1990 bola vyradena len homosexualita a nie lgbti ... proces si mozes pozriet... nerozhodovali o tom odbornici ...ale "uzitocni idioti" politicky korektnijackb napísal:v teme o imigracii si toho napisal dost a tu aj o LGBT si napisal dost na to, aby si sa teraz sam usvedcil z klamstva, co je tiez hriech.
milujes ich tak velmi, ze jedni su pre teba automaticky zlocinic a druhym rozdvas diagnozy.
"teraz" je od roku 1990
premyslam, ze ci ako katolibanec nedas diagnozu aj lavorukym, a navrhnes ich liecenie. lebo ano, aj to povazovala Cirkev za hriesne.
uprimne nasledovanie Krista nespociva v obtazovani deti a niceni zivotov.
ano, papez sa ospravedlnil. ale slovenski katolibanci ho nazyvaju synom diabla a neuzvaju ho. takze to co urobil je uplne irelevenatne, ked je katolicka cirkev na Slovensku proti Vatikanu.
//autoeditácia príspevku (09 Júl 2018, 6:59)
nie je podstatne co je "pre mna" je to len konstatovanie stavu ... nic osobne...
//autoeditácia príspevku (09 Júl 2018, 7:03)
alehughito napísal:Inak, ohľadom morálky: aký máte pohľad na jej zdroje? Odkiaľ sa vzala? Je naviazaná na náboženský koncept?
Zaujímajú ma skôr názory príčetných v tejto téme, teda nie strapateho.
podla mojho nepricetneho nazoru je moralka tvorena bohom (prirodou prirodnymi zakonmi atd) a clovek sam ju moze len poznavat a nie vytvarat. cize ak je moralka system hodnot ktory rozdeluje dobre a zle tak dobre je to co prospieva a rozvyja zivot a zle naopak.
//autoeditácia príspevku (09 Júl 2018, 7:08)
cize ak parlament/spolocnost urci pravo prvej noci bude to moralne... sobase od 9 rokov bude to moralne... ??? atd. cize moralka je zavisla na vacsine moralnych ? ak sa vacsina ludi stane nemoralnymi bude ich konanie nadalej moralne? v podstate podla tvojho tvrdenia bol fasizmus moralny lebo vsetci fasisti boli presvedceni ze ich konanie je spravne.. ze zabijanie zidov, posthnutych ciganov bolo potrebne a spravne... skutocne si myslis ze to bolo spravne ...cize moralne.. medzi zakonostou a moralkou je prave ten rozdiel... zakonny stav je ten co sa dohodne spolocnost... moralka je ale nemena pokial platia prirodne zakony / bozie zakony .beardie napísal:moralka je dohoda spolocnosti, vzisla prave z nej, nemyslim si, ze ma na nu nabozenstvo nejaky vplyv, skor prave samotni ludia
//autoeditácia príspevku (09 Júl 2018, 7:12)
aka zmena je v cloveku evolucne povedzme za 5000 rokov ?? mylsis ze keby sa ten clovek narodil dnes nejak by vynikal? netreba si mylit technicky pokrok s evoluciu .. evolucia je zmena organizmu... nie spravania ..harrison314 napísal: Tu by som sa poobzeral po vyvstleni v evolucnej psychologii.