Nesmrtelnost

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Dozijeme sa nesmrtelnosti?

Ano
54
22%
Nie
187
78%

Celkom hlasov: 241

Andi_Cibula
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Nesmrtelnost

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Tak moment, berieme to hypoteticky, alebo ideme dokazovať pravdu/nepravdu ?
Viem čo je kvantová fyzika, ale riecť pravdu, nezaujímam sa o to. Napriek tomu že oblasť ktorú študujem z nej využíva niektoré poznatky.
Bližšia je mi newtonovská fyzika, s ktorou sa môžem zaoberať napr. aj doma v izbe.

A áno, hovoril som o determinizme.

Kresťanstvo by malo byť jedno z vierovyznaní kde Bohom je ten mnou spomínaný boh. Nech sa na to pozriem akokoľvek.
Copo
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Copo »

myslim si ze idealne by bolo ak by clovek zacal starnut tak mozno od 50 roku zivota a nebolo by ziadne potrebne predlzovanie :D
12121918
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa 12121918 »

Hypoteticky teoreticky (pricom asi nepozname spravny vyznam slov ako vidim) o pravde/nepravde na internete je asi tak zmysluplne ako ked sa dve 4rocne decka na pieskovysku dohaduju, kto ma vaccsi penis...

Jedine na co som chcel poukazat, bolo to ze mas zaujmave tvrdenia, ktore podsuvas ako "samozrejme" fakty pricom aspon z mojho pohladu su falosne resp. mne nie su az tak samozrejme ako na prvy pohlad sa zdaju. (dufam, ze ma vyvedies z omylu(ov) a vysvetlis my tie samozrejme veci a ja sa ti s radostou ospravldenim a naucim sa nieco nove :plus: )

1. ludske poznanie neobmedzene, cize staci nam len cas a prideme na vsetko resp. budeme vediet vsetko...
2. svet je deterministicky (pozname v kvantovej fyzike nedeterministicke javy)
3. vesmir je (ne)konecny
4. napr. by si dal povazovat, za krestankeho Boha.

4. bod ti velmi lahko mozem vyvratit.
Boh v krestanstve je
4.1 Vsemocny
4.2 Vseveduci
4.3 Vsadepritomny
4.4 Nesmrtelny a vecny
4.5 Stvoritel a udrziavatel vesmiru
4.6 Nekonecna laska
Z tychto fakt zakladnych charakteristik krestanskeho Boha by si mal len 2. Cize stale by si nemohol byt povazovany, za krestanskeho Boha.
Kafko
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Kafko »

Mno on možno nemyslel kresťanského Boha (chápanie Boha je u každého individuálne)... Spoznať by mohol všetko čo by ho zaujímalo, pochybujem že mravca zaujíma prečo sa zem točí okolo slnka :wink: , z nášho pohľadu vesmír je nekonečný či sa ti to páči alebo nie, zem by to nezvládla alebo potom fakt zabrániť rozmnožovaniu :D čo by bola úplná kravina a musel by sa úplne zmeniť systém lebo myslím, že žiť xXx rokov v tomto systéme by bolo skôr za trest a spoznávať nové veci neustále by človeka ani stále nebavilo lebo človek chce vždy to čo práve nemá :) Stále by niečo chýbalo, prosťe dokonalosť na tomto svete sa dosiahnuť nedá a mať 120 rokov a vyzerať na 22 ? ďakujem neprosím nechel by som také predĺženie, veď už teraz sa veľa ľudí ,,nudí" tak čo by robili toľko rokov ? ...
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

mne staci mat nesmrtelnu dusu :P
TheMEMBER
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa TheMEMBER »

Kafko napísal:Mno on možno nemyslel kresťanského Boha (chápanie Boha je u každého individuálne)... Spoznať by mohol všetko čo by ho zaujímalo, pochybujem že mravca zaujíma prečo sa zem točí okolo slnka :wink: , z nášho pohľadu vesmír je nekonečný či sa ti to páči alebo nie, zem by to nezvládla alebo potom fakt zabrániť rozmnožovaniu :D čo by bola úplná kravina a musel by sa úplne zmeniť systém lebo myslím, že žiť xXx rokov v tomto systéme by bolo skôr za trest a spoznávať nové veci neustále by človeka ani stále nebavilo lebo človek chce vždy to čo práve nemá :) Stále by niečo chýbalo, prosťe dokonalosť na tomto svete sa dosiahnuť nedá a mať 120 rokov a vyzerať na 22 ? ďakujem neprosím nechel by som také predĺženie, veď už teraz sa veľa ľudí ,,nudí" tak čo by robili toľko rokov ? ...
myslim ze si ho nepochopil, on chcel tymi prirovnaniami povedat, ze vsetko nikdy nebudes vediet, pretoze clovek nie je na to stavany - ako spominany clovek bez noh, ktory chce hrat hokej - darmo bude nesmrtelny, hokej si nikdy nezahra = darmo bude nesmrtelny, nikdy nebude vediet vsetko. Tak som to pochopil ja, jeho prispevok. Len ja s tym z casti nesuhlasim, pretoze sice mame nejake obmedznia, ale podla mna, kazdy ma vlastne obmedzenia zapricinene sam sebou. Ak ich vsetky odstrani, nevidim dovod sa stat nesmrtelnym a este k tomu vediet vsetko.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Nevedel som ze tato tema tu je a necital som ju (zatial) celu, iba par stran, ale dnes bol dokument prave o nesmrtelnosti, prakticky ale nic nove nepriniesol, pokial by niekoho zaujimalo:

https://www.csfd.cz/film/629278-forever-young

Videl som davno lepsi dokument na Spektrum-e, nazov si nepamatam, no zaver tam bol, ze zit vecne nam nie je sudene a tak.

Aj z tejto diskusie, aj ked je stara, ma zaraza jedna vec - akoby takmer nikto netuzil zit vecne, to nechapem!?

Kolko mate rokov, 30, 40? Zajtra dostanete porazku, infarkt, pride nehoda cokolvek a zivot sa moze skoncit, ciastocne alebo uplne. Clovek riesi take nezmysly ako karieru, byvanie, vztahy, zdravu vyzivu, sport a uplne drobnosti a nikoho nezaujima smrt? Aj keby sa nic nestalo, po 50-ke pridu choroby a mnohych z nas caka uz menej rokov ako sme zazili.

Ved aky ma zmysel cokolvek, ak to nakoniec vsetko skonci. Deti, OK, aj tie ale nebudu zit vecne, ani pra-pra-vnucata. Je v tom vsetkom chemia, ze sme tak nadrogovani prirodzenymi latkami v tele, ze si to neuvedomujeme?

To ze niekto riesi preludnenie, tak by sa obmedzila porodnost, Cina to uz robi, podnietilo by to objavovat vesmir, to nie je argument, ved prave Cina ci India maju na svojej ploche tak vela ludi, ze ak by to tak bolo vsade, tak mame mnoho miesta - a tam to prezili, tak aj inde by to slo. - Ved aj dnes ak maju niekde 2 rodicia 3 a viac deti, je to to iste, casom sa tak ci tak premnozime do tej miery ze nebude miesto na tejto planete, takze vazne preludnenie nie je argument.

Niekto berie nesmrtelnost tak, ze bude stary a nevladny, ale preco? Ved logicky by sa bunky v tele obnovovali a mohli by sme byt aj vecne mladi, ako je nazov toho dokumentu vyssie - a samozrejme aj vecne zdravi.

Mna ale zaujima, preco niekto nechce byt nesmrtelny, alebo zit dlhsie?

Tiez ma mozno este viac zaujima, preco niekto nechce vediet vsetko? Ved ja by som za to dal vsetko a mnoho ludi obetuje badaniu cely zivot, aby sa dozvedeli aspon malu cast, ako vznikol zivot, vesmir, ci mame slobodnu volu, ci a ako skonci tento vesmir, ci je nekonecny, ci je dalsi vesmir, alebo je ich mnoho, alebo nekonecne vela, ci a aky zivot je v tomto alebo inom vesmire...

K samotnym moznostiam nesmrtelnosti:

- mozme zachovat mozog a telo obnovovat, ale mozgove bunky sa obnovit nedaju, aku maju vlastne zivotnost?
- mozme zachovat mozog a ako telo pouzit stroj, boli by sme kyborgovia, telo by casom mohlo vyzerat ako biologicke, opat je ale dlzka zivota mozgu problemova
- mozme skopirovat obsah mozgu do pocitaca, no to bude len klon, teda ina bytost a my prakticky zomrieme
- mozme naklonovat bio-formu cloveka, opat to ale bude len klon
- mozme docielit obnovu mozgovych buniek, no nebude aj toto uz len ciastocny a postupne uplny klon?

Mozgove bunky maju nejaky zaciatok a koniec, no tusim jednobunkove organizmy su nesmrtelne, ale nedokazu sa vyvijat, vylepsovat, neslo by to nejak vyuzit? Zastavila by sa tym evolucia, ale upravila by sa ta struktura alebo DNA mozgovych buniek, tak by boli ako tie jednobunkove...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Dreamer,
vies sa na chvilu vzit do psychiky cloveka ktory ma za sebou povedzme 300rokov? Myslis ze sa este vie tesit rovnako ako ked mal povedzme 50? Myslis si ze je este vela veci ktore su prenho nove a tuzi ich zazit?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Ak by som bol nesmrteľný len ja a ostatní ľudia nie, tak to by som nechcel zažiť. Predstav si, že by ti pomaly zomierala celá rodina a kamaráti a ty by si ich všetkých prežíval. To by som nechcel zažiť.

Ak by ale nesmrteľní boli všetci - v zmysle nestarnutia, tak by som to možno zažiť chcel, ale len v prípade, že by som sa dokázal zabiť, ak by ma to už prestalo baviť. Zatiaľ teraz, keď som mladý, mám pred sebou kopu vecí, ktoré by som chcel zažiť, ale nevylučujem, že po istom čase by ma proste prestalo baviť žiť stále tú istú rutinu vzhľadom na to, čo všetko som už prežil.
skjerp-deg
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa skjerp-deg »

Možno žiť 300 rokov 2K rokov dozadu nebola až taká sranda, ale dnes ide vývoj dopredu omnoho rýchlejšie. Plus je tu problém s pamäťou. Predpokladám, že človek nie je schopný si zapamätať posledných 300 rokov tak dobre ako posledných 50 rokov. Pekne je to ilustrované na
nesmrteľnej Ashildr v seriáli Doctor Who, ktorá na to, aby nezabudla na udalosti, ktoré si chce zapamätať, si ich píše do denníka.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Dreamer napísal:Mna ale zaujima, preco niekto nechce byt nesmrtelny, alebo zit dlhsie?
Pretoze vedomie toho, ze zomrieme nas robi lepsimi ludmi, clovek tu chce nieco zanechat, nieco dosiahnut, nieco zmenit...
Zit vecne moze byt neskutocna nuda, a ak ostatni ludia neziju vecne tak aj izolovanost, po dvesto rokoch by si uvazoval inak ako dvadsatrocni chalani.

Zit dlho je lakave, no zit vecne je ako byt zatvoreny vo vezeni.
Dreamer napísal:Tiez ma mozno este viac zaujima, preco niekto nechce vediet vsetko?
Pretoze by si prisiel o iluzie a dobru vieru v nieco (ludstvo, spolocnost).
Pretoze od chvile kedy by si vedel vsteko by si sa do konca zivota uz len nudil, lebo by si sa uz nemohol naucit nic nove, nemohol by si sa posunut vpred.
Ak by si vedel sam vsteko uz by ta nik nedokazal pochopit anik by nerozumel tvojim myslienkam a na celom svete by si zostal sam.
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

ak by si vedel vsetko, tak by si vedel vsetko aj o ludoch - akym sposobom koho zaujat a ako vysvetlit svoju myslienku tak, aby ta pochopili aj ti, co vsetko nevedia. vedel by si kohokolvek zmanipulovat a vtrepat sa do akejkolvek spolocnosti. nemyslim, ze by si bol sam. len by si sa asi citil sam. a to tiez nie je iste. ak by si vedel vsetko, vedel by si sa aj 100% ovladat. a to sa tyka aj pozornosti, podvedomia. vedel by si z hlavy na docasnu pritomnost vypustit niektore fakty a zabavit sa na veciach s ludmi, ktore by ti uz inak nedavali zmysel. podobne ako sa napr. ludia zbavuju roznych obsesnych myslienok.

vediet vsetko znamena nekonecny cyklus, z ktoreho je jedine vychodisko .. a az potom sa clovek dozvie fakt vsetko :) aspon tak si teda tento framework vysvetlujem ja ..
skjerp-deg
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa skjerp-deg »

Pretoze od chvile kedy by si vedel vsteko by si sa do konca zivota uz len nudil, lebo by si sa uz nemohol naucit nic nove, nemohol by si sa posunut vpred.
Zabúdaš na 2 veci. Tou prvou je zabúdanie, ktoré by sa iste dialo minimálne v miere v akej sa deje dnes ak nie viac. Tou druhou je vývoj. Každým dňom sa príde na toľko nových informácií ktoré nie že bežní ľudia ale ani superinteligenti ako Hawking by nedokázali spracovať. Dnes keď chceš niečo dosiahnuť musíš sa sústrediť na jednu špecifickú oblasť. Ak by si mal luxus dlhšieho veku, mohol by si to zobrať zoširoka.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Dreamer asi myslel "vedieť všetko" v zmysle rôznych veľkých otázok o živote/vesmíre atď., nie, že viem všetko = vidím iným do hlavy. Či nie?

Všetko nebudeme vedieť nikdy, je známy ten paradox, že naopak, čím viac vieme, akoby viac nevieme, lebo sa oveľa viac rozširuje náš obzor. Niečo zistíme, fajn, ale následne vyvstane desať ďalších otázok atď.

Tá nesmrteľnosť v nejakej forme, ako načrtol Dreamer, podľa mňa až tak úplne sci fi nebude, pokusy budú, ale šliapať to asi nebude: celkom pekne sa s tým hrajú v seriály Westworld.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

gogo956 napísal:Dreamer,
vies sa na chvilu vzit do psychiky cloveka ktory ma za sebou povedzme 300rokov? Myslis ze sa este vie tesit rovnako ako ked mal povedzme 50? Myslis si ze je este vela veci ktore su prenho nove a tuzi ich zazit?
Myslim ze cloveka budu bavit veci dovtedy, kym bude zdravy (fyzicky aj psychicky), bolo to dobre vidiet aj v tom dokumente a tiez v realnom zivote, 100-rocni ludia ziju ako 60-rocni, robia v zahradke, stretavaju sa s priatelmi, popijaju vino - mnohi neboli nikdy hospitalizovani a nemaju ziadne vazne choroby, naopak - niektori mladi uz maju Nechuť do života (v tomto pripade 26 rokov).

K tej samote, ved ak by uz niekto vynasiel liek na nesmrtelny alebo dlhy zivot, tak preco by bol dostupny len pre jedneho cloveka, zrejme by to bolo pre vsetkych, resp. najskor pre urcitu skupinu, vyvolenych, ale to by bolo na samostatnu temu, ale neviem preco by to malo byt dostupne len pre jedneho.

Vediet vsetko a chciet vediet vsetko co sa da, je rozdiel, vediet vsetko je nemozne, lebo sa neda vypocitat buducnost, vzhladom na chyby ktore sposobili aj evoluciu, no vediet co sa stalo v minulosti, ci je vo vesmire zivot a pod., to je pre mna velmi lakave poznat. Navyse, ak by som vedel vela, tak by som mohol ovplyvnit aj buducnost - a nemohol by som vediet ako to dopadne, pretoze nie som dokonaly, nic vo vesmire nie je a dokonalost je nemozna, takze stale by boli prekvapenia a tym by to nikdy nebola nuda.
Pilifo napísal:Ak by ale nesmrteľní boli všetci - v zmysle nestarnutia, tak by som to možno zažiť chcel, ale len v prípade, že by som sa dokázal zabiť, ak by ma to už prestalo baviť.
Neviem preco si kazdy spaja nesmrtelnost s nemoznostou zomriet, to je len fikcia, rozpravka, pokial cloveku zostane slobodna vola, tak bude mat na vyber.
harrison314 napísal:Pretoze od chvile kedy by si vedel vsteko by si sa do konca zivota uz len nudil, lebo by si sa uz nemohol naucit nic nove, nemohol by si sa posunut vpred.
Preco? Doslova vediet vsetko nie je mozne, ako som spominal.

Co sa tyka tej nudy, pozrite si napr. vyvoj hier, Pong a GTA V, ten rozdiel a to je len par desiatok rokov, predstavte si hry ktore by sa napojili na mozog a vsetko by bolo ako realne, vymysliet sa da vsetko, zivot na neznamej planete, ako matrix, mohli by ste zazit cestu do inej galaxie aj bez nutnosti tam ist skutocne, mohli by ste si vyskusat zivot vtaka, citili by ste sa uplne rovnako, len keby ste si chceli vyskusat zivot vsetkych druhov na zemi by zabralo mozno tisicky rokov a co este rozne neexistujuce, vymyslene?

Ako tu aj niekto pisal, pokial by sme sa nudili, tak sa nechame uspat na 100 rokov, alebo tisic a urcite dockame mnoho novych veci.

Stale by sme mohli "vytvarat" nove rastliny, zvierata, naklonovat dinosaury a pod., vymysliet kvety ktore budu mat nove originalne vone, vytvorit ovocie s novymi chutami, niekedy bude snad mozne aj vytvorit nove zmysly pre cloveka, bude mozne zazit uplne nove pocity.

Napr. len ak by sme chceli vyskusat si zivot roznych ludi, sportovca, spevaka, herca, muza, zeny, je tak vela moznosti, len to by bolo na tisicky rokov. Alebo by sme si mohli vyskusat zivot z filmov, ocitnut sa tam a menit dej, taky klon hry a filmu, ale bolo by to ako skutocnost.

//autoeditácia príspevku (28 Jún 2018, 20:01)
hughito napísal:Dreamer asi myslel "vedieť všetko" v zmysle rôznych veľkých otázok o živote/vesmíre atď., nie, že viem všetko = vidím iným do hlavy. Či nie?
Ano, mozno slovo poznat by bolo spravnejsie, realne vediet co si mysli a citi napr. kazdy zivocich na zemi alebo v akom stave je kazdy atom vo vesmire, alebo vsetkych nekonecnych(?) vesmirov, prip. este vediet to vsetko v kazdom case, kazdej sekunde co uz uplynula, prip. este do buducnosti, to by sme potrebovali mozog velky ako vsetky vesmiry, ale to uz je asi OT.

Inak dik za tip na serial.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

*****HERO***** napísal:ak by si vedel vsetko, tak by si vedel vsetko aj o ludoch - akym sposobom koho zaujat a ako vysvetlit svoju myslienku tak, aby ta pochopili aj ti, co vsetko nevedia. vedel by si kohokolvek zmanipulovat a vtrepat sa do akejkolvek spolocnosti. nemyslim, ze by si bol sam. len by si sa asi citil sam. a to tiez nie je iste. ak by si vedel vsetko, vedel by si sa aj 100% ovladat. a to sa tyka aj pozornosti, podvedomia. vedel by si z hlavy na docasnu pritomnost vypustit niektore fakty a zabavit sa na veciach s ludmi, ktore by ti uz inak nedavali zmysel. podobne ako sa napr. ludia zbavuju roznych obsesnych myslienok.

vediet vsetko znamena nekonecny cyklus, z ktoreho je jedine vychodisko .. a az potom sa clovek dozvie fakt vsetko :) aspon tak si teda tento framework vysvetlujem ja ..
Pozor vediet vsteko neznamena byt vsemocny :D
Niektorym ludom proste niektore veci nevyvetlis, bez ohladu na to co vsteko by si vedel. Nas svet aj ludia maju svoje limity a gausova krivka nepusti.

Tym byt sam som myslel psychicky byt sam, proste by si nemal rovnocenneho partnera na rozhovor.
Dreamer napísal:Preco? Doslova vediet vsetko nie je mozne, ako som spominal.
myslel som, ze sa bavime hypoteticky...
Dreamer napísal:Co sa tyka tej nudy, pozrite si napr. vyvoj hier, Pong a GTA V, ten rozdiel a to je len par desiatok rokov, predstavte si hry ktore by sa napojili na mozog a vsetko by bolo ako realne, vymysliet sa da vsetko, zivot na neznamej planete, ako matrix, mohli by ste zazit cestu do inej galaxie aj bez nutnosti tam ist skutocne, mohli by ste si vyskusat zivot vtaka, citili by ste sa uplne rovnako, len keby ste si chceli vyskusat zivot vsetkych druhov na zemi by zabralo mozno tisicky rokov a co este rozne neexistujuce, vymyslene?
Ja som bol kedysi vasnivy hrac, ale proste uz ma to prestalo bavit. Niektore hry povazujem doteraz za umelecke diela (rovnako ako knihu alebo obraz povazujeme za umelecke dielo). Ale uz ich je tolko, ze malokedy pride nieco prevratne a originalne. Ako co sa taky grafiky a HW narokov tak sa hry vyvjaju, co sa taky hratelnosti, nedetinskosti, deja tam az moc nie (samozrejme su vnimky). Ale proste sam na sebe citim, ze pocitacove hry nie su nico co by cloveka dokazalo dlhodobo uspokojit.
Dreamer napísal:Ako tu aj niekto pisal, pokial by sme sa nudili, tak sa nechame uspat na 100 rokov, alebo tisic a urcite dockame mnoho novych veci.
To suhlasim, ale na to netreba byt nesmrtelny.
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

a ako si ty predstavujes vediet vsetko?

lebo ja si to predstavujem tak, ze ked vies vsetko, z tvojho pohladu zrazu uplne prestane existovat slobodna vola ostatnych ludi. bude to pre teba vsetko len ako umela inteligencia, lebo vies, co ten clovek zazil a teda presne vies ako rozmysla, vies ako bude reagovat .. a vies ako mu vmiesit do hlavy akukolvek myslienku chces .. lebo presne vies akym sposobom mu ju podat, aby si ju vedel predstavit a pochopit .. a budes ho vediet presvedcit, ze tvoja informacia ma dostatocne velku vahu, aby sa nad nou zamyslal. podla mna by bolo mozne pritiahnut na svoju stranu "vedenia vsetkeho" hocikoho.

poriadna nuda by zacala byt az vtedy, ked by kazdy vedel vsetko :)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

*****HERO***** napísal:a ako si ty predstavujes vediet vsetko?
Tak, ze mas vsteky "vedecke a encyklopedicke" vedmosti o tomto svete, od jadier atomu, po hviezdy.
A teraz ak vediet vsteko zahrna poznat aj buducnost a mylsinky (bozska vsevedomost) tak sa clovek uz nema kam posunut ani ako sa zmenit. Ak by chcel ziskat nove vedomosti musel by vytvorit novy vesmir a preskumat ten (inspiracia z Futurami).

Ak to fakt znamena, mat len veomosti o svete, ale inak by si bol obcajny smrtelnik, tak v tom pripade by si nepoznal mylsinky inych ludi, sice by si vdaka nadobunsutym vedomostiam vedel predpovedat ich spravanie alebo by si vedel mentalne heky (na styl Derena Brauna), no stale by si nepoznal buducnost a nieco by ta prekvapit dokazalo. Ale asi by toho nebolo vela.

Druha otazka, ci vediet vsteko zahrna aj extremne zvysenu inteligneciu alebo nie...
*****HERO***** napísal:a budes ho vediet presvedcit, ze tvoja informacia ma dostatocne velku vahu, aby sa nad nou zamyslal. podla mna by bolo mozne pritiahnut na svoju stranu "vedenia vsetkeho" hocikoho.
No neviem, tak ci onak, myslim, ze by to bolo ako sa snazit princip fungovania modrneho procesora opiciam, ktore vedia pouzit maximalne palicu na to aby si nou nabrali mravce a dali ich do ust.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

harrison314 napísal:Ale proste sam na sebe citim, ze pocitacove hry nie su nico co by cloveka dokazalo dlhodobo uspokojit.
Vyhladaj si recenzie hier nad 90% z poslednych rokov, je tam toho dost vela zaujimaveho, len jeden priklad, Unravel, hratelnost, grafika, pribeh, emocie, to vsetko do seba nadherne zapada, uz je aj dvojka, tu som nehral. Kazdopadne, mal som na mysli prave tu evoluciu, specialne obleky, simulaciu prostredia, pocasie, vone, pachy, ako 5D kina, alebo az uplne napojenie na mozog, ked by sa hrac uplne ocitol v "hre", ktora by bola ako skutocnost.
To suhlasim, ale na to netreba byt nesmrtelny.
Mozne to vsak nie je - a minimalne ja by som sa nezacal nudit tak skoro a co ak by si sa prestal o 100 rokov nudit, takych 30 alebo 60 rokov by na stovky "rozmrazeni" nestacilo.
*****HERO***** napísal:a ako si ty predstavujes vediet vsetko?

lebo ja si to predstavujem tak, ze ked vies vsetko, z tvojho pohladu zrazu uplne prestane existovat slobodna vola ostatnych ludi.
Ani hypoteticky nie je mozne vediet co sa stane v buducnosti, prave kvoli chybam - od urovne buniek az po ludske chyby a nevyspytatelnost. Ako presvedcis psychopata, dusevne choreho, sociopata a pod. aby ta nezastrelil (ak by si nebol sucasne nesmrtelny a nezranitelny)?
*****HERO***** napísal:poriadna nuda by zacala byt az vtedy, ked by kazdy vedel vsetko :)
To by musela byt kazda ziva bytost aj inteligentna a "vsevediaca", stale by nepoznali buducnost, aj ked to je mozno na samostatnu diskusiu, ale rozhodne by to nemusel byt koniec, stale by si mohli vytvorit biologicke alebo roboticke tvory, ktore by neboli vsevediace a ktore by sa spravali nahodne, ak take je to ale nerealne a trocha od temy nesmrtelnost.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Mne sa zdá, že sa s týmto "vedením všetkého" sa tu miešajú dva rozdielne pohľady. Prvý je doslovný (a absurdný), druhý v rovine vedeckých poznatkov o svete: o nás ako ľuďoch, o vesmíre, jeho vzniku, vývoju, smerovaniu atď. Tu vieme, že o to sa snažia vedci už niekoľko desiatok rokov, odhaliť "teóriu všetkého:" prepojenie veľkej (gravitačnej) úrovne s malou (kvantovou).

Z wiki:

A theory of everything (ToE), final theory, ultimate theory, or master theory is a hypothetical single, all-encompassing, coherent theoretical framework of physics that fully explains and links together all physical aspects of the universe.
Napísať odpoveď