djbass. To je minimálne o polovicu menej ako ľudia spokojní na inom fóre a nepočítam ľudí, ktorí ho kúpili tu a sú viac, než spokojní.

Je to sakra vynikajúci monitor - ten monitor mal stáť minimálne 300€ a aj tak by bol topka. ;)
Paragon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Paragon »

Ak mi nevadí 32" a trocha ghosting-u, tak je ten monitor skvelá voľba. Určite by som ho skúsil, aj keby bola 1/2 šanca, že bude mať dead-pixely. Prinajhoršom vrátim. Na druhú stranu môžem len získať, ak to vyjde. Ako píše DropDead, aj za 300e by to bola skvelá kúpa.

Dokonca má podľa mňa na factory nastaveniach značne lepší obraz než každým chválený BenQ GW2x70H.
DropDead
Addict
Addict

Tu ale ani tak nejde o monitor, Icefire má naozaj len zlú skúsenosť (to je v poriadku, všetci ju máme, sú značky, kde mám rovnaký názor (...napríklad Razer periférie)) a ten fušer vyššie nemá v podstate názor k téme ale využíva situáciu (myslí si, že niečo dokazuje...sebe alebo niekomu, to už neviem) a je to smerované na mňa. Ale myslím, že je na čase sa tým vôbec nezaťažovať.
Napísať odpoveď