Booking.com

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Booking.com

Príspevok od používateľa CheZteR »

mne sa stalo, so slovenskym hotelom, vysiel mi v ustrety a zrusil mi rezervaciu
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Pokial budu mat druhy mesiac volno, tak by nemali may problem s prebookovanim.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Tak napokon mi to zrušili zdarma :naturehot: Ja som skoro preto ani nespal, ale našťastie to dobre dopadlo :D

//autoeditácia príspevku (14 Jún 2018, 21:51)
Tak sa mi podarila ďalšia smolná udalosť s bookingom... Teraz som nič nedobabral, avšak mal som rezervované a zaplatené ubytovanie a o mesiac neskôr mi prišiel z bookingu mail, že ma hotel v danom termíne nemôže ubytovať a že mi rezerváciu bezplatne zrušili. O tú bezplatnosť ale ide, keďže moje za ubytovanie som platil vopred... Tak som si rezervoval nové ubytovanie na daný termín, vo viere, že peniaze dostanem nazad a napísal tam aký je postup. O tri dni sa mi booking ozval, že mi ponúkajú náhradné ubytovanie a mám doplatiť zvyšok sumy. To náhradné mi vôbec nevyhovovalo, tak som napísal, že už som si ho zohnal sám a chcel by som refund za to pôvodné. Tak ma vyzvali, aby som im poslal detail o obrate platby, ktorá išla danému hotelu a nejaké ďalšie info. Všetko som im to poslal, momentálne prešlo odvtedy 5 dní a žiadna odpoveď neprišla, môj email kde som sa informoval ako tento prípad pokračuje ignorovali. Skúšal som volať / písať aj priamo do hotela, ale nikto nedvíha / neodpisuje :/ Čo by ste poradili, ako postupovať?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

zavolaj priamo na booking, s hotelom nic neries
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Cakat. Booking si nedovoli to nechat tak. Mne platbu z hotela vracali asi 2-3 tyzdne (mal som zaplatenu daku zalohu, bolo tam bezplatne storno, spravil som storno, ale hotel vraj to storno neobdrzal).
Muffi
Addict
Addict

No dnes ma booking ohľadom toho požiadal, nech požiadam banku o stornovanie platby a nech im zašlem oficiálne vyjadrenie z ich strany.

Volal som do banky a platba už bola ukončená, nevedia to stornovať, ale vraj oficiálne vyjadrenia neposkytujú :D som tam 20 minút vysvetľoval pracovníčke, že ako je možné, že mi nemôžu poslať vyjadrenie k tomu, že nemôžu stornovať platbu, tak točila o nejakých potvrdeniach za poplatky atď., neviem fakt čo za teľatá to zamestnávajú :D

Takže zasa neviem čo s tým, momentálne som na služobke v zahraničí, ale v stredu budem doma tak idem rovno do banky, proste wtf...

Ešte mi tam ponúkala nejakú reklamáciu, ale nepochopil som poriadne ako to myslela, asi že reklamujú daný obrat u zahraničnej banky kam tie peniaze šli.

Tak už prestávam mať nádej, že tie peniaze uvidím, myslíte, že stále len čakať?
beardie
Redeemer
Redeemer

platil si to kartou? ak ano, tak sa da ta platba vystornovat cez banku a platobnu asociaciu, to ti v tej banke, predpokladam, ponukala

pouzil si kreditku alebo debetku?
Muffi
Addict
Addict

Hej kartou, debetkou. Pani v banke mi neponúkla nič, iba tú reklamáciu, tvrdila, že nie je možné vystornovať platbu. To by som akože aj pochopil, ale booking ma vyzval, aby som mu zaslal oficiálne stanovisko banky a ona mi povedala, že také stanovisko nedávajú... To som nepochopil, či mi nemôžu emailom napísať, že nie je možné stornovať platbu, alebo ako to myslela :D no asi bude najlepšie keď zájdem priamo na pobočku keď budem doma a vypýtam si nejaké stanovisko.
beardie
Redeemer
Redeemer

vybav si kreditku, vtedy minas peniaze banky a tej bude zalezat na tom, aby sa jej vratili co najskor
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

daj tu reklamacku, urcite maju na to na svojej stranke banka formular
Muffi
Addict
Addict

Tak ďalší update situácie: Booking ma vyzval, že chce to potvrdenie od banky o tom, že to nevedia stornovať. V SLSP pracujú asi imbecili alebo fakt neviem, aj osobne som bol a povedali, že také potvrdenia nedávajú a odmietli mi proste dať také vyjadrenie... Lenže booking točí svoje ďalej a banka zas svoje. Tak som aspoň dal banke komunikáciu s bookingom o tom, že bezplatne zrušili rezerváciu aby to doložili k reklamácii v tej zahraničnej banke, lenže nechcem teraz čakať pol roka len tak ako sa rozhodne nejaká zahraničná banka ktorá to aj tak bude žiadať len od toho hotela.

A spravil som si menší prieskum na nete a tieto dni (predtým to tam nebolo) sa objavujú recenzie ľudí, čo píšu o presne rovnakých prípadoch, hotel im porušil júlové rezervácie a nevrátil peniaze. Aj som kontaktoval dvoch z nich a píšu, že booking zvolil presne rovnaký postup a chce od nich potvrdenia banky.

Takže hotel proste odrbal ľudí, zobral peniaze, booking ho už stiahol z ponuky a ja som bez peňazí ktoré si vzali, taktiež x ďalších ľudí je na tom takto.

Čo robiť? Ono ja to vidím jednoznačne ako chybu bookingu, že majú takýto podnik v ponuke (ten hotel mal na ich stránke recenzie 9,5/10) a teda že by mali proste uhradiť ľuďom to, o čo ich hotel oklamal a potom nech sa s ním súdia po svojom.
Myslíte, že má význam tlačiť na booking a vyhrážať sa recenziami a medializáciou a neviem čím? :D Nenapadá mi už nič.

// Warning: this hotel is a scam and does not exist!! Do not book!!! takéto reakcie sa objavujú na facebookovej stránke :(
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ja som sa uz so slsp co sa tyka bookingu vela krat popalil, ono to nebol problem ani tak slsp ako skor tej ich sprostej visa electron karty, kazda druha rezervacia mi prepadla 2 dni pred prichodom, velmi neprijemne
Muffi
Addict
Addict

Lenže komunikácia s nimi prebiehala asi takto:
Ja: "Viete mi dať písomnú informáciu, že nemôžete stornovať túto platbu?"
Teta v banke: "Platbu stornovať nemôžeme ale takéto potvrdenia neposkytujeme."
Ja: "Ale veď ste mi to práve potvrdili ústne, ja to potrebujem písomne, to je všetko."
Teta: "Neviem o tom, že by sme vystavovali také potvrdenia písomne. Okrem toho za potvrdenia si účtujeme poplatky."
Ja: "Nepotrebujem to nejako kruto oficiálne opečiatkované a notárom overené, predstavte si, že som vám túto otázku položil emailom."
Tetka volá kolegom a zistí, že také potvrdenia nedávajú :lol: :lol: :lol:
heker
Redeemer
Redeemer

Zaujimavy pripad. Myslim si, ze naklady na toto by mal znasat Booking a on by ta mal odskodit. Zrejme dobre vedia co pytaju. Mozno by nebolo zle skusit reklamaciu platby v banke, asi to bude za poplatok a dostanes aj papier od reklamacie. A popripade si doma napisat a vytlacit, ze storno platby nejde spravit :D Skus si precitat este podmienky a bod 9 - odvolanie - https://www.booking.com/content/terms.sk.html#tcs_s9
Muffi
Addict
Addict

Hej, napísal som im a informoval, že banka mi proste potvrdenie neposkytne, ale nie je to zodpovednosťou banky riešiť túto vec. Proste žiadam refundáciu, keďže služba mi poskytnutá nebola. Odvolával som sa zatiaľ len na dobré meno ich spoločnosti a upozornil som, že to budem riešiť aj oficiálnou cestou, ak mi nevyhovejú. Tak chvíľu počkám a uvidím.

Myslíte, že má význam im to isté poslať aj po anglicky? Oni so mnou komunikujú v slovenčine, tak neviem, či by to malo zmysel.
heker
Redeemer
Redeemer

Maju v Londyne pobocku v ktorej su cesi a slovaci pre nas trh. Cise to riesis priamo so slovenskym zamestnancom Bookingu.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

jj to je pravda, netreba sa zlaknut anglickeho telefonneho cisla, telefonujes s cechom alebo slovakom
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Zaujímavá skúsenosť ale tentokrát zo strany poskytovateľa. Podmienky zrušenia mam nastavene tak ze ak hosť zruší rezerváciu max 5 dní pred checkin, je to bezplatné. Ak je to menej dni , platí 50% z celkovej ceny rezervácie. Včera mi jeden hosť zrušil rezerváciu v deň príchodu, čiže si podľa podmienok nechávam 50%. Prišla mi však od neho automaticky vygenerovaná správa - "The guest sent: "Request for non refundable booking cancellation". Dali sa vybrať dve predvolené odpovede, či mu túto žiadosť schvaľujem alebo odmietam. Odmietol som, keďže podmienky sú jasné a hosť ich vidí keď zadáva rezerváciu. Moja otázka je ci je toto moje rozhodnutie finálne alebo ešte sa môže hosť nejako odvolať a riešiť to?
heker
Redeemer
Redeemer

Pri rezervacii suhlasi s podmienkami. Vedel, ze pride o 50 percent. Ci uz za prvu noc alebo za cely pobyt. To si mal predsa definivane. Skor ma zaraza, ze to este skusa. Keby aj, tak vedel, ze to bude stat poplatok, pretoze ta Booking pri zruseni 2x na to upozorni. Keby sa aj odvolal, tak co? To je uz na zvazeni hoteliera, ze ci mu vyhovie alebo nie. Myslim si, ze 99 percent hotelierov nevyhovie, pretoze zhanat novych ludi na ubytovanie v den zrusenia rezervacie je hadam nemozne.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

No ja som bol som skor prekvapeny ze aj napriek tomu ze podmieky su nastavene tak ako su je stale moznost poziadat o bezplatne zrusenie. Nebola to obycajna sprava od neho kde by to ziadal on osobne ale normalne funkcia v ramci bookingu kde mne prisla notifikacia kde som mal na vyber dve moznosti vyhoviet/nevyhoviet tejto poziadavke.
Napísať odpoveď