Lexa je z 11 kauz oslobodeny

Diskusie na politické témy...

Myslite si, ze Lexa je vinny?

Ano
40
62%
Nie
10
15%
Neviem posudit/nezaujima ma to
15
23%

Celkom hlasov: 65

Les
King
King
Používateľov profilový obrázok

Lexa je z 11 kauz oslobodeny

Príspevok od používateľa Les »

Krajský súd znova oslobodil Lexu

Inzercia

Bratislava 1. decembra (TASR) - Krajský súd v Bratislave dnes bez prítomnosti verejnosti potvrdil rozsudok Okresného súdu Bratislava III., ktorý oslobodil bývalého šéfa SIS Ivana Lexu v kauzách mercedes a monitorovacie zariadenie. Odvolací súd okrem Lexu oslobodil aj ďalších piatich obžalovaných bývalých príslušníkov tajnej služby.

V prípade kauzy míting KDH nepodal okresný prokurátor odvolanie, a tak sa dnes krajský súd zaoberal iba dvoma kauzami exšéfa tajnej služby. Lexa tak má za sebou už jedenásť uzavretých káuz, skonštatoval pre TASR Lexov právny zástupca Ján Cuper.

Senát okresného súdu pred rokom 26. novembra v plnom rozsahu oslobodil bývalého riaditeľa spod obžaloby zo zneužitia právomoci verejného činiteľa v prípade údajnej neoprávnenej likvidácie služobnej dodávky Mercedes Benz 208 D, nezbavenia mlčanlivosti príslušníkov SIS v súvislosti s nálezom nástražného výbušného systému na mítingu KDH a údajného odcudzenia zariadenia na odpočúvanie mobilných telefónov v režime NMT.

Podľa verdiktu okresného súdu trestné stíhanie v kauze likvidácie služobnej dodávky Mercedes Benz 208 údajne použitej pri sledovaní Michala Kováča ml. sa nemalo vzhľadom na Mečiarovu amnestiu a nález Ústavného súdu SR vôbec začať. Súd konštatoval v tejto súvislosti porušenie zákona. Dodávka bola použitá podľa obžaloby aj v prípade sledovania reštaurátora Ivana Škandíka. Tu však prokurátor modifikoval obžalobu. Podľa súdu sa tak stalo už po začatí hlavného pojednávania. V kauze okrem Lexu boli obžalovaní aj bývalý šéf sledovačky Gejza V., Milan A., Róbert B., Peter S. a Dušan H.

V prípade nezbavenia mlčanlivosti príslušníkov SIS v súvislosti s nálezom nástražného výbušného systému na mítingu KDH v hale na Pasienkoch 24. marca 1997 prokurátor v záverečnej reči odstúpil od obžaloby. Podľa súdu nešlo o trestný čin, pretože riaditeľ SIS má právo zbaviť príslušníkov tajnej služby povinnosti mlčanlivosti, nie je to však jeho povinnosť. Prípad nálezu výbušnín musel byť nakoniec uložený a nepodarilo sa ho objasniť.

V poslednom bode obžaloby mal Lexa dať vyrobiť špeciálne monitorovacie zariadenie na odpočúvanie mobilných telefónov NMT. Vyšetrovatelia tvrdili, že nedošlo k vráteniu zariadenia SIS a štát prišiel o viac ako 200 tisíc korún. Z rozsiahleho dokazovania vyplynulo, že Lexa nechal vyrobiť zariadenie na základe ústnej dohody pre zahraničnú tajnú službu demokratického štátu, kde preukázateľne aj skončilo. Súd sa opieral najmä o výpoveď svedkyne, ktorá v súčasnosti pracuje v SIS. Tá uviedla, že podobné ústne dohody sú bežnou praxou aj v súčasnosti. Súd na základe dôkazov dospel k záveru, že nejde o trestný čin.

Pre tieto kauzy strávil Lexa vo väzbe takmer jeden rok.
Copyright © TASR 2005
To, ze ste v EU este automaticky neznamena zial, ze zijete v pravnom state. :!:
MS FRANKY
King
King

Príspevok od používateľa MS FRANKY »

prosím vás... Ved to nieje Lexa.. Si pozrite Lexove fotky predtím než šiel do afriky a pochopíte že neexistuje aby to bol on. Ved to bolo sádlo-maslo! On si našiel niekoho kto sa naňho podobá a teraz si už dávno behá po slobode aj on..
sundevil
VIP
VIP

Re: Lexa je z 11 kauz oslobodeny

Príspevok od používateľa sundevil »

Les napísal:To, ze ste v EU este automaticky neznamena zial, ze zijete v pravnom state. :!:
v pravnom state zijeme, ale obcania nemozu za to, ze sudcovia su bez chrbtovej kosti a nevedia spravodlivo sudit, nech mi nikto nevravi, ze to nie je pravda
Messi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Messi »

No, hlasoval som, ze si nemyslim, ze je nevinny :)
Podaj dokazy a dokaz to na sude. :)
Les napísal:To, ze ste v EU este automaticky neznamena zial, ze zijete v pravnom state. :!:
Znamena to, ze nezijeme v pravnom state?
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Ze "ste"?! Nie si nahodou na Slovensku? A netvrdil si nedavno, ze mas dvojite statne obcianstvo? Zase tie tvoje Lesoviny :roll:

BTW. to ze Lexu oslobodili spod inkrimonovanych obvineni je praveze dokaz toho, ze zijeme v pravom state. Nemam sice Lexu rad, ale tie kauzy som od zaciatku vnimal ako kauzy motivovane politicky, aby ho mohli kompromitovat. Pricom uz na zaciatku bolo zrejme, ze ani jedna z nich neskonci jeho pravoplatnym odsudenim. A vobec by som sa necudoval, keby Lexa zazaloval SR za rok straveny v koluznej vazbe z dovodov, ktore sa napokon nepotvrdili a tento sud by vyhral. Mozno by to bol prvy vazny podnet k tomu, aby sa u nas politici konecne odnaucili zneuzivat organy cinne v trestnom konani pre politicke ucely...
sundevil napísal:v pravnom state zijeme, ale obcania nemozu za to, ze sudcovia su bez chrbtovej kosti a nevedia spravodlivo sudit, nech mi nikto nevravi, ze to nie je pravda
Zeby vsetci sudcovia prvostupnovych aj odvolacich sudov v pripade inkriminovanych kauz Lexu nevedeli sudit? Hmmm...
maslo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa maslo »

Namiesto normalnychveci tykajucich sa normalnych ludi sa v tomto state vlada a vsetci zaobera svojimi kauzami, ktore absolutne nikomu nic nepomozu

ale myslim ze vinny je ale nejsou dukazy :-)
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

maslo napísal:Namiesto normalnychveci tykajucich sa normalnych ludi sa v tomto state vlada a vsetci zaobera svojimi kauzami, ktore absolutne nikomu nic nepomozu

ale myslim ze vinny je ale nejsou dukazy :-)
V pravnom state to uz raz tak chodi- nie su dokazy, nie je vina. A ak sa dokazeme odosobnit, mozme byt radi, ze tomu tak je.
trion
Star
Star

Príspevok od používateľa trion »

samozrejme, ze bez dokazov mu nic nespravia, ale bez vetra sa ani listok nepohne.
Les
King
King

Tomasito napísal:Ze "ste"?! Nie si nahodou na Slovensku? A netvrdil si nedavno, ze mas dvojite statne obcianstvo? Zase tie tvoje Lesoviny

BTW. to ze Lexu oslobodili spod inkrimonovanych obvineni je praveze dokaz toho, ze zijeme v pravom state. Nemam sice Lexu rad, ale tie kauzy som od zaciatku vnimal ako kauzy motivovane politicky, aby ho mohli kompromitovat. Pricom uz na zaciatku bolo zrejme, ze ani jedna z nich neskonci jeho pravoplatnym odsudenim. A vobec by som sa necudoval, keby Lexa zazaloval SR za rok straveny v koluznej vazbe z dovodov, ktore sa napokon nepotvrdili a tento sud by vyhral. Mozno by to bol prvy vazny podnet k tomu, aby sa u nas politici konecne odnaucili zneuzivat organy cinne v trestnom klonani pre politicke ucely....
Je malo ludi na Slovensku, ktori su naozajskou hrozbou pre demokraciu na Slovensku a jednym z nich je Ivan Lexa. Preco sa potom skryval v zahranici dlhsiu dobu?:?: Ako odisiel zo SR, hadam si nemyslis, ze s pravymi dokladmi - pas, identifikacna karta, vodicak a pod. ?:?: Kto mu v tom pomahal?:?: Podla mojho nazoru prekrocil hranice s Ukrajinou a z lietadlom ho sucasny a byvaly agenti KGB previezli na jemu urcene miesto. Toto samozrejme nebolo zdarma. Kto to financoval a odkial? Hadam nie z jeho poslaneckeho platu :?: Preco Lexa poziadal o statne obcianstvo inej krajiny a prisahal vernost kralovnej?:?: Zial zabudol som meno krajiny, ale je to ostrov.
Moja osobna mienka o celej tejto veci okolo Lexovho uteku je, ze mu museli pomahat, lebo inak to nejde aj ine spravodajske sluzby. Co im za tuto sluzbu Ivan Lexa dal, alebo ponukol?:?: Podla mojho nazoru mu pomahali aj ludia okolo byvaleho generala StB Lorenca, ktoreho jedna spolocnost sa teraz stara o bezpecnost databaz Penta Group v Bratislave ale aj inde :!: Musim priznat, ze na moje rozhorcenie terajsie Ministerstvo vnutra "nema" na to, aby preniklo do tychto organizacii. O toto by sa malo starat SIS ale ani tato organizacia na to "nema" lebo podla mojho nazoru je infiltrovana totalne s agentmi, ktori pracuju pre byvaleho riaditela SIS Ivana Lexu a ten potom predava informacie aj dalsim ludom ako napr. generalovi Lorencovi ale aj inym :!: Zial mozno aj zahranicnym rozviedkam a to informacie o NATO, najviac Rusku a Ukrajine. Ako som uz velakrat pisal podla mna existuje pararelna tajna sluzba, mozno dokonca vbudovana do terajsej SIS, ktora vobec nepracuje pre Pittnera ale pre niekoho uplne ineho... Zvratit zriadenie na komunizmus uz by nebolo za ziadnych okolnosti na Slovensku mozne, ale tyto ludia pachaju obrovske skody co sa tyka financii, ale tiez bezpecnosti SR. Chvalabohu, ze tyto ludia uz "netuzia" po komunizme, lebo maju obrovske bohatstva, spolu aj desiatky miliard Sk len v SR a to nehovoriac ani o zahranicnych firmach s odstrcenymi osobami tzv. bielymi konmi, ktore vlastnia v celej Europe. Takyto ludia samozrejme uz komunizmus nechcu, lebo by si skodili sami sebe, lebo totalitne zriadenie by zase vsetko znarodnilo, takze by prislo o majetky. Podla mna aj niektore veci na ktore "skocil" minister Palko napr. kauza "skupinka", prepustenie byvaleho riaditela NBU, prepustenie vysokych policajnych dostojnikov a vysetrovatelov mala na svedomi tzv. pararelna tajna sluzba, ktora tieto vyfabrikovane informacie "podhodila" ministrovi Palkovi cez ludi, ktori vlastne pracuju pre nu. Hoci niesom veriaci, aj vtedy to poviem - boh ochranuj Slovensko :!:
Zial na potrestanie tychto ludi ministerstvo vnutra uz na to nema. Totiz vsetci vrahovia, svedkovia su uz mrtvi. Vacsina tychto ludi bola z podsvetia a boli postupne eliminovani. Takze teraz uz existuju len ludia, ktori boli objedavatelmi tychto hnusnych a spinavych praktik, hlavne za vlady V.Meciara. Nie, uz sa nikto z nich nemusi bat, nikto proti nim svedcit nebude, lebo nema kto... :( Ako sa ma citit matka Roberta Remiasa, alebo taky Oskar Fegyveres a im podobni? :?: Myslis si, ze aj oni si myslia o Slovensku, ze je to demokraticka krajina :?: Preco si myslis, ze napr. mafii v Nitre nesposobuju urady ziadne problemy, je to jednoduche, preto lebo Ferusova banda pomahala sledovat Michala Kovaca mladsieho pred unosom. Maju velmi vysoke konekcie v SIS. V Nitre nevybuchuju ziadne auta, nikto nieje vydierany a nikoho nevrazdia. Preco? Je to velmi jednoduche. V tom meste nepriatela nemaju t.j. ani konkurenciu a toto im zabezpecuju vysoke statne organy, skratka pomahaju si navzajom :!: To je ale krajina, to je ale demokracia ! :!: Obrovska chyba sa stala hned po novembri 1989, ked u nas vlastne nikdy neplatil lustracny zakon a aby hajzlici akymi su KSS, ale hlavne byvali StB-aci sedia dnes vo vysokych funkciach a navzajom si pomahaju v roznych cinnostiach - politickych, financnych atd. tymto pachaju obrovske skody v tejto malej krajine.
Les
King
King

MS FRANKY napísal:prosím vás... Ved to nieje Lexa.. Si pozrite Lexove fotky predtím než šiel do afriky a pochopíte že neexistuje aby to bol on. Ved to bolo sádlo-maslo! On si našiel niekoho kto sa naňho podobá a teraz si už dávno behá po slobode aj on..
Ano mas pravdu v tom, ze nevyzera ako Lexa, ale kde by nasiel takeho cloveka a ktory pritom este hovori aj po slovensky? Hadam by ho nerozoznali jeho kamarati, alebo jeho vlastny otec? :?: A pokial viem, tak otlacky prstov sa nedaju odstranit, ani zmenit...
trion
Star
Star

Príspevok od používateľa trion »

Lesty tiez pracujes pre SIS, alebo odkial mas tie informacie?
Musim uznat, ze mas pravdu. Takto to nejako vidim aj ja :wink: Lexovi nic nespravia, toto som vedel hned ako ho priviezli na slovensko, lebo kto proti nemu nieco ma, nejake dokazy tak pochybujem, ze zije. A ked zije tak aj tak to je ten clovek pre ktoreho pracuje resp. pracoval. Cela republika je vytunelovana a to vdaka komu?
Niekde som cital, ze v kazdom zdravom state hra aj nejaku ulohu mafia. A tu plati, ze vrana k vrane sada. Tento system sa uz tazko da zmenit a ci vobec sa da zmenit. To trebalo spravit hned po prevrate, lenze ako si spominal tak ty co chceli prevrat, by poskodili len sebe.
psycho
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa psycho »

Preco sa potom skryval v zahranici dlhsiu dobu?? / Asi mu tu nieco hrozilo

Kto mu v tom pomahal? Podla mojho nazoru prekrocil hranice s Ukrajinou a z lietadlom ho sucasny a byvaly agenti KGB previezli na jemu urcene miesto. Kto mu v tom pomahal neviem ale sucansy agenti KGB to urcite neboli :D

Kto to financoval a odkial? Hadam nie z jeho poslaneckeho platu?
A preco nie sak poslanci zarabaju dost vela a lietanie neni zasa take drahe aby si koli tomu musel predat atomovu bombu

Preco Lexa poziadal o statne obcianstvo inej krajiny a prisahal vernost kralovnej?
Statne obciansto inej krajiny mozno preto ze by to zarucilo aspon ciastocnu objektivnost sudu ktory by na svk mohol byt jednostranny a zaujaty

Podla mojho nazoru mu na uteku nemuseli pomahat ziadne ine spravodajske sluzby a ide to aj inak.

Normale zasnem nad tym ake konspiracne teorie dokazes vymysliet ked ta kopne muza Les :roll:
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

hej ten Les vsetko vie, len zaujimave by bolo vediet ako nato prisiel 8)
Neprecital si ich nahodou v Novom Case :lol:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Les zaujimalo by ma ako vnimas 30% zastupenie v parlamente a rovnako vysoke preferencie Komunistickej Strany Ciech a Moravy v Ceskej Republike. Podla toho co pises je teda na Slovensku demokraticky raj, alebo sa mylim?
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kosh »

Les napísal:sucasny a byvaly agenti KGB
no, ludia, neviem ako vy, ale ja mam iste informacie (asi utajeneho charakteru, ked o nich les nevie), ze KGB DAVNO ZANIKLA.
a ja si myslim ze neviem posudit, ci je lexa vinny, alebo nevinny - vsetci co ste tu (az na lesa, ten ma ultratajne informativno informacne informacie :D ) vidite len to co sa udeje v mediach, ako je to v skutocnosti nevie nikto.
Les
King
King

artabanes napísal:no, ludia, neviem ako vy, ale ja mam iste informacie (asi utajeneho charakteru, ked o nich les nevie), ze KGB DAVNO ZANIKLA.
a ja si myslim ze neviem posudit, ci je lexa vinny, alebo nevinny - vsetci co ste tu (az na lesa, ten ma ultratajne informativno informacne informacie :D ) vidite len to co sa udeje v mediach, ako je to v skutocnosti nevie nikto.
KGB existuje, ale len v Bielorusku. Avsak byvali agenti KGB su znami, ze z byvalej ZSSR spolupracuju z podsvetim v celej Europe :!:
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

Les napísal:KGB existuje, ale len v Bielorusku. Avsak byvali agenti KGB su znami, ze z byvalej ZSSR spolupracuju z podsvetim v celej Europe :!:
aha, tak moja chyba - ale nabuduce prosim ta napis, o ktoru krajinu ide

lebo uz par krat som si vsimol (napriklad s tou mastou na holenie - vravel les o nejakom vychodoeuropskom bolsevikovi - pritom komunizmus uz v europe davno nieje) ze les vravi s cesty - myslel som ze je to aj teraz :)
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Sa asi usulam k smrti, v USA su niektore pripady take absurdne ze davat do popredia lexov pripad je od Lesa viac nez divne :lol: :aasmile2:
Les
King
King

Rubiki napísal:Sa asi usulam k smrti, v USA su niektore pripady take absurdne ze davat do popredia lexov pripad je od Lesa viac nez divne :lol: :aasmile2:
Nepletme si tu rozne veci. Ziadna krajina nieje perfektna, ale len idiot by povedal, ze v USA su politicke vrazdy. O zastrasovani a fyzickej likvidacii ani nehovorim.

Drz sa temy.
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

Les napísal:Nepletme si tu rozne veci. Ziadna krajina nieje perfektna, ale len idiot by povedal, ze v USA su politicke vrazdy. O zastrasovani a fyzickej likvidacii ani nehovorim.

Drz sa temy.
nie som idiot, ale aj tak hovorim - co spominas tam je, len sa im to dari lepsie utajit ako u nas :)
Napísať odpoveď