Zdravím, ide o Renault Clio, r. v. 2004, 1.2 benzín.
Jedného dňa nešla zaradiť spiatočka a celá šaltpáka bola akási rozhádzaná a bol celkom problém normálne ísť na aute. Mechanik dal auto na zdvihák a konštatoval, že je odhnitý kus "tiahla." Tak to tak nejak improvizovane zmajstroval, odrezal zhnitý kus (asi 10 cm), našiel nejakú trubku, namontoval to atď., auto ide. Ale že ide len o dočasné riešenie a treba to vymeniť. Ešte na mieste to hľadal náhradný diel, ale nič nenašiel a že to ešte pozrie lepšie a ozve sa. Ozval sa na druhý deň, že nič nenašiel, resp. len originál od Renaultu za 100€. Ja sa tomu teda nerozumiem, ale cez tie stránky typu autodiely a pod., som našiel samotnú axiálnu tyč tiahla za 10€ alebo celý "set" za 30€ a pod. Ale ako píšem, neviem čo reálne tam treba spraviť atď. a nezdá sa mi, že by ma chcel mechanik odrbať, každopádne si to chcem overiť.
Vedel by to niekto okomentovať? Ďakujem moc.
Výmena tiahla (Renault Clio, 2004)
Re: Výmena tiahla (Renault Clio, 2004)
Ty si nasiel tiahlo riadenia (tyc vychadzajuca z riadenia->volantu) a potrebujes tiahlo radenia (saltpaka).
Mozno by stalo za to sa opytat niekde na vrakaci, ci po bazosi, lebo toto je zrovna taky diel ktory veru nemusi byt v aftermarket (=neoriginal, nie prvovyroba) vyrobe kedze nejde o bezny spotrebak (ako napr to tiahlo riadenia, kde sa lubia vybit capy a bezne sa menia).
Odrbat ta asi nechcel (teda s cenou neviem, nepreveroval som) ale to co popisujes co sa ti stalo naozaj zodpoveda poskodeniam ktore reportuje mechanik.
https://www.autobazar.eu/kulisa-radenia ... 84548.html
Na obrazku co je ta dlha tyc, to moze byt tvoj kamen urazu, konzultuj s mechosom a skus sa vydat touto cestou.
Nepotrebujes predsa aby to tiahlo vydrzalo dalsich 14 rokov, zbytocne na tom "zaplaces".
Mozno by stalo za to sa opytat niekde na vrakaci, ci po bazosi, lebo toto je zrovna taky diel ktory veru nemusi byt v aftermarket (=neoriginal, nie prvovyroba) vyrobe kedze nejde o bezny spotrebak (ako napr to tiahlo riadenia, kde sa lubia vybit capy a bezne sa menia).
Odrbat ta asi nechcel (teda s cenou neviem, nepreveroval som) ale to co popisujes co sa ti stalo naozaj zodpoveda poskodeniam ktore reportuje mechanik.
https://www.autobazar.eu/kulisa-radenia ... 84548.html
Na obrazku co je ta dlha tyc, to moze byt tvoj kamen urazu, konzultuj s mechosom a skus sa vydat touto cestou.
Nepotrebujes predsa aby to tiahlo vydrzalo dalsich 14 rokov, zbytocne na tom "zaplaces".
Re: Výmena tiahla (Renault Clio, 2004)
Veľká vďaka, zdá sa, že si to presne vystihol.