Vyriešiť by sa mal ten zvýšený počet smrteľných autonehôd v dňoch po zmene času.
Ach bože, už som ti predsa vysvetloval, že ti nikto nechce ukradnúť hodinu spánku denne, že takto zmena času nefunguje. Rovnako som ti vysvetloval, ako je to s denným svetlom v Škandinávii počas leta. Majú ho tam viac, ako my na Slovensku, takže tá hlúposť, že bez letného času bude večer skoro tma akosi neplatí. A rovnako som ti vysvetloval, že keď si ľudia v Stredomorí dokážu spraviť siestu a pospať si v tom najväčšom svetle a teple, som si istý, že v domove architektúry a dizajdu, dokážu vymyslieť nejaké riešenie, aby ich Slnko vychádzajúce o tretej ráno nebudilo. To riešenie sa volá žalúzia. A predstav si, majú ich aj vo Švédsku. Nehovoriac o tom, že tí ľudia a ich predkovia tam žijú tisícky rokov, tak asi už si aj zvykli na dlhšie dni v lete a kratšie dni v zime.
Neustále frfleš na EU, pasuješ sa na akéhosi bojovníka za ľudí na Severe. Zvláštne, že fínsky parlament zrušil striedanie letného/zimného času už pred tým, ako to začala riešiť EK. Teraz Fíni len čakajú na to, ako sa ostatné krajiny EU dohodnú, aby mali všetci jednotný čas.
Hensym napísal:Mikrospánok kvôli hodinovému posunu 2x v roku? Sorry, na toto ani nebudem reagovať.
Kľudne si to vysvetli aj tým, že si ľudia posúvajú čas na hodinkách počas šoférovania a preto búrajú viac. Mne je to jedno. Počet nehôd po zmene času naozaj stúpa. To, že si ty myslíš, že je to celé vymyslené, ľudské životy nezachráni.