Praca / Nezamestnanost / Prepustanie ...

Diskusie na politické témy...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Praca / Nezamestnanost / Prepustanie ...

Príspevok od používateľa beardie »

obhajovanim myslis to, ze zeny chodia na materske a venuju sa detom, takze maju menej praxe? to nie je obhajovanie, to je realita
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Norsko je vdaka obrovskym nerastnym zasobam mimoriadne bohaty stat, takze si moze taketo socikovske vystrelky dovolit.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

nechutna svoloc legalizovala dlzku materskej dovolenky. tri roky dnes urobia osobu nepouzitelnou na trhu prace. teda ak sa nejdna o dojicku alebo lesnu zienku vysadzajucu stromceky.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

gogo956 napísal:Norsko je vdaka obrovskym nerastnym zasobam mimoriadne bohaty stat, takze si moze taketo socikovske vystrelky dovolit.
Takže rovnaká odmena za rovnakú prácu je "socíkovský" výstrelok. Fajn.
jackb
Redeemer
Redeemer

ty si odstrihnuty od reality ako cela cervena svoloc
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

hughito napísal:Takže rovnaká odmena za rovnakú prácu je "socíkovský" výstrelok. Fajn.
Pri rovnakom vyprodukovanom vysledku si zabudol podotknut. Za to ale mozu zli kapitalisti ze?
hughito
Redeemer
Redeemer

Patriarchálna kapitalistická spoločnosť - aby som bol presný.
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Zdar, chcem sa spýtať - pár mesiacov dozadu som sa zamestnal. Zamestnávateľ má poslal na kurzy BOZP a lekársku prehliadku ešte pred prijatím do zamestnania, teda pred podpisom zmluvy. Teda využil môj voľný čas na to, aby si odbil svoju povinnosť, ktorú mu prikazuje zákon. Môže ma takto poslať ešte pre prijatím na BOZP a lek. prehliadku? Ďakujem.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Myslím si, že nie. Školenie o BOZP by sa oficiálne malo robiť ako prvá vec po nástupe do zamestnania ešte predtým, ako začneš vykonávať prácu. Robiť to však ešte pred nástupom mi nepríde v poriadku, keďže je to čas, ktorý by mal byť štandardne preplatený v rámci pracovnej doby.
hughito
Redeemer
Redeemer

Je to tak, ako píše Pilifo. BOZP sa robí pri nástupe do práce, až potom prípadne ako prvá vec, ešte pred začatím vykonávania samotnej práce. BOZP sa vykonáva počas pracovného času a za daný čas ti ide mzda. Platí to aj pre lekársku prehliadku. Nešpecifikoval si, čo robíš, a teda do ktorej kategórie prác patríš, ale náklady spojené s prehliadkou hradí zamestnávateľ.
jimmy_xp
King
King

Ďakujem za odpovede. Náklady to je jasné, tie boli uhradené, skôr mi ide o to, či ma mohol poslať na tieto školenia a prehliadky v čase môjho osobného voľna (bol som nezamestnaný). Nejde o žiadnu špeciálnu prácu, klasická kancelárska robota + občas niečo mimo kanclu.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

kompenzaciu si si mal pytat pri nastupe, nie po par mesiacoch
hughito
Redeemer
Redeemer

jimmy_xp: Podľa mňa nemohol, ale otázne je, čo teraz s tým, keďže sa to asi všetko udialo pred mesiacmi.
jimmy_xp
King
King

beardie napísal:kompenzaciu si si mal pytat pri nastupe, nie po par mesiacoch
Nechcem kompenzáciu. Nepotrebujem to zatiaľ nijako riešiť, je to len rýdzo pre moju vlastnú potrebu.
hughito
Redeemer
Redeemer

Akurát počúvam v parlamente rečniť Kiššovú zo SaS. Staré známe obohrané neoliberálne pesničky. To mi pripomenulo článok Jána Košča, ktorý vyvracia manipulatívne argumenty podnikateľov.

NIŽŠÍMI MZDAMI K VYŠŠÍM ZISKOM

Naše mzdové náklady patria v EÚ k najnižším, či už nominálne, ale aj po prepočte cez paritu kúpnej sily.

So železnou pravidelnosťou sa opakuje plač slovenských zamestnávateľských organizácií nad výškou daňovo-odvodového zaťaženia a výškou firemných (korporátnych) daní. Tentoraz si, v súvislosti so zavedením nových a zvýšením doterajších príplatkov za prácu, svoje polienko do ohňa prihodili predstavitelia poradenskej spoločnosti Grant Thornton, podľa ktorých tento stav ohrozuje našu konkurencieschopnosť.

http://poleblog.sk/nizsimi-mzdami-k-vyssim-ziskom/
jackb
Redeemer
Redeemer

a poculi ste v komune o odvodoch, ktore uhradza zamestnavatel a celkovo o cene prace? ze na to, aby niekto mohol lepit sacky, tak musi byt prenajata budova, kupene stoly a material, platit energie, upratovacku do kuchynky a na socialne zariadenia,...?

si to predstavujete ako Hurvinek vojnu
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

tomuto cloveku by som po tych jeho sme blogoch plnych demagogie a faktickych chyb nevenoval uz ani sekundu zivota, tak dufam, ze pred postnutim sem si to trocha overil, lebo tie jeho vygrci v minulosti boli strasne trapnucke.
hughito
Redeemer
Redeemer

A niečo k veci? To, čo produkuje Grant Thornton je výgrc alebo nie je výgrc? Si kapitalista?

__

Francúzi vedia.

https://www.facebook.com/telesurenglish ... X3IzFYGtr8

//autoeditácia príspevku (25 Mar 2018, 15:57)
Ale áno, zakážme odbory a najlepšie aj štrajky, bude lepšie. :D

VÍŤAZSTVO UPRATOVAČIEK V BRITSKOM BULVÁRNOM DENNÍKU

Upratovačky a upratovači, ktorí pracujú pre redakciu britského denníka The Daily Mail, si vo štvrtok (22. 3.) vybojovali slušné zvýšenie mzdy: z minimálnej mzdy 7,5 libry na hodinu na 10,20 libry na hodinu (táto úroveň zodpovedá tzv. Living Wage). To môže znamenať až o 500 libier mesačne viac.

Ide o významnejšiu udalosť, než sa na prvý pohľad môže zdať. The Daily Mail má spomedzi všetkých médií najväčší politický vplyv na vládu konzervatívcov. Nie je tajomstvom, že jeho spupný šéfredaktor Paul Dacre, ktorý minulý rok zarobil 2,37 milióna libier, má dvere u premiérky na Downing Street 10 otvorené. Denník je tiež tvrdo protiimigrantský. Tým pikantnejší je fakt, že všetci upratovači, ktorí si vymohli zvýšenie miezd, sú prisťahovalci, najmä z Latinskej Ameriky a Afriky. Združujú ich odbory „Spojené hlasy sveta“ (United Voices of the World), ktoré vznikli v roku 2014.

Spojené hlasy sveta fungujú len v Londýne a majú iba pár stoviek členov, no vďaka vysokej úspešnosti sa pomaly stávajú legendou. Takmer každý konflikt, do ktorého sa pustia, vyhrajú. Niektorí zamestnávatelia radšej kapitulujú ešte pred začiatkom štrajku, než by mali riskovať ostrý a hlučný konflikt s odhodlanými a dobre prepojenými zamestnancami. Postupoval tak aj The Daily Mail, hoci ešte pred pár týždňami sa arogantne vyhrážal, že každého štrajkujúceho prepustí. Upratovačka Juliana na to okamžite zareagovala petíciou, ktorú podpísalo vyše 102-tisíc ľudí. Denník si zrejme uvedomil svoju nepopularitu mimo radov voličov konzervatívcov či nacionalistickej pravice. Radšej prezieravo ustúpil, než by mal čeliť bojovným odborom s obrovskou podporou sarkasticky naladenej verejnosti.

Spojené hlasy sveta na februárovom všeobecnom zhromaždení hlasovaním zrušili všetky oficiálne funkcie v organizácii okrem pokladníka. Zdôraznili, že odbory musia zostať pod vedením radového členstva. Spolu s odbormi IWGB a CAIWU píšu najnovšiu kapitolu dejín bojov migrantských pracujúcich, ktorej sa budeme ešte podrobnejšie venovať.

https://www.facebook.com/uvwunion/

Zdroj FB Karmína.
Prílohy
29572596_2084690351807304_1599029901414780988_n.jpg
jackb
Redeemer
Redeemer

toto je urazka. osoba, ktora nemusi mat ziadne vzdelanie a ani nemusi vediet povedat slovo po anglicky nema mat pravo na living wage. prave pre toto musia byt odbory zakazane zakonom, lebo diskriminuju ludi pracujich na sebe.
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

Som myslel, ze si humanista.
Napísať odpoveď