Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
Re: Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
Záleží na tvojej priorite. Ak chceš točiť, tak GH4 je perfektná (nádherne kvalitný 4k výstup). Ak foto, tak zrkadlovka (a pokojne Nikon D3XXX + 35/1,8 (alebo 50/1,8 ak chceš trošku lepšie využiť hĺbku ostrosti) -- to bude ešte aj lacnejšie).
Ahojte... Vie niekto, či existuje apka na android, v ktorej by sa z foto dalo vyčítať počet expozícii na zrkadlovke Nikon... Prípadne aj na Windows.... Ďakujem
skusal si vobec hladat..?
https://www.camerashuttercount.com/
Funguje.... Ďakujem
....... No skúšal, tak na rýchlo.. Tak ale, načo sú fóra potom, keď v podstate sa dá vygoogliť všetko
... Ale aj tak, ešte raz dík..
//autoeditácia príspevku (02 Feb 2018, 18:11)
Ešte využijem túto tému,.... Nevie niekto o nejakej appke na android, cez ktorú by t som si mohol sťahovať foto zo zrkadlovky (Nikon D3100) priamo do mobilu? Myslím cez OTG kábel.. Hľadal som v obchod play, ale žiadna nefungovala ako by mala.. Idem mi len o kopírovanie foto do mobilu... Ďakujem
....... No skúšal, tak na rýchlo.. Tak ale, načo sú fóra potom, keď v podstate sa dá vygoogliť všetko
//autoeditácia príspevku (02 Feb 2018, 18:11)
Ešte využijem túto tému,.... Nevie niekto o nejakej appke na android, cez ktorú by t som si mohol sťahovať foto zo zrkadlovky (Nikon D3100) priamo do mobilu? Myslím cez OTG kábel.. Hľadal som v obchod play, ale žiadna nefungovala ako by mala.. Idem mi len o kopírovanie foto do mobilu... Ďakujem
Kup si citacku pamatoviek OTG.
Chcel som niečo pohodlnejšie.. Proste, ked niečo nafotím v teréne, tak si len cez kábel prekopčiť foto do fonu....
No tak si kúp len OTG kábel, ísť by to malo. Ak chceš niečo pohodlnejšie, tak si kúp telo s wi-fi (kde vieš riešiť aj prenášanie foto medzi zariadeniami bezdrátovo, samozrejme).
Ked chces nieco pohodlnejsie, tak si si mal kupit vyssiu radu s wifi. Pripadne si kup wifi adapter WU-1 pre Nikon, stoji okolo 55 eur.
alebo si kip wifi sd kartu, to je tiez moznost, nie je to prestrelene a funguje to rovnako.. ale najpohodlnejsie a najrychlejsie bude urcite ten kabel..
Veď práve... Kabel mám, len aplikáciu, cez ktorú by to šlo, neviem nejak nájsť... Buď nepodporuje môj foťák, alebo sa počas kopírovania prenos preruší...
Aky mas mobil? Normalne otg ti funguje? teda ked tam pichnes usb, vidis subory v nejakom prieskumniku?
Lenovo k5 note.. Ano otg funguje.. Usb kľúč vidi normálne..
Prišlo aj na mňa. Plánujem začať znovu s foto a hľadám niečo (hlavne bazár, s takýmto rozpočtom si v oblasti mihi-endu nezačvachtám), čo by ma stálo tak do 600€. Mierim na max. obrazovú kvalitu za dané peniaze, nepotrebujem nič na fotenie športu, no ocenil by som, ak by tam bola aspoň jakž-takž nejaká flexibilita. Ergonómiu takmer nemusím riešiť, spomínal som aj v minulosti, že mne by stačila ergonomicky aj D3XXX od Nikonu, kde človek vie meniť celé trio (clona (tlačidlo a roller), čas uzávierky (roller), ISO (cez FN tlačidlo a roller). T.j. nie som obmedzený a dokážem ísť hociktorým smerom.
Určite potrebujem aj objektív, stačí mi aj pevné sklo ohniska do 50mm. Čo najlepšia svetelnosť. Zoomu sa nebránim.
Určite som sa chcel opýtať na tipy u:
- bez-zrkadloviek (tieto sledujem len letmo kvôli tomu, kam sa technológia samotná posúva),
- Canony (ak ide o DSLR, tak ja už roky hovorím, že stačí zobrať aj D3200+ (ale skôr D3300, kde už je odstránený OLPF) a človek dostane senzor s famóznou kvalitou výstupu ale pred pár dňami som narazil na info, že aj 80D senzor sa už začal u Canonov share-ovať, tak som chcel zistiť, či máte na to nejaké info...bolo by to zaujímavé, ak by sa do hľadáčika vrátili aj Canony).
Ak niečo máte, dajte vedieť - nie je to urgentná kúpa, skôr hľadám to správne.
Určite potrebujem aj objektív, stačí mi aj pevné sklo ohniska do 50mm. Čo najlepšia svetelnosť. Zoomu sa nebránim.
Určite som sa chcel opýtať na tipy u:
- bez-zrkadloviek (tieto sledujem len letmo kvôli tomu, kam sa technológia samotná posúva),
- Canony (ak ide o DSLR, tak ja už roky hovorím, že stačí zobrať aj D3200+ (ale skôr D3300, kde už je odstránený OLPF) a človek dostane senzor s famóznou kvalitou výstupu ale pred pár dňami som narazil na info, že aj 80D senzor sa už začal u Canonov share-ovať, tak som chcel zistiť, či máte na to nejaké info...bolo by to zaujímavé, ak by sa do hľadáčika vrátili aj Canony).
Ak niečo máte, dajte vedieť - nie je to urgentná kúpa, skôr hľadám to správne.
do 600e.. a co chces fotit.? podla mna ti bude stacit zakladna zrkadlovka od Nikonu.. osobne by som bral bazarovu signu 18-35mm 1.8 (kvoli ostrosti - setak 18-55 v ziadom pripade)..a k tomu, kludne aj starsie telo..aj so starou D5000 vies spravit velmi kvalitne fotky.. popripade ked chces este usetrit, tak si zober k telu 35mm 1.8 sklo, s tym odfotis vsetko... (je to ekvivalent 50mm k Fullframu)
Aha, prepisoval som text asi dvakrát, tak som v procese niekde vytratil vetu - "Bude sa s tým fotiť hlavne produktovka, architektúra (cca niečo takéhoto druhu https://www.facebook.com/media/set/?set ... 950aa524e6 ), možno nejaká streetovka.".
S 18-35ťkou si ma hneď potešil ale bohužiaľ tá samotná stojí na bazoši takmer alebo celý rozpočet.
S 18-35ťkou si ma hneď potešil ale bohužiaľ tá samotná stojí na bazoši takmer alebo celý rozpočet.
https://www.eglobalcentral.eu/sigma-art ... on-en.html tu ju mas novu za mensiu cenu nez na bazosi.. je to overeny obchod, nakupil som tam techniku uz za nielkolko tisic... a na tu produktovku by sa zislo skor dlhsie ohnisko, ale tam potom este potrebujes URCITE blesky, alebo nejaky iny kvalitnejsi zdroj svetla..popripade mozes este usetrit, ked si kupis objektivy od Yongnuo..cenovo su mega lacne, ale kvalita vobec nie je zla, za tu cenu urcite super.. https://www.amazon.co.uk/YONGNUO-Wide-a ... dpSrc=srch
https://foto.bazos.sk/inzerat/83634440/ ... 99-EUR.php tu mas staru dobru D5000 a mas to aj v rozpocte..
Casom mozes samozrejme telo vymenit, ale objektiv ti vydrzi..
https://foto.bazos.sk/inzerat/83634440/ ... 99-EUR.php tu mas staru dobru D5000 a mas to aj v rozpocte..
Blesky atď. nepotrebujem nič, ja to už všetko mám, akurát potrebujem už niečo na úrovni (doteraz sa fotilo len s mojim Nexus 6P).
Inak, ohľadom eglobalcentral, odkiaľ to ide? Bavíme sa o "obchode" na štýl Gearbest?
//autoeditácia príspevku (22 Mar 2018, 20:48)
Niečo som si všimol...jednu vec, ktorú som v texte nespomenul (je to veľmi subjektívna preferencia) ale aj pri väčších aparátoch potrebujem batériový grip. Avšak, teraz si začínam všímať, že mnoho z nich (hlavne pre lacnejšie foťáčiky) potrebujú prepojovací káblik pre funkčnosť spúšte. Len sa mi to zdá ale tým pádom môžem vylúčiť hocjaké telá okrem vyšších rád (XXD Canonov a 7XXX Nikonov)?
Inak, ohľadom eglobalcentral, odkiaľ to ide? Bavíme sa o "obchode" na štýl Gearbest?
//autoeditácia príspevku (22 Mar 2018, 20:48)
Niečo som si všimol...jednu vec, ktorú som v texte nespomenul (je to veľmi subjektívna preferencia) ale aj pri väčších aparátoch potrebujem batériový grip. Avšak, teraz si začínam všímať, že mnoho z nich (hlavne pre lacnejšie foťáčiky) potrebujú prepojovací káblik pre funkčnosť spúšte. Len sa mi to zdá ale tým pádom môžem vylúčiť hocjaké telá okrem vyšších rád (XXD Canonov a 7XXX Nikonov)?
neviem vobec o com pises..
battery grip ti netreba ani zdaleka, hlavne nie, ked ides fotit arcihtekturu a produkt.. ziaden kablik som este nikdy z batterygripu nevidel..kamos ma D3000cku,najnizsia rada aka existuje a nema tam ziaden kablik.. ja mam D750 a battery grip nemam..ako, casom si ho kupim, ale nie je to ziadna nutnost, a to fotim za 98percent akcie..
Na novsie Nikon D3xxx a D5xxx nie su original gripy, tam treba kablik, a podla mna ho chce kvôli tomu, ze vela bude fotit na vysku, inak by som tiez nerozumel tej poziadavke na grip 
Má to hneď niekoľko dôvodov:
- mám väčšie ruky a grip som potreboval mať pre "plnšie" uchopenie aj u D7100 (telá formátu D500/D700/D8XX/5D/... by si to nežiadali, pokiaľ by som naozaj nefotil mnoho vecí na výšku), lacné zrkadlá (malé telá) by som držal bez malíčka a ten pocit rád nemám, chcem mať plný a stabilný úchop, dokonca si myslím, že mať malé telo (D3XXX, D5XXX,...) s BG by sadlo do ruky ako riť na šerbeľ.
- komfortné fotenie na výšku,
- možnosť mať dve baterky .
A ten káblik ma šokoval, všimol som si to pri ponuke gripov pre nižšie rady
https://www.fotovideoshop.sk/shop/batte ... -136.xhtml
pochopil som to tak, že tam chýbajú kontakty na spodku tela a tak sa musí využívať jack pre diaľkové odpaľovače, tak preto som sa na to chcel opýtať.
Orig. gripy sú totálne out of question - tie si v živote neobhája svoju cenu, to by muselo prísť v celokovovom prevedení, s dvojicou bateriek, nabíjačkou a ešte rolkou obrúskov, aby človek mal do čoho plakať, že do čoho dal 200+€...alebo 400+€ pre telá ako D850...š.i.a.l.e.n.é.
- mám väčšie ruky a grip som potreboval mať pre "plnšie" uchopenie aj u D7100 (telá formátu D500/D700/D8XX/5D/... by si to nežiadali, pokiaľ by som naozaj nefotil mnoho vecí na výšku), lacné zrkadlá (malé telá) by som držal bez malíčka a ten pocit rád nemám, chcem mať plný a stabilný úchop, dokonca si myslím, že mať malé telo (D3XXX, D5XXX,...) s BG by sadlo do ruky ako riť na šerbeľ.
- komfortné fotenie na výšku,
- možnosť mať dve baterky .
A ten káblik ma šokoval, všimol som si to pri ponuke gripov pre nižšie rady
https://www.fotovideoshop.sk/shop/batte ... -136.xhtml
pochopil som to tak, že tam chýbajú kontakty na spodku tela a tak sa musí využívať jack pre diaľkové odpaľovače, tak preto som sa na to chcel opýtať.
Orig. gripy sú totálne out of question - tie si v živote neobhája svoju cenu, to by muselo prísť v celokovovom prevedení, s dvojicou bateriek, nabíjačkou a ešte rolkou obrúskov, aby človek mal do čoho plakať, že do čoho dal 200+€...alebo 400+€ pre telá ako D850...š.i.a.l.e.n.é.