Booking.com

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Booking.com

Príspevok od používateľa heker »

Samozrejme, ze ma zmysel. A to taky, ze pokryje medzisezonu pocas ktorej nemas ludi. Niekde to moze byt napriklad od jesene az do zaciatku leta, cize ziju z tychto zaloh. A ked to obcas niekto zrusi, tak to vratia. Su destinacie, najma tie turisticke, kde ti v pohode daju 75 percentnu zalohu alebo je dokonca ubytovanie bez moznosti storna s platbou plnej sumy vopred.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Zmysel by mala keby bola nevratná. Ale keď ju teda vrátia, je to "problém" daného zariadenia.

Ak to tak booking uvádza v podmienkach, nie je problém.
Tú zálohu som videl viackrát, ale vždy až po termíne možnosti bezplatného storna.
heker
Redeemer
Redeemer

Co si videl alebo nevidel ty, to je nepodstatne. Mam na Bookingu cez 40 ubytovani, cez Slovensko, Cesko, Polsko, Rakusko, Taliansko, Nemecko, Francuzsko, Belgicko az po staty na opacnom konci sveta, takze viem o com pisem. Tie podmienky su individualne, castokrat je zaloha (ci u vratna alebo nevratna) najma pri Smart ponukach. Ono tu zalohu nazyvaju aj ako zabezpecenie ubytovania, pripadne zabezpecenie platobnej karty.
baldorex
Addict
Addict

A že ty máš na bookingu 40 zariadení je akože podstatné? Aby si sa neposral zo seba. :)
Ako píšeš, podmienky sú veľmi individuálne, takže nie je čo riešiť
martinez13
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa martinez13 »

Ďakujem za reakcie, písali sme aj na support bookingu tak potom prepošlem odpoveď.
heker
Redeemer
Redeemer

Baldorex, podstatne to nie je, ale mozno to poukazuje na to, ze s tym mam daleko viac skusenosti ako ty. A mozno prave preto dristas.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Baldorex ma urcite kamaráta ktorý pracuje pre Booking :D
baldorex
Addict
Addict

Nie nie, nakladám rovno majiteľa, takže viem o tom viac ako vy dvaja dokopy.

Je mi vás ľúto, úprimne.
heker
Redeemer
Redeemer

Cim je ti ma luto? Ze si napisal nepravdive info, uviedol som to na spravnu mieru a mam x-krat tolko skusenosti s Bookingom ako ty? No zial. A to poznam aj druhu stranu Bookingu z pozicie hotelierov, poplatkov, podmienok. Ale to je zbytocne sem miesat.
baldorex
Addict
Addict

Pobavil som sa. :)
Na bookingu je množstvo foriem podmienok storna. Mne je úprimne jedno koľko máš čoho s bookingom, pre mňa sú relevantné podmienky konkrétneho ubytovacieho zariadenia.
Penisík si môžeš porovnávať s chlapcom hore, čo nemá čo povedať k téme....

To tvoje x-krát viac ti zvyšuje ego? V tom prípade sa mi prosím opäť pochváľ čo všetko si precestoval, evidentne sa nemáš komu chváliť a tu si to ventiluješ...

A k téme...Ak počas doby bezplatného storna pýtajú zálohu a v prípade zrušenia pobytu ju vrátia, je to ok pre zákazníka,z pohľadu obchodníka je to hlúposť...ale ok, beriem. (Aj keď nevieme či tú zálohu berie booking z karty, alebo pýta hotel cez platbu z účtu na účet....)

Takúto zálohu som videl v podmienkach, ale až po čase bezplatného storna - tebe to je jedno, mne je jedno čo je tebe jedno, pre mňa je dôležité čo je v podmienkach.

Že sú desiatky alternatív od platby celej sumy predom až po bezplatné storno aj v deň nástupu na pobyt, o tom sa snáď nemusíme baviť, je to individuálne od konkrétneho zariadenia a destinácie.
Ja si tu ale nemám potrebu masírovať ego...
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Z bookingu mám skúsenosti len ako poskytovateľ. Ak ta niečo zaujíma kľudne sa pýtaj :)

Ty si sem ako prvý napísal nepravdivé info. Ak by ta heker neopravil tak by si sa ďalej nevyjadril, teraz si zrazu múdry že podmienky sú rôzne. Prečo si to nenapísal hneď v originálnom poste?
baldorex
Addict
Addict

Kde som napísal nepravdivé info?
Písal som všeobecne, keďže zadávateľ nekonkretizoval zariadenie ani podmienky.
Záloha sa zvyčajne nevracia....
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

miesate dve od seba oddelene veci pri rezervaciach ubytovania (ci uz booking alebo iny web)

1, platba: moze byt 100% suma hned pri rezervacii, moze byt iba nejaka cast a rovnako moze byt nula a vsetko sa plati na mieste.
2, storno: moze byt s moznostou vratenia plnej sumy, moze byt non-refundable (bez moznosti storna) alebo moze byt s moznostou storna ale nejaka cast sumy sa nevracia, tak isto moze byt mozno storna iba do nejakeho obdobia pred ubytovanim (den, tyzden, mesiac... atd) a potom sa uz rezervacia stava nestornovatelna

ALE, tieto 2 veci su od seba uplne oddelene a teda sa daju rozne kombinovat, v klude mozte mat plne storno, ale pri rezervacii vam zauctuju PLNU sumu, v tom pripade vam uz zaplatenu plnu sumu vratia ked rezervaciu zrusite (jedina vynimka rezervacia bez storna, vtedy vo vacsine pripadov stiahnu plnu sumu hned po booknuti, ale ani to neni vzdy samozrejmost).. tot cele
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

Zdravim,
mam pri bookingu nalavo taketo polozky a nie som si isty, ako to mam interpretovat. Mam urcite obavy hlavne o cast "Excluded charges".
Mam to chapat tak, ze budem platit viac za cleaning, ako za cele ubytko?
Prílohy
cena.PNG
cena.PNG (10.71 KiB) 4843 zobrazení
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ano
predpokladam, ze je to nejaky apartman a cena za cistenie je nie zavisla od poctu noci
heker
Redeemer
Redeemer

Ano. Cistenie napriklad v Rakusku a Taliansku sa plati 50 az 50 eur na apartman a to aj vtedy, ak si tam sam a len jednu noc.
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

Dakujem za odpovede. Bookli sme nakoniec cez airbnb.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Že som kolosálny vôl, to teraz riešiť nebudem :D
Každopádne som nejak v ospalosti ako debil riešil ubytko a vôbec som nezbadal, že som zaklikol jún namiesto júla. Izba je to bez možnosti storna a chybu som zbadal v momente, ako som zaplatil.

Okamžite som písal a dával žiadosť o storno, neumožňuje mi tá rezervácia už nič meniť, vraj mi do 24 hodín má dať hotel vyjadrenie.

Nemá niekto podobné skúsenosti? Nedá sa nejakou inou cestou stornovať platba, keď sa platí cez internet za také služby? Predsa len ak človek sekundu po platbe zistí, že sa len pomýlil tak sa mi vidí dosť kruté ozbíjať ho o všetky peniaze :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Treba napísať na hotel, občas sú ochotní
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Hej, to je asi jediná možnosť, kt. som našiel. Napísal som apelujúc na vysoké hodnotenia hotela a dobrú vôľu, no uvidím, koľko zaplatím za moju stupiditu :D Zrejme sa to nijako inak nedá.
Napísať odpoveď