Výber filtrácie na vodu

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
howhigh
Light Expert
Light Expert

Re: Výber filtrácie na vodu

Príspevok od používateľa howhigh »

Bola to normálne Brita. A písal som aj priamo im, že čo sa to deje, nech dám akýkoľvek ich filter, tak to tam bolo. A oni, že však je to neškodné. Tie čiastočky sú dosť malé, napusti si tam trochu vody a poriadne sa pozri na spodku filtračnej kanvice.
ob3l1x
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ob3l1x »

A co hovorite na tu filtraciu od xiaomi ?
howhigh
Light Expert
Light Expert

To idem mrknúť, nepočul som o tom. Xiaomi už vyrába asi fakt všetko :)

//autoeditácia príspevku (13 Aug 2018, 7:42)
No, keď to tak pozerám, tak sa mi na tom páči asi iba dizajn. Je to RO systém, ale aká je tá výstupná voda, no neviem, nie je tam ani doplnenie minerálov, to potom bude ako destilovaná voda. Tiež neviem, či by som chcel mať celý systém na linke a hentak napojený na pôvodnú batériu.

Teraz som, ale videl na YT, že niektorí to majú aj pod drezom s ex. batériou, takže asi je viacero verzií :)
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

co pozeram su dve verzie

1. Xiaomi Water Purifier
2. Xiaomi Water Purifier 1A - tento by mal byt mensi a nemal by sa tak pripajat na bateriu

tu mas nejake porovnanie :
http://en.miui.com/thread-2250028-1-1.html
howhigh
Light Expert
Light Expert

Nejaké ďalšie nápady a skúsenosti s filtráciami na vodu ? Viacmenej som sa už rozhodol, že by som šiel do reverznej osmózy, ale takej kde sa ten filter ľahko užívateľsky mení a mení sa celá tá časť s filtrom, t.j. je to bez tých "nádob". A rozhodnutý som, že by som ju chcel aj s UV lampou. Len zatiaľ takú filtráciu má iba Aquaphor, ktorý ale už skúšať nechcem. Viete ešte o niečom inom ?
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Skúsil by som v tvojom prípade nejakú ufo technológiu :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

bolo by najrozumnejsie si dat urobit podrobny rozbor domovej vody a na zaklade toho potom vybrat konkretny filter podla toho ktoru latku treba odfiltrovat.
howhigh
Light Expert
Light Expert

gogo... Približnú kvalitu vody viem, pretože na stránke "vodární" sa uvádza aj moja lokalita so základnými parametrami. Kvalitný a podrobný rozbor vody by stál možno toľko, čo celá filtrácia, preto sa tomu snažím vyhnúť. A hlavne je možné, že behom dvoch rokov sa budem aj sťahovať, tak hľadám niečo univerzálnejšie. A pri reverznej osmóze ma až tak ten rozbor nemusí zaujímať, keďže tá vyfiltruje z vody od dusičnanov až po baktérie asi všetko. A je taká "univerzálna". Vlastne som sa pre ňu rozhodol, teraz hľadám skôr riešenie, ktoré mi bude vyhovovať medzi reverznými osmózami.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

pouzivam asi 3mesiace Britu a musim priznat ze ked som skusil po case obycajnu vodu z vodovodu na priamo tak ma az naplo aky je to rozdiel..
host5
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa host5 »

Rád by som oživil túto tému. Pozeral som čo ponúka trh a najlepšie mi vychádza 6-stupňová RO. Bývam vo vlastnom byte preto je asi lepšie to namontovať priamo pod umývadlo v kuchyni namiesto kúpy filtračnej kanvice.

Ďakujem za odpovede
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Rozhodovat sa medzi kanvicou a RO nema moc logiku. Vysledok je uplne odlisny a samozrejme cena diametralne mimo.
host5
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Viete poradiť nejakú značku? Niekto tiež hovorí, že najprv spraviť rozbor vody a potom riešit filtráciu ale neviem či sa to oplatí kedže rozbor stojí cca 100€ čo som zatial nejakú firmu našiel.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

rozbory vody robia kazde lokalne vodarne, cena sa odvija od toho, na co vsetko chces nechat tu vodu testovat
host5
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Pozeral som Zapadoslovenskú vodárenskú spoločnosť a pochopil to tak, že podľa zákona je v ponuke:
1, Minimálna analýza
2, Uplná analýza

Samozrejme, že by som chcel úplnú analýzu pitnej vody ale neviem si predstaviť tu cenu. Skúsim im napísať čo by to stálo.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Ľudia, ako efektívne zmäkčiť vodu ktorú používam do kávovaru a parného čističa? Ma zmysel klasická filtračná kanvice ako napríklad Brita? Alebo na to už treba niečo viac "efektívnejšie"? V podstate mi ide o to, že mám doma neskutočne tvrdú vodu a kávovar musel ísť už po dvoch mesiacoch do servisu kvôli vodnému kameňu.

Pripadne ešte jedna otázka, má tvrdá voda vplyv na zdravie? Keďže balenu vodu v podstate vôbec nekupujem.
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Tvrdá voda sa po prefiltrovaní cez kanvicu BWT s Mg+ filtrom zmäkčila o jeden stupeň na testovacom papieriku.
Vodný kameň v kanvici sa už nerobí. Chuť kávy a čaju nedokážem ohodnotiť, ale možno to je lepšie...
wladas
Redeemer
Redeemer

Ano, Brita stahuje aj tvrdost ale to nie je jej primarna vlastnost a tuto schopnost straca filter dost rychlo. Navyse ak mas velmi tvrdu vodu tak to je problem.
Za mna katexovy zmekcovac lebo pochybujem ze by si bol ochotny investovat do reverznej osmozy
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

lukas9206 napísal: 12 okt 2020, 13:10 Ľudia, ako efektívne zmäkčiť vodu ktorú používam do kávovaru a parného čističa? Ma zmysel klasická filtračná kanvice ako napríklad Brita? Alebo na to už treba niečo viac "efektívnejšie"? V podstate mi ide o to, že mám doma neskutočne tvrdú vodu a kávovar musel ísť už po dvoch mesiacoch do servisu kvôli vodnému kameňu.

Pripadne ešte jedna otázka, má tvrdá voda vplyv na zdravie? Keďže balenu vodu v podstate vôbec nekupujem.
Treba piť pivo, to je dobré proti ladvinovým kameňom. :lol:

A kávovar sa ti nedá normálne odvápňovať doma? Či si to zanedbal a už bolo neskoro?
wladas
Redeemer
Redeemer

Vsak to bola v stredoveku aj jeden z dovodov varenia piva. Ked nebola dostupna cista pitna voda tak ju trebalo prevarit.

Ked je tvrda voda tak sa kavovar rychlo zavapni a treba ho odvapnit aby sa uplne neucpal. Lenze castym odvapnovanim trpia tesnenia a vsetky plastove casti ktore su v styku z vodou. Cize toto nie je riesenie.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

ephramko napísal: 12 okt 2020, 22:09
A kávovar sa ti nedá normálne odvápňovať doma? Či si to zanedbal a už bolo neskoro?
Dá sa odvápniť aj doma. Podľa návodu sa to ale má robiť tuším raz za 3 mesiace alebo ak zasvieti kontrolka na kávovary. A nič z toho sa nestalo :D
Napísať odpoveď