Nespustí sa Win10
Re: Nespustí sa Win10
No skúsil som to na tomto NB a nabehlo to.
Skúsil si aj v inom USB porte na tom , čo nechce nabehnúť ?Môžeš si z toho programu spraviť aj CD, ak máš na skúšku.Problém môže byť chybný disk.
Iné porty som neskúšal, ale nemám z toho dobrý pocit.
Mimochodom, ešte vtedy na začiatku mi za cca 20 minút nabehlo takéto to menu, čo som písal aj vyššie, dalo sa dostať do BIOSu atď. Teraz sa zdá, že už nič, len čierna obrazovka. Čo to môže značiť?
Podotýkam, že o dáta mi nejde, lebo mám našťastie pomerne aktuálne zálohy. Ide teraz o samotný NB: či sa to bude dať opraviť/vymeniť disk alebo neviem čo, alebo sa to ani neoplatí a rovno kúpiť nový?
Mimochodom, ešte vtedy na začiatku mi za cca 20 minút nabehlo takéto to menu, čo som písal aj vyššie, dalo sa dostať do BIOSu atď. Teraz sa zdá, že už nič, len čierna obrazovka. Čo to môže značiť?
Podotýkam, že o dáta mi nejde, lebo mám našťastie pomerne aktuálne zálohy. Ide teraz o samotný NB: či sa to bude dať opraviť/vymeniť disk alebo neviem čo, alebo sa to ani neoplatí a rovno kúpiť nový?
Napísal som vyššie, problém môže byť chybný disk.Môžeš ho vybrať a pripojiť k inému PC, ak nenabehne ten program ani inštalačka.
Skúsim ešte tie porty, ale asi to bude tým, že odišiel disk. To, ako ho vybrať atď bude ďalšia maturita. Naposledy som menil grafickú kartu a pridával RAMky ešte na starom stolnom počítači asi pred 10 rokmi. 
Ak som dobre našiel, tak to máš jednoduché https://www.youtube.com/watch?v=NZQKLKCG33E
Ak ho vyberieš disk tak skús či nabehne ten program, samozrejme nenájde disk a aj inštalačka Win.
Ak ho vyberieš disk tak skús či nabehne ten program, samozrejme nenájde disk a aj inštalačka Win.
Čiže vyberiem disk a mám skúsiť zase nabootovať Win10, prípadne ten program...a tým ale zistím čo?
//autoeditácia príspevku (17 Júl 2018, 1:30)
Vybral som disk a nabehla inštalačka Win. Mám skúsiť aj program?
Ešte mi jeden kamoš poradil správne nastavenie biosu, tak som to pomenil, vrátil disk naspäť, pustil NB a skúsil nabootovat z USB a zase nič.
Ešte taká pikoška, ako som rozobral ten NB, tak na disku som jeden šrób vypadnutý, tak mi napadlo, či sa ten disk len nejak neposunul alebo čo.. no ale zjavne v tomto chyba nebola.
//autoeditácia príspevku (17 Júl 2018, 1:30)
Vybral som disk a nabehla inštalačka Win. Mám skúsiť aj program?
Ešte mi jeden kamoš poradil správne nastavenie biosu, tak som to pomenil, vrátil disk naspäť, pustil NB a skúsil nabootovat z USB a zase nič.
Ešte taká pikoška, ako som rozobral ten NB, tak na disku som jeden šrób vypadnutý, tak mi napadlo, či sa ten disk len nejak neposunul alebo čo.. no ale zjavne v tomto chyba nebola.
Disky majú rôzne chyby.Môže byť,že ak ho pripojíš k inému PC,že ani PC nenabehne.Skú druhý disk.
Aký druhý disk? Žiadny nemám. A na tomto NB z ktorého píšem, ten asia chbyný disk ani nemám ako vyskúšať, je to maličký NB.
Dal som na USB ten program, vybral disk z NB, nabootoval USB, nabehol program, vložil som disk za chodu, ale nevedel ho proste ten program nájsť/rozoznať.
Dal som na USB ten program, vybral disk z NB, nabootoval USB, nabehol program, vložil som disk za chodu, ale nevedel ho proste ten program nájsť/rozoznať.
Nikdy nič za chodu nepripájam,ale keď si chceš zničiť NTB celkom,tak pokračuj.K inému NTB cez kábel USB-Sata.Ak je disk chybný,aj tak budeš musieť kúpiť nový disk.
V pohode, len som skúsil.
Ten kábel... no mám externý disk a ten kábel vyzerá podobne, tak to skúsim. Čiže vybrať disk a prepojiť ho ku káblu s fungujúcim NB?
//autoeditácia príspevku (17 Júl 2018, 12:30)
A z tých indikácií ti to zatiaľ príde ako vada v čom? Lebo kamoš, s ktorým to ešte rieši, píše, že práveže to vyzerá na niečo iné ako na oddrbaný disk... ale potom neviem čo by mohlo byť zlé.
//autoeditácia príspevku (17 Júl 2018, 13:38)
Kábel nesedí, takže sa nepohnem už ďalej.
Ten kábel... no mám externý disk a ten kábel vyzerá podobne, tak to skúsim. Čiže vybrať disk a prepojiť ho ku káblu s fungujúcim NB?
//autoeditácia príspevku (17 Júl 2018, 12:30)
A z tých indikácií ti to zatiaľ príde ako vada v čom? Lebo kamoš, s ktorým to ešte rieši, píše, že práveže to vyzerá na niečo iné ako na oddrbaný disk... ale potom neviem čo by mohlo byť zlé.
//autoeditácia príspevku (17 Júl 2018, 13:38)
Kábel nesedí, takže sa nepohnem už ďalej.
Takýto kábel som myslel https://datacomp.sk/axagon-adsa-fp2-usb ... 13976.html Toto je vlastne pripojenie disku externe.Alebo ho pripojíš priamo na dosku v PC cez Sata kábel.
Už skúsim ten NB niekomu dať "na opravu," vyčerpal som možnosti. Hlavne aby zistil, či je odpálený disk. Ak aj, tak z ebayu kúpim a bude, lepšie ako nový NB.
//autoeditácia príspevku (18 Júl 2018, 0:34)
Ešte som po debate s jedným človekom prišiel na to, že Lenovo má na ľavej strane také recovery tlačítko, po ktorom sa dá ľahko dostať do biosu, boot menu či spustiť recovery system. Vyskúšal som všetko možné, trocha pomenil bios nastavnenia, už sa aj zdalo, že to lepšie berie ten USB boot, aj ikonky windows nabehli... ale na konci dňa to všetko skončilo pri pri podsvietenej čiernej obrazovke...
//autoeditácia príspevku (18 Júl 2018, 0:34)
Ešte som po debate s jedným človekom prišiel na to, že Lenovo má na ľavej strane také recovery tlačítko, po ktorom sa dá ľahko dostať do biosu, boot menu či spustiť recovery system. Vyskúšal som všetko možné, trocha pomenil bios nastavnenia, už sa aj zdalo, že to lepšie berie ten USB boot, aj ikonky windows nabehli... ale na konci dňa to všetko skončilo pri pri podsvietenej čiernej obrazovke...
Ak je naozaj chybný disk, tak nepomôže Ti žiadné riešenie ,okrem výmeny disku za nový.
NTB som dal odborníkov a áno, potvrdilo sa, že pevný disk elektronicky odišiel, ostatné je v poriadku. Čiže idem zohnať disk.
Díky moc za snahu o pomoc, dám ti aspoň karmu keď sa mi bude dať.
Díky moc za snahu o pomoc, dám ti aspoň karmu keď sa mi bude dať.