Mate Tattoo?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Máte tetovanie?

Áno
90
10%
Nie
275
31%
Nie, ale chcem
390
44%
Nie, ani nechcem
128
14%

Celkom hlasov: 883

beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Mate Tattoo?

Príspevok od používateľa beardie »

suhlasim, ze je to kazdeho vec, ale clovek by to mal vediet aj vysvetlit, nemam rad iracionalitu
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

Tak univerzálna odpoveď na toto je že "páči sa mi to", potom už k tomu neni moc čo povedať, len si pomyslieť
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja som sa tiez dal zaciatkom roka potetovat. tiez na to nemam ziadny specialny dovod, proste som tetovanie chcel. tak ako si niekto da nausnicu kamkolvek na telo, tak ako si niekto necha narast bradu ci ostrihat vlasy. proste sa mu to paci. jasne ze tetovanie je nieco permanentne co nezmenis tak lahko ako uces, preto si to treba trochu viac premysliet podla mna co si clovek necha na telo vytetovat, ale v konecnom dosledku je to vzdy len o tom ze sa to cloveku paci a chce to.

ja som sa chcel tetovat uz dlho ale nikdy som nevedel co, nechcem som ziadny gyc a rovnako nie styl "toto som nasiel na nete tak mi to tam nakresli". preto som si vybral lepsi tetovaci salon, s clovekom co ma tetoval som sa najprv stretol, porozpraval, povedal mu co asi chcem a nechal to na neho nech to navrhne. potom mi ukazal navrh, spravili sme par zmien a isli sme na to.
co ma prekvapilo (pozitivne) ze ten clovek to nebral cisto ako robotu (povedz co, nakreslim a rychlo dalsi), hovoril ze ten pohovor je aj o tom ze ten koho ide tetovat musi sadnut jemu, ze kresli len nieco co sa bude aj jemu pacit a pokial bude zakaznich trvat na niecom co on nerobi tak ho radsej doporuci niekomu inemu.
tiez mi tak nejak doporucil miesto, ja som chcel povodne na predlaktie, ale on povedal ze prve tetovanie je lepsie mat na trochu nenapadnejsom mieste, tak sme to dali na vnutornu cast paze...

ale musim povedal ze je to celkom nakazlive uz teraz planujem dalsie. teda tretie, lebo toto prve symbolizuje moje prve dieta, logicky bude druhe tetovanie (na druhu pazu) pre druhe dieta ale chcem aj nieco na to predlaktie, lebo mam pocit ze mal len paze potetovane je trochu divne.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ja momentalne uvazujem nad stvrtym, tiez to bude k prilezitosti narodenia dalsieho potomka. Len mi este nenapadol ziadny origos motiv
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Tiež som pred rokmi zastával názor, že tetovanie musí mať pre človeka zmysel a dôvod, inak je to hlúpe. Už ale ten názor vôbec nemám... Mal som sa ísť dať tetovať teraz v Októbri spolu s bratom, nakoniec to asi presunieme niekedy na prvú polovicu budúceho roka, ale tetovanie tiež pre mňa nemá nejaký prudko hlboký význam. Sú tam nejaké kresby a pod., ktoré vo mne vyvolajú nostalgiu a tak, ale nebudem si vymýšľať, že je to významovo niečo, čo to nikdy nebolo. V prvom rade sa mi to páči esteticky, je to môj návrh, ktorý som dával po častiach dokopy vyše 2 roky a som aj s odstupom času rozhodnutý dať si to vytetovať.

Názor toho, kto si myslí že človek potetovaný s iba estetickou kérkou je podľa mňa zaostalý.

Na druhej strane - súhlasím, že prvoplánové tetovania ako motýľ nad riťou, texty ako "Young, Wild & Free" a podobne sú totoálne tupé - to je ale samostatná kapitola. Rovnako sa mi nepáči, keď je človek (hlavne žena) potetovaná až príliš. Páčia sa mi komplexnejšie tetovania orientované iba na jednej časti tela (napr. vrchná polovica ruky, príp. celá ruka, alebo členok a pod.). Nepáči sa mi veľa malých tetovaní kade tade po tele. Toto je ale iba môj subjektívny názor.
Papes38
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Papes38 »

mám na vás jednu otázku idem si dať spraviť moje prvé tetovnie no mám prácu kde pracujem fyzicky a aj sa pri nej spotím no mám možnosť sa hned osprchovať + by som si to natieral čo myslíte nebude to problém jedná sa o tetovanie na tejto casti tela https://www.google.com/search?q=rich+fr ... EJaAk0uoM:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ked som si ja daval tetovanie, tak som mal 1-2 tyzdne viacmenej zakazany sport, akakolvek zataz koze v danej oblasti (chrbat) a hlavne sa nepotit.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Podľa mňa si dohodni termín nejak rozumne (napr. piatok ak robíš len prac. dni) a celý ďalší týždeň zober dovolenku, budeš mať 9 dní oddych a tetovanie sa aspoň ako tak zahojí.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Tiez by som to nesilil s tym potenim a natahovanim koze
Papes38
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Papes38 »

čo vlastne hrozí zápal? v podstate ked si to nezaškrabnem tak by nemal bit problém či ?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Ano zapal, najdi si na googli preco je to tak
retsil
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa retsil »

Papes38: odporucal by som ti zobrat si minimalne v den tetovania dovolenku, mozno ti to tak nepride ale je to poriadna zataz pre tvoj organizmus, takze aspon den pred aj po tetovani si daj taky relaxacny (po mojej prvej kerke som mal prvu noc zimnicu, teploty a spamataval som sa tak 2 dni z toho - ale to ta nechem strasit, dalsie kerky uz boli viacmenej OK)

ako uz spominali vyssie, nejaka extra fyzicka aktivita sa neodporuca (sport atd).. s tym potenim to moze byt horsie... ja osobne si prvy tyzden kerky umyvam a natieram aspon tak 3-4krat denne, proste musis to udrziavat mastne, nemalo by ti to vyschnut uplne.. je to aj podla kremu, mozes klasiku bepanten, z mojej osobnej skusenosti som si priplatil a kupil si ocosi drahsi ale kvalitnejsi krem a to mi stacilo 2krat denne natriet a omnoho lepsie sa to hojilo, celkovo sa aj lepsie rozotieral, ten bepanten je taky tuhy, takze si ho musis nejako nahriat aby sa ti dobre rozmazaval (12e bepanten (100g) vs 24e ten druhy krem (150g), ak chces napis spravu poslem ti link)

tiez zavisi ci na tej casti tela mas nejake oblecenie alebo nie, napr ked som si daval tetovat hrud, tak som skoro stale chodil bez tricka, teda mi to tak moc neschlo a udrziavalo sa to mastne, ale napr. ked som si keroval stehna, tak trenky/kratase/teplaky k tomu vyschynaniu prispievali omnoho viac, takze natierat som to musel castejsie

alebo sa popytaj svojho tatera, ludom ktory napr robia vo velmi prasnom prostredi alebo podobne, tak sa dava taka specialna hojaca folia, proste ti tu kerku prelepi a nechas si to tam az kym ti to samo neodpadne (tyzden-dva-tri kludne), ono to ma v sebe uz napustene rozne latky ktore pomahaju s hojenim... ale to zas otazka ako ti to bude pod tou pazuchou drzat

btw drzim palce, na prvu kerku si si vybral dobre miesto, krst ohnom :D
WiZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa WiZard »

Je tu niekto, kto by bol ochotný spraviť návrh na tattoo?? Alebo sa mám radšej pýtať v sekcii Grafika... ?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

tak mam nove.

taka otazka:
pri prvom tetovani som dostal instrukcie, nechat 24 hodin pod foliou, potom umyt, natriet, zaplatil a opakovat 2x denne ci kolko. respektive tak nejak uz si detaily nepamatam.
teraz mi cele tetovanie zalepil nejakou specialnou foliou a povedal ze si ju mam nechat 6 dni a hotovo, nic netreba riesit. aktualne tam ma uz vankusiky tekutiny a neviem co si o tom mysliet. snazil som sa chvilu googlit, nasiel som nieco co sa vola saniderm, ale neni to uplne ono, asi nieco podobne. tam ale pisu ze ich produkt ma 2 fazy, prva je na prvych 24 hodin a potom sa to prelepi znova ta sa uz nechava dlhsie.

mate s tym niekto skusenosti? ja chapem ze tetovanie by malo ostat vlhkee aby sa tam nevytvorila chrasta, ale ani raz to nevymenit cely tyzden?
Prílohy
WhatsApp Image 2020-03-02 at 17.14.25.jpeg
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

najlepšie by ti mal vedieť poradiť práve ten kto ťa tetoval
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Každý tatér má iný návod/postup. Treba sa opýtať a postupovať podľa toho čo ti povie ten čo ťa tetoval.

Mne tatér po vytetovaní dal nálepku "umelú kožu" a mal som to týždeň. Potom som si to dal dole a pokračovala ďalšia fáza hojenia, kedy som si to natieral len krémom-indulonou (nie modrou).
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

no ved on mi povedal ze to ma mam mat 6 dni a nemusim nic riesit. mna len zaujimalo ze ma niekto podobne skusenosti. ale ako vidim ano, ked ty si mal umelu kozu 7 dni bez vymeny. vlastne len to som chcel vediet.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Áno 5-7, ale nerobil som žiadne aktivity ani nič. Iba skoro celý čas doma.
BananaGreen
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa BananaGreen »

Ja by som sa chcel spýtať či je na SK nejaké tetovanie zakázané napr. Obrátený kríž alebo niečo takéto
Napísať odpoveď