Politika

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

1. Pirátska strana - Slovensko
0
Žiadne hlasovania
2. PRINCÍP
1
3%
3. Progresívne Slovensko
10
34%
4. Spoločne občania Slovenska
0
Žiadne hlasovania
5. OĽANO A PRIATELIA
0
Žiadne hlasovania
6. Komunistická strana Slovenska
0
Žiadne hlasovania
7. Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
8. Vlastenecký blok
0
Žiadne hlasovania
9. Modrí, Most-Híd
0
Žiadne hlasovania
10. Spravodlivosť
0
Žiadne hlasovania
11. Slovenské Hnutie Obrody
0
Žiadne hlasovania
12. Sloboda a Solidarita
11
38%
13. SME RODINA
0
Žiadne hlasovania
14. My Slovensko
0
Žiadne hlasovania
15. Slovenská národná strana
1
3%
16. Smer - Sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
17. HLAS - sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
18. SZÖVETSÉG - Magyarok. Nemzetiségek. Regiók. | ALIANCIA - Maďari. Národnosti. Regióny
1
3%
19. Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota
0
Žiadne hlasovania
20. SDKÚ - DS - Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
21. Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko
0
Žiadne hlasovania
22. Demokrati
4
14%
23. Kresťanskodemokratické hnutie
0
Žiadne hlasovania
24. KARMA
1
3%
25. REPUBLIKA
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 29

mikioko
Light Professional
Light Professional

Re: Politika

Príspevok od používateľa mikioko »

Pisem velmi pomaly a uz si stihol odpisat.
Pozrel som si tú novelu, aj spravil konkrétny výpočet toho, koľko asistent/asistentka ŤZP osoby zarobí za hodinu "po novom" a musím sa priznať. Klamal som. Ono to totiž vyjde ešte na menej ako tých 2.90€. :lol: Čiže aktuálne je 2,78€/hodinu, po novom má byť 2,81€. Zvýšenie o 3 centy...fúha, bude sa to ľuďom zmestiť do peňaženiek taký veľký peniaz?
Teraz su to 3 centy, ale od noveho roka to bude viac a prosim nesnaz sa tu spravit dojem, ze to je jednorazove zvysenie a povedz B ze sa prispevok valorizuje a bude sa odvijat od buducej minimalnej mzdy.
Cítim v tvojom príspevku závisť. A taký nechutný typ závistí, ako keď zdravý človek závidí slepému, že má vodiaceho psa.
mas pravdu zavidim preto som prvu cast prispevku pisal nosom len aby som mohol na teba reagovat.

Asistenti maju narocnu pracu, ale neni to cely den o utierani rite a cievkovani mechura. Asistent sa stava sucastou rodiny, chodi s uzivatelom vsade aj do kina, na prechadzky, na dovolenky ale preziva s nim aj tazke casy.
Predstav si ze najst asistenta bol vacsi problem pred 10 rokmi ako teraz a vtedy si zarobili pekne. Neni to len o peniazoch. Ludia to proste nechceju robit a vela ludi ani nevie co to obnasa praca asistenta.
Radsej pojde opatrovatelka do Rakuska za 1200€ na mesiac kde je 2 tyzdne uplne od rodiny a stara sa nonstop o cloveka, ako by mohla robit asistentku tu, zarobit trochu menej a byt s rodinou. Nebavime sa tu o ludoch co si asistenciou privyrabaju ale maju to ako pracu.
Pisal si ze ludia co potrebuju maximum asistencie maju 3 hodiny, to ti proste neverim. Mne ked schvalovali, tak my najskor schvalili 6 hodin od stola ale odvolal som sa a bol som na pohovore a uznali ze to je malo. Nehovorim ze niesu vseliake pripady, poznam paraplegika a ma schvalenych 19 hodin a poznam kvadrosa co ma 8 hodin ale od toho je odvolanie aby si vedel vyargumentovat naco potrebujes asistenciu. Su tu rozne agentúry co ti pomozu a zadarmo s odvolanim. BTW. v Ba mate skvelu a nemaju problem ti ani najst asistenta.
Asistencia je jedno z mala co tu funguje a navrhy od Kristufikovej zo Sme rodina by ju len polozili. Napr. navrh aby asistenciu mohli vykonavat rodinni prislusnici, to popiera vsetky principy asistencie, alebo navrh na zvysenie hodinovej sadzby, ked koalicia predklada navrh na zmenu vypoctu. Ved mohla dat do 12.3. pripomienky do pripomienkoveho konania, ale to by sa uz nedalo pisat tak pekne do medii a na facebook ako stale predkladaju zmeny pre ZTP ludi. Cital sisi niekedy tie predkladane zmeny? Ved to je tak laicky predkladane a spisane. Ani jedina Slovenska poslankyna na voziku Silvia za tieto navrhy nehlasuje lebo vidi, ze su to nezmysli.

reakcia na tvoj druhy prispevok:
500eur v cistom je na vychod od Ba za pracu bez potrebnej kvalifikacie dost. Ano zdoraznujem ze nemusi platit dane lebo je to usetrenych cca 110 eur v pripade mojho asistenta. Za stravu asistent vacsinou naplati stravuje sa s uzivatelom.
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa jackb »

Ake zverstva napachali dzurindovci a ako ruinizovali Ukrajinu?

A co pubertiakom vadi na pripomenuti, ze Jano a jeho snubenica zomreli, lebo nedostal ochranu od skorumpovanej policie? Ked rovnaka policia vytiahla vonku Rostasa, alebo predviedla Mazureka, Kalinak bol bakany. Teraz je ale super. To je konzistencia
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

:shock: AA a kali musia krochkať blahom.

Přežila holokaust, teď ji zabili. Francii šokovala rasově motivovaná vražda 85leté židovky :smt098

Francouzská židovka Mireille Knollová přežila holokaust, o život přesto nakonec přišla v souvislosti s antisemitismem, píše francouzský deník Le Parisien. Zemřela po útoku nožem. Její ohořelou mrtvolu našli v pátek hasiči poté, co v jejím bytě hořelo. Na plameny je upozornila další z nájemnic pařížského sociálního domu.

https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... dovky.html
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

toto som sem chcel dat, aj ked do temy multi-kulti. cital som to na idnes a riadne ma sokoval posledny odstavec. aby boli zidia v 21. storoci napadany v zapadnej zemi a menili koli tomu ubytovanie? vsak to je sialene. a zjavne za tym nie je extremna pravica, ale moslimske nalady.
https://zpravy.idnes.cz/pariz-vrazda-kn ... nicni_vekr
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

"O víkendu zadržela policie dva podezřelé, mezi nimi i jednoho muslimského souseda zavražděné."
hughito
Redeemer
Redeemer

Ono vlastne islamistickí fanatici robia to isté, čo nacisti. Tak ako to je, AA a kali? Veď vy by ste si rozumeli.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nie je to pravda, ale mohla by byt
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Současná vražda se stala zhruba rok po vraždě šestašedesátileté pařížské lékařky, ortodoxní židovky Sarah Halimiové. Tu z okna jejího bytu vyhodil loni v dubnu její muslimský soused, sedmadvacetiletý muslim Kobili Traoré. Při činu podle svědků křičel „Alláhu akbar!“ (Alláh je veliký) a po činu měl křičet:„Zabil jsem satana!“.
Radšej by som bol keby z okna leteli všetci tí, vďaka ktorým v Európe moslimovia sú.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

jackb napísal:Ake zverstva napachali dzurindovci a ako ruinizovali Ukrajinu?
Povolenie preletov cez uzemie SR počas bombardovania Juhoslavie ich stavia do roviny spolupachatelstva vojnového zločinu. Ale toto je zase mimo tému a najmenej podstatná časť z toho textu ktorú si vypychol. Radičovej rozdavanie peňazí svojej dcere ťa zrejme až tak netrápi ako to keď niekto pošpiní tvojho Dzurindu... :roll:
A co pubertiakom vadi na pripomenuti, ze Jano a jeho snubenica zomreli, lebo nedostal ochranu od skorumpovanej policie? Ked rovnaka policia vytiahla vonku Rostasa, alebo predviedla Mazureka, Kalinak bol bakany. Teraz je ale super. To je konzistencia
Vidiš zas jak klameš a zavadzaš ty konzistencia. Kde som povedal, že Kalinák je dobrý?
jackb
Redeemer
Redeemer

zabranenie vojnovemu zlocinu je vojnovy zlocin. fasisticka logika
kali520 napísal:Kiskov poradca Martin Bútora
loz.

takze prestan klamat a zavadzat. vymyslal hluposti na ludi, ktori boli za okamzity odchod Kalinaka a tym ho obhajujes. ked je Dzurinda vojnovy zlocinec, ty si Kalinakomil. vlastna medicina, kali, vlastna medicina.
kali520
Darca
Darca

hughito napísal:AA a kali musia krochkať blahom
Ono vlastne islamistickí fanatici robia to isté, čo nacisti. Tak ako to je, AA a kali? Veď vy by ste si rozumeli.
Toto je dôvod prečo máš ideologiou tak vygumovanú hlavu a zdravé uvažovanie keďže som ti už raz odpovedal aký mám nazor na vraždenie nevynných ľudí bezohladu na rasu.

Tak sa ťa spýtam takto ty fanatik, prečo by som mal krochkať blahom?
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja ti však neverím. :) Ono je to aj pochopiteľné, máme zákony atď. a ja neočakávam, že na verejnom fóre budeš písať priamo. Ale všetko to, čo tu prezentuješ, obhajuješ a o čom snívaš, nasvedčuje k tomu, že keby sa ľudia ako ty dostali k moci, s vraždením nevinných by žiadny problém nebol. História to dostatočne preukázala. Veď nie ja, ale ty tu obhajuješ nacizmus v Tretej ríši, ty tu obhajuješ Slovenský štát a Tisa, ty tu spochybňuješ holokaust, ty snívaš o rasistických náukách či eugenike. Takže?
kali520
Darca
Darca

jackb napísal:loz.
:lol:

Hlboko sa ospravdlňujem, tak bývali poradca.
vymyslal hluposti na ludi, ktori boli za okamzity odchod Kalinaka a tym ho obhajujes.
Aké hluposti? Veď to majú na vlastnej stránke https://zaslusneslovensko.sk/wp-content ... izacie.pdf
ked je Dzurinda vojnovy zlocinec, ty si Kalinakomil.
Skôr tvoja zufalosť :lol:

A čo povieš nato, keď teraz poviem, že podla mńa je Kaliňák prach obyčajný zlodej ktorý mal byť dávno v base.

//autoeditácia príspevku (28 Mar 2018, 12:10)
hughito napísal:História to dostatočne preukázala
Historia dostatočne preukazala že ju napísali víťazi, a ja nezdielam túto ich intepretaciu dobrej a zlej strany, vzhladom na skutočnosti, že ani jedna z nich nebola čistá... Je prirodzené, že na Nemecko ako poraznú mocnosť s režimom ktorý nevyhovoval jak kapitalistickým tak aj komunistickým mocnostiam sa muselo nahádzať najviac špiny, to ale nijak nedokazuje, že by som ja schvaloval nejaké vraždenie nevinných ľudí.

Na druhu stranu, táto logika by sa dala použiť aj na teba a tvoju obhajobu komunizmu ktorú tu posledne roky predvádzaš, takže načo táto provokacia?
jackb
Redeemer
Redeemer

kali520 napísal:A čo povieš nato, keď teraz poviem, že podla mńa je Kaliňák prach obyčajný zlodej ktorý mal byť dávno v base.
tak preco prskas na ludi, ktori maju rovnake views ako ty?
kali520
Darca
Darca

Lebo nesuhlasím z ich alternativou riešenia problemov...

To, že sa zhodnem s nimi alebo aj s tebou, že Kaliňak je kriminálnik, ešte neznamená, že máme rovnaké nazory na všetko a že nemôžem kritizovať opoziciu
hughito
Redeemer
Redeemer

Na druhu stranu, táto logika by sa dala použiť aj na teba a tvoju obhajobu komunizmu ktorú tu posledne roky predvádzaš, takže načo táto provokacia?
Ja som ale nikdy neobhajoval stalinizmus, ani leninizmus či rôzne bábkové pseudomarxistické štátiky niekde v Afrike či Južnej Amerike. Maximálne som sa v týchto prípadoch snažil doplniť kontext pri jednostranných informáciách.
jackb
Redeemer
Redeemer

hughito napísal:Ja som ale nikdy neobhajoval stalinizmus, ani leninizmus či rôzne bábkové pseudomarxistické štátiky niekde v Afrike či Južnej Amerike.
niee? a nemal si ich ako lhavny arugment toho, ako USA brali ludom svetle zajtrajsky?
kali520 napísal:To, že sa zhodnem s nimi alebo aj s tebou, že Kaliňak je kriminálnik, ešte neznamená, že máme rovnaké nazory na všetko a že nemôžem kritizovať opoziciu
takze stare arabske o nepriatelovi nepriatela neplati.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

z kaluze do blata, ale hlavne, ze tam nie su neonacisti.

https://www.cas.sk/clanok/674985/bansko ... o-premier/
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Dalsi klasik.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

"Skutočný plat súčasného riaditeľa BBSK je presne rovnaký, aký poberal bývalý riaditeľ p. Uhrík. Je tu však predsa len jeden podstatný rozdiel: súčasný riaditeľ úradu ho totiž skutočne denne riadi a pracuje v ňom. Na rozdiel od bývalého riaditeľa nesedí v Národnej rade ani si nerobí kampaň v inej župe"

Nieje to pravda, ale mohla by byť.
Napísať odpoveď