Drobné opravy svojho auta / motorky

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
melonSVK
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Drobné opravy svojho auta / motorky

Príspevok od používateľa melonSVK »

Alebo si mal jednoducho zas*any vyfuk a ked si tomu nalozil, tak sa sadze uvolnili...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Môže to byť aj váha vzduchu, ak ti nesprávne dávkuje množstvo vzduchu a vstrekuje sa ti veľké množstvo paliva. To by si si ale asi všimol aj zvýšenou spotrebou.

Najlepšie je ísť na poriadnu diagnostiku a podľa ukázaných chýb potom riešiť ďalší postup.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Najcastejsie priciny su praskunte turbohadice, problemy s ovladanim turba, EGR alebo snimace tlaku ci vahy vzduchu, i ked common raily by mali v pohode fungovat aj bez vahy vzduchu ale to zalezi viac menej od programu RJ.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Zájdem s tým ešte za mechanikom a uvidíme či na dačo príde. Aj keď je pravda, že asi pred tromi mesiacmi som len z kontroly prešiel auto diagnostikou. A aj po vymazani tam stále mám túto chybu P0031-HO2S Heater control circuit low (Bank 1 Sesnor 1). No osobné neviem či to s tým súvisí. Keďže všetko čo som k tomu našiel je v angličtine, a to s kombináciou odborných fráz, nejak úplne nechápem [emoji16]

Ale čo momentálne riešim, je takáto vec. Menil som olej, olejový filter, palivový, vzduchový a kabinovy. Palivový bol trochu problém, keďže som musel odpojiť baterku, vzduchový filter s riadiacou jednotkou. A bol tam ešte nejaký senzor na vodu vo filtri(?). Vzduchový filter bol v katastrofálnom stave, a ako rozmýšľam asi som ho ani minulý rok nemenil, takže je možné že tam bol aj viac ako 2 roky. Všetko som vymenil, naštartoval a šiel preč. No po asi troch km som si všimol že auto absolútne neťahá (akoby tam vôbec nebolo turbo) a nepusti ma nad 2900 otáčok a to mám pedál na podlahe. Hneď som volal známemu, či náhodou nevie čo s tým. Poradil mi len, že mám skúsiť vypnúť motor a opäť naštartovať, že mi tak cez telefón nič viac nevie povedať. A pomohlo to. To bolo včera. No dnes ráno zase ten istý problém, auto neťahá a nejde do otáčok. Prišiel som do mesta, skúsil diagnostiku a hodilo mi tieto chyby. Vymazal som ich, šiel sa najesť, a keď som sadol do auta, auta zase zázračné ide. Čo som ich nejak tak laicky preštudoval, tak vlastne ta 2. 3. a 4. chyba má niečo spoločné s množstvom vzduchu v potrubí. Môže to mať súvislosť s tým, že je tam po založení nového filtra väčší prietok vzduchu ako pri starom filtri a auto je z toho trochu mimo? A stačí len aby si na nový filter "zvyklo"? Ale to je len také moje laické dedukovanie
Screenshot_20180523-115056.jpg
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Podla popisu ti udava problem so vzduchom, cize to kludne moze byt vahou vzduchu. Treba ju skusit precistit sprejom, ktory na to je urceny. Ale zda sa, ze ti tam pise aj nizky tlak vzduchu na turbe, takze to uz moze byt problem inde, no zaroven moze nadvazovat na vahu vzduchu. Treba sa tiez pozriet, ze ci je vsetko dobre zalozene a spojene ohladom vzduchoveho filtra a sania.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Páni, chcem vás poprosiť o pomoc. Mám Peugeot 306 sedan 1.4SL 1998. Z merky oleja mi zostala len tá tyčka a tá knobka na konci sa úplne rozpadla. Problém je, že neviem, ako hlboko sa má strkať tá merka. Úprimne, nie som si ani celkom istý, či to je originál. Ak máte buď vy, alebo niekto z vašich známych Peugeot rovnakej motorizácie, nepremerali by ste mi vzdialenosť hornej a dolnej rysky od spodku knobky? Prípadne možno ešte aj celkovú dĺžku, pre istotu.

Veľká vďaka.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nerozmyslal si ist na vrakovisko a popytat sa na tu merku???
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Pýtal som sa. Nemajú. A vyzeralo to, že ani nevedia na istotu, aká tam má byť.

//autoeditácia príspevku (06 Júl 2018, 9:43)
//nikto nič?
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Veď to musia mať všade v náhradných dieloch.
Napr.: https://mlparts.cz/autodily/peugeot/306 ... erka-oleje

PSA merka oleja praskne časom asi každému. :D
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ale tie vzdialenosti proste nesedia. A hentá špirálovitá by mi tam asi nešla, to hrdlo má mierny ohyb v spodnej časti. Neviem či by sa tak ohla.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Podľa katalógov by tam práveže mala ísť táto. Kamoš mal tiež v pár Pažoutoch túto špirálovitú. Ona je dostatočne flexibilná aby vošla do vodítka.
Hoď mi VIN číslo do SS a pozreme, ktorá tam má ísť.

//autoeditácia príspevku (23 Júl 2018, 14:45)
Tak podľa VIN a roku výroby by to mal byť motor KFX a k nemu prislúcha merka s číslom 1174.49 (bodka sa niekedy nahradzuje medzerou, alebo sa vypustí)
Zdá sa byť ale trochu nedostupná. Je to tá istá merka čo ide do 1.1i (TU1M HDZ) a kamoš mal problém ju zohnať.

Majú ju tu napr.:
http://www.auto-francie.cz/p/merka-olej ... -49-fparts
https://www.autokelly.sk/Product/PSA-117449/1001824565 (vtipná cena, vskutku)
alebo ebay.

Dá sa ešte vytiahnúť z P. 106, C. Saxo, C. Berlingo, P. Partner s motorom 1.1i HDZ alebo 1.4i KFX, spoznať sa dá podľa šróbovacieho olejového filtru pri spodku motoru.
Najskorej bude ale už aj tak zlomená. :D

//pridaný obrázok je asi ten, čo sa hľadá, ale ja by som na to úplne nespoliehal. :D Nanešťastie nemám teraz prístup k žiadnej KFX/HDZ merke aby som to sám zmeral.
Prílohy
117449.jpg
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Potrebujem vymenit elektricku cast spinacej skrinky - https://www.autodielyshop.sk/autodielys ... ej-skrinky

Dal som vsetko dole.. Ak vsak netusim ako je tam cela ta spinaca skrinka ulozena? Ta cast, ktora sa meni je uplne vzadu. Na celej tej kovovej skrinke nie je proste ani jeden sroub co by to drzal. Nevie niekto poradit co s tym?
Prílohy
38173188_10212774248932729_3316231338293460992_n.jpg
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Skusal si stiahnut to cele? myslim stred spolu zo spinackou? Vidno tam aretacne ozubenie(tam,kde konci zavit pre maticu),tak by to malo ist dole.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Uz som to nasiel na youtube.. Bud treba specialny stahovak na ten tisic hran alebo vytiahnut celu volantovu tyc :D. Idem na ten druhy sposob, drzi to pri pedaloch len jeden sroub.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Využijem túto tému.

Potrebujem vymeniť tieto dve zadné krytky/lišty na Peugeote 508 SW.

//obrazky vkladaj do priloh

Napísal som priamo do Peugeotu, cena ma mierne zarazila. Obe krytky od nich by ma vyšli na takmer 200€.

Nie som autíčkar, nemám vôbec prehľad. Prosím vás, dajú sa zohnať aj cez nejaké autodiely alebo "neoriginál"? Neviem ani ako ich poriadne hľadať, keďže neviem ako "to" nazvať: krytka, lišta? Bočná, zadná, pri okne?

Vďaka za tipy.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

bocna lista dveri..skor popozeraj inzeraty kde rozpredavaju dane auto..myslim, ze po nich nebude velky dopyt

samotna vymena je uz druha vec..niekedy byvaju tie listy len nasunute a zacvaknute, niekedy prinitovane - to si este zisti
hughito
Redeemer
Redeemer

http://www.autobiznis.sk/product/ochran ... 010-20823/

Pod daným termínom mi vyhľadáva len toto. :/
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

najdi par inzeratov na 508cku na diely a rovno sa opytaj ci tu listu maju....som si na 99% isty, ze ju takto zozenies
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Alebo na vrakaci
hughito
Redeemer
Redeemer

guess.whoo napísal:najdi par inzeratov na 508cku na diely a rovno sa opytaj ci tu listu maju....som si na 99% isty, ze ju takto zozenies
Tých 508 na diely moc nie, ale poskúšal som. Zatiaľ bez úspechu. Ale našiel som perfektnú českú stránku, kde majú hádam všetko. Takže to zoberiem odtiaľ.

Díky za pomoc.
Napísať odpoveď