Podľa mňa musí niečo mať, ľudia jeho kalibru nebývajú úplne blbý a v podstate hrá vabank - všetko na jednu kartu.eMPiko napísal: Toto je sprava dna. Som celkom zvedavy ci Spirko naozaj nieco ma, alebo len robi divadlo.
Politika
Re: Politika
Ja len dúfam že niečo má lebo dáko to okolo neho utíchlo. Inak :
Kotlebovci sú za predčasné voľby
ĽS Naše Slovensko (ĽSNS) víta odchod ministra vnútra SR Roberta Kaliňáka (Smer-SD) tak z ministerského kresla, ako aj z funkcie podpredsedu vlády.
Podľa nej ideálnym riešením súčasnej politickej a spoločenskej situácie na Slovensku sú jednoznačne predčasné parlamentné voľby.
No kali to vzdal, ako sa hovori too little, too late. Keby odstupil hned prvy tyzden ok, ale teraz, po tom co Ficiak predviedol. Neni sanca.
Inak danko dneska dal taky hlod, ze najlepsie je asi vladnut sam. Tak aby nahodou nevyhral volby, to by dopadlo. Hned by horalky zakazali. Lebo on to cele len tak z dialky pozoruje, asi sa poucil a drzi hubu.
Inak danko dneska dal taky hlod, ze najlepsie je asi vladnut sam. Tak aby nahodou nevyhral volby, to by dopadlo. Hned by horalky zakazali. Lebo on to cele len tak z dialky pozoruje, asi sa poucil a drzi hubu.
No skôr čaká či sa to prevalí s tými obrnenými vozidlami čo chcú nakupovať za 1,2 mld €, zo školstvom im to moc nevyšlo tých 300 mega, tak preto sú ticho od začiatku, neviem prečo o tom tiež nepíšu, matovič mal pred týždňom o tom aj tlačovku na ta3, no potom bolo ticho ako keby ani žiadna tlačovka nebola, okrem iného tam tvrdil, že kvôli tej istej fínskej firme s ktorou teraz spísali to memorandum o nákupe odstúpil slovinský premiér, lebo mali dohodnutý v podstate rovnaký biznis plán, vytvoriť štátny podnik, ktorý by im to tam všetko skladal, v ich prípade to malo byť gorenie, plus tam bol spomenutý nejaký 7% úplatok z ceny tých transportérov a niečo o smrti nejakého fína, ktorého našli nedávno mŕtvheo na izbe s našimi prospektami.Pascalwb napísal:Inak danko dneska dal taky hlod, ze najlepsie je asi vladnut sam. Tak aby nahodou nevyhral volby, to by dopadlo. Hned by horalky zakazali. Lebo on to cele len tak z dialky pozoruje, asi sa poucil a drzi hubu.
Béla bol na úrade vlády iba 10 minút. To bolo nejaké rýchle rokovanie s koaličnými partnermi. Asi im len oznámil, čo urobí MOST a je už rozhodnuté... Jedno je isté, opäť Béla ukáže harakter.
No uvidime, vyzera ze Madari v moste su za ostatie a zvysok mozno nie. Ale Bela moze ist tiez do zabudnutia.
Co im musel hranol ponuknut, ze zacali znovu rokovat...?
Ministerstvo vnutra?mLuks napísal:Co im musel hranol ponuknut, ze zacali znovu rokovat...?
Najprv som si myslel, že im Fico ponúkol ten keš zo stola na úrade vlády, ale to by Béla odtiaľ odchádzal s plnými igelitkami.
Možno Béla dostal od Fica ponuku, ktorá sa neodmieta. (Kmotor)
Asi ten 1 milion €
, uz nech to zlozia, nema cenu to natahovat.
Ako tiez mi napadlo ministerstvo vnutra, len ci by Danko potom nezacal vystrajat.
„Republiková rada poveruje vedenie strany o možnostiach predčasných parlamentných volieb.“
Zeby sa nasli este normlany ludia?
Zeby sa nasli este normlany ludia?
Vojtech natahoval tu pred...mluvu ako gumu na trenkach. Ale dobre zahral.
Aha, cize len s koaliciou sa idu dohodnut, ak sa nedohodnu o volbach, tak to asi len nechaju tak.
Ak to chapem dobre, tak chcu s koalicnymi partnermi rokovat o predcasnych volbach, cize chcu mat pod kontrolou stanovenie toho, kedy budu nove volby, ako aj to, aby zostali vo funkciach do novych volieb. Ak s tym Fico nebude suhlasit, tak ho odvolaju pri hlasovani, padne vlada, ministri sa pobalia a o datume volieb sa bude rozhodovat v parlamente.
Plus ako povedal Béla, ze sa dohodli na tom jednomyselne na republikovej rade (zdrzali sa 2 ludia zo 16), to znamena, ze z vlády chcú odísť všetci poslanci MOSTu aj bývalej Siete. Nie len Žitňanská.
Plus ako povedal Béla, ze sa dohodli na tom jednomyselne na republikovej rade (zdrzali sa 2 ludia zo 16), to znamena, ze z vlády chcú odísť všetci poslanci MOSTu aj bývalej Siete. Nie len Žitňanská.
Uvidime, aby to nenatahovali este par mesiacov.
Zaujímavé, to asi viacerí nečakali, že Most potopí vládu.
Teraz SMER a SNS môže ísť jedine s Kotlebom, ale to by asi ani SNS nedalo. Zaujímavé je aj to, že ulica druhýkrát dokázala povaliť vládu, čo je podľa mňa pozitívny jav. Čo pozitívne nie je, je to, čo som už spomínal - alternatíva, ktorý nás čaká, je asi takáto: SaS+Oľano+Sme rodina+KDH. Čiže taká poľská cesta. SaSka ustúpi konzervatívcom v otázkach rodiny a potratov, tí zas nechajú SaSke priestor v ekonomickej sfére a dostaneme opäť riadnu dávku neoliberalizmu, ako za Mikloša. Ak sa teda nerozpadnú do roka a pol, ako predtým.
Blaha už blúzni o Ficovi ako spasiteľovi:
Blaha už blúzni o Ficovi ako spasiteľovi:
Podľa mňa, ak chce SMER prežiť, tak musí urobiť zásadné personálne otázky. Ale naozaj neviem, či by až taký radikálny krok ako výmena Fica strane prospela, alebo by ju to naopak položilo, pretože SMER si skrátka každý asociuje s Ficom a tí skalní mu fandia aj teraz.Ten pocit, keď tu pravicové médiá roky spriadajú konšpirácie o tom, že Putin chce zničiť proeurópske smerovanie Slovenska... a nakoniec ho zničí František Šebej. Gratulujem! Takto si do nohy nestrelil ani Sulík, keď položil Radičovej vládu. Po predčasných voľbách je absolútne vylúčené, aby Slovensko malo najbližšie roky proeurópsku vládu. SMER-SD urobil maximum, aby na Slovensku udržal stabilitu. Nikto mu nemôže nič vyčítať. Ale keď chcú všetci ostatní chaos, nech sa páči. Ide sa do boja.
Ja ako dlhoročný ľavicový kritik Bruselu vnímam túto zmenu ako príležitosť. Všetko zlé je na niečo dobré: je čas vrátiť sa ku klasickej ľavici a prestať robiť kompromisy. Som presvedčený, že Robert Fico môže vo voľbách poraziť liberálnu kaviareň rovnako, ako ju v Českej republike porazil Miloš Zeman. Napriek tomu, že stál proti všetkým médiám, proti mimovládkam aj proti zahraničným tlakom. On je dnes jediný, kto môže ochrániť Slovensko pred tými, čo zorganizovali tento štátny prevrat. Ľudia budú stáť pred jasnou voľbou: buď Fico, ktorý do poslednej chvíle stál za Slovenskom, alebo všetci ostatní, ktorí Slovensko zradili. Som si istý, že pracujúci ľudia sa postavia za Slovensko. ZA ĽAVICOVÉ SLOVENSKO.
Podľa dnešných vyjadrení Danka, už konečne pochopil (alebo mu to niekto poradil), že čím skôr odídu z vlády, tak tým lepšie, lebo teraz majú šancu zobrať SMERu určitú časť voličskej základne. A srať na tender s transportérmi, kde by stačilo, že by anonymný zdroj (zo SMERu) poslal detaily toho tendra médiam a SNS by bola v riti (podobne ako sa stalo s Plavčanom a EU dotáciami na vedu a výskum).
Mňa osobne by zaujímalo, kto je ten inteligent v SNS. Podľa mňa im ten istý človek 2 týždne dozadu radil, aby držali hubu a tvárili sa, že v koalícii ani nie sú. To sa darilo až do momentu, než sa kapitán dozvedel ze Andrej...potom aj Robko...chcú hovoriť v telke, tak aj on chce mať svoj príhovor. A stratégia nevidím, nepočujem, nie som tu...bola v ťahu.
Mňa osobne by zaujímalo, kto je ten inteligent v SNS. Podľa mňa im ten istý človek 2 týždne dozadu radil, aby držali hubu a tvárili sa, že v koalícii ani nie sú. To sa darilo až do momentu, než sa kapitán dozvedel ze Andrej...potom aj Robko...chcú hovoriť v telke, tak aj on chce mať svoj príhovor. A stratégia nevidím, nepočujem, nie som tu...bola v ťahu.
To ako vážne? Momentálne v silu koaličného zlepenca už verí hádam len pár smerákov a Danko. Na rade proste zahlasovali za odchod lebo to považovali za najlepšie pre nich, ak sa chcú ešte do budúcna dostať do parlamentu, asi sú si vedomí, že ulica by urobila svoje a toho, že návrat do parlamentu by už potom nemusel byť taký istý.Zaujímavé, to asi viacerí nečakali, že Most potopí vládu.Teraz SMER a SNS môže ísť jedine s Kotlebom, ale to by asi ani SNS nedalo.
Podľa mňa to nebolo také jednoznačné, preto aj tie dlhé rokovania. Ono tá Republiková rada je relatívne demokratická orgán, takže nemohla rozhodnúť úzka špička - tým pádom to dopadlo tak, ako dopadlo. Mostu predčasné voľby asi ťažko pomôžu, lebo sú už dostatočne skompromitovaný a neverím, že toto ich zachráni.
Teraz bude zaujímavé to, že Most sa vyjadril, že chce voľby čím skôr, vyhovovalo by to zrejme aj SNS, ale SMER naopak, čím neskôr.
Teraz bude zaujímavé to, že Most sa vyjadril, že chce voľby čím skôr, vyhovovalo by to zrejme aj SNS, ale SMER naopak, čím neskôr.
Prekvapilo by ťa možno to, že v oblasti, v ktorej sa ja už nejaký ten rôčik pohybujem (MPSVaR), tak dookola a dookola od ďalšieho a ďalšieho klienta som počúval, že za pravicovej vlády sa mali takýto ľudia (rozumej rôzne znevýhodnené skupiny, postihnutí ľudia a pod.) oveľa lepšie, ako za vlády SMERu. A to už je čo povedať. A asi majú pravdu, pretože za druhej dzurindovej vlády bola vôla reformovať aj túto oblasť a vo viacerých oblastiach sme prebrali stratégie zo škandinávskych alebo iných západoeurópskych štátov. Proste bola snaha niečo robiť a skúšať nové stratégie a prístupy. Zatiaľ čo SMERáci vedeli len pridávať viac byrokracie alebo doslova nerobiť nič. Napríklad 4 roky bolo zmrazené životné minimum, čo je kľúčový údaj pre výpočet mnohých rôznych príspevkov a dávok. A po 4 rokoch, v roku 2017 ho sociálna vláda Róberta Fica zvýšila o neuveriteľných 1,39€.hughito napísal:...tí zas nechajú SaSke priestor v ekonomickej sfére a dostaneme opäť riadnu dávku neoliberalizmu, ako za Mikloša.
Okrem toho zabúdaš na to, že niektoré strany, ktoré sú dnes v parlamente, tak tam už po voľbách nemusia byť. Aspoň, čo ja to tak vnímam, tak väčšina ľudí si želá, aby SMER skončil, ale zároveň sa im ani nechce voliť SASka, OLANO a iné opozičné strany. Nevedia, koho budú voliť, ak budú predčasné voľby. Ešte to môže byť dosť zaujímavé. Uvidíme komu sa týchto voličov podarí získať. Prípadne či vytriezvejú ako ja a budú voliť niekoho, s kým na takých 80% súhlasia, plus krúžkovať ľudí, ktorých poznám a viem, o čo im ide.