Cez hladanie mi to naslo par tem, avsak vsetko stare a ludia nemaju radi zmrtvyvstanie starych tem. Takze otvaram novu temu, prosim o prepacenie a zaroven pomoc. Dakujem.
Po bezproblemovom pouzivani pc sa mi vyskytla chyba. Pri zatazi počítač zamrzne nefunguju ziadne skratky nereaguju, iba hardwarovy reset cez tlacidlo.
Teploty su ok, prach povysavany, ovladace aktualizovane, na grafike je tlacidlo na prepinanie biosu legacy/uefi - problem sa vyskytuje na oboch, bios zakladnej dosky tiez resetnuty, operacny preinstalovany.
Diagnostika na ram a disky neregistruje chybu.
Problem som zredukoval na graficku kartu, pretoze na inej je vsetko ok. Kedze je po zaruke, snazim sa vyskusat vsetky dalsie moznosti okrem reklamacie, na ktoru uz nemam narok.
Skusal som viac moznosti na riesenie, ktore som nasiel na internete, avsak stale marne. V device manager vypnut a odinstalovat AMD High Definition Audio Device.
V registroch editovat
- You can disable them by editing two registry keys.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\HDAudBus\Start=4
This value disables the High Definition Audio Controller in the device manager > system devices, it needs to be disabled.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\HdAudAddService\Start=4
This value disables the High Definition Audio Device/ATI HDMI Audio Device. You don't have to uninstall the devices first and this will also free up an IRQ. After a reboot the devices will show a yellow exclamation point but you can ignore that.
Zostava je:
- MB:
ASUS H97M-E
CPU:
Intel Xeon E3-1231 v3
RAM:
Kingston HyperX 2x 8GB
GPU:
AMD R9 390 8GB
SSD:
Kingston HyperX Fury 240GB
HDD: