Študent živnosť
Študent živnosť
Zdravím, som študent a vytváram stránku pre LLC(s.r.o) firmu so sídlom v USA. Potrebujem prijať okolo 5000€ za posledný rok práce.
Tu dáva asi najväčší zmysel, založiť si živnosť, čo sa chystám spraviť.
Je moja jediná výhoda ako študent živnostník, že za mňa štát platí zdravotné poistenie? Znamená to, že na zdravotné poistenie nemusím dať ani cent?
Viem, že ročne mám 3800€ + ďalších 60% cez paušálne výdavky oslobodených od daní.
Ako to je s poskytovaním služieb do USA a z DPH? Vznikajú mi kvôli tomu nejaké ďalšie povinosti?
Ďakujem pekne
Tu dáva asi najväčší zmysel, založiť si živnosť, čo sa chystám spraviť.
Je moja jediná výhoda ako študent živnostník, že za mňa štát platí zdravotné poistenie? Znamená to, že na zdravotné poistenie nemusím dať ani cent?
Viem, že ročne mám 3800€ + ďalších 60% cez paušálne výdavky oslobodených od daní.
Ako to je s poskytovaním služieb do USA a z DPH? Vznikajú mi kvôli tomu nejaké ďalšie povinosti?
Ďakujem pekne
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Študent živnosť
Nakolko po otvoreni zivnosti/firmy nebudes platca DPH, tak je pre teba DPH uplne irelevantne.
ak som sa dobre dočital v USA taktiež platiš taxes ak tam máš príjem z podnikania doporučujem ti najsť si firmu ktorá právne podklady vybavy za teba a vysvetli ti čo a ako , polročne to stoji kolo 300usd
Taxes = dane. Robi na Slovensku pre firmu z USA, nema dovod platit 300 USD za servis.
my bad zle som porozumel textu
-
aviceN
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Hlavne bacha na tu zdravotku, to ze si student furt neznamena ze za teba skola plati komplet zdravotku, ja som mal tiez zivnost pocas SS, no na rocnom zuctovani mi vyrubili nedoplatok za zdravotku, sice nie v plnej vyske (za rok som tam nedal ani cent), ale aj tak
fyi
Koľko si platil na nedoplatku?
Doteraz som nepochopil ako ta zdravotka funguje keď som študent a čo je vlastne moja výhoda. Musím ajtak platiť ~60€ mesačne ako normálny živnostník?
Koľko ma približne výjde zdravotka za rok, pri zárobku 5500€ ročne? Aj následujúce roky, ak je to potom inak.
Doteraz som nepochopil ako ta zdravotka funguje keď som študent a čo je vlastne moja výhoda. Musím ajtak platiť ~60€ mesačne ako normálny živnostník?
Koľko ma približne výjde zdravotka za rok, pri zárobku 5500€ ročne? Aj následujúce roky, ak je to potom inak.
ja som mal za minulý rok (študent na VŠ) 297€ za zdravotku, prijmy 7200 €
+ socialka asi 130€ mesacne (ale prvy rok som neplatil nic)
+ socialka asi 130€ mesacne (ale prvy rok som neplatil nic)
Ako student tiez platis zdravotne odvody zo svojho prijmu. Akurat nemas ziadne minimalne odvody. Ak by si student nebol, platis zdravotne odvody 60€ kazdy mesiac, aj keby si nemal ziadny prijem.
Kazdopadne ty to urcite sprav na zivnost, daj si pausalne vydavky a bud neplatca DPH. Platcom DPH sa mozes stat dobrovolne, nie je to povinne, tak to urcite nerob.
Kazdopadne ty to urcite sprav na zivnost, daj si pausalne vydavky a bud neplatca DPH. Platcom DPH sa mozes stat dobrovolne, nie je to povinne, tak to urcite nerob.
-
Michael123
Medium Expert
Za určitých okolnosti je registrácia pre DPH povinná, predovšetkým pri prekročení obratu. Okrem iného je registrácia pre DPH povinná aj keď budeš dodavať/príjímať služby do/z EÚ (paragraf 7a Zákona o DPH) a to ešte pred dodaním služby - na toto treba myslieť, ak by si nefaktúroval do USA, ale do EÚ!hruska7 napísal:Platcom DPH sa mozes stat dobrovolne, nie je to povinne, tak to urcite nerob.
Hruska7: ešteže si mu hneď okamžite a odborne poradil, či je pre neho výhodná registrácia pre DPH alebo nie....