Skylink - diskusia
Re: Skylink - diskusia
Neviem akú aplikáciu myslíš, ale Skylink aplikaciu na Androide používame denne, so streamovanim cez chromecast do TV a vôbec žiadny problém. Tak asi len tak.
Skylink nedávno pridal kanál Prima Krimi, no na mojom Opensat 4000 HDPVR je kódovaný. Čítal som že už nepodporuje staršie kódovanie Irdeto (CAID: 0D96) ale len 0624 (Irdeto),0500 (Viaccess) a Seca (0100). No nevyznám sa v tom.
Stačí len niečo nastaviť alebo treba vymeniť stb?
Stačí len niečo nastaviť alebo treba vymeniť stb?
Zalezi ci pouzivas univerzalnu citacku v prijimaci, alebo mas nejaky CI modul. Na niektorych prijimacoch vies prepnut kartu do irdeto rezimu a potom ti to pojde. Taktiez ak mas modul, ten by mohol podporovat volbu bud CW alebo Irdeto. Cize ak to tvoj prijimac nepodporuje, lacnejsia volba je asi kupa Irdeto modulu a kartu pouzit v nom.
Ja by som do toho teraz prilis neinvestoval, pokial nemas cesku kartu, alebo ju neplanujes riesit v buducnosti, kedze vsetky Prima kanaly okrem toho pre Slovensko (Prima plus) coskoro zrejme zrusia, spominalo sa leto, neskor koniec roka...
Problem je nielen v kanaloch Prima - aj pri niektorych dalsich, ktore pridali do balickov, pripojilj uz len CAID 0624 a takyto trend bude asi len pokracovat.
Pozeral som tie moduly, stoja okolo 30€. Neoplatí sa časom kúpiť nový prijímač, ktorý podporuje najnovšie kódovania? Kartu teraz používam v slote priamo v stb a ten podporuje Irdeto, keď kúpim ten Irdeto modul, čo sa zmení?
Otazkou je ci dokazes niekde v prijimaci v nastaveni citacky povolit rezim irdeto. Ak ano, mozes to skusit, kartu by malo potom prepnut do modu Irdeto (a nie cryptoworks) a tym padom by mala karta fungovat s CAID 0624. Momentalne ti funguje v rezime Cryptoworks (0D96). Ak tvoj prijimac taku moznost nema, mozes to vyriesit kupou modulu, alebo nejakeho prijimaca ktory ma bud univerzalnu citacku a podporuje jej prepnutie do Irdeto modu, alebo skylink ready prijimac ktory ma irdeto citacku.
Najidealnejsie, pokial nepouzivas nejake nejaky share na viac prijimacov, je kupit CI modul a pouzivat kartu v nom. Ten modul mozes pouzit v akomkolvek prijimaci s CI slotom, pripadne v TV s CI slotom a DVB-S2 tunerom. Samozrejme, mozes si kupit aj novy prijimac, ale prave z vyssie spomenutych dovodov by som asi volil nieco s CI slotom. Tie Skylink "ready" prijimace sice funguju so skylinkom, ale na trhu su aj ine prijimace s lepsou funkcionalitou ako tie ktore odporuca skylink.
Najidealnejsie, pokial nepouzivas nejake nejaky share na viac prijimacov, je kupit CI modul a pouzivat kartu v nom. Ten modul mozes pouzit v akomkolvek prijimaci s CI slotom, pripadne v TV s CI slotom a DVB-S2 tunerom. Samozrejme, mozes si kupit aj novy prijimac, ale prave z vyssie spomenutych dovodov by som asi volil nieco s CI slotom. Tie Skylink "ready" prijimace sice funguju so skylinkom, ale na trhu su aj ine prijimace s lepsou funkcionalitou ako tie ktore odporuca skylink.