Veď práve, nevedeli sa rozhodnúť čo je pre nich lepšie, zostať alebo odísť. Vyhral asi zdravý rozum, lebo skončiť by museli tak či tak a predlžovať agóniu by im rozhodne ako strane neprospelo, to že nemusia byť posledý ale práve prvý je pre nich bezvýznamné plus, ale ich volič to môže oceniť, neboli zavlečený do žiadnej väčšej kauzy, jediné čoho sa dopustili bol vstup do koalície, potom asi počítajú s hlasmi od smeru a nevylučoval by som ani ich budúcu participáciu na zostavení novej vlády, no je tam pár osôb ako napr. Hrnčiar, ktorý to tam ťahajú ku dnu, Bélu nevynímajúc, každopádne to bol od nich pokus o záchranu, možné je aj to, že sa do volieb ako strana rozpadnú.Republiková rada je relatívne demokratická orgán, takže nemohla rozhodnúť úzka špička - tým pádom to dopadlo tak, ako dopadlo.
Politika
Re: Politika
S tymto by som pockal na prvy prieskum. Po Kuciakovej vrazde a celom tomto cirkuse okolo Smeru a Kaliňaka si myslim, ze Smer padne pod 20%, Most a SNS sa mozu este relativne z tohto zachranit. SaS a Olano stupnu, a budu pravdepodobne ti, ktori si budu moct vyberat tretieho, ci tretieho a stvrteho do partie. Otazkou ostane kto to bude. SNS a Most mozu byt po tejto skusenosti s Ficom otvorenejsi pravicovej spolupraci. Sme rodina je strana, ktora vznikla len nedavno, navyse Fico moze Kolara pouzivat ako priklad spoluprace s mafiou (to co SaSke a Olanu tak vadilo) a KDH ako navratilec (vykuchana strana s novym vedenim, ako SDKU s Fresom). Fakt si nemyslim, ze to co si uviedol ty je jedina forma alternativy, ktora by mohla vzniknut, aj ked mozna.hughito napísal:Čo pozitívne nie je, je to, čo som už spomínal - alternatíva, ktorý nás čaká, je asi takáto: SaS+Oľano+Sme rodina+KDH.
Samozrejme, to teraz nevie nikto, ako sa to vyvŕbi. Ale ak SMER neklesne až o toľko a dajme tomu, že SNS a Most zachovajú cca to, čo majú, tak tých možností až tak nebude a SaSka vytvorí len širokú pravicovú koalíciu. Kollárovi nikdy nepovedali nie, oni s ním rátajú a ak bude treba, zoberú ho. Ale je možné, že lepší pre nich by bol Most.
Čo, však ľudový prezident. 
Sudruzenko kritizuje sudruzenka. Peklo zacalo zamrzat.hughito napísal:Blaha už blúzni
Chlapik, ktory odkyval hlavou akukolvek Blahovu hlupost, lebo ved ich prikryva rovnaka cervena vlajka, ho kritizuje. Cele zle toto.
Ešte to ani vo vláde nesedí a už to klame
Klasický opozičný "fakt," ktorý sa prezentoval ako hotová vec, hoci to bol konštrukt médií a práve opozície. Ale tak potrebovali vybičovať atmosféru rôznymi spôsobmi... a podarilo sa.
_
Parlament uznášaniaschopný.
Inak, aby sa to ešte nezvrátilo, už som zachytil také, že post premiéra pre Most a pod.
Netreba podceniť technológa moci Fica.
_
Parlament uznášaniaschopný.
Inak, aby sa to ešte nezvrátilo, už som zachytil také, že post premiéra pre Most a pod.
13:48 Predseda Mosta Bugár povedal, že ak budú musieť rokovať týždeň, budú rokovať týždeň. „Všetko je stále v hre,“ pripustil.
Myslim si, ze ak by nakoniec Bela konal inak, ako vcera tlmocil po rep. Rade, tak by jeho "harakter" fakt rozhodol o tom, ze v riadnom termine volieb by si most uz nepiskol.
Tak napr. Hrnčiar si interpretuje závery Rady inak. 
Dalo sa čakať že sa z toho budú vyvliekat. SNS čaká len na pad vlády, na dohodu to nevyzerá, most tomu neverím nič.
Čo sa týka presadzovania zákonov na dnešnom parlamentom zasadaní, tak koalícia šliape ako hodinky.
___
Žeby bolo vymaľované?
18:09 –„Je to zaujímavá otázka,” reagoval Gábor Gál z Mostu, keď sme sa ho spýtali, či výmena premiéra by bola pre nich kompromis voči predčasným voľbám. Zdôraznil, že táto ponuka padla až dnes.
„To už nie je rekonštrukcia vlády, ale nová vláda a o tom by sme museli znovu v predsedníctve rokovať,“ uviedol Gál. Nepriamo pripustil aj súčasnú koalíciu bez Fica.
SMER (resp. kapitalisti v pozadí) v záujme zachovania koalície a zabráneniu predčasným voľbám siahajú naozaj až na dno možností. Fico odstúpi, premiérom sa stane Béla, SMERáci si nechajú aspoň vnútro (bez Kaliho) a bude pohodička.
___
Žeby bolo vymaľované?
18:09 –„Je to zaujímavá otázka,” reagoval Gábor Gál z Mostu, keď sme sa ho spýtali, či výmena premiéra by bola pre nich kompromis voči predčasným voľbám. Zdôraznil, že táto ponuka padla až dnes.
„To už nie je rekonštrukcia vlády, ale nová vláda a o tom by sme museli znovu v predsedníctve rokovať,“ uviedol Gál. Nepriamo pripustil aj súčasnú koalíciu bez Fica.
SMER (resp. kapitalisti v pozadí) v záujme zachovania koalície a zabráneniu predčasným voľbám siahajú naozaj až na dno možností. Fico odstúpi, premiérom sa stane Béla, SMERáci si nechajú aspoň vnútro (bez Kaliho) a bude pohodička.
A Béla samozrejme zase lavíruje raz tak raz ináč ako mu to vychádza lepšie, v pozadí zrejme letia veľké zákazky alebo treba počkať ešte do konca mesiaca pokým Baštrnák ešte podá mesačný nadmerný odpočet, to bude pre ne zlatý padák.
Mne je čudné, že Fico už je schopný skoro čohokoľvek len aby ostala vláda. Až tak sa zubami nechtami držia moci. Asi sa niečoho veľmi boja keby už nevládli oni, že by niečo vyšlo čo teraz zakrývajú, ináč nechápem prečo nekašle na to, veď môže stále vyhrať alebo o pár rokov, lebo si nemyslím, že by teraz klesli preferencie Smeru pod 5%, lebo robia až takú paniku, ako by im hrozilo, že vypadnú z parlamentu.
Mne je čudné, že Fico už je schopný skoro čohokoľvek len aby ostala vláda. Až tak sa zubami nechtami držia moci. Asi sa niečoho veľmi boja keby už nevládli oni, že by niečo vyšlo čo teraz zakrývajú, ináč nechápem prečo nekašle na to, veď môže stále vyhrať alebo o pár rokov, lebo si nemyslím, že by teraz klesli preferencie Smeru pod 5%, lebo robia až takú paniku, ako by im hrozilo, že vypadnú z parlamentu.
co mu to pomoze aj keby vyhral dalsie volby? buducnost smeru je opozicia a bodaj by sa prepadli jak mecarovci
Treba dorobiť zákazky, pozametať stopy, nechať prejsť tendre, predĺžiť zmluvy, presadiť nejaké zákony atď. atď. Je toho dosť. A záujmové skupiny v pozadí sa tiež netešia z toho, že koalícia by mala skončiť o dva roky skôr.
SU to proste sv*ne na cele s Belom. Drzia sa tam ako klieste. Jedina nadej je ze nejaky osvietenci z Mostu zahlasuju inac, ale asi ich bude malo.
Zase dnes to vyzerá tak, že predsa len budú predčasné, a to už v lete.
Tak o 19:00 vyhlasenie. Uvidime, ja tipujem, ze nedaju volby a ak ked daju, tak Jul mi prijde dost blby, kedze su dovolenky.
prave s tym Fico pocita
Fico so žiadnymi voľbami nepočíta. Zásadná rekonštrukcia vlády. Útoky na opozíciu a novinárov v plnom prúde.
Včera či kedy som napísal, že pozor na Fica, je to excelentný technológ moci. Opäť sa to ukázalo.
Včera či kedy som napísal, že pozor na Fica, je to excelentný technológ moci. Opäť sa to ukázalo.