Let lietadlom
Re: Let lietadlom
Ventolin, Serevent, Formoterol a ine, to vsetko su spreje, ktorych obsah je maly, niekde mozno okolo 50ml. Nevidim v tom problem. Je to sice tlakova nadoba, ale ide o liek, takze ti to v pohode pustia. Popripade si vezmi celu krabicku, ak by bolo treba, ale bezne nosia astmatici ci cukrovkari lieky na palubu. Personal vie co moze pustit, tych ucinnych latok na astmu nie je az tak vela a nech je nazov lieku aky je, bude tam jedna z tych ucinnych latok, ktora je vzdy uvedena ako na krabici, tak aj na samotnom spreji.
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Nie je to tam napísané, takže neviem. Krabičky už nemám. Ventolin, Atrovent a Ecobec. Sčítavajú sa tie objemy, alebo tých 100ml platí na každú zvlášť?
Pre každú, rovnako ako s drogeriou, celkový objem maximálne liter
-
martinez13
Light Professional
Zdravím, ako prebieha odbavenie na letisku s príručnou batožinou (55 x 40 x 20 cm)? Chcem si vziať kufrík na kolieskach, ktorý splňa tieto rozmery a taktiež ''šnúrkový vak''.
Otázka znie či ten kufrík odovzdávam pri check-ine a beriem si na palubu len ten malý vak a či ten kufrík budem musieť celý vyhádzať na kontrolu alebo len prejde rontgenom.
Zatiaľ som len raz letel a to sme mali zaplatenú aj veľkú batožinu tak som toto neriešil. Jedná sa o Ryanair, z BA do Bourgasu. Vďaka.
Otázka znie či ten kufrík odovzdávam pri check-ine a beriem si na palubu len ten malý vak a či ten kufrík budem musieť celý vyhádzať na kontrolu alebo len prejde rontgenom.
Zatiaľ som len raz letel a to sme mali zaplatenú aj veľkú batožinu tak som toto neriešil. Jedná sa o Ryanair, z BA do Bourgasu. Vďaka.
ryanairom som dlhsie neletel, tak to mozno nenapisem spravne, ale prirucna batozina je prirucna, takze si ju beries normalne so sebou, nikde ju neodovzdavas. v pripade plneho lietadla ti ju mozno daju do batozinoveho priestoru, ale to sa riesi az pri gate na poslednej kontrole. aspon takto to ma wizz.
vyhadzat cely ho budes musiet len v pripade, ze ta vyberu na hlbsiu kontrolu, inac len sken.
vyhadzat cely ho budes musiet len v pripade, ze ta vyberu na hlbsiu kontrolu, inac len sken.
isiel som teraz ryanom aj s takouto batozinou, prejdes s nou rontgenom aj gejtom a pri vstupe do lietadla ti ju zoberie chlapik, olepi papierikom, da ti protikus papieriku a hodi dole, na letisku si na nu pockas na pase
Zdravim, chcela by som sa spytat, ze ako je to s prirucnou batozinou a ryanairom v praxi. Kazdu batozinu skusaju v tej "klietke" na kufre? Mam kufor o 2cm vyssi ako je treba s kolieckami aj uchytkou a bojim sa, aby z toho nebol pruser. Ostatne rozmery su dost pod limitom. Takze ma zaujima, ci kontroluju kazdy, alebo iba tie napadne velke a prepchate. Dakujem.
Ked som letel naposledy tak mi to nekontrolovali a to tam mali ludia kufre vacsie ako povolene. Ja som si doma zmeral kufor, nezmestil by sa a potom mal taky isty kufor aj tipek na gate... Ale asi zalezi aj od personalu
nekontroluju, zalezi dost od personalu na letisku
-
javatar
Hardcore addict
Ak si nekupis priority tak ti kufor aj tak vezmu do holdu a povacsine s tym nemaju problem.
-
krankenwagen
Professional
Ahojte, prepacte, ak to tu uz niekde zaznelo, ale mate niekto pozitivnu skusenost s vyhadanim kompenzacie za zmeskany let? Isli ste priamo cez letecku spolocnost, alebo nejaku firmu, ktora to urobi za vas za proviziu? Vcera nam meskalo lietadlo 8h 15m, oficialny dovod je ze "Lietadlo sa zmeskalo vo Varsave", nic viac. Na letisku po prichode ma hned odchytil pan z nejakej spolocnosti, chcu odo mna plnu moc, ze mozu podat za mna zalobu, do coho sa velmi nehrniem. Vdaka za kazdu odpoved. 
Záleží od leteckej spoločnosti, niektore musíš uhanat mesiace v spolupráci s národným leteckým úradom, u niektorých stačí vyplniť formulár a raz poslať eskalacny email
-
krankenwagen
Professional
Jasne, to som zabudol. Ide samozrejme o Travel Service / Smartwings. Uvodny email som pisal, prisla iba automaticka odpoved, odvtedy nic. Co sa tyka Travel service, tak ludia velmi uspesni v tom vyhadani neboli.
post2307575.html#p2307575
a prispevky nizsie
a prispevky nizsie
aké máte skúsenosti s novými pravidlami pre príručnú batožinu ?
alebo ak máte nejaký tip na batoh
tak si hľadám nejaký nový batoh a našiel som toto s rozmermi 41x30x14 cmPo novom budete mať v cene letenky zakúpené v spoločnosti Ryanair len malú príručnú batožinu. Jedná sa o malý batoh alebo tašku s rozmermi 40 x 20 x 25 cm. Klietky, v ktorých sa maximálne rozmery príručnej batožiny overujú, však budú údajne stanovené až na 42 x 20 x 30 cm.
https://blog.bagalio.sk/aktualne-ryanai ... -batoziny/
alebo ak máte nejaký tip na batoh
Poletim s Ryanairom a budem mat batoh. Ten by sa mal dat postlacat do “meratka”. No budem mat so sebou stativ. Ten je zlozeny dlhy 63cm, takze predstierat, ze je sucast batoha mi nepomoze. Daju mi ho zaplatit, alebo ako taketo veci riesite vy?
//autoeditácia príspevku (25 Mar 2019, 20:36)
tak so stastim som z Londyna do Marakesu preletel s batohom ako svet a nikto sa nepozstavil nad tym, ze prirucny nie je. cestou naspat som ho ale viezol ako checked-in a stativ som si niesol na palubu.
teraz planujem vylet byvalemu spoluziakovi na svadbu do Mexika. lety spat mi to hadze cez Miami alebo Atlantu. aky cas je potrebny nechat si na prestup tam?
//autoeditácia príspevku (25 Mar 2019, 20:36)
tak so stastim som z Londyna do Marakesu preletel s batohom ako svet a nikto sa nepozstavil nad tym, ze prirucny nie je. cestou naspat som ho ale viezol ako checked-in a stativ som si niesol na palubu.
teraz planujem vylet byvalemu spoluziakovi na svadbu do Mexika. lety spat mi to hadze cez Miami alebo Atlantu. aky cas je potrebny nechat si na prestup tam?
Par zaujimavych statistik o najfrekventovanejsich linkach na svete - http://happyfly.cz/na-nejfrekventovanej ... etu-denne/
ahojte,leteli ste uz s Emirates, je ekonomicka trieda u nich skutocne lepsia ako u ostatnych spolocnosti?
Miesta +- rovnako, trochu viac jedla, možno kvalitnejší chlast, economy je economy
-
chlapec10
Addict
letel a podla mna vobec... Co som skusil tak u mna najlepsii Singapore Airlines a dalej fajn aj Qatar Airways, Turkish celkom aj Swiss. Emirates je podla mna nadpriemer, ale nic co by som si pamatal a uz vobec nie nieco za co by som si priplatil..gogo956 napísal:ahojte,leteli ste uz s Emirates, je ekonomicka trieda u nich skutocne lepsia ako u ostatnych spolocnosti?
Tiez je dolezite co porovnavas, sedadlo, priestor, jedlo, posadky, alkohol, wifi ale beardie ma pravdu, eco je eco, tam vela vody nenamutis