Odstranenie znamienok - Bratislava
-
Blackout147
Medium Expert
Odstranenie znamienok - Bratislava
Caute,
mam niekolko znamienok, ktore by som si chcel dat odstranit. No neviem ci je najprv potrebne ist ku koznemu alebo rovno k chirurgovi/do nejakej sukromnej kliniky.
Ake mate skusenosti? Co odporucate?
mam niekolko znamienok, ktore by som si chcel dat odstranit. No neviem ci je najprv potrebne ist ku koznemu alebo rovno k chirurgovi/do nejakej sukromnej kliniky.
Ake mate skusenosti? Co odporucate?
Re: Odstranenie znamienok - Bratislava
Ku koznemu.
-
Blackout147
Medium Expert
A ktoreho kozneho odporucate? Existuje nejaky, u ktoreho sa da dohodnut termin a clovek tam potom necaka 4 hodiny?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Skor by som povedal, ze to vyberaju na plastickej chirurgii. A pochybujem, ze na pockanie. Tam normalne objednavaju na konkretny datum a cas, vyberaju tusim 2 znamienka za mesiac, kedze im to len takto preplati poistovna. Alebo potom sukromna klinika, pocitaj tak 30 eur znamienko a pripadne 20 eur histologia. Laser som platil tiez 30 eur.
Ja som na jednej nemenovaj sukromnej zaplatil za vsetky vyzetrenia + zakrok na jedno znamienko skoro 150€. Ale aspon som necakal..druhykrat uz asi pojdem do lacnejsieho podniku, hlavne ked podobne velkych znamienok mam cca 15.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Znamienka ti odstrania aj na chirurgii za 20-30€.
Mne odporucali Cosmed no este som sa k tomu nedostal.
Mne odporucali Cosmed no este som sa k tomu nedostal.
ten Cosmed ak dobre vidim odstranuje iba laserom ci dusikom, ale pri znaminekach sa to neodporuca, pretoze nemas co poslat na histologiu.
Myslím si, že odstránenie znamienok je typ chirurgického zákroku, ktorý by mali zvládnuť aj normálni štátni lekári v tomto našom prehnitom zdravotníctve. Choď ku kožnej na vyšetrenie, ona určí, ktoré znamienka máš rizikové a vypíše ti papier, s ktorým následne pôjdeš za chirurgom (podľa vlastného výberu, v BA je ich dosť). A tam ti dajú termín zákroku. Počkáš si síce aspoň mesiac, ale to je teraz aj tak jedno, lebo ide leto a takéto zákroky sa skôr odporúčajú na jeseň/zimu. V súkromnej klinike by ťa zobrali ešte ten istý týždeň, ale to je podľa mňa zbytočné platiť strašné peniaze za obyčajné vybratie znamienok. Sú portály, kde sú spätné väzby a hodnotenia lekárov, čiže ak máš napríklad znamienko na tvári, tak si môžeš vybrať nejakého šikovného chirurga, aby si nemal jazvu ako po mäsiarovi...
Obnovím túto tému. Má niekto odporúčanie na kožného lekára v BA alebo okolí, ktorí pracuje cez poisťovňu a zároveň berie pacientov aj z iných obvodov?
Potrebujem síce riešiť urgentnú záležitosť (nestabilné znamienko), ale to si poriešim na súkromnej klinike, ktorú mám blízko a má aj celkom normálne ceny.
No z dlhodobého hľadiska budem potrebovať nejakého normálneho lekára. Mám tú smolu, že patrím do obvodu, kde je len 1 dermatológ, v dôchodkovom veku, recenzie osobné aj internetové sú katastrofa a ešte aj tam chodia ľudia kempovať o 2 v noci, aby dostali ráno časenku, lebo lekárka berie len 15 ľudí denne.
Potrebujem síce riešiť urgentnú záležitosť (nestabilné znamienko), ale to si poriešim na súkromnej klinike, ktorú mám blízko a má aj celkom normálne ceny.
No z dlhodobého hľadiska budem potrebovať nejakého normálneho lekára. Mám tú smolu, že patrím do obvodu, kde je len 1 dermatológ, v dôchodkovom veku, recenzie osobné aj internetové sú katastrofa a ešte aj tam chodia ľudia kempovať o 2 v noci, aby dostali ráno časenku, lebo lekárka berie len 15 ľudí denne.
no v Ba je to celkom problem pokial to chces riesit iba cez poistovnu. Co viem tak ludia vacsinou idu na sukromnu kliniku, ja som bol na https://www.e-vuc.sk/buxus/generate_pag ... e_id=67041 ale to uz bolo dost davno, tak neviem ci su stale tak dobrý. Bol som spokojny ale uz vtedy to nebola uplne lacna zalezitost.