Výmena tiahla (Renault Clio, 2004)

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
hughito
Redeemer
Redeemer

Výmena tiahla (Renault Clio, 2004)

Príspevok od používateľa hughito »

Zdravím, ide o Renault Clio, r. v. 2004, 1.2 benzín.

Jedného dňa nešla zaradiť spiatočka a celá šaltpáka bola akási rozhádzaná a bol celkom problém normálne ísť na aute. Mechanik dal auto na zdvihák a konštatoval, že je odhnitý kus "tiahla." Tak to tak nejak improvizovane zmajstroval, odrezal zhnitý kus (asi 10 cm), našiel nejakú trubku, namontoval to atď., auto ide. Ale že ide len o dočasné riešenie a treba to vymeniť. Ešte na mieste to hľadal náhradný diel, ale nič nenašiel a že to ešte pozrie lepšie a ozve sa. Ozval sa na druhý deň, že nič nenašiel, resp. len originál od Renaultu za 100€. Ja sa tomu teda nerozumiem, ale cez tie stránky typu autodiely a pod., som našiel samotnú axiálnu tyč tiahla za 10€ alebo celý "set" za 30€ a pod. Ale ako píšem, neviem čo reálne tam treba spraviť atď. a nezdá sa mi, že by ma chcel mechanik odrbať, každopádne si to chcem overiť.

Vedel by to niekto okomentovať? Ďakujem moc.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Výmena tiahla (Renault Clio, 2004)

Príspevok od používateľa Hegy »

Ty si nasiel tiahlo riadenia (tyc vychadzajuca z riadenia->volantu) a potrebujes tiahlo radenia (saltpaka).
Mozno by stalo za to sa opytat niekde na vrakaci, ci po bazosi, lebo toto je zrovna taky diel ktory veru nemusi byt v aftermarket (=neoriginal, nie prvovyroba) vyrobe kedze nejde o bezny spotrebak (ako napr to tiahlo riadenia, kde sa lubia vybit capy a bezne sa menia).
Odrbat ta asi nechcel (teda s cenou neviem, nepreveroval som) ale to co popisujes co sa ti stalo naozaj zodpoveda poskodeniam ktore reportuje mechanik.

https://www.autobazar.eu/kulisa-radenia ... 84548.html
Na obrazku co je ta dlha tyc, to moze byt tvoj kamen urazu, konzultuj s mechosom a skus sa vydat touto cestou.
Nepotrebujes predsa aby to tiahlo vydrzalo dalsich 14 rokov, zbytocne na tom "zaplaces".
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Výmena tiahla (Renault Clio, 2004)

Príspevok od používateľa hughito »

Veľká vďaka, zdá sa, že si to presne vystihol. ;)
Napísať odpoveď