Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa jackb »

ja tu chodim len obcas:
strapaty obhajuje ultraortodoxny islam, alebo odluku cirkvy od aktualneho papeza a obnovu ranne stredovekej spolocnosti?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

piton napísal: celkom dobre napisane tu: https://blog.postoj.sk/24822/preco-by-s ... ky-dohovor
Ja som to dokazal docitat len do polky, viac nedam, no ak si odmylim omacku co je na zaciatku tak:
- Autori pretentuju to, ze homosexuali a transexuali nemusia byt chraneni pred nasilim, a tak to ma aj zostat.
- Autori prezentuju, ze nechat si odfiknut gule je vlastne super.
- Autori pokladaju bulvarny casopis za zdroj objektivnych informacii, na ktorom mozu stavat.
- Autori nevedia pisat strucne a vystizne.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Projekcia autora, ktorý len hladá výhovorky nato aby žena nemusela a nechcela byť ženou v tradičných europskych kulturnych pomeroch ktoré majú svoje evolučné dôvody.

Nasilie na ženách a nie len na ženách neni vysledkom pohlavia ani rodu ako sa snaží autor naznačiť (to je základný klam a chyba celeho tohto dohovoru), ale osobnosťou daného jednotlivca (nasilníka) ktorú určuje subor vlasnosti korelujuca s vyškou inteligencie, schopnosť ovladať emocie, hladinou testosteronu v konkretnom čase a mieste...

https://www.facebook.com/konzervyshitpo ... 0929903250
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

kali520 napísal:Nasilie na ženách a nie len na ženách neni vysledkom pohlavia ani rodu ako sa snaží autor naznačiť (to je základný klam a chyba celeho tohto dohovoru), ale osobnosťou daného jednotlivca (nasilníka) ktorú určuje subor vlasnosti korelujuca s vyškou inteligencie, schopnosť ovladať emocie, hladinou testosteronu v konkretnom čase a mieste...
V jednej vete tvrdiš, že to nie je "výsledkom pohlavia, ani rodu" a zároveň v tej istej vete sa odvolávaš na hladinu testosteŕonu, čo je mužský pohlavný hormón tvorený v mužských reprodukčných orgánoch.
:lol: :lol: Fuck the logic...

A len tak mimochodom, ak by bola pravda, že násilie na ženách koreluje s výškou inteligencie jedinca (vyššie IQ je zároveň aj v korelácii so sebakontrolou), tak by sme potom nemali násilie na ženách v určitých sociálnych skupinách, napr. u manželov, kde sú obaja VŠ vzdelaní...lenže ono násilie na ženách máme aj tam, a často aj úplne také primitívne fyzické prvoplánové. Akosi ti tá teória nesedí.
kali520 napísal:...hladá výhovorky nato aby žena nemusela a nechcela byť ženou v tradičných europskych kulturnych pomeroch ktoré majú svoje evolučné dôvody.
A ty už si svoju vyvolenú čapol kyjakom po gebuli a odvliekol do jaskyne, alebo si stále nezadaný?
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

V jednej vete tvrdiš, že to nie je "výsledkom pohlavia, ani rodu" a zároveň v tej istej vete sa odvolávaš na hladinu testosteŕonu, čo je mužský pohlavný hormón tvorený v mužských reprodukčných orgánoch.
:lol: :lol: Fuck the logic...
Hormon ktorý maju aj ženy, samozrejme v ovela nižšej hladine a aj preto viac nasilností všeobecne pachajú muži.
A len tak mimochodom, ak by bola pravda, že násilie na ženách koreluje s výškou inteligencie jedinca (vyššie IQ je zároveň aj v korelácii so sebakontrolou), tak by sme potom nemali násilie na ženách v určitých sociálnych skupinách, napr. u manželov, kde sú obaja VŠ vzdelaní...lenže ono násilie na ženách máme aj tam, a často aj úplne také primitívne fyzické prvoplánové. Akosi ti tá teória nesedí.
Nesedí to tebe lebo ignoruješ pomer vyplivajúci z priemeru. Nasilie vš vzdlených ľudí je minimálne v porovnaní s rôznou asocialnou luzou...
A ty už si svoju vyvolenú čapol kyjakom po gebuli a odvliekol do jaskyne, alebo si stále nezadaný?
Argument ad hominem...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Nasilie vš vzdlených ľudí je minimálne v porovnaní s rôznou asocialnou luzou...
Aj preto, že u inteligentnejších je predpoklad, že násilie delegujú na iných, napr. pri zabezpečovaní a krytí svojej sofistikovanejšej trestnej činnosti. A v situáciach ako je vojna, to takisto neplatí, skôr naopak: inteligentnejší majú zrejme na svedomí oveľa viac obetí - aj keď zase, to môže byť delegované.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Korelacia inteligencie a nasilia, pokial nemate tvrde data tak vsteky reci okolo toho su len spekulacie.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Lenže ta korelácia tam je a potvrdia ti to u nás forenzni aj vazenskí psychológovia, ktorí robia komplexnú diagnostiku rozumových schopností v podstate vždy, keď sa stretnú s novým klientom (pri vypracovaní súdneho posudku, pri nástupe na výkon trestu, pred prepustením). Heretik k tejto téme má aj presné čísla vo svojej knižke. Už si to nepamatám, ale väčšina ľudí, ktorá sa dopúšťa hrubého násilia a je vo väzení za takéto trestné činy, tak má IQ 70-85.

Problém je v tom, že kali, aby nemusel priznať, akú hlúposť napísal, tak začal úplne s inou témou. Pretože reč tu bola o domácom násilí. Tam sa žiadna korelácia s IQ neukazuje, resp. maximálne v tom, že inteligentnejší páchatelia používajú sofistikovanejšie formy týrania, ako je fyzické násilie.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Trosku ina tema - exorcizmus v Polsku, uz dlhsie ma desi co sa tam deje:
http://info.dingir.cz/2018/03/prazska-p ... e-satanem/
První mladá žena Karolina se ze sebe snaží vyhnat démona homosexuality. Režisér upozornil na to, že „konverzní terapie“ (proces, během kterého je snaha přeměnit homosexuálně orientovaného člověka na heterosexuála) jsou v Polsku populární, přestože se neustále ukazují jako neefektivní. Dokonce letos Evropským parlamentem prošlo doporučení zákazu „konverzní terapie“ poměrem 435 ku 109 hlasům.[3] Z oněch 109 hlasů proti zákazu bylo 25 od polských zástupců.[4]

Druhá žena, Agnieszka zase podstupuje exorcismus na doporučení svého kněze poté, co mu během výuky náboženství řekla, že nevěří v Boha. A třetí, Basia, prochází osobní krizí po opuštění domova. Exorcismus jí slouží jako terapeutický proces odpoutání se od reality.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

ephramko napísal:Lenže ta korelácia tam je a potvrdia ti to u nás forenzni aj vazenskí psychológovia, ktorí robia komplexnú diagnostiku rozumových schopností v podstate vždy, keď sa stretnú s novým klientom (pri vypracovaní súdneho posudku, pri nástupe na výkon trestu, pred prepustením). Heretik k tejto téme má aj presné čísla vo svojej knižke. Už si to nepamatám, ale väčšina ľudí, ktorá sa dopúšťa hrubého násilia a je vo väzení za takéto trestné činy, tak má IQ 70-85.

Problém je v tom, že kali, aby nemusel priznať, akú hlúposť napísal, tak začal úplne s inou témou. Pretože reč tu bola o domácom násilí. Tam sa žiadna korelácia s IQ neukazuje, resp. maximálne v tom, že inteligentnejší páchatelia používajú sofistikovanejšie formy týrania, ako je fyzické násilie.
tak ano ... inteligentny ludia na tresten cinny nepotrebuju nasilie ... nie su nan odkazany... :D

//autoeditácia príspevku (19 Mar 2018, 13:44)
harrison314 napísal:Trosku ina tema - exorcizmus v Polsku, uz dlhsie ma desi co sa tam deje:
http://info.dingir.cz/2018/03/prazska-p ... e-satanem/
myslis demona sitri ?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:myslis demona sitri ?
Nie myslim, tie cirkevne chore mozgy, ktore z teba idu vyhanat diabla ked povies, ze neveris v Boha alebo ked sa necitis dobre?
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

harrison314 napísal: Nie myslim, tie cirkevne chore mozgy, ktore z teba idu vyhanat diabla ked povies, ze neveris v Boha alebo ked sa necitis dobre.
ak je dovodom posadnutost tak preco nie ?? exorcisti skumaju ci je to praca demonov alebo je to psychickeho povodu .. exorcisti a psychiatri casto spolupracuju ... z nikoho nevyhanaju diabla nasilu ... vacsinou pride ten clovek a ziada o pomoc .. pripadne jeho blizky... faktycky mu fizycky ani psychicky nijak neublizuju tak nechapem preco ti to vadi ... to ze sa ludia nad tebou modlia, pomazu ta olejom nikomu ziadnu ujmu nesposobi. Ak mu to moze pomoct s problemami tak preco nie ??
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ako spoznas, ze je to posadnutost?

Keby citas ten clanok, tak zistis, ze tam ine priciny hladal, az jeden knaz zo vstekych spominanych, ostatni bezproblemov vyhanali demnov.
Ten clovek ziada o pomoc knazov, lebo cirkev v polsku vytvorila take ovzdusie, nechcem zlahcovat psychicke problemi, ale hento nas vracia na uroven stredoveku! To, ze sa nad tebou modlia a mazu ta obejom ujmu sposobi hlavne dotycnemu cloveku aj inym, pre to, lebo nedostal taku pomoc ako by potreboval. Je to rovnake ako sa licit homeopatiou. Lenze v hlave silno veriaceho toho demona "vyvolaju" ini veriaci podpruju ho exorcisti a dany clovek robi, len to co od neho bigotne okolie ocakava.

Ak obahjujes toto mozes sa za seba hambit!
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

ja nijako ..nie som exorcista...
knazi to studuju takze urcite vedia rozoznat posadnutost od psychyckych problemov.. zvycajne sa demon po vyzvani prejavi... ale to je skutocne otazka skor na knaza ci exorcistu...
nik nikomu nebrani chodit na exorcizmi za knazom a sucasne k psychologovi ci psychiatrovi...ale ak psycholog a psychiater skonstatuju ze clovek je v poriadku ?
podobne ak knaz skonstatuje ze clovek ni eje posadnuty a je tam psychicky problem odporuci ho pre inu pomoc.

toto je najznamejsi slovensky exorcista...

za co sa mam hanbit ??
skjerp-deg
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa skjerp-deg »

S Marettom som sa osobne pred cca 2 rokmi rozprával. Nikto mu neuprie hlboko položený hlas a schopnosť zaujímavo rozprávať, čo len pridáva na imerzifikácii celej veci. Osobne si však myslím, že Maretta je ako ne-dabér, ne-audio-herec premárnený talent.

Samozrejme, po tak dlhom čase si už človek nespomenie na presné znenie nášho rozhovoru, ale také hlavné piliere mi zostali v pamäti. Snažil som sa mať s ním konštruktívnu debatu, ako sa hovorí, začal som "from scratch". Ďalej som sa ale nedostal. Už keď som sa snažil s ním dohodnúť na spoločnej definícii kresťanského boha, začal sa vyhýbať. Vyzeralo to asi nejak takto:
- "Čo je podľa Vás boh?"
- "Boh je láska"

- "OK, skúsme sa vyjadrovať presnejšie. Existuje to, čo nazývate boh, vo vesmíre alebo je mimo neho?"
- "Boh je ako láska - je všade." + 5 min offtopic rečí

- "Dokáže podľa vás boh zasahovať do sveta, napríklad ako odpoveď na modlitby?"
- "Boh riadi všetko...." + 10 min offtopic rečí

- "Čo je teda podľa vás boh? Je boh príroda, prírodné zákony?"
- "Boh je láska." + 15 min offtopic rečí
Takto sme sa okolo tejto veci dokolečka krútili ešte nejaký čas, potom sme sa dokolečka krútili okolo iných vecí. Vtedy som si uvedomil, že tento človek nemá potuchy, čo je to debata a čo sú to argumenty. Pre neho to bol jednoducho priestor pre svoj monológ. Absolútne mi neodpovedal na otázky, vyhýbal sa im a čím viac hrozilo že si bude musieť priznať, že jeho odpovede sú nekonzistentné (podobne ako jeho predstava o svete), tým dlhšie boli jeho offtopic kecy.

Na záver to zaklincoval tým, že sa mi snažil dokázať, že Ilumináti ovládajú svet - pomocou čiarových kódov na produktoch! :lol: Keďže som bol mentálne vyčerpaný (~3-5h som to vydržal), ani som na na konci neobťažoval vysvetliť mu pravý dôvod používania čiarových kódov (dokonca som sa ho ani nespýtal, či niekedy už bol v obchode :D ). Je dosť možné, že s touto "teóriou" chodí po svete dodnes.

Ktovie čo urobí, ak sa dozvie o QR kódoch! :D
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa AllGoneDead »

Strapaty, sorry ale z tvojich reci mam dojem, ze ak je na svete niekto posadnuty, tak to budes prave Ty.
Ziaden exorcista nema extra zmysly, aby dokazal vnimat demonov. Je na tom rovnako ako vsetci ostatni, studovanie mytov a legiend mu teda neda nadprirozdene schopnosti.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

... mas pravdu nie su to nadprirodzene schopnosti ... ale povezme ze ich nema kazdy...

//autoeditácia príspevku (20 Mar 2018, 20:53)
skjerp-deg
myslim ze off topic je teraz tvoj prispevok ...
skjerp-deg
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa skjerp-deg »

LOL, dáš tu link na Marettu, ja tu dám svoju osobnú skúsenosť s ním a zrazu som offtopic? :D

keď máš takú slabú pamäť, skús si niekedy prečítať predošlé príspevky ;-) vrátane svojich

ad "schopnosti ktoré nemá každý" ak by si si prečítal môj príspevok (a aj ho zároveň pochopil), uvidel by si, že sa jedná len o kombináciu bujnej fantázie a nedostatku kritického myslenia
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

strapaty je kolkatka? 5ka?
religion.jpg
religion.jpg (54.22 KiB) 1463 zobrazení
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

skjerp-deg neviem ci si cital diskusiu ale..
harrison314 mi vycital ze tym ludom ublizuju ked ich neliecia a namiesto toho sa nad nimi modlia... link na marettu bola len odpoved ze to nie je pravda a ze aj exorcisti spolupracuju s psychologmi ci lekarmi ... skutocne utok na marettovu osobu je trochu mimo misu ...

//autoeditácia príspevku (21 Mar 2018, 6:50)
beardie
5-ka???
Napísať odpoveď