Let lietadlom
Re: Let lietadlom
ja si to spravim sam ale ako? riesil to uz niekto?
treba ist na letisko do ryanair?
treba ist na letisko do ryanair?
Nájdeš si žiadosť, výpises údaje a pošleš mailom. Potom ti mesiac neodpisu, pripomenies sa, potom ešte 2x, budú sa vyhovárať, že to bolo počasím alebo vis major, vyžiadas si údaje z riadenia letovej prevádzky, tie pošleš Ryanairu, oni potvrdia nárok, vypýtaju si číslo účtu, navrhnú poslať Ryanair kredity, ty odmietnes a po ďalších pár týždňoch ti pristanú peniaze na účte
Ľahké ako facka
Ako to tak čítam, posli to na click2claim.eu
Ľahké ako facka
Ako to tak čítam, posli to na click2claim.eu
Čo robiť, ak sa nemôžem dostaviť na let s vopred zakúpenou letenkou? Storno letenky sa mi neoplatí, bolo by drahšie, než som zaplatil za letenku (čo je odveci, lebo keby bolo možné stornovať za nejaké %, spoločnosť môže miesto ešte niekomu predať a čosi zarobiť, takto bude prázdne). Stačí normálne neprísť a nič sa nedeje, alebo porušujem nejaké pravidlo, že sa nedostavím na let?
Asi blbá otázka, ale nemám potuchy ako to funguje.
Určite by som spravil online checkin a dúfal, že let bude zrušený, aby som si vypýtal kompenzáciu 
Inak samozrejme nemusíš robiť nič, aerolinky dobre vedia, kedy majú predať viac leteniek ako je sedaciek a aj to robia. Hovorí sa tomu overbooking
Inak samozrejme nemusíš robiť nič, aerolinky dobre vedia, kedy majú predať viac leteniek ako je sedaciek a aj to robia. Hovorí sa tomu overbooking
preco by si mal porusovat nejake pravidlo? tak proste neprides a hotovo. pre aerolinku to nie je ziadny problem, horsie je ked niekto odovzda batozinu ale nenastupi, vtedy musia tu batozinu hladat a dat prec z lietadla, aby si tam nahodou nedal nejaku bombu a potom zdrhol 
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
neprides a hotovo, pozor v pripade ze mas nadvazujuce lety na letenke, tie prepadaju! (ak by si sa napriklad rozhodol ze mas letenku VIE-BUD-NYC tak ze rovno pojdes do Budapesti, alebo chces vyuzit len spiatocny let)
inak sa da aj vyziadat vratenie nevyuzitych letiskovych poplatkov.
inak sa da aj vyziadat vratenie nevyuzitych letiskovych poplatkov.
Kupil som si letenky cez Mytrip.com z Viedne do Tirany a naspat spolocnostou Austrian este v januari. Minuly tyzden som sem doletel, vsetko v pohode, no pozajtra by som mal letiet naspat a pri online check-ine cez Appku Austrian ma to redirectne na ich nejaku partnersku stranku(www.iport.travelport.com), kde mi pise, ze booking code ktory som zadal nevedia najst, nech zadam kod este raz rucne a potom mam na vyber mesto odkial odlietam a mam na vyber iba Skopje a Podgoricu. Skusal som s oboma mestami no ani jeden nefunguje. Rozmyslal som, ci mi nebookli letenku z ineho letiska, ale potom by mi preco appka Austrianu ukazovala, ze odlietam z Tirany pozajtra. Mate niekto podobnu skusenost? Alebo co robit v takomto pripade? Napisal som mail Austrianu, len sa bojim, ze do soboty mi nestihnu odpisat.
Napíš im na chat, nie mail
Takze nakoniec sa to vyriesilo, islo o to, ze letisko v Tirane nie je dostatocne moderne na online check-in, musi sa to robit priamo na letisku.
Ako je to s podpalubnou batozinou kde sa odovzdava/vyzdvihuje?
este som s nou neletel viem ze je to + 37e v nej mozem mat aj nozik dostanem nejake oznacenie a pri prilete si ju preberiem na pase?
este som s nou neletel viem ze je to + 37e v nej mozem mat aj nozik dostanem nejake oznacenie a pri prilete si ju preberiem na pase?
cena zalezi od spolocnosti, s ktorou letis. v nej mozes mat noziky, tekutiny nad 100ml, kozmetiku. prebaras si ju sam na pase. ak sa strati, tak si pri check in dostal stitok a s nim by si siel ku pultu airlines a pomahali by ti ju hladat.
kde a ako: v odletovej hale terminalu, z ktoreho letis. niektore letiska hlavne pre lowcost pouzivaju samoobsluzne terminaly, kde si svoj kufor sam odvazis a ostitkujes a potom ho len polozis na pas, ktory ti zamestnanci letiska povedia.
kde a ako: v odletovej hale terminalu, z ktoreho letis. niektore letiska hlavne pre lowcost pouzivaju samoobsluzne terminaly, kde si svoj kufor sam odvazis a ostitkujes a potom ho len polozis na pas, ktory ti zamestnanci letiska povedia.
v budapesti je to jak a letiet ryanairom
to poradia ini, lebo z tade som teda este neletel.
ale inak plati vsetko ostatne.
ale inak plati vsetko ostatne.
Trussardi akurát som minulu nedelu absolvoval let ryanairom z budapešte, zajtra ma čaká let späť (končí sa dovolenka) 
terminal podľa toho aký máš na letenke, počkáš si kým sa spustí check in, hore na tabuliach budeš mať pri ktorých pultíkoch budú robiť tvoj let, prideš k pultiku, dáš doklady, palubný listok a kufor na vahu, oštitkuje ti ho, na palubný listok ti da druhu nalepku a pošle kufor na pas a ty už si ďalej pokračuješ. Vyzdvihnutie je jednoduché, v Solúne nas autobus doviezol k priletovej hale, hneď dnu bol pás a a oni postupne nosia kufe na autíčkach k pasu, počkaš na svoj a ideš preč.
Inak toto bol môj prvý let vôbec
....a zároveň mam aj ja otazku na letovo skusenejších, Ak si teraz nemám kde vytlačíť boarding pass ale budem ho mať v telefone tu nalepku s kufru mi dá len tak do ruky?
terminal podľa toho aký máš na letenke, počkáš si kým sa spustí check in, hore na tabuliach budeš mať pri ktorých pultíkoch budú robiť tvoj let, prideš k pultiku, dáš doklady, palubný listok a kufor na vahu, oštitkuje ti ho, na palubný listok ti da druhu nalepku a pošle kufor na pas a ty už si ďalej pokračuješ. Vyzdvihnutie je jednoduché, v Solúne nas autobus doviezol k priletovej hale, hneď dnu bol pás a a oni postupne nosia kufe na autíčkach k pasu, počkaš na svoj a ideš preč.
Inak toto bol môj prvý let vôbec
ano, ale ti ju da pasu. kedze dnes mozes mat bording pass bud v samostatnej appke, alebo ko pdf, tak som ten svoj nemam vytlaceny uz dost dlho.
borci co kupujete letenky cez web to +2dni co znamena na pelikane
- Prílohy
-
- image.jpeg (7.83 KiB) 1899 zobrazení
Podľa možnosti priamo na webe leteckej spoločnosti, je to lacnejšie, lebo pelikan si účtuje pár euro za servis, občas to ale môže byť u iných spoločností lacnejšie, ak máš vhodnú kartu
+2 u pelikana znamená, že ponúkaný dátum je o 2 dní neskôr ako vyhladavany
+2 u pelikana znamená, že ponúkaný dátum je o 2 dní neskôr ako vyhladavany
-
chlapec10
Addict
pouzivam porovnavace Momondo, Kayak alebo Skyscanner a cez nich cez najlacnejsiu variantu, castokrat najlepsie vychadza holandska .nl mutacia...
Na lowcost vacsinou priamo web aerolinky a na zahodenie neni tiez azair
Na lowcost vacsinou priamo web aerolinky a na zahodenie neni tiez azair
-
Grim
Darca
Kam si mám zbaliť lieky? Mám na mysli hlavne aerosóly na astmu. Lebo to keď mi zhabú tak zdochnem.
Ma to pod 100 ml?