Výber filtrácie na vodu
Re: Výber filtrácie na vodu
Bola to normálne Brita. A písal som aj priamo im, že čo sa to deje, nech dám akýkoľvek ich filter, tak to tam bolo. A oni, že však je to neškodné. Tie čiastočky sú dosť malé, napusti si tam trochu vody a poriadne sa pozri na spodku filtračnej kanvice.
A co hovorite na tu filtraciu od xiaomi ?
To idem mrknúť, nepočul som o tom. Xiaomi už vyrába asi fakt všetko 
//autoeditácia príspevku (13 Aug 2018, 7:42)
No, keď to tak pozerám, tak sa mi na tom páči asi iba dizajn. Je to RO systém, ale aká je tá výstupná voda, no neviem, nie je tam ani doplnenie minerálov, to potom bude ako destilovaná voda. Tiež neviem, či by som chcel mať celý systém na linke a hentak napojený na pôvodnú batériu.
Teraz som, ale videl na YT, že niektorí to majú aj pod drezom s ex. batériou, takže asi je viacero verzií
//autoeditácia príspevku (13 Aug 2018, 7:42)
No, keď to tak pozerám, tak sa mi na tom páči asi iba dizajn. Je to RO systém, ale aká je tá výstupná voda, no neviem, nie je tam ani doplnenie minerálov, to potom bude ako destilovaná voda. Tiež neviem, či by som chcel mať celý systém na linke a hentak napojený na pôvodnú batériu.
Teraz som, ale videl na YT, že niektorí to majú aj pod drezom s ex. batériou, takže asi je viacero verzií
co pozeram su dve verzie
1. Xiaomi Water Purifier
2. Xiaomi Water Purifier 1A - tento by mal byt mensi a nemal by sa tak pripajat na bateriu
tu mas nejake porovnanie :
http://en.miui.com/thread-2250028-1-1.html
1. Xiaomi Water Purifier
2. Xiaomi Water Purifier 1A - tento by mal byt mensi a nemal by sa tak pripajat na bateriu
tu mas nejake porovnanie :
http://en.miui.com/thread-2250028-1-1.html
Nejaké ďalšie nápady a skúsenosti s filtráciami na vodu ? Viacmenej som sa už rozhodol, že by som šiel do reverznej osmózy, ale takej kde sa ten filter ľahko užívateľsky mení a mení sa celá tá časť s filtrom, t.j. je to bez tých "nádob". A rozhodnutý som, že by som ju chcel aj s UV lampou. Len zatiaľ takú filtráciu má iba Aquaphor, ktorý ale už skúšať nechcem. Viete ešte o niečom inom ?
Skúsil by som v tvojom prípade nejakú ufo technológiu 
bolo by najrozumnejsie si dat urobit podrobny rozbor domovej vody a na zaklade toho potom vybrat konkretny filter podla toho ktoru latku treba odfiltrovat.
gogo... Približnú kvalitu vody viem, pretože na stránke "vodární" sa uvádza aj moja lokalita so základnými parametrami. Kvalitný a podrobný rozbor vody by stál možno toľko, čo celá filtrácia, preto sa tomu snažím vyhnúť. A hlavne je možné, že behom dvoch rokov sa budem aj sťahovať, tak hľadám niečo univerzálnejšie. A pri reverznej osmóze ma až tak ten rozbor nemusí zaujímať, keďže tá vyfiltruje z vody od dusičnanov až po baktérie asi všetko. A je taká "univerzálna". Vlastne som sa pre ňu rozhodol, teraz hľadám skôr riešenie, ktoré mi bude vyhovovať medzi reverznými osmózami.
pouzivam asi 3mesiace Britu a musim priznat ze ked som skusil po case obycajnu vodu z vodovodu na priamo tak ma az naplo aky je to rozdiel..
-
host5
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Rád by som oživil túto tému. Pozeral som čo ponúka trh a najlepšie mi vychádza 6-stupňová RO. Bývam vo vlastnom byte preto je asi lepšie to namontovať priamo pod umývadlo v kuchyni namiesto kúpy filtračnej kanvice.
Ďakujem za odpovede
Ďakujem za odpovede
Rozhodovat sa medzi kanvicou a RO nema moc logiku. Vysledok je uplne odlisny a samozrejme cena diametralne mimo.
-
host5
Light Star
Viete poradiť nejakú značku? Niekto tiež hovorí, že najprv spraviť rozbor vody a potom riešit filtráciu ale neviem či sa to oplatí kedže rozbor stojí cca 100€ čo som zatial nejakú firmu našiel.
rozbory vody robia kazde lokalne vodarne, cena sa odvija od toho, na co vsetko chces nechat tu vodu testovat
-
host5
Light Star
Pozeral som Zapadoslovenskú vodárenskú spoločnosť a pochopil to tak, že podľa zákona je v ponuke:
1, Minimálna analýza
2, Uplná analýza
Samozrejme, že by som chcel úplnú analýzu pitnej vody ale neviem si predstaviť tu cenu. Skúsim im napísať čo by to stálo.
1, Minimálna analýza
2, Uplná analýza
Samozrejme, že by som chcel úplnú analýzu pitnej vody ale neviem si predstaviť tu cenu. Skúsim im napísať čo by to stálo.
Ľudia, ako efektívne zmäkčiť vodu ktorú používam do kávovaru a parného čističa? Ma zmysel klasická filtračná kanvice ako napríklad Brita? Alebo na to už treba niečo viac "efektívnejšie"? V podstate mi ide o to, že mám doma neskutočne tvrdú vodu a kávovar musel ísť už po dvoch mesiacoch do servisu kvôli vodnému kameňu.
Pripadne ešte jedna otázka, má tvrdá voda vplyv na zdravie? Keďže balenu vodu v podstate vôbec nekupujem.
Pripadne ešte jedna otázka, má tvrdá voda vplyv na zdravie? Keďže balenu vodu v podstate vôbec nekupujem.
Tvrdá voda sa po prefiltrovaní cez kanvicu BWT s Mg+ filtrom zmäkčila o jeden stupeň na testovacom papieriku.
Vodný kameň v kanvici sa už nerobí. Chuť kávy a čaju nedokážem ohodnotiť, ale možno to je lepšie...
Vodný kameň v kanvici sa už nerobí. Chuť kávy a čaju nedokážem ohodnotiť, ale možno to je lepšie...
Ano, Brita stahuje aj tvrdost ale to nie je jej primarna vlastnost a tuto schopnost straca filter dost rychlo. Navyse ak mas velmi tvrdu vodu tak to je problem.
Za mna katexovy zmekcovac lebo pochybujem ze by si bol ochotny investovat do reverznej osmozy
Za mna katexovy zmekcovac lebo pochybujem ze by si bol ochotny investovat do reverznej osmozy
Treba piť pivo, to je dobré proti ladvinovým kameňom.lukas9206 napísal: 12 okt 2020, 13:10 Ľudia, ako efektívne zmäkčiť vodu ktorú používam do kávovaru a parného čističa? Ma zmysel klasická filtračná kanvice ako napríklad Brita? Alebo na to už treba niečo viac "efektívnejšie"? V podstate mi ide o to, že mám doma neskutočne tvrdú vodu a kávovar musel ísť už po dvoch mesiacoch do servisu kvôli vodnému kameňu.
A kávovar sa ti nedá normálne odvápňovať doma? Či si to zanedbal a už bolo neskoro?
Vsak to bola v stredoveku aj jeden z dovodov varenia piva. Ked nebola dostupna cista pitna voda tak ju trebalo prevarit.
Ked je tvrda voda tak sa kavovar rychlo zavapni a treba ho odvapnit aby sa uplne neucpal. Lenze castym odvapnovanim trpia tesnenia a vsetky plastove casti ktore su v styku z vodou. Cize toto nie je riesenie.
Ked je tvrda voda tak sa kavovar rychlo zavapni a treba ho odvapnit aby sa uplne neucpal. Lenze castym odvapnovanim trpia tesnenia a vsetky plastove casti ktore su v styku z vodou. Cize toto nie je riesenie.
Dá sa odvápniť aj doma. Podľa návodu sa to ale má robiť tuším raz za 3 mesiace alebo ak zasvieti kontrolka na kávovary. A nič z toho sa nestaloephramko napísal: 12 okt 2020, 22:09
A kávovar sa ti nedá normálne odvápňovať doma? Či si to zanedbal a už bolo neskoro?