Kvalitna herna mys

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ninx
Star
Star

Re: Kvalitna herna mys

Príspevok od používateľa Ninx »

okej, takze po piatich dnoch pouzivania MX Master S2 su moje poznatky nasledovne:

+ pocit zo scrollovania, to roztocenie je cista zavislacina
+ vela tlacitok
+- software, paci sa mi moznost nastavit az 5 akcii na jedno tlacitko (klik/klik + potiahnutie do strany), neviem, ako su na tom gamingove mysi

- bocne koliesko je nepresne, reaguje ako chce
- MB4/MB5 su daleko vzadu
- naj moj vkus je tazka
- bluetooth ma velmi jemny lag, akurat na to, aby ma to certilo
- roztocit scrollovacie koliesko dohora je tazke a neprirodzene
- thumbrest button sa taktiez stlaca neprirodzenym pohybom
- hlavne koliesko ma specificky klik, posobi luxusne, no nepresne
- hlavny selling point - logitech flow - je pre mna zbytocny

all in all, za tu cenu mi to nestoji a teda pokukujem po comsi inom:
- kabel, bezdrotove su zbytocne tazke a rozdiel v praktickosti je v mojom pripade nulovy
- vela tlacidiel, no nech su porozmiestnovane nejako rozumne
- s tym je spojeny prepracovany software
- pohodlny tvar, moj grip je nieco medzi palm a claw, ruku mam 18.5 x 11cm
- presny senzor a co najmensia odozva

zatial pokukujem po SS Rival 500, no ta je vsade draha alebo vypredana. Nejake tipy?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Dreamer »

Ninx

Mal som tiez Logitech s tym rychlo-rolovanim, skoda ze ine mysi to nemaju, ale dokazal som si odvyknut.
ide mi hlavne o to, aby bola pohodlna a podla moznosti vydrzala co najdlhsie.
Vydrz v akom zmysle - vydrz na bateriu alebo to aby sa nepokazila?

Mam nejake tipy, bez konkretneho odporucenia:
- Rival 500 za 90€? Po mojich skusenostiach by som tolko za mys nedal, mas zaruku 2 roky, mne sa dve mid-range mysi (+-30€) pokazili mesiac pred a mesiac po zaruke, tak zvaz ci ti to stoji za to.
- Vela tlacidiel? Po prve, casto su nevhodne umiestnene, ako sam pises, ked musis neustale prehmatavat, nakoniec je to menej pohodlne ako klavesnica. Po druhe, ked sa ti pokazi, rovnake rozlozenie uz zrejme nezozenies a bude velmi tazke zvykat si na to.
- Tilt / naklon kolieska. To je funkcia od ktorej si odvyknut nedokazem, pouzivam na prepinanie tabs v prehliadaci aj inde a v kombinacii s inymi tlacidlami na rozne funkcie, vyhodou je umiestnenie, takze nie je potrebny prehmat. Mys bez tilt by som uz nechcel, ale ponuka sa tym vyrazne obmedzi.
- Software. Opat je tu problem so zvykom, ked si na to zvyknes, budes musiet si musiet tazko odvykat a navyse vsetko prestavovat. Mal som Logitech ale SetPoint som nikdy nepouzival.

Odpoved na vela tlacidiel/funkcii/software pre mna je HotkeyP:
- oficialne podporuje 5 tlacidiel, koliesko, tilt (naklon)
- klavesove a mysie skratky, napr. bocne+koliecko pre hlasitost, bocne+lave zoom, bocne+prave mute a pod.
- rozdielne funkcie pre jednotlive programy/hry
- nie je nutne prenastavovat po zmene mysi, preinstalovani OS
- pomerne jednoducha konfiguracia (ovela jednoduchsia ako AutoHotkey)
- podrobna napoveda aj v Cestine
- freeware, bez instalacie

Na hry ho velmi nepouzivam, kombinacie mysich tlacidiel tam asi fungovat nebudu.
Blade800
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Blade800 »

Caute,

aku hernu mys by ste poradili? idealne s RGB, mate skusenosti s Razerom? alebo Steelseries?

velmi VELKE chvaly som pocul na Zowie fk radu a minule som snou pocul niekoho klikat a hovorim si co to je za mys ako to "pekne" znie a bola to Zowie :lol:
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

Razer je lotéria a s najväčšou pravdepodobnosťou nevydrží ani záručnú dobu. SS podľa mňa už nie sú, čo bývali, teraz to sú stále o tom istom, hlavne drahé na to, čo ponúkajú.

Skúsil by som buď:
- CM MasterMouse Pro L (https://www.amazon.de/Cooler-Master-Mas ... 01KHFB2AY/), ktorá z neznámeho dôvodu mne a svetu neznámeho padla z ~45€ na 30€...tvl, je to myška s PMW3360!!!!
- Dream Machines DM1 Pro S (http://www.atinet.sk/klavesnice-mysi-jo ... el-scroll/)
- počkať na akciu na G403 bezdrátovku (na nemeckom Amazone) alebo G603 --obe sú bezdrátovky a tam už je otázka - ako niekto ospravedlní cenu 60+€ za káblovku, keď za tie ceny sú už bezdrátové (a hovoríme o lightspeed od Logitechu), ktoré nie sú o nič horšie ako káblovky?

A inak, ak je tam nižšia cena (Sold and dispatched by Amazon ponuka), tak brať z nemeckého Amazonu - ak tam bude akýkoľvek problém, tak v 30 dňoch vieš vyrequestovať nový kus a akurát musíš do 30 dní od zadania výmeny im ju doručiť späť, takže môžeš počkať na novú, vyskúšať, porovnať a potom poslať starú späť (Amazon ti preplatí poštovné späť).
Blade800
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Blade800 »

ta Dream Machines vyzera fajn ale nevidim tam RGB ani v popise ani na obrazku :nono:
DropDead
Addict
Addict

Prepáč, nedokážem to neignorovať - klávesnica s RGB? V pohode. Stolička s RGB? V pohode. Vankúš s RGB? V pohode. Dokonca aj RGB monitory sú celkom fasa, no nie?

Ale myšku, na ktorej budeš mať ruku a celú ju zakryješ...

Ak chceš RGB, tam máš za zlodejských 30€ MasterMouse.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

tu mastermouse si viem objednat z amazonu? mne pise ze neodosiela na slovensko v tom odkaze co si dal.

3500 :smt006
DropDead
Addict
Addict

Dal som ju do košíka a do objednávky a zobralo mi ju (len je teraz dočasne nedostupná, možno aj vďaka tomu tá nízka cena). Ja si ju asi kúpim po výplate, lebo za tie peniaze...tiež to nie je dokonalá myška (ak si dobre spomínam overclock.net, tak tam kedysi boli nejaké QC problémy ale to už je bohužiaľ štandard naozaj všade) ale za tú cenu aj dve...

//autoeditácia príspevku (22 Feb 2018, 20:14)
DropDead napísal:Razer je lotéria a s najväčšou pravdepodobnosťou nevydrží ani záručnú dobu. SS podľa mňa už nie sú, čo bývali, teraz to sú stále o tom istom, hlavne drahé na to, čo ponúkajú.

Skúsil by som buď:
- CM MasterMouse Pro L (https://www.amazon.de/Cooler-Master-Mas ... 01KHFB2AY/), ktorá z neznámeho dôvodu mne a svetu neznámeho padla z ~45€ na 30€...tvl, je to myška s PMW3360!!!!
- Dream Machines DM1 Pro S (http://www.atinet.sk/klavesnice-mysi-jo ... el-scroll/)
- počkať na akciu na G403 bezdrátovku (na nemeckom Amazone) alebo G603 --obe sú bezdrátovky a tam už je otázka - ako niekto ospravedlní cenu 60+€ za káblovku, keď za tie ceny sú už bezdrátové (a hovoríme o lightspeed od Logitechu), ktoré nie sú o nič horšie ako káblovky?

A inak, ak je tam nižšia cena (Sold and dispatched by Amazon ponuka), tak brať z nemeckého Amazonu - ak tam bude akýkoľvek problém, tak v 30 dňoch vieš vyrequestovať nový kus a akurát musíš do 30 dní od zadania výmeny im ju doručiť späť, takže môžeš počkať na novú, vyskúšať, porovnať a potom poslať starú späť (Amazon ti preplatí poštovné späť).
Ľudia, sníva sa len mne alebo

https://www.alza.sk/dreammachines-dm1-p ... 091104.htm
stojí 30,04€?

K U P U J E M Z O D V E !
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

vysvetlis pls n00bovi ten hype? :D mam ju kupit za 24€ bez dph? v com je tak dobra?
DropDead
Addict
Addict

Lebo má PMW3360 - je to v podstate bezchybný optický senzor. T.j. máš ten najlepší základ, s ktorým sa už oháňaš. Dnes by som už nebral inú ako s PMW3360 (výnimkou sú nejaké špeci prípady ako keď niekto chce MMO myš a podobne).
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no ok objednal som hned ako som dopisal ten prispevok :D obcas hram css alebo cs go tak snad bude dobra :)
bondro
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa bondro »

Ja som tiez jednu zobral, tak uvidime :-)
DropDead
Addict
Addict

Ja a Shamway už máme tiež naše na ceste. Ja už som aj predniesol modlitby, aby neboli žiadne o ničom QC kúsky. To už je ale problém pri hocijakej značke/modely.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

kupil som si z rakuskej alzy aj ja :lol: ale pozeral som tento model na amazone a hoci mal dvojnasobnu cenu, mal dost zle recenzie... snad to nebude shit.
DropDead
Addict
Addict

Za 30€? Aj keby, tak za tie prachy...

Ale, zlé recenzie? Je to PMW3360 (to znamená, žiadna akcelerácia, žiadny "smoothing", žiadna predikcia,...) myška, takže na výkon tam sa nemá kto sťažovať. Je hlučné koliesko? Ak jo, tak sa len pridá k väčšine myšiek (najtichšie kolečko som zažil len na jednej myške, Gigabyte M7 (chýba mi, mám Thor verziu (bohužiaľ laser) v skrinke ale tá guma po bokoch je už totálne prezretá) na trhu. Kliky a spínače pre tlačidlá? Omron ako na každej druhej.

V balení je ešte aj dodatočný set pojazdov...
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

skusim TLDR prelozit tych 5 recenzii z nemeckeho amazonu

1. koliesko sa hegalo sa do bokov a spodok mysky bol krivy, nebolo to vidno, ale ked polozil mys na stol, tak sa mys kyvala zboka na bok, reklamoval ju a s druhym kusom je spokojny (4 hviezdy)
2. rozhegane koliesko a citit rozdiel v pravom a lavom tlacidle, jedno bolo volnejsie a dost ho to iritovalo, tak mys vratil. tiez sa mu nepacilo, ze pri miernych otrasoch sa to triaslo, ale nepochopil som, ci mys ci kurzor. jedina dobra vec je senzor.. inak prehypovana mys (2 hviezdy)
3. dva kusy objednane, oba vratene. prvy mal volne tlacidla aj koliesko, co na druhom bolo ovela lepsie. oba ale mali problem v tom, ze senzor nebol poriadne pripevneny. mat najlepsi dostupny senzor v mysi je zbytocne, pokial nie je primontovany poriadne (2 hviezdy)
4. typek si dal s recenziou dost vela namahy, napisal ju po 2 mesiacoch pouzivania, recenzia je strasne dlha, takze TLDR verzia: "dokonala mys neexistuje, ale tato k nej ma velmi blizko". ak clovek nedostane vadny kus, tak je to spickova mys. (5 hviezd)
5. typek pouziva uz treti exemplar tejto mysi, prve dva vratil, lebo po case sa pokazilo prave alebo lave tlacidlo, kliknutím mysi sa citite ako prilepeny. po stlacení tlacidla bude mierne visiet a az po chvilke sa vrati do povodnej polohy. a rovnaky problem teraz existuje aj s tretou mysou. (1 hviezda)

ved uvidime...
Shamway
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shamway »

Tak uz je doma...na claw/palm grip velmi prijemna...super je aj nizka vaha...akurat frajerka sa stazovala ze kliky su hlucne...hral som ale dotu tak tam sa klika vela :D
DropDead
Addict
Addict

Moja ale pôjde späť, práve som zistil, že:
- "ambidextrous" dizajn tejto myšky mi veľmi vadí, neviem ju poriadne uchopiť prsteníkom a malíčkom,
- na jej tvar (plochšia) je pre moju lopatu prikrátka (myšky s bruškom je proste jednoduchšie spraviť aj pre väčšie ruky.

Ale inak DM vyhráva cenu za skromné balenie roka. Myš, krytka na USB konektore (potešilo), extra pojazdy - to všetko zapustené do vyrezanej formy. :lol:
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

tiez mi dnes prisla a tiez mam sto chuti ju poslat naspat, lebo mi absolutne nesedi do ruky. na pravom tlacidle mysky je maly bazmeg, ktory nevidno volnym okom, ale vadi pri dotyku, by som povedal, ze je to zvysok po odrezani z nejakej formy, ale je to na takom mieste, ze netusim preco by to malo byt tam a skor to je akoby to bolo poskrabane. irituje ma to. asi ju vratim.
zatial najlepsia mys, co som mal je toto: https://www.alza.sk/a4tech-bloody-v7-v- ... 38.htm?o=1 a moze si ktochce hovorit, co chce, pri mysi za 100 eur by som sa bal ju zmacknut.
DropDead
Addict
Addict

Tak ono to je práve to, či má myška aj nejaké ergonomické prvky (ako napríklad spomínaná V7 alebo "pinnacle of reckless living" Mionix Naos 7000, ktorú robili asi podľa odliatku niekoho ruky :lol: ).
Tiež to, že je pogumovaná, komplet, to po roku už bude mať viditeľné krúžka a po dvoch-troch to už bude problém. Ale to robia výrobcovia stále na toľkých myškách...od recenzentov to bude ako plus, z hľadiska životnosti mínu a vďaka tomu to bude pre výrobcu vlastne plus, lebo takto nepriamo prinútia niekoho skôr "upgradnúť".
Napísať odpoveď